Yuka blomst, hvordan å bry seg hjemme

Garden yucca: plantepleie, er det verdt å grave for vinteren

Yucca finnes i naturen i Mellom -Amerika, Mexico, men nylig har den vært populær i vår region. Hvis du bestemmer deg for å dyrke dette fantastiske palmetreet med egne hender, må du vite hvordan du skal ta vare på yucca hjemme. Hvis du har hage yucca, da lurte du sannsynligvis mer enn en gang på om du trenger å grave denne blomsten for vinteren.

Hvordan ta vare på hagen yucca

Utad ligner hagen yucca et palmetre – spredende blader og en rotstamme ligner palmevekster. Yucca kommer fra agave -familien og finnes i buske- og buskete arter. Høyden på en hage -yucca kan variere fra tretti centimeter og nå nesten tre meter. Den blomstrer to år etter plantingen på stedet. Blomstene ligner klokker og har en vakker hvit farge. Opptil 200 blomster er plassert på pedicel, og blomstringen i seg selv varer mer enn en halvmåne..

Utad ligner hagen yucca et palmetre - spredende blader og en rotstamme ligner palmevekster.Bilde av Yucca Sadovaya

Trenger jeg å grave en hage -yucca for vinteren? Når det fryser om vinteren, blomstrer ikke yucca i det hele tatt. Dette er viktig å vite om du pleier planter i en utendørs hage. Yucca -frukt modnes bare på de stedene det vokser i naturen. For pollinering er det nødvendig med en liten sommerfugl, som bare bor på stedene i blomstens hjemland. I naturen er det mer enn 30 forskjellige varianter av yucca. Men de mer vanlige og mer brukte yucca -variantene er de strålende, filamentøse. Enhver hage -yucca formerer seg ved stiklinger som er kuttet fra en voksen busk, et tre.

Men de mer vanlige og mer brukte yucca -variantene er de strålende, filamentøse. Enhver hage -yucca formerer seg ved stiklinger som er kuttet fra en voksen busk eller et tre.Bilde av en frodig yukibusk

Hvordan vokse yucca riktig

Tjue centimeter grener er kuttet fra de laterale, øvre unge skuddene. De legges i næringsjord eller en beholder med vann før de rotes. I fravær av en voksen plante kan du kjøpe yuccafrø og så dem etter å ha stratifisert frøene tidligere. Frøplanter vokser innendørs opptil tre år. Deretter plantes hun i et blomsterbed.

Tjue centimeter grener er kuttet fra de laterale, øvre unge skuddene. De plasseres i næringsjord eller en beholder med vann før de rotes.Yucca blomstrende bilde

Nyttig artikkel: Hvordan vokse arabere i landet

Stedet for dyrking av yucca -hage skal være solrikt og varmt. I nærvær av en liten penumbra er det også mulig å lande på et slikt sted. Lufttemperaturen for transplantasjon av en yucca -frøplante skal være stabil og varm. I løpet av dagen bør den holde seg rundt 20 -merket, og om natten bør den ikke falle under 7 grader..

Jorden for planting skal være næringsrik og løs. Surheten bør ikke overstige 7,5 pH. Jorden, hvis den ikke har spesielt gode kvaliteter, må tilberedes. En grop 50 x 50 og 50 centimeter i størrelse lages på forhånd på det valgte stedet. Med en stor rot blir gropen større..

Gropen er fylt med en blanding av jord med sand, torv, humus i like store mengder. Transplantasjonen utføres om våren..

Stedet for dyrking av yucca -hage skal være solrikt og varmt. I nærvær av en liten penumbra er det mulig å lande på et slikt sted.

Før plantingen må frøplanten herdes. For dette tas potten ut i hagen, og hver dag øker tiden i luften. Når yuccaen er plantet, må den vannes. Etter det organiseres riktig omsorg for henne. Den består i luke, vanning, beskyttelse mot sykdommer. Vanning utføres når jorden tørker ut. Når hovedløvet tørker, fuktes planten fra sprayflasken. Den beste tiden å spraye er kveld. Topp dressing av hage yucca utføres årlig om våren. Kompleks gjødsel for saftige planter tas til fôring..

Før plantingen må frøplanten herdes. For dette tas potten ut i hagen, og hver dag øker tiden i luften. Når yuccaen er plantet, må den vannes. Etter det organiseres riktig omsorg for henne.

Hvis du ikke vil skade og grave opp yucca -blomsten for vinteren, er det bedre å pakke den inn med folie eller tykt papir, selv om den til og med tåler ganske sterke frost. Rotjorden er dekket med mulch. Korn, lavendel, iris og andre stauder fra denne plantetypen kan dyrkes ved siden av yucca..

Les også hvordan du lager et palme av plastflasker.

Overflødig fuktighet skader yuccaen og etterlater gule flekker på løvet. Varme, brudd på lysregimet påvirker også planten negativt. Når snegler vises, påføres insektmidler. For å bekjempe skeden må du tørke løvet daglig med en fuktig svamp. Bruk fortynnet alkohol hver 7. dag for å rengjøre bladene..

Overflødig fuktighet skader yuccaen og etterlater gule flekker på løvet. Varme, brudd på lysregimet påvirker også planten negativt.Bilde av yucca om vinteren

Erfarne gartnere sier det grave hage yucca for vinteren ikke verdt det, for med godt ly vil planten ikke lide og senere glede seg over sin vakre blomstring. Hvis du tar godt vare på blomsten, vil den dekorere blomsterbedet i landet lenge..