Laventeli, istutus ja hoito ulkona

Laventelin istutus ja hoito avomaalla, kuva

Laventeli on ainutlaatuinen kasvi, jota käytetään laajalti kosmetologiassa, lääketieteessä, sisustuksessa tai esikaupunkialueilla. Laventelin kasvattamiseksi sinun on tiedettävä, kuinka istuttaa ja hoitaa sitä oikein ulkona. Tämä koskee myös puutarhureita, jotka asuvat paitsi Venäjän pohjoisilla alueilla myös keskikaistalla. Voit kasvattaa kauniita laventelipensaita omin käsin, jos noudatat tämän artikkelin vinkkejä ja temppuja..

Laventelin istutus ulkona

Tällä hetkellä on noin 25 laventelityyppiä, joista jokaisella on ainutlaatuinen aromi, väri ja muoto lehdistä. Ennen kuin istutat laventelia, tutki saatavilla olevia lajikkeita, koska jotkut niistä ovat pakkasenkestäviä, kun taas toiset ovat ihanteellisia keskikaistan ilmastoon. Joten hammastettua laventelia pidetään yhtenä lämpimimmistä lajikkeista, ja englantilainen laventeli kestää melko pakkasta..

Tällä hetkellä on noin 25 laventelityyppiä, joista jokaisella on ainutlaatuinen aromi, väri ja muoto lehdistä. Ennen kuin istutat laventelia, tutki saatavilla olevia lajikkeita, koska jotkut niistä ovat pakkasenkestäviä,Mixborders laventelista maassa

Lue myös: Helmikoristelu, helmikoristeinen laventeli

Laventelin kasvattamiseen on useita tapoja:

  • Siementen kylväminen
  • Pensaan jakaminen
  • Pistokkaat
  • Kerrokset

Vaikeinta on aloittaa laventelin kasvattaminen siemenillä, koska tietyt ehdot on täytettävä. Etsi sopiva laatikko, täytä se hiekkaisella maaperällä ja kylvä siemenet. Laatikko on sijoitettava huoneeseen, jonka ilman lämpötila on enintään +5 astetta, joten paras vaihtoehto on kasvattaa laventelia talvella. Siementen tulisi seistä kylmässä kuukauden ajan, ja sitten laatikko voidaan viedä lämpimään huoneeseen, kunnes ensimmäiset versot ilmestyvät. Taimet istutetaan avoimeen maahan toukokuussa, kun pakkanen on ohi.

Vaikeinta on aloittaa laventelin kasvattaminen siemenillä, koska tietyt ehdot on täytettävä. Etsi sopiva laatikko, täytä se hiekkaisella maaperällä ja kylvä siemenet. Laatikko on sijoitettava sisätiloihinKasvava laventeli siemenistä

On helpompaa kasvattaa laventelia pistokkailla, jakamalla pensas tai kerrostamalla, mutta nämä menetelmät ovat merkityksellisiä, kun sinulla on jo laventelipensaita maassa tai voit ostaa niitä joltain.

On myös tärkeää valita sopiva paikka, koska tämä kasvi rakastaa aurinkoa ja hiekkaista maaperää. Älä istuta laventelipensaita jokien ja lampien lähelle. Voit kasvattaa laventelia kotona ruukuissa, mutta sinun on seurattava lämpötilaa ja kosteutta, jotta kukka pysyy mukavana..

On helpompaa kasvattaa laventelia pistokkailla, jakamalla pensas tai kerrostamalla, mutta nämä menetelmät ovat merkityksellisiä, kun sinulla on jo laventelipensaita maassa tai voit ostaa niitä joltain.

Kuinka hoitaa laventelia ulkona istutuksen jälkeen

Laventeli ei pidä ylimääräisestä kosteudesta, joten sitä ei tarvitse kastella runsaasti maassa. Rajoita kastelu kerran viikossa ja viileämpinä vuodenaikoina kerran kahdessa viikossa. Älä lannoita laventelin pensaita typellä ja orgaanisilla keinoilla, on parempi käyttää kaliumlannoitetta. Monet puutarhurit ruokkivat laventelia yksinomaan kompostimultaa, joten niiden kasvi kasvaa aktiivisesti. Voit itse päättää, miten ruokit kukkia omalla tontillasi..

Laventeli ei pidä ylimääräisestä kosteudesta, joten sitä ei tarvitse kastella runsaasti maassa. Rajoita kastelu kerran viikossa ja viileämpinä vuodenaikoina kerran kahdessa viikossa. Älä lannoita pensaita

Kiinnitä huomiota pensaiden kasvuun ja kehittymiseen avoimella alalla, jos laventeli ei kasva, paikka ei sovi sille. Siirrä laventelin pensaat uuteen paikkaan. On suositeltavaa istuttaa syksyllä ennen kylmän sään alkua tai keväällä.

Kiinnitä huomiota pensaiden kasvuun ja kehittymiseen avoimella alalla, jos laventeli ei kasva, paikka ei sovi sille.Laventelin kasvatus ruukuissa kotona

Laventeli ei vain koristele maisemasuunnittelua, vaan myös maalaistalon sisustusta. Kuivattuja kukkia voidaan käyttää koiden pitämiseen loitolla tai koristeluun..

Tietäen olosuhteet laventelin istuttamiselle ja hoidolle avomaalla, voit istuttaa tämän kukan omaan kukkapenkkiisi. Laventeliä käytetään usein mixborders ja kukkapenkit, jotka kukkivat koko kesän. Voit kasvattaa tämän tuoksuvan kukan omalla kädelläsi omilla käsilläsi.