DIY såpe hjemme. Oppskrifter for nybegynnere

Hvordan lage såpe hjemme. Oppskrifter. Video

Håndverk er en mulighet til å presentere en unik gave. Hvis du verdsetter originalitet og praktisk, vil du elske håndlaget såpe. Å lage det med egne hender er helt enkelt, det viktigste er å komme med en interessant idé og kjøpe alle nødvendige materialer. I denne artikkelen vil du lære, hvordan lage såpe hjemme etter en enkel oppskrift.

DIY såpe

I dag tilbyr produsentene ferdige såpebaser for å lage eksklusiv gjør-det-selv-såpe. I utseende er basen hvit eller gjennomsiktig, flytende eller fast. En flytende såpebase brukes til å lage sjampo, men en solid er ideell for å lage såpe.

Hvis du vil lage den vanligste såpen, må du forberede:

  • såpe base;
  • titandioksid;
  • skalaer;
  • former;
  • essensielle oljer;
  • farge.

Ta basen og del den i fire like deler. For å smelte det, kutt det halvfabrikata i små biter. Varm såpen din i mikrobølgeovnen. Se den smelte.

Ta basen og del den i fire like deler. For å smelte det, kutt det halvfabrikata i små biter. Varm såpen din i mikrobølgeovnen. Se den smelte.

Legg fargestoff til hver del slik at de er farget annerledes. Hell disse blandingene i forskjellige former..

Legg fargestoff til hver del slik at de er farget annerledes. Hell disse blandingene i forskjellige former.

Nå må vi forberede en hvit base, som vi deretter skal fylle ut de blå rektanglene med såpe. For å gjøre dette, smelt også det såpede halvfabrikatet og tilsett titandioksid til det. Du kan kjøpe ugjennomsiktige såpestoffer med en gang og bare smelte dem. Tilsett essensielle oljer fra nioli og avokado..

Les også: Håndlaget såpe, oppskrifter med bilder

Fjern de blå såpestavene, når de stivner, fra formene og skjær i strimler..

Når de blå såpestavene har stivnet, fjernes de av formene og kuttes i strimler.

Forbered en egen plastform som skal brukes som en form for såpen din. Ha farget såpe i den og fyll den med hvit blanding..

Forbered en egen plastform som skal brukes som en form for såpen din. Ha farget såpe i den og fyll den med hvit blanding.

Du vil også være interessert i artikkelen: hvordan lage et slim

For å få såpen til å se vakker ut, må du vente på at den hvite såpen stivner, som dekker flere strimler av den fargede. Deretter kan du fortsette å legge strimlene og fylle med bunnen.

Se videoen: Hvordan lage såpe fra bunnen av

Såpen kan avkjøles i kjøleskapet og deretter fjernes fra formen. Skjær i 100-150 g pinner og pakk inn i plast. Såpen din er klar. Som du kan se, er denne oppskriften perfekt for nybegynnere og vil hjelpe deg med å mestre det grunnleggende om å lage såpe..

Såpen kan avkjøles i kjøleskapet og deretter fjernes fra formen. Skjær i 100-150 g pinner og pakk inn i plast. Såpen din er klar. Som du kan se, er denne oppskriften perfekt for nybegynnere og vil hjelpe deg med å mestre det grunnleggende om å lage såpe.

Å lage såpe hjemme er en morsom prosess, fordi du kan tilsette de nødvendige oljene selv og oppnå ønsket effekt, ikke bare i utseende, men også i såpens egenskaper. Etter at du mestrer det grunnleggende, kan du til og med lage din egen såpebase eller krøllete såpe med egne hender..