Hvilke folkemedisiner du skal bruke til å mate pepper og tomatplanter

toppdressing for tomatplanter med folkemedisiner

Tomater og paprika er veldig populære grønnsaker for nesten alle russiske gartnere. Disse grønnsakene smaker ikke bare godt, men de er også veldig gunstige for menneskekroppen. For å kunne få en god høst av disse grønnsaksavlingene, trenger du ikke bare å plante dem riktig, men også å mate dem med nyttige stoffer i tide. Det er verdt å merke seg at fôring av tomat- og pepperplanter med folkemedisiner vil tillate hver gartner å få en rik høst. Og hva betyr det å bruke i denne situasjonen og hvordan du gjør alt kompetent, vil vi snakke om dette i denne publikasjonen.

mate tomat- og pepperplanter med folkemedisiner

Topp dressing av frøplanter av paprika og tomater med forskjellige folkemedisiner

For øyeblikket kan du i mange spesialforretninger kjøpe et stort antall alle slags preparater for gjødsling av frøplanter. Men for de menneskene som foretrekker alt naturlig, vil gjødsel som er laget på egen hånd være det mest passende alternativet. De viktigste stoffene som er nødvendige for tomater og paprika er fosfor, nitrogen, kalium. Den beste nitrogenkilden for disse grønnsakene er fjørfegjødsel. Den skal fortynnes med varmt vann (1: 2), og la den trekke i 2, 3 dager. Den resulterende løsningen må blandes grundig og tilsettes med vann for vanning (1:10). Fjørfe -avføring fremmer den raske veksten av topper. Men det anbefales å bruke det bare en gang før du planter nattskjermer i åpen mark. Folk som foretrekker å drikke aromatisk kaffe, har som regel mye brukt kaffegrut igjen. Denne tykke kan ikke bare brukes som et substrat for soppdyrking, men også som en utmerket gjødsel for frøplanter. I tillegg til hovedfunksjonen, er kaffegrutene utmerket i stand til å løsne jorden og forbedre oksygentilgangen til plantens rotsystem. For å kunne forbedre jordens struktur, trenger du bare å tilsette en liten mengde kaffegrut til den..

Kaffeavfall som trengs for å forbedre underlaget

Det er en annen utmerket type gjødsel. Dette er løkskall. For å gjøre dette må du ta 20 g løkskall og helle varmt vann (5 l). La trekke i 3-4 dager. Denne løsningen er i stand til ikke bare å fylle jorda med mange nyttige stoffer, men også ved hjelp av den kan du desinfisere jorda..

Bananskall dressing for tomat- og pepperplanter

Gjødsling av tomatplanter etter plukking med folkemedisiner kan også gjøres uavhengig. Og du kan også om dette i denne publikasjonen..

I tilfelle du har en enorm mengde bananskinn igjen, ikke kast dem. De er generelt et godt alternativ for å korrigere kaliummangel hos mange plantearter. I tilfelle kalium ikke er nok for planter, vil dette påvirke absorpsjonen av nitrogen og føre til svært svake og trege frøplanter..

Å lage banandressing er veldig enkelt. For å gjøre dette, ta en treliters krukke og legg i den skreller med 4-5 bananer og hell varmt vann. Det er nødvendig å insistere på denne løsningen i tre dager. Etter det kan kalium frigjøres fra bananskallene og fylle vannet. Med denne løsningen er det nødvendig å vanne plantene..

fôring av tomatplanter etter plukking med folkemedisiner

Eggeskallgjødsel for frøplanter av paprika og tomater

I Russland brukes eggeskall ofte til å mate grønnsaksavlinger. Dette produktet inneholder et stort utvalg av næringsstoffer. Du kan tilberede en eggeskallbasert dressing på samme måte som en banan. For å gjøre dette må du ta et skall med 3, 4 egg og legge det i en treliters krukke. For å fylle med vann. Etter noen dager kan den resulterende nyttige løsningen brukes til å gjødsle plantene..

