DIY alppiliukumäki, askel askeleelta valokuva

Yksinkertainen alppiliukumäki omin käsin. Valokuva askel askeleelta, mestarikurssi

Alppiliukumäki on ainutlaatuinen yhdistelmä kasveja ja kiviä. Haluatko antaa maisemasuunnittelullesi ripauksen omaperäisyyttä? Kokeile tehdä yksinkertainen alppiliukumäki omin käsin. Luonnossa kivipuutarhoja esiintyy kalliotaukoilla. Tuloksena on mäki, jolla kasvit kasvavat. Kivipuutarhoja on monenlaisia, joten kaikki riippuu mielikuvituksestasi..

Mistä aloittaa alppiliukumäen rakentaminen

Alppiliukumäen rakentaminen alkaa paikan valinnalla ja työmaan valmistelulla rakentamista varten. Alppiliukumäen rakentaminen ei ole vain kasa kiviä, vaan luonnonmaiseman luominen. Rakentamiseen valitaan avoin tontti, jossa on riittävän hyvä valaistus, mieluiten alueen eteläpuolelle. Luomisen tulisi olla selvästi näkyvissä puutarhan joka puolelta..

Rakentamiseen valitaan avoin tontti, jossa on riittävän hyvä valaistus, mieluiten alueen eteläpuolelle. Luomisen tulisi olla selvästi näkyvissä puutarhan joka puolelta.

Lue myös: Kalliopuutarha maisemasuunnittelussa

Ensin sinun on kaivettava kuoppa luodaksesi alppiliukumäen. Sen syvyyden tulisi olla vähintään 80 cm. Pohjakerroksessa otetaan kiviä, kuonaa tai soraa ja päälle asetetaan hiekkakerros. Kastelun jälkeen jokaisen kerroksen tulee kuivua hyvin. Sitten saviseos kaadetaan viemärikerroksen päälle ja muodostuu tietyn korkeuden mäki. Maaseos koostuu turpeesta tai humuksesta, hiekasta ja rikkaruohottomasta maaperästä. Kaikki tämä sekoitetaan yhtä suurina määrinä.

Ensin sinun on kaivettava kuoppa luodaksesi alppiliukumäen. Sen syvyyden tulisi olla vähintään 80 cm, pohjakerroksen osalta ota murskattua kiveä, kuonaa tai soraa, päälle asetetaan hiekkakerros

Yksi tai useampi suuri kivi on alppiliukumäen symboli. Kivipuutarhaan käytetään pääsääntöisesti sellaisten kivien kiviä kuin graniitti, kalkkikivi, basaltti. Nämä kivet eivät ime liikaa kosteutta ja ovat kestävämpiä kuin tuffi ja kuorikivi. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi reunojen päälle asetetaan suuria kiviä, jotka haudataan mahdollisimman syvälle maahan luotettavamman vakauden takaamiseksi. Pienemmät kivet asetetaan satunnaisessa järjestyksessä pyramidiperiaatteen mukaisesti, tasoissa. Pienimmät kivet asetetaan liukumäen yläosaan. Jotta ne eivät liuku ja rakenne on vahva, jokaisen kerroksen alaosaan asetetaan suuri kivi.

Yksi tai useampi suuri kivi on alppiliukumäen symboli. Kivipuutarhaan käytetään pääsääntöisesti sellaisten kivien kiviä kuin graniitti, kalkkikivi, basaltti. Nämä kivet eivät ime liikaa kosteutta ja ovat kestävämpiä kuin tuffi ja kuorikivi. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi reunojen päälle asetetaan suuria kiviä, jotka haudataan mahdollisimman syvälle maahan luotettavamman vakauden takaamiseksi.Viemärikerroksen luominen

Kivien väliin ei tarvitse jättää suurta etäisyyttä, liukumäki näyttää elottomalta ja tylsältä, vaikka sille istutettaisiin monia kasveja. Kivipuutarhoihin valitaan yleensä matalakasvuisia monivuotisia kasveja. Ne ovat vaatimattomampia hoidettavaksi ja koristeellisiksi..

Kivipuutarhoihin valitaan yleensä matalakasvuisia monivuotisia kasveja. Ne ovat vaatimattomampia hoidettavaksi ja koristeellisiksi.Kivien sijainti

Kivipuutarhaa tehdessäsi voit käyttää:

– ruusukekasvit (levizia, nuorentunut, orostachis jne.);

– matto tai maanpäällinen (päivänkakkara, mäkikuisma, sitkeä, timjami, yarrow);

– sipulikasvit (galanthus, krookukset, scilla, hyasintit ja tulppaanit).

Yleisimmin käytetyt kasvit kivipuutarhojen suunnittelussa ovat sedum, saxifrage, nuorentunut, edelweiss, lumbago. Kääpiö -saniaiset, hiipivä floksi, neilikat, muscari, narsissit näyttävät erittäin hyviltä.Monivuotiset kasvit kivipuutarhaan

Yleisimmin käytetyt kasvit kivipuutarhojen suunnittelussa ovat sedum, saxifrage, nuorentunut, edelweiss, lumbago. Kääpiö -saniaiset, hiipivä floksi, neilikat, muscari, narsissit näyttävät erittäin hyviltä. Dia näyttää alkuperäiseltä, jos istutetuilla monivuotisilla kasveilla on eri kukinta -ajat. Alppiliukumäki pienen lampin tai suihkulähteen vieressä näyttää erittäin mukavalta.

Dia näyttää alkuperäiseltä, jos istutetuilla monivuotisilla kasveilla on eri kukinta -ajat. Alppiliukumäki pienen lampin tai suihkulähteen vieressä näyttää erittäin mukavalta.

Hyödyllinen artikkeli: Kukkapuutarha yksityisen talon pihalla

Miten varmistit, tee alppiliukumäki omin käsin tarpeeksi yksinkertainen. Tärkeintä on seurata vaiheittaisia ​​ohjeita, katsoa valokuvia ja toteuttaa omia suunnitteluideoita. Jos haluat, että kivikkopuutarha yllättää sinut miellyttävällä kukinnalla koko kauden, istuta kukkivat perennat. Sivuston maisemasuunnittelun on vastattava täysin makuasi ja oltava sopusoinnussa maalaistalon yleisen maiseman kanssa.