Indisk løk (tailed birdhouse)

Indisk sløyfe. Tailed fugl fjærfe. Voksing og omsorg. Søknad i medisin

Denne uvanlige flerårige planten er populær blant mange blomsterelskere. Den finnes både i en byleilighet og i et privat hus, fordi den indiske løken vokser både innendørs og utendørs. Folk som ikke er likegyldige for blomsterbruk, kjenner denne planten under et annet navn – fjærfeoppdrett. Tradisjonell medisin har lenge verdsatt denne flerårige for sin helbredende og fordelaktige egenskaper..

Fjærkrehagen er en upretensiøs og veldig hardfør plante. Dette bekreftes av det faktum at det kan finnes i landene i Sør -Afrika, der klimaet er veldig varmt. Dette er en hardfør løkplante som ligner gladiolus på måten den vokser på. Den løvfældende delen kjennetegnes ved aktiv vekst med minimalt vedlikehold, og en lys og veldig attraktiv blomstring varer lenge..

Det er ikke forgjeves at fuglehalefuglen fikk et så interessant navn. De tynne og lange bladene vokser raskt og danner uvanlige former. Roten er en knoll, hvis topp ligger på jordoverflaten. Dette gjør det mulig å observere hvordan en liten knoll i løpet av sesongen blir til en stor ball. Først overrasker planten med den unike sammensetningen av bladene, men veldig snart dukker det opp en blomsterpil blant denne grønne buketten. Den raske veksten overrasker ikke bare med sin nesten meter høyde, men fascinerer også med sin vakre blomstring..

rask vekst overrasker ikke bare med sin nesten en meters høyde, men fascinerer også med sin vakre blomstring

Nybegynnere og uerfarne dyrkere kan forveksle indiske løk med en bokarneablomst. De har virkelig likheter i eksterne data, men det er også betydelige forskjeller..

Vokser og bryr seg

Halefuglen er en plante av løkfamilien som ikke krever kompleks pleie. Det føles flott utendørs i ethvert friområde og kan også kalles et husplante. Alt han trenger er å fukte og mate i tide og riktig. På slutten av blomstringen må gamle løker og unge løker graves forsiktig opp og lagres i et kjølig rom eller kjøleskap om vinteren..

Jorden. Et innendørs fjærfehus vil vokse godt i en liten blomsterpotte. Før du planter, må du ta vare på jorda. Det bør være en blanding av en del blad og en del torvmark, samt to deler av elvesand. I bunnen av gryten må du helle et lite lag drenering, og deretter den tilberedte blandingen. Bare den nedre delen av pæren skal forbli i bakken..

Vanning. Planten liker ikke vanning, med sterk fuktighet kan den til og med dø. Derfor er det bedre å vanne indiske løk når matjorden er helt tørr. Denne løkplanten er veldig glad i vannprosedyrer i form av sprøyting. Denne metoden for å fukte luften i nærheten av planten bidrar til å motstå farlige sykdommer. Med utilstrekkelig luftfuktighet blir planten gul og krøller bladene.

Vokser og bryr seg hjemme

Belysning. Den normale veksten og utviklingen av fjørfegården er avhengig av riktig belysning. Mangel på sollys vil reflektere over plantens ytre usunne utseende. Blomsterpotter skal være på sør- eller østsiden. Hvis det ikke er mulig å hele tiden holde planten under slik belysning, kan du omorganisere den i omtrent en uke på et gunstig sted minst en gang i måneden. Solbehandlinger vil gjøre opp for mangelen på lys.

Topp dressing. Under innendørs forhold krever fjørfegården fôring med kompleks gjødsel med forskjellige mineraler eller flytende organisk gjødsel (for eksempel en svak manganløsning). Det vil være nok en gang i måneden.

Overføre. Når du transplanterer, må du huske på at en ny beholder for en plante trenger litt mer enn den forrige. Etter transplantasjon slår den indiske løken raskt rot på et nytt sted og får ny styrke og skjønnhet. Den må transplanteres.

Temperatur. Fjærfeet i halen er en varmekjær plante. Romtemperaturen er god for ham. Men om vinteren må den beskyttes mot hypotermi. Ved temperaturer under tolv grader Celsius kan planten bli syk og dø..

Reproduksjon. Denne løkplanten reproduserer på tre måter.

Reproduksjon. Denne løkplanten reproduserer på tre måter:

  • Pærer – babyer
  • Frø
  • Ved å dele pæren

Reproduksjon av pærebarn regnes som en av de enkleste og mest vanlige metodene. På slutten av blomstringstiden vokser et stort antall slike små løker på knollen. De må skilles forsiktig og kan plantes umiddelbart, uten røtter, i fuktig jord. Det vil bare ta to uker, og hver ung løk vil slå rot og kan allerede vokse og utvikle seg uavhengig.

Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Fjærfeet i halen har lenge vært kjent og populært innen folkemedisin. Det antas at denne planten kan gi førstehjelp for mange sykdommer. Hovedegenskapen er smertelindring. Healing juice brukes i form av gni og komprimerer for ulike typer smerter – hodepine, leddsmerter, etter blåmerker og forstuinger. Saften av denne planten akselererer sårheling og bekjemper virus..

Til behandling brukes bare ferskpresset juice fra gamle blader. De gni det over det ømme stedet og pakker det inn med en ullklut i ti til femten minutter. På så kort tid forsvinner akutte smerter. For å bekjempe virus og de første tegnene på forkjølelse, gni de nesebroen og templene, lymfeknuter og baksiden av hodet med juice.

Indiske løk kan settes på lik linje med slike innendørs medisinske planter som aloe, agave, Kalanchoe. De bør være i hvert hjem som et førstehjelpssett. Denne planten vil alltid komme til hjelp for alle familiemedlemmer..

Bruk bare ferskpresset juice fra gamle blader til behandling.

Men denne flerårige planten har også kontraindikasjoner. Det er et sterkt allergen og kan forårsake allergiske manifestasjoner. Man må være veldig forsiktig med indisk løkjuice. Det er veldig farlig å få saften på slimhinnene. Hvis kroppen ikke oppfatter denne planten, vil utslett, svie og kløe, til og med rødhet og hevelse vises på huden..

Ikke medisiner selv. Rådfør deg med en spesialist før du bruker hønejuice. Hver medisinsk plante kan ikke bare kurere, men også skade. Det er viktig å ta hensyn til de individuelle egenskapene til hver enkelt organisme..

Med mange fordelaktige helbredende egenskaper, bør man ikke glemme de uvanlige dekorative egenskapene. Denne flerårige løkplanten tiltrekker seg ikke bare med sin skjønnhet, men vekker også stor interesse blant sanne kjennere av blomsterkunst. Mange blomsteroppdrettere anser fjærfehagen som deres stjerne..