Gjødsel for frøplanter av tomater og paprika

Gjødsling av jorda med nyttige stoffer er en av hovedtrinnene på veien for å oppnå en utmerket høst av grønnsaker. Men i det tilfellet at substratet der plantene til solanaceous vegetabilske avlinger dyrkes inneholder mange næringsstoffer, er det bedre å nekte slik befruktning. Siden et overskudd av disse stoffene vil ha en negativ effekt på planter. For eksempel akselererer et overskudd av nitrogen veksten av planter, men øker samtidig produktiviteten betydelig. Basert på dette er det nødvendig å gjødsle disse plantene bare hvis deres utseende ikke indikerer dette..

folkemedisiner for fôring av tomatplanter

En rik høst

På dette tidspunktet er det best å legge til en løsning av moden gjødsel eller spesiell gjødsel på mineralbasis til jorden..

 • I en liter avgjort vann er det nødvendig å fortynne 3 gram superfosfat. Ett gram kalium og omtrent, 5 gram ammoniumnitrat.
 • For tomater er det bedre å bruke følgende løsning:
 • Superfosfat (4-5 gram), urea (0,5 gram) og 1,5 gram kaliumsalt. Alle disse komponentene må fortynnes i 1 liter vann..

Den første fôringen av tomat- og pepperplanter

Disse grønnsaksavlingene vil bare kreve næringsstoffer etter dannelsen av det andre bladet. Hver påfølgende påføring av toppdressing bør gjøres om 12-15 dager. I dette tilfellet bør antallet næringsstoffer i en gitt tidsperiode ikke være høyere enn den angitte normen..

Topp dressing av tomat- og pepperplanter etter plukking

For å dyrke utmerket plantemateriale må du være spesielt oppmerksom på å mate plantene etter å ha plukket dem. Etter å ha utført denne prosedyren, er det viktig å tilføre de nødvendige næringsstoffene til vannet. I løpet av denne perioden er gjødsel som bakergjær også et utmerket alternativ for frøplanter av grønnsaksavlinger. De inneholder store mengder fosfor og nitrogen. Men det er verdt å merke seg at gjær, som toppdressing, har en stor ulempe. Disse soppmikroorganismer er i stand til å bryte ned kalium. For å unngå dette bør litt kalium tilsettes gjæroppløsningen..

toppdressing for tomatplanter med folkemedisiner

Frøplante.

Det er nødvendig å gjødsle frøplanter med gjødsel før vanning. Den beste tiden for dette er om morgenen. Etter gjødsling av plantene med gjødsel, bør de vannes med varmt vann..

Topp dressing av tomat- og pepperplanter etter planting i bakken

I denne artikkelen har vi også listet opp folkemedisiner for fôring av tomatplanter. Tomater og paprika krever fôring på nesten alle stadier av utviklingen. Men hvis det er veldig lett å danne en jord rik på mange næringsstoffer i prosessen med å forberede et substrat for planter, så er det mye vanskeligere å utføre dette arbeidet med sengene. Av denne grunn er det beste alternativet å påføre toppdressing etter plantingen av plantene. Men i dette tilfellet er det viktigste ikke å overdrive. For dette formålet bør du ta hensyn til planter. Hvis sommeren er veldig tørr og varm, vil kaliumgjødsel ikke kunne gi deg ønsket resultat. Men i tillegg til dette kan det også forårsake sykdommer hos planter. I samme tilfelle, hvis sommeren viste seg å være for regnfull, og dette været ble etablert over en lengre periode, vil mangelen på kalium i jorda være merkbar. I dette tilfellet er det nødvendig å påføre denne forbindelsen på jorden som gjødsel. Men denne prosedyren bør utføres 15-17 dager etter transplantasjon av planter til et nytt sted. Denne tidsperioden er gitt slik at plantene kan få tid til å tilpasse seg best mulig til det nye stedet. Etter at plantene har blitt akklimatisert, trenger de fosfor-kaliumtilskudd. Men når det gjelder nitrogengjødsel, er det best å forlate dem helt..

