Hvordan transplantere pioner for å blomstre neste år

Når kan pioner transplanteres slik at de blomstrer neste år

Peoner av forskjellige varianter gleder seg over lys blomstring i hele mai, så sommerboere bruker dem mye til å dekorere blomsterbed som blomstrer hele sommeren. For at peoner skal blomstre neste år, må de transplanteres riktig. Finn ut når den beste tiden er å gjøre det i denne artikkelen..

Når skal jeg transplantere pioner

Peoner er stauder som kan stå uplantet i flere tiår. Men hvis du vil at blomstene skal blomstre voldsomt og buskene er frodige og vakre, kan du transplantere. På spørsmålet: “Når kan pioner transplanteres slik at de blomstrer neste år”, svarer erfarne sommerboere at det er mulig både i august og i september. På dette tidspunktet har peonene lenge bleknet, så du vil ikke forstyrre veksten..

Når kan pioner transplanteres slik at de blomstrer neste år?Peoner blomstrer neste år

Ifølge anmeldelser kan urteaktige peoner ikke transplanteres på nesten 20 år, og de vil fortsatt blomstre voldsomt. Trepioner kjennetegnes ved enda større levetid, fordi de kan vokse og blomstre på samme sted i nesten 70 år. En piontransplantasjon vil være nødvendig når plantene begynner å dø, så vel som når du bestemmer deg for å bytte sted for blomster eller dele en busk i to.

En piontransplantasjon vil være nødvendig når plantene begynner å dø, så vel som når du bestemmer deg for å bytte sted for blomster eller dele en busk i to.

Hvordan transplantere peoner riktig slik at de blomstrer

Å dele rotsystemet til en peon har alltid en positiv effekt på planten. I dette tilfellet forynges den gamle peonbusken, og de nye buskene slår godt rot. Det er flere måter å avle pioner på:

  • Stiklinger
  • Grafting
  • Frø
  • Ved å dele roten
  • Lag

Hver av disse metodene har sine egne fordeler og ulemper, så du kan selvstendig bestemme hvordan du skal avle peoner i sommerhuset. En av de enkleste måtene å plante pioner på er å dele roten. Du må forsiktig grave ut roten av pionen for ikke å skade den. Skill den med en øks eller spade, mens du sørger for at rosa vekster forblir på hver del av roten i den øvre delen, ellers vil planten ikke slå rot.

Hver av disse metodene har sine egne fordeler og ulemper, så du kan selvstendig bestemme hvordan du skal avle peoner i sommerhuset. En av de enkleste måtene å plante pioner på er å dele roten.Grav opp peonene om høsten

Hvis du har skadet roten, må du behandle området med knust aktivt kull. Kuttstedet behandles på samme måte. Etter at roten er gravd ut, må den nødvendigvis ligge i frisk luft i en time. For å desinfisere rotsystemet til peoner, brukes også en løsning av kobbersulfat..

Hvis du har skadet roten, må du behandle området med knust aktivt kull. Kuttstedet behandles på samme måte. Etter at roten er gravd ut, må den definitivt legge seg påI diagrammet, prosessen med å dele roten til en peon

Det er viktig ikke bare å transplantere røttene riktig, men også å finne et sted for peonene som blomstret neste år. Det må være sol. Gropen for å plante pioneroten skal være slik at rotsystemet passer inn i den og utvikler seg uhindret.

Det er viktig ikke bare å transplantere røttene riktig, men også å finne et sted for peonene som blomstret neste år. Det må være sol. Gropen for planting av pioneroten skal være slik at rotsystemetPlanter en peonbusk for blomstring neste år

Les også: Gjør-det-selv blomsterhage i nærheten av huset, foto

Peoner vokser godt i fruktbar jord, slik at du kan gjødsle regelmessig. Ikke plant peoner i leirjord. Når du planter i svart jord, kan du legge til litt sand i hullet og superfosfat. Se opp for jordfuktighet, da peoner ikke liker overflødig fuktighet.

Peoner vokser godt i fruktbar jord, slik at du kan gjødsle regelmessig. Ikke plant peoner i leirjord. Når du planter i svart jord, kan du legge til litt sand i hullet og superfosfat.Beskjæring av en peon ved transplantasjon

Vær oppmerksom på avstanden mellom peonbuskene, som bør være minst 70-100 cm. Husk at peonbuskene er frodige, og hvis du vil at de skal blomstre neste år, følg deretter anbefalingene våre. Etter planting, nærmere vinteren, er det verdt å dekke peonene med sagflis, så selv i frost vil de ikke dø og blomstre neste år.

Vær oppmerksom på avstanden mellom peonbuskene, som bør være minst 70-100 cm. Husk at peonbuskene er frodige, og hvis du vil at de skal blomstre neste år, følg deretter anbefalingene våre. Etter planting, nærmere vinteren, er det verdt å dekke peonene med sagflis, så selv i frost dør de ikke og vilFoto av å transplantere peoner ved å dele roten

Nå vet du, hvordan transplantere pioner og når du skal gjøre det slik at blomstene blomstrer voldsomt neste år. La sommerhuset bli et paradis med vakre blomster og trær. Med dine egne hender kan du dyrke blomster, ordne originale blomsterbed av skrapmaterialer og utstyre dachaen på den beste måten.