Dekorativ design av hagen og grønnsakshagen

DIY dekorativ design av hagen og grønnsakshagen

Inntrykket av en sommerhytte skapes ikke bare av typen og antallet planter, men også av hvor mye vakkert dekorerte blomsterbed og senger. DIY -håndverk for hagen og grønnsakshagen spiller også en viktig rolle i designet..

Vi vil dele en liten hemmelighet: blomster og grønnsaker trenger ikke å plantes separat, alle planter kan kombineres hvis du nærmer deg utformingen av sengene kreativt. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du lager et kompakt og komfortabelt vertikalt blomsterbed med egne hender, og tilbyr også noen originale ideer for å lage dekorative senger..

Vertikal seng av askeklosser

En planteseng kan være laget av et stort utvalg materialer, for eksempel plastflasker, bildekk eller rør. I dag ønsker vi å foreslå bruk av blokker, der det er spesielle hulrom. Fordelen med et vertikalt design for et blomsterbed er at det ikke tar mye plass, blander seg harmonisk med husets fasade og gir bakgården et originalt utseende.

Master class vertikal blomsterbed for hagenMesterklasse vertikal blomsterbed for hagen

Materialer:

– solide og halve byggesteiner;

– flytende negler;

– jernplater;

– land og planter.

Master class vertikal blomsterbed for hagen

1. Hvis blokkene er gjennom, på en av sidene er det nødvendig å lime jernplater av passende størrelse. Dette er enkelt å gjøre med flytende konstruksjonslim. Du kan lage hull i platen slik at vann renner ut eller lime den slik at det er hull mellom blokken og metallet.

Vertikal seng av askeklosser

2. Vent til limet tørker. Du kan snu blokken slik at den presser jernplaten.

3. Kom med et design for blomsterbedet ditt, med tanke på området på stedet der det skal plasseres. Plater må lime alle hulrommene i blokkene du planlegger å plante plantene i.

4. Påfør lim på overflaten av den ene blokken og installer den andre på toppen. Plasser blokkene på en slik måte at de balanserer hverandre, og blomsterbedet faller ikke fra hverandre under jordens vekt med planter.

5. Hell jord i hullene på brønnblokkene og plant plantene. Krøllete blomster vil se originale ut i et slikt blomsterbed..

Plasser blokker på en slik måte at de balanserer hverandre

Du kan lage flere av disse vertikale sengene og ordne dem symmetrisk på hele stedet eller på stedet nær inngangen til huset. Det er ikke nødvendig å gjenta det samme designet, komme med en ny kombinasjon av blokker, da vil blomsterbedet se helt annerledes ut.

Se også: Håndverk til hagen fra plastflasker

Hvordan ordne en dekorativ hage?

Her er noen fotoideer og tips:

Hvordan ordne en dekorativ hage?

Prydhager i dag blir de mer og mer populære blant sommerboere. Nå i landet kan du ikke bare dyrke avlinger, men også få estetisk nytelse. Blomster, løk, kål, urter, frukttrær, sunne grønnsaker, rødbeter, gulrøtter er plantet i en slik prydhage. I dette tilfellet kan du uavhengig komme opp med kombinasjoner av alle planter..

DIY dekorativ design av hagen og grønnsakshagenDIY dekorativ design av hagen og grønnsakshagen

Vi anbefaler:

1. Ta hensyn til fotofiliteten til visse plantearter slik at de ser estetisk attraktive ut og ikke dør for tidlig.

Hvordan ordne en hage og grønnsakshage med egne hender

2. Kombiner fargene på planter, for eksempel vil lilla basilikum se harmonisk ut med greener.

3. Ta hensyn til formen på blomster og frukter av planter.

Inntrykket av en sommerhytte skapes av antall planter og hvor vakkert blomsterbedene og sengene er dekorert

4. Kombiner eviggrønne planter med kortlivede planter, da vil du ikke ha hull i hagen.

Kombiner eviggrønne med kort levetid

5. Stier til sengene er laget av samme materiale som hovedveien til hagen.

Lag stier til sengene av samme materiale som hovedveien til hagen

En dekorativ grønnsakshage vil se bra ut i en vanlig stil, det vil si når plantene plantes i form av geometriske former. Fra grønnsaker kan du enkelt lage grenser rundt trær, en god designeffekt oppnås hvis du veksler planter i forskjellige høyder.

Se en nyttig video: Ornamental grønnsakshage

I europeiske land har grønnsakshager lenge blitt preget av sin ryddighet, skjønnhet og stilige design. Gjør forskjellige håndverk og blomsterbed med egne hender, og planlegg også sengene nøye, så blir din personlige tomt ikke bare et lager av vitaminer, men også en ekte dekorasjon av utsiden.