Liten hemmelighet! Etter at tomatene og paprikaen blomstrer, er det nødvendig å fortynne litt sukker i varmt vann og behandle sengene med disse plantene med denne løsningen. Sukker kan tiltrekke seg bier, sommerfugler og veps. Disse typer insekter vil bidra til en økning i frukt..

toppdressing for tomatplanter med folkemedisiner

Fôring av tomat- og pepperplanter med gjær

Å mate frøplanter med gjær kan ikke bare bidra til introduksjon av fordelaktige næringsstoffer i jorden, men også bidra til å gjenoppbygge strukturen. Arbeidsprosessen for soppmikroorganismer bidrar til å øke plantens vekst til tider og forbedre utbyttet av tomater og paprika. Hovedgrunnlaget for denne gjødsel er sukker (4 ss), 10 gram gjær og 10 liter vann. Den resulterende løsningen fungerer som et konsentrat, som etter å ha blitt ført inn i jorden må fortynnes med rent vann (proporsjon 1 til 10).

Rik høst av paprika.

Du kan erstatte gjær med hvetekorn. For å få gjødsel ved å bruke korn, må du ta litt vann og helle hvetekorn i den. La den trekke på et varmt sted. Etter at kornene er helt hovne, skal de males til en velling og tilsettes litt sukker. (2-3 ss per 1 kopp tørre hvetekorn). Den resulterende massen må varmes litt opp og settes på et varmt sted i en dag. Før du bruker denne gjødsel, må den resulterende massen også fortynnes med rent vann..

mate tomat- og pepperplanter med folkemedisiner

Hvordan mate tomat- og pepperplanter med aske hjemme?

Zola er ikke bare en utmerket kilde til kalsium, kalium, magnesium og mange andre mineraler som er gunstige for planter, men også et utmerket stoff som kan gjøre sur jord til et næringsmedium egnet for vegetabilske avlinger. Ask i jorda kan redusere risikoen for soppsykdommer hos tomater og paprika. For å tilberede gjødsel fra aske, må du ta en spiseskje av dette stoffet og blande grundig med 2 liter vann. Det er nødvendig å insistere på denne løsningen i 1 dag. I dette tilfellet må du kontrollere at asken som er valgt som gjødsel ikke er hentet fra brenning av malt tre eller byggeavfall..

Gjødsling av frøplanter av paprika og tomater med jod

Jod som gjødsel for planter kan ikke bare akselerere planteveksten, men også gi beskyttelse mot ulike sykdommer og skadedyr. Denne toppdressingen brukes vanligvis på vanningstidspunktet, og tilfører en viss mengde jod til det vannet:

 • For 10 liter vann bør du ta 10 gram jod.
 • Kalium (20 gram) og fosfor (10 gram) kan tilsettes til den resulterende løsningen..
 • I tillegg til tomater og paprika kan denne gjødsel brukes til å mate aubergine..

Hvordan fortynne urea for fôring av pepper og tomatplanter ?

Urea er en nitrogenholdig konsentrert gjødsel. I tillegg er nitrogenet i dette stoffet i en tilstand som er veldig praktisk for god assimilering av planter. Denne dressingen ser ut som små granulater. Det kan legges både til bakken og som en løsning. For å mate plantens røtter, ta 50-60 gram urea og fortynn i 10 liter vann. Den resulterende løsningen vannes over plantene. For bladmating brukes som regel store proporsjoner (100 gram urea per 10 liter vann). I tørr form tilsettes urea til jorden (med en hastighet på 12 gram per 1 m2) før planting av frøplanter og 10 gram per 1 m2 på tidspunktet for aktiv vekst. Det er nødvendig å mate plantene med en flytende ureaoppløsning før de blomstrer..

mate tomat- og pepperplanter med folkemedisiner

Topp dressing Krepish for tomat- og pepperplanter.

Strong er en vannløselig gjødsel. Den er produsert av Fasok -selskapet. Som regel er den tilgjengelig både i flytende og tørr form. Denne toppdressingen inneholder alt som planter trenger: humates, naturlige vekststimulerende midler og elementer som:

 • Kalium.
 • Magnesium.
 • Nitrogen.
 • Jern.

Sammensetningen av denne toppdressingen er godt balansert. Det er veldig enkelt å jobbe med denne typen gjødsel. Det kan tilsettes jorden med planter på vanningstidspunktet. Den aller første fôringen må utføres etter at det andre bladet dukker opp. Videre på tidspunktet for plukking av planter, bør frøplanter mates med denne gjødsel hver 2. uke til de første blomster eggstokkene dannes. For frøplanter av tomater og paprika må du fortynne 2 ts Krepysh i 10 liter vann.

fôring av tomatplanter etter plukking med folkemedisiner

Toppdressing for tomat- og pepperplanter. Ideell.

