Amerikansk ribbet tomat: dyrking og omsorg

Amerikansk ribbet tomat: egenskaper og beskrivelse av sorten

Mange gartnere, både amatører og med erfaring, når de dyrker forskjellige avlinger på sine personlige tomter, må du ikke bare ta hensyn til utbyttet av en bestemt sort, men også til utseendet. Tross alt er mangfoldet av farger og former så behagelig for øyet! Amerikansk ribbet tomat anses som en av de mest delikate når det gjelder egenskaper og beskrivelse av sorten. Prøv å plante den i ditt eget landsted og se særegenheten til disse tomatene.

Nyttig artikkel: hvordan dyrke en japansk tomat trøffel

Beskrivelse av sorten tomat amerikansk ribbet

Fruktene av tomater kan være tradisjonelle røde, samt gule, brune, oransje, og formen er rund, langstrakt, hjerteformet, ribbet. Amerikansk ribbet tomat er en sort som mange gartnere liker å vokse i hagene sine. Det er ingen eksakte data om utvalget, derfor anses dette produktet som et resultat av innsatsen til amatøroppdrettere. Ble allment kjent på 1980 -tallet. Denne sorten føles best i de sørlige områdene; i den midterste banen bør den dekkes med et beskyttende belegg..

Fruktene av tomater kan være tradisjonelle røde, samt gule, brune, oransje, og formen er rund, langstrakt, hjerteformet, ribbet. Amerikansk ribbet tomat er en sort som mange gartnere liker å vokse i hagene sine. Det er ingen eksakte data om valget, så dette

Henviser til varianter av middels sen modning, dvs. den første avlingen kan høstes omtrent 125 dager etter plantingen av plantene i hagen. Siden dette er en determinant variant, utvikler busken en gjennomsnittlig høyde, ikke høyere enn en og en halv meter. Hovedstammen driver ikke ut stebarn og sidegrener. Motstandsdyktig mot de viktigste sykdommene som tomater er utsatt for. Den kan dyrkes både i hagen og i drivhusforhold..

Tomatfrukt Amerikansk ribbet flat, rød. De har en rik tomatsmak. Fruktene fra den første høsten kan nå en vekt på 0,3-0,4 kg, de påfølgende – omtrent 250 gram. Med riktig pleie kan du få omtrent 3 kg tomater fra busken..

Tomater av amerikansk ribbet variasjon, på grunn av deres rike smak, er veldig gode ferske, og også velsmakende juice, ketchup og pasta er hentet fra dem. Ikke egnet for salting. De lagres ikke lenge på grunn av den tynne huden, som lett brytes..

Gartnere som dyrker tomater av den amerikanske ribbestranden, bemerker blant sine positive egenskaper et vakkert utseende, god toleranse for tørrhet, immunitet mot sykdommer og et ganske godt utbytte.

Gartnere som dyrker tomater av den amerikanske ribbestranden, bemerker blant sine positive egenskaper et vakkert utseende, god toleranse for tørrhet, immunitet mot sykdommer, tilstrekkeligBilde av American Ribbed Tomato

For å bevare den lyse smaken er det imidlertid nødvendig å nøye vurdere fôringen, fordi hvis de blir valgt feil, går det tapt. Så, i ferd med å plante frøplanter i hagen og i begynnelsen av blomstringen, brukes mineralgjødsel. Etter at frukten av den første høsten er dannet, er det nødvendig å bruke potashgjødsel eller tangekstrakt. Det er også gjødsel som inneholder kalium, utviklet for tomater – de har et optimalt kaliuminnhold..

Voksende amerikansk ribbet tomat fra frø

For frøplanter blir amerikanske ribbet tomatfrø sådd litt over to måneder før de transplanterer voksne planter til åpen jord. Dykkingen utføres når plantene har to sanne blader. Hvis det er planlagt å danne en busk i to eller tre grener, plantes tre planter på en kvadratmeter, og hvis fire planter kan plantes i en gren. Ytterligere agrotekniske handlinger – vanning, som om nødvendig kan reduseres eller stoppes helt på grunn av denne sortens følsomhet for fruktsprekker, rettidig luking av ugress, klemming, forebygging av sykdom.

