Lavendel, plante og stell utendørs

Lavendelplanting og omsorg i det åpne feltet, foto

Lavendel er en unik plante som er mye brukt i kosmetologi, medisin, interiør eller forstadsområder. For å dyrke lavendel må du vite hvordan du skal plante og ta vare på den utendørs. Dette gjelder også for gartnere som ikke bare bor i de nordlige delene av Russland, men også i midtbanen. Med egne hender kan du dyrke vakre lavendelbusker hvis du følger tipsene og triksene fra denne artikkelen..

Planter lavendel utendørs

For øyeblikket er det omtrent 25 typer lavendel, som hver har en unik aroma, farge og form på bladene. Før du planter lavendel, studer de tilgjengelige variantene, fordi noen av dem er frostharde, mens andre er ideelle for klimaet i midtbanen. Så taggete lavendel regnes som en av de mest termofile variantene, og engelsk lavendel er ganske motstandsdyktig mot frost..

For øyeblikket er det omtrent 25 typer lavendel, som hver har en unik aroma, farge og form på bladene. Før du planter lavendel, studer de tilgjengelige variantene, fordi noen av dem er frostbestandige,Mixborders fra lavendel i landet

Les også: Beading, Beaded Lavender

Du kan avle lavendel på forskjellige måter:

  • Så frø
  • Del busken
  • Stiklinger
  • Lag

Det vanskeligste er å begynne å dyrke lavendel med frø, da visse betingelser må være oppfylt. Finn en passende boks, fyll den med sandjord, og så deretter frøene. Boksen må plasseres i et rom med en lufttemperatur på opptil +5 grader, så det beste alternativet er å dyrke lavendel om vinteren. Frøene skal stå i kulden i en måned, og deretter kan boksen tas ut i et varmt rom til de første skuddene vises. Frøplanter plantes i åpen mark i mai, når trusselen om frost har gått.

Det vanskeligste er å begynne å dyrke lavendel med frø, da visse betingelser må være oppfylt. Finn en passende eske, fyll den med sandjord, og så deretter frøene. Boksen må plasseres innendørsVoksende lavendel fra frø

Det er mindre plagsomt å dyrke lavendel ved stiklinger, dele en busk eller lagdeling, men disse metodene er relevante når du allerede har lavendelbusker i landet eller du kan kjøpe dem fra noen.

Det er også viktig å velge et passende sted, fordi denne planten elsker sol og sandjord. Ikke plant lavendelbusker i nærheten av elver og dammer. Du kan dyrke lavendel hjemme i potter, men du må overvåke temperaturen og fuktigheten for å holde blomsten behagelig..

Det er mindre plagsomt å dyrke lavendel ved stiklinger, dele en busk eller lagdeling, men disse metodene er relevante når du allerede har lavendelbusker i landet eller du kan kjøpe dem fra noen.

Hvordan ta vare på lavendel etter planting utendørs

Lavendel liker ikke overflødig fuktighet, så det er ikke nødvendig å vanne det rikelig i landet. Begrens vanningen til en gang i uken, og i kjøligere årstider, til en gang annenhver uke. Du bør ikke gjødsle lavendelbusker med nitrogen og organiske midler, det er bedre å bruke potashgjødsel. Mange gartnere mater lavendel utelukkende med kompostmulk, derfor vokser planten aktivt. Du kan selv bestemme hvordan du vil mate blomstene på din egen tomt..

Lavendel liker ikke overflødig fuktighet, så det er ikke nødvendig å vanne det rikelig i landet. Begrens mengden vanning til en gang i uken, og i kjøligere årstider, til en gang annenhver uke. Du bør ikke befrukte buskene

Vær oppmerksom på vekst og utvikling av busker i det åpne feltet, hvis lavendel ikke vokser, er stedet ikke egnet for det. Transplant lavendelbuskene til et nytt sted. Det anbefales å transplantere om høsten før det kalde været begynner eller om våren.

Vær oppmerksom på vekst og utvikling av busker i det åpne feltet, hvis lavendel ikke vokser, er det ikke et passende sted for det.Voksende lavendel i potter hjemme

Lavendel vil ikke bare dekorere landskapsdesignen, men også interiøret i et landsted. De tørkede blomstene kan brukes til å holde møll i sjakk eller til pynt..

Å vite betingelser for planting og omsorg for lavendel i det åpne feltet, du kan plante denne blomsten i ditt eget blomsterbed. Lavendel brukes ofte til miksbord og blomsterbed som blomstrer hele sommeren. Med dine egne hender kan du avle denne velduftende blomsten i din egen dacha.