Hvordan lage varme senger i landet

Gjør det selv varme senger: trinnvis produksjon med video

Hvordan ser du for deg ordningen med varme senger i landet? Det handler ikke om å koble til varmeanlegg og bruke strøm. Erfarne sommerboere har kommet med en ny teknologi, som er basert på prinsippene for forfall av organisk materiale og naturlig varmegenerering. Vi inviterer deg til å finne ut, hvordan lage varme senger med egne hender. Trinn-for-trinn-produksjon er en god måte å mestre en ny teknologi for dyrking av grønnsaker..

Les også: Hva du skal lage et blomsterbed med egne hender

Instruksjoner for å lage varme senger

Avhengig av hvor nær grunnvannet er i ditt område, kan du velge å bygge varme senger over eller under bakkenivå. For å lage varme senger med egne hender er det nok å følge noen få enkle trinn:

  1. Ta store tregreiner og legg dem helt nederst i hagen.
  2. Legg små grener opp til 1 cm tykke på toppen. Høyden skal være halvparten så stor som den forrige..
  3. Hell et lag med jord, og hvis det er ønskelig, hell det med spesielle preparater med mikroorganismer.
  4. Legg et nytt lag med fruktbar jord og organisk avfall på toppen. Du kan bruke potetskall, eplekjerner, etc..
  5. Over er et jordlag med humus. Dette laget må mulles godt med gress og blader slik at forfallsprosessen begynner. Planter vil bli plantet i dette siste laget..

For å lage varme senger med egne hender er det viktig å grave et hull med en dybde på omtrent 50 cm og en bredde du ønsker. Etter det må du sette sammen en eske fra brettene i henhold til størrelsen på gropen din, men uten lokk og bunn. I bunnen av gropen legges et maske som er impregnert med kaliumpermanganat for desinfeksjon. Etter det kan viOrganisk varm seng ordning

For å lage varme senger med egne hender er det viktig å grave et hull med en dybde på omtrent 50 cm og en bredde du ønsker. Etter det må du sette sammen en eske fra brettene i henhold til størrelsen på gropen din, men uten lokk og bunn. I bunnen av gropen legges et maske som er impregnert med kaliumpermanganat for desinfeksjon. Etter det kan du begynne å legge ut lag for å dekorere en varm seng.

Se videoen: Hvordan lage varme senger trinn for trinn

Det er viktig ikke bare å lage en varm seng, men også å velge passende planter for dyrking. Ifølge gartnere, i det første året, er det best å plante gresskar, reddiker og agurker i det..

Det er viktig ikke bare å lage en varm seng, men også å velge passende planter for dyrking

Det er disse plantene som vil gi en god høst, mens det fortsatt er en minimal frigjøring av varmeenergi i hagen. Det andre året kan kalles det mest effektive ved bruk av en varm seng, så du kan allerede begynne å dyrke tomater, aubergine, kål og andre avlinger i den..

Det er disse plantene som vil gi en god høst, mens det fortsatt er en minimal frigjøring av varmeenergi i hagen. Det andre året kan kalles det mest effektive ved bruk av en varm seng, slik at du allerede kan fortsette

I det tredje året er det en merkbar nedgang i effektiviteten til et varmt bed, ettersom mengden næringsstoffer og varme som dannes, avtar. Du får en god høst hvis du dyrker rotvekster.

Gjør det selv varme senger, hvor trinnvis produksjon ikke er vanskelig og ikke er forbundet med høye kostnader, kan du lage på din egen dacha. Eksperimenter, så kan du høste en god høst av grønnsaker..