For frøplanter blir amerikanske ribbet tomatfrø sådd litt over to måneder før de transplanterer voksne planter til åpen jord. Dykkingen utføres når plantene har to sanne blader. Hvis det er planlagt å danne en busk i to eller tre grener, så tr

I vekstprosessen må stammen og grenene på planten være bundet til støtter, noe som vil hjelpe dem til ikke å bryte fra vinden. Når en busk med en eller to stilker dannes, gir den frukt som veier omtrent 250 gram, og hvis du danner en busk i en gren og fjerner en viss mengde eggstokk, kan du få en veldig stor avling med tomater – fra en halv kilo og over.

Den amerikanske ribbetomaten krever gjødsling: den må mates gjennom hele vekst- og fruktperioden. Nøytral jord er å foretrekke for dyrking. For å berike jorda med næringsstoffer, grave den opp med lupin stilker.

Den amerikanske ribbetomaten krever gjødsling: den må mates gjennom hele vekst- og fruktperioden. Nøytral jord er å foretrekke for dyrking. For å berike lasten

Før du planlegger å plante en amerikansk ribbet tomat, må du huske på at avlinger som courgette, gulrøtter, blomkål, agurk, persille og dill er de beste forløperne for tomater. Det er bedre å forberede jorden for å plante tomater om høsten ved å tilsette kompost, treaske, knuste eggeskall til den.

Tomater vokser godt på jord rik på kalium, nitrogen, organisk gjødsel. Slik at plantene i hagen vokser raskere, før jorden plantes, må jorden varmes opp og dekke den med et spesielt deksel. Når du planter frøplanter i hull, er det bedre å utdype plantestammen til de første bladene, og hvis stilkene er langstrakte, legg dem i hullet i en sirkel. Denne teknikken vil tillate tomatbusker å utvikle et kraftig rotsystem, som ytterligere vil påvirke fruktingen..

Tomatpleie amerikansk ribbet

Et viktig punkt i prosessen med å dyrke en tomat er å klemme eller fjerne overflødige laterale skudd. I moderat klima er det også tilrådelig å fjerne bladene fra stammen til en ny fruktklase. Dette gir planten ekstra styrke til å danne frukt, og gir også mer lys og luft. I varme regioner anbefales ikke denne teknikken, fordi løvverk beskytter planten mot overoppheting. Bare de modne børstene og bladene under dem fjernes.

I varme regioner anbefales ikke denne teknikken, fordi løvverk beskytter planten mot overoppheting. Bare de fruktbare børstene fjernes

Vanning av tomater foretrekkes sjelden, men rikelig og ved roten, så den beste metoden for vanning er drypp vanning. Det hender at fruktene av denne tomatsorten er utsatt for sprekker. Du kan eliminere dette fenomenet ved å redusere vanning..

Tomat skadedyrbekjempelse amerikansk ribbet

Skadedyrene som oftest påvirker tomaten er gnagske og edderkoppmidd. De bekjempes ved hjelp av industrielle preparater og folkemedisiner, for eksempel en sterk såpeløsning. For å beskytte tomater mot sykdommer må følgende regler overholdes:

  1. Alle manipulasjoner bør bare utføres med tørre planter..
  2. Bli kvitt infiserte eller syke busker uten nåde for å unngå å spre sykdommen.
  3. Unngå å plante tomater i nærheten av poteter.
  4. Bli kvitt ugress med jevne mellomrom.

Du kan bestemme tomatenes modenhet etter utseendet: huden får glans. Om nødvendig, høst fruktene før modning, de bringes til tilstand i papirposer eller i nærheten av bananer eller epler. Det anbefales ikke å oppbevare tomater i kjøleskapet: modningsprosessen stopper og smaken av frukten blir verre.

Du kan bestemme tomatenes modenhet ved utseendet: huden får glans. Om nødvendig, høste fruktene før modning, de bringes til tilstand i papirposer eller i nærheten av bananer eller

Den amerikanske ribbetomaten, karakteristikkene og beskrivelsen av variasjonen som er gitt i denne artikkelen, vil bli din favoritt. Prøv å dyrke den fra frø i din egen sommerhytte, så vil du være sikker på at du har plantet akkurat den sorten du ønsket. Å dyrke grønnsaker med egne hender er en enkel oppgave, mens du får kvalitetsprodukter til minimale kostnader.