Tilberedning av Bordeaux -væske

Bordeaux -blanding, hvordan tilberedes, sammensetning av Bordeaux -væske

Bordeaux -blanding er den vanligste hjelperen i landet og i hagen. Sikkert har hver sommerboer brukt det mer enn én gang for prosessanlegg. I dag på svoimi-rukamy.com vil vi fortelle deg om riktig tilberedning.

Hva er Bordeaux -blanding

Hva er denne blandingen? En blanding av kobbersulfat og kalk. Løsningen er beregnet på å bekjempe skadedyr og soppsykdommer. Et av elementene i blandingen, kobberbasert vitriol, har lenge vært brukt for å behandle sykdommer hos mennesker..

Kobber ble en redning for høsten ved et uhell, dens egenskaper ble kjent takket være observasjonen av en journalist. Han la merke til at høsten i en tid da potetavlinger forsvinner overalt, nær kobberforedlingsanlegg, blir bevart..

tilberedning av Bordeaux -blanding for hagen

Denne blandingen selges i spesialforretninger, men du kan også lage den selv uten problemer. For å gjøre dette, finn de nødvendige ingrediensene og bland dem riktig, i visse proporsjoner. Til blandingen trenger du:

  • Kobbersulfat
  • Quicklime

Hvordan forberede en løsning riktig

For fremstilling av en prosent løsning av Bordeaux -væske er det vanlig å tilsette opptil hundre gram kobbervitriol til ti liter vann og opptil hundre og femti gram kalk. For en tre prosent løsning for alle de samme ti liter vann, trengs tre hundre gram kobber og fire hundre og femti kalk.

Det er nødvendig å være ekstremt forsiktig under blanding, da du risikerer å brenne eller ødelegge planten hvis stoffkonsentrasjonen er feil..