Påføring av borsyre pulver

Borsyre til planter, bruk som gjødsel

Uten gjødsel vil ingen plante vokse og utvikle seg aktivt. I dag er valget av organiske og mineralske sammensetninger for agurker, tomater og trær i hagen så stort at du noen ganger glemmer de enkleste gjødselene du kan gjøre selv hjemme. Borsyre er rett og slett nødvendig for planter, Derfor fant hun bred anvendelse blant erfarne sommerboere.

Hva er borsyre

Bor spiller en nøkkelrolle i utviklingen av blomster, trær og busker, fremmer normal fotosyntese, forbedrer metabolisme og syntese av stoffer. Borsyre er en av de rimeligste borforbindelsene som er mye brukt i produksjon av gjødsel. I utseende er denne syren et luktfritt pulver med en utpreget farge. Den kan brukes i hagen som en effektiv mineralgjødsel for frodig blomstring av fruktavlinger, spiring av frø, beskyttelse mot skadedyr, inkludert fra maur..

Borsyre er en av de rimeligste borforbindelsene som er mye brukt i produksjon av gjødsel.

Borsyre for sprøyting av planter

Borforbindelser må brukes på skogsmark. Slik ernæring er spesielt viktig i sumpete områder med høyt innhold av karbonater eller på surgjort jord. Syre brukes også i områder med svart jord.

Borforbindelser må brukes på skogsmark. Slik ernæring er spesielt viktig i sumpete områder.

Med en boremangel vil tomater i landet begynne å råtne, så sprøyting er nødvendig. Det er viktig å ikke overdrive, ellers vil du oppnå et enda verre resultat. For å forberede en løsning for sprøyting av tomater, må du ta en pakke borsyre og fortynne den i en liter vann. Fortynn først i varmt vann, og bring deretter oppløsningen til en liter. Dette er nok til å sprøyte planter som vokser på 10 kvadratmeter..

Det er viktig å ikke overdrive, ellers vil du oppnå et enda verre resultat. For å forberede en løsning for sprøyting av tomater,Sprøyting av tomater med borsyre

Sprøyting av planter med borsyre anbefales tre ganger per sesong. Den første gangen under fremveksten av knopper, den andre – under blomstring, den tredje – på tidspunktet for utseendet til de første fruktene.

Hvordan bruke borsyrepulver på riktig måte

Borsyre har et bredt spekter av bruksområder i landbruket, men det er nødvendig å vite de eksakte proporsjonene for ikke å skade frøene eller plantene. Hvis du vil stimulere spiring av frø, ta en liter vann og fortynn 0,2 g pulver i det. Erfarne sommerboere suger gulrot, løk, bete og tomatfrø i en slik løsning i 24 timer. Frø av agurker, kål og courgette kan bløtlegges så lite som en halv dag. Hvis det er mye frø, blandes de med talkum og borsyrepulver..

Borsyre har et bredt spekter av bruksområder i landbruket, men det er nødvendig å vite de eksakte proporsjonene for ikke å skade frøene eller plantene. Hvis du vil stimulere spiring av frø, så ta en literGjør en annen borsyrespray

Jorden behandles med en løsning av borsyre før planting av frøplanter på stedet. I dette tilfellet vannes jorden med en løsning, som består av en liter vann og en pose med pulver. For å forhindre mangel på boriske forbindelser i jorda, vanne radene før planting med en bøtte per 10 kvadratmeter.

Borsyre brukes som rotgjødsel. Det er nødvendig i tilfelle sterk mangel på bor i bakken, noe som forårsaker sult av planter.Borsyre øker blomstring

Borsyre brukes som rotgjødsel. Det er nødvendig i tilfelle sterk mangel på bor i bakken, noe som forårsaker sult av planter. For riktig bruk av syren fortynnes opptil 0,2 g pulver i en liter vann. Husk at pulveret må fortynnes i varmt vann, og da kan det allerede fortynnes med kaldt.

Tegn på bormangel hos planter

I jordbær kan du bestemme mangel på bor ved å endre formen på bladene og kantens død. Epletreet blir tykkere, de kan til og med falle av for tidlig. Med sterk mangel på bor i trær dør de øvre grenene av, blomstene tørker raskt ut, og fruktene har defekter.

I jordbær kan du bestemme mangel på bor ved å endre formen på bladene og kantens død. Epletreet tykner,Borsyre sprøyting

Druer lider også sterkt av mangel på bor. Klorotiske flekker vises på bladene, eggstokkene er praktisk talt fraværende, derfor er utbyttet lite. I løpet av flere år dør et ungt tre hvis det er bormangel i bakken. Derfor er rotdressing og sprøyting viktig..

Les også: Vanlige paprika sykdommer

Tegn på mangel på bor i bakken er godt synlig på tomater. Hvis du ser mange nye skudd fra roten, er stilkene veldig svake, og fruktene har brune flekker, så må du mate jorden med bor, og enda bedre, bløtlegge frøene i en løsning av syre.

Tegn på mangel på bor i bakken er godt synlig på tomater. Hvis du ser mange nye skudd fra roten, er stilkene veldig svake,Friske grønnsaker etter befruktning med borpulver

Borsyre har funnet en veldig bred applikasjon for planter, så du kan kjøpe den for å forberede en løsning og øke utbyttet. Du kan dyrke deilige og miljøvennlige grønnsaker og frukt med egne hender, hvis du tar vare på dem riktig.