Slik gjødsel som Ideal ble opprettet på grunnlag av vermikompost. Sistnevnte er et avfallsprodukt av ormer. Denne dressingen kan brukes både til tomater og paprika, og til andre frukt- og bæravlinger. I tillegg kan denne gjødsel brukes til å akselerere veksten av stiklinger og rask spiring av frø..

Gjødsel Ideal kan brukes til å:

 • Fremskynd modning av plantegulv.
 • Fremskynde tilpasningen av planter til et nytt sted.
 • Forbedre plantens vegetative og rotsystem.
 • Forbedre utbyttet.
 • Reduser risikoen for å utvikle ulike sykdommer hos planter.
 • Øk mengden næringsstoffer i frukt og grønnsaker.

Top dressing Ideal er et russisk produkt. Mange russiske spesialister, som tok biohumusgjødsel som grunnlag, var i stand til å forbedre strukturen ved kunstig å legge til mikro- og makroelementer som kreves av et stort antall dyrkede planter. Gjødsel Ideal kan brukes til både ikke-rot- og rotforband. For rotfôring av tomat- og pepperplanter, bruk en løsning på 9-10 ml av dette produktet per liter vann. Denne flytende gjødsel bør tilsettes mer enn en gang hver 10. dag. For bladfôring Ideal bør fortynnes i en mengde på fem liter per liter vann. Den resulterende løsningen sprayes for å helle plantene før de begynner å blomstre..

folkemedisiner for fôring av tomatplanter

Gjødsel av tomat- og pepperplanter med ammoniakk.

Mange gartnere kan bruke ammoniakk som deres viktigste kilde til nitrogenholdige forbindelser. Litt av dette stoffet må fortynnes i varmt vann og tilsettes til roten av planten. I tillegg til hovedkilden til nitrogen, kan ammoniakk brukes til å avvise ulike skadedyr fra planter. Men dette verktøyet kan bare brukes hvis plantene mangler nitrogen. Ellers kan ikke ønsket effekt oppnås..

Topp dressing av tomat- og pepperplanter med Epin.

Etin er et biostimulerende middel. Men hovedoppgaven er å aktivere prosessene som skjer i mange planter. Det er også nødvendig for deres normale utvikling. Dette stoffet selges vanligvis i ampuller. Innholdet må fortynnes i vann..

Epin. 

En større effekt kan oppnås hvis Epins løsning brukes som gjødsel som bladforbinding. For å gjøre dette må du fortynne 5 dråper biostimulator i 500 milliliter vann. Du kan gjødsle planter med Epin først etter at tre virkelige blader dukker opp på planten..

Hvordan fortynne nitroammofoska for å mate tomat- og pepperplanter?

Nitroammophoska er en toppdressing som inneholder tre grunnleggende elementer som er nødvendige for god planteutvikling: kalium, nitrogen, fosfor. Denne gjødsel produseres i form av granulat, og påføres både i en fortynnet form og i en tørr form. I flytende form påføres denne bandasjen når plantene vannes. Men den kan også brukes som bladdressing. I tilfelle det ikke er nok eggstokker på tomatene dine, kan de økes ved hjelp av denne gjødsel. For å gjøre dette må du ta en fyrstikkeske med granulat av denne gjødsel og fortynne dem i en bøtte med vann. Under hver busk tomat og paprika skal 500 ml av den resulterende løsningen tilsettes.

toppdressing for tomatplanter med folkemedisiner

Bladmating av tomat- og pepperplanter med kaliumpermanganat

Mangan er et av de viktigste elementene for paprika og tomater. Den deltar i prosessen med fotosyntese og er i stand til å beskytte planter mot mange sykdommer. Manganmangel kan forårsake sykdommer som brun flekk. I tillegg kan mangelen på dette elementet påvirke antallet og størrelsen på plantefrukter. For å unngå slike problemer, vil det være nødvendig å utføre bladmating med en svak løsning av mangansulfat. Ta 2 gram pulver for en bøtte med vann..

Endelig

Nå har du lært at fôring av tomatplanter med folkemedisiner kan være veldig effektivt. Som et resultat vil du høste en stor høst av deilige tomater og paprika..