En problemfri grønnsakshage for eldre

En problemfri grønnsakshage for eldre. Videoer og bilder, nyttige tips for dyrking

Mange eldre gleder seg over å ta vare på plantene sine på sommerhuset deres hele sommeren for å nyte fruktene som vokser om høsten. Det er hyggelig å behandle venner og slektninger med hjemmelaget gresskar, epler eller courgette, åpne en krukke hjemmelagde agurker eller tomater for en ferie. Og de vanligste hjemmelagde greenene er også gledelige for øyet og sjelen. Hvis du vil utstyre en grønnsakshage uten problemer for eldre hjemme eller i landet, vil tipsene fra denne artikkelen være veldig nyttige. Med egne hender kan du dyrke grønnsaker og greener selv om vinteren med minimal innsats..

Hvordan lage en hage uten problemer for eldre

Vi er vant til å spise om vinteren det som har vokst om sommeren og modnet om høsten, men det er en mulighet til å forlenge sommerhyttesesongen og føle gleden ved hagearbeid gjennom året. Grønnsakshagen i vinduskarmen er populær både blant de som ikke har sommerhus, men ønsker å ha sin egen høst, og de som har en sommerhytte og et ønske om å dyrke noe hele året. I tillegg er en slik hage uten problemer et skikkelig uttak for eldre som sjelden går utenfor..

Vi er vant til å spise om vinteren det som har vokst om sommeren og modnet om høsten, men det er en mulighet til å forlenge sommerhyttesesongen og føle gleden ved hagearbeid gjennom året. Kjøkkenhagen på vinduskarmen er populær ogFoto av voksende greener på vinduskarmen

Spørsmålet kan dukke opp: hvorfor kaste bort tid og krefter på å dyrke grønnsaker og urter, hvis du kan kjøpe alt i nærmeste supermarked? Hjemmehage for eldre har en rekke fordeler som supermarkeder med sine produkter ikke har..

Spørsmålet kan dukke opp: hvorfor kaste bort tid og energi på å dyrke grønnsaker og urter, hvis du kan kjøpe alt i nærmeste supermarked? En hage for eldre har en rekke fordeler som supermarkeder med sine produkter ikke har.

  1. Ingen kjemisk gjødsel brukes når man dyrker hjemmelagde produkter.
  2. En egenvokst avling virker mer smakfull, fordi energi, tid og sjel ble investert i den (ellers bør du ikke gjøre det)
  3. Eldre mat hjemme, eldre mennesker har muligheten til å observere hele prosessen fra å plante frø til modning av frukten, noe som gir glede, fordi det er alltid hyggelig å se resultatet av arbeidet ditt.
  4. Hvis du plutselig trenger greener, kan du plukke dem fra hagen når som helst uten å løpe til butikken.
  5. En problemfri hjemmehage for eldre sparer på mat, siden frø er mye billigere enn ferdige frukter..
  6. Eldre foreldre vil få et nytt yrke, og de vil være i stand til å bruke fritiden til tross for sine begrensede muligheter..

    En problemfri hjemmehage for eldre sparer på mat, siden frø er mye billigere enn ferdige frukter. Eldre foreldre vil få et nytt yrke, og de vil være i stand til å bruke fritiden til tross for sine begrensede muligheter.Bilde av Galina Kizima

Hva kan dyrkes hjemme i vinduskarmen?

Først av alt kan greener dyrkes hjemme. Det er alltid passende når du tilbereder mat og serverer ferdige måltider på bordet. I tillegg til greener kan noen typer grønnsaker dyrkes, for eksempel tomater, agurker og paprika. Sitroner, mandariner, kiwi, etc. kan vokse hjemme. Noen amatører planter ville planter på vinduskarmen, dvs. planter som vanligvis vokser i naturen, men har fordelaktige egenskaper som de oppbevares i en leilighet. Det kan være mynte, sitronmelisse og mange andre urter..

Først og fremst kan greener dyrkes hjemme. Det er alltid passende når du tilbereder mat og serverer ferdige måltider på bordet. I tillegg til greener kan noen typer grønnsaker dyrkes, for eksempel tomater, agurker og paprika.

Vi anbefaler å lese: hvordan dyrke jordbær om vinteren på vinduskarmen

Hvis du ikke vet hva du skal vokse i landet eller vinduskarmen, kan du lese en bok eller se hele videokurset “En hage uten problemer for eldre” fra Galina Kizima. Nyttige tips vil garantert inspirere deg!

Hvis du ikke vet hva du skal vokse i landstedet ditt eller vinduskarmen, kan du lese en bok eller se hele videokurset

Hvordan sette opp hagen din uten problemer?

Først av alt må du bestemme hvilke planter som skal plantes i hagen. Basert på dette er det nødvendig å finne et passende land for disse plantene og et sted i rommet. Land kan hjelpe til å velge i en blomsterbutikk, men belysning er vanskeligere. Det er planter som trenger sterk belysning, det er de som ikke tåler direkte sollys, og alt dette må tas i betraktning når du oppretter en grønnsakshage i huset. Det er godt, om mulig, å lage en grønnsakshage på hyller med kunstig belysning.

Først av alt må du bestemme hvilke planter som skal plantes i hagen. Basert på dette er det nødvendig å finne et passende land for disse plantene og et sted i rommet. Land kan hjelpe til å velge i en blomsterbutikk

Etter at hagenes sted i huset er bestemt, er det nødvendig å begynne å ordne det. Hva skal brukes som senger? Noen planter trenger mye plass til rotsystemet, noen gjør det ikke. Noen planter kan plantes ved siden av hverandre, og noen dør på grunn av dette. I tillegg er det tilrådelig å lage paller under sengene, hvor overflødig vann kan renne ut etter vanning. Det er like viktig å huske på drenering, det er nødvendig slik at vann ikke stagnerer i jorda..

Se videoen: Hage uten problemer

Når alle nødvendige krav for opprettelse hjemmehage uten problemer for eldre observert, kan du begynne å dekorere den. Dette er valgfritt, men det gir rom for kreativitet og selvuttrykk, og gjør også hagen til et høydepunkt i huset, noe som ikke er synd å vise gjester. Ta vare på eldre og hjelp dem med å lage en unik grønnsakshage i leiligheten, som vil være lett å ta vare på hjemme.