Gjødsel for tomater

Hvordan mate tomater under blomstring og frukting i et drivhus

Hvis du bestemmer deg for å begynne å dyrke tomater hjemme, må du vite hva du skal mate tomater under blomstring og frukting i drivhuset. Størrelsen på fruktene og utbyttet avhenger direkte av dette. Som en oppladning kan du bruke kjøpte eller naturlige preparater som du kan forberede selv.

Å mate tomat med gjær

Tomater må befruktes ikke bare for rikelig blomstring og frukting, men også for aktiv vekst. Tidligere hadde ikke gartnere samme utvalg av gjødsel som i dag, så de forberedte dem selv. Hvis du ikke vil skade plantene og bruke kjemikalier, foreslår vi å mate tomatene under blomstring og frukting i drivhuset med gjær..

Tomater må befruktes ikke bare for rikelig blomstring og frukting, men også for aktiv vekst. Tidligere hadde ikke gartnere samme utvalg av gjødsel som i dag, så de forberedte dem selv.

Et særtrekk ved gjær er at den inneholder proteiner som lett fordøyes av tomater. Hver gartner bør vite andelen som gjæren skal blandes i. Gjær i poser er ikke egnet for fôring, men de som selges i pressede briketter. Del en 100 g gjærpakke i to og fortynn den ene delen i en bøtte med vann. De resulterende rastrene må stå i et par timer, og først da kan du mate.

Fôring av tomater med gjær må utføres flere ganger:

  1. Etter at plantene er plantet i drivhuset.
  2. Under blomstring.
  3. Under frukting.

Bruk jod som toppdressing for tomater

To uker etter å ha plantet tomatplanter i drivhuset, kan du prøve å gjødsle buskene med en jodoppløsning. En skje med farmasøytisk jod fortynnes i en bøtte med vann, men ikke mer enn 10 liter. Det er verdt å vanne buskene veldig nøye, siden hvis det kommer på bladene, kan det oppstå brannskader på planten.

Bruke jod som toppdressing for tomater To uker etter at du plantet tomatplanter i drivhuset, kan du prøve å gjødsle buskene med en jodoppløsning.

Å mate en tomat med aske

Den største fordelen med denne typen gjødsel er at den kan brukes ikke bare etter at tomatene er plantet i drivhuset, men også gjennom hele veksten og frukten av planten. Ask vil bidra til å styrke rotsystemet, gjøre frukten større og bidra til å øke antall eggstokker på en busk..

Den største fordelen med denne typen gjødsel er at den kan brukes ikke bare etter at tomatene er plantet i drivhuset, men også gjennom hele veksten og frukten av planten. Ask vil bidra til å styrke rotsystemet,

Selv en nybegynner gartner kan tilberede en askebasert gjødsel. Ta 200 g aske og bland i en bøtte med varmt vann. Etter 4-5 timer kan løsningen filtreres gjennom osteklut og fortynnes ytterligere i et forhold på 1: 3. Prøv å forbedre sammensetningen av det tilberedte tomatfôret med noen dråper jod og 10 g borsyre.

Les også: Den deiligste tomatsorten Budenovka

Du må vanne tomatbuskene med denne løsningen ved roten, og i blomstringsperioden i drivhuset kan du bruke en sprayflaske.

Hvordan lage mulleingjødsel

En miljøvennlig toppdressing anses å være fra mullein, som er ganske lett å forberede på landsbygda. Hvis du bruker denne gjødsel i perioden når blomster vises på tomatbusker, kan du øke antallet frukt betydelig..

En miljøvennlig toppdressing anses å være fra mullein, som er ganske lett å forberede på landsbygda.

For å forberede gjødsel trenger du 500 gram mullein og en bøtte med vann (ca. 10 liter). Den resulterende løsningen blandes godt og får deretter trekke i 3-4 timer. En bøtte mulleingjødsel kan brukes til å vanne 3-4 tomatbusker.

Ikke vær redd for å blande flere gjødsel, for i dette tilfellet kan den beste effekten oppnås. Så aske, jod eller borsyre tilsettes ofte til mulleinløsningen..

Fôring av kyllinggjødsel – billig gjødsel for tomater

Løs 500 gram kyllinggjødsel i en bøtte med rent vann og la oppløsningen tilføres. Topp dressing med denne sammensetningen kan bare gjøres to ganger i sesongen, ellers kan du brenne planten. Gjødsel bør ikke brukes for mye, siden bare med riktig fôring kan du øke utbyttet.

Løs 500 gram kyllinggjødsel i en bøtte med rent vann og la oppløsningen trekke inn. Topp dressing med denne sammensetningen kan være

Nå vet du hvordan du skal mate tomater under blomstring og frukting i drivhuset med egne hender. Velg sammensetningen som er lettest å lage og gjødsle tomater med naturlige næringsoppløsninger.