Håndlaget såpe hjemme for nybegynnere fra babysåpe

Hvordan lage såpe hjemme uten såpebase. Video

Såpefremstilling er en morsom prosess som du kan lage originale og nyttige håndverk med egne hender. Vi inviterer deg til å finne ut, hvordan lage såpe hjemme uten såpebunn eller fra såperester. Du kan selv velge riktig såpeduft og gi den spesielle egenskaper. Å lage såpe fra en hobby kan godt vokse til en inntektskilde..

Å lage såpe hjemme med en såpebunn

For å lage såpe trenger du følgende ingredienser:

 • grunnlag for såpe. Den selges i alle profesjonelle butikker, eller du kan bruke enkel babysåpe i stedet, uten dufter. Det er gjennomsiktige og matte baser. Du må kjøpe avhengig av hva slags såpe som blir til slutt (gjennomsiktig eller matt).
 • glyserol. Denne komponenten selges på apotek.
 • baseolje. Velg etter din smak.
 • essensiell olje. Vil gi såpe ytterligere fordelaktige egenskaper.
 • farge. Kan brukes til matlaging av matfarger eller naturprodukter: appelsinskall, krydder, urter, kaffe, sjokolade, etc..
 • sukker. Forbedrer smelteprosessen til såpebunnen.
 • dampbadgryter eller kopper
 • skjemaer. Glass, gryter, former er passende, eller du kan kjøpe spesielle silikonformer med bilder (det blir vakrere).
 • varmt vann. Nyttig for smelting av en såpeblanding.
 • medisinsk alkohol eller vodka. For å strø såpe på toppen.
 • sprøyte.

Interessant artikkel: Håndlaget såpe. Bilde

Det er verdt å vurdere proporsjonene når du tilbereder såpe med såpebase. For 100 gr. nødvendig: 3 ts baseolje, 1 ts glyserin, 3-5 dråper. essensielle oljer / duft. Hvis du vil lage såpe uten såpebunn, må du bruke ricinus og kokosolje, lut, 3% overfett og vann. Disse komponentene blandes grundig for å danne en såpebase..

Det er verdt å vurdere proporsjonene når du tilbereder såpe med såpebase. For 100 gr. nødvendig: 3 ts baseolje, 1 ts glyserin, 3-5 dråper. essensielle oljer / duft. Hvis du vil lage såpe uten såpebunnIngredienser for håndlaget såpe på bildet

Se videoen: lage en såpebunn fra bunnen av

Trinn for trinn instruksjoner: hvordan lage såpe hjemme

 1. Start med å skjære såpen i små skiver for å gjøre det lettere å smelte. Du kan bruke et rivjern eller en blender til dette, om ønskelig..
 2. Smelt den resulterende massen hjemme med damp, og ikke glem å røre hele tiden.
 3. Tilsett forvarmet baseolje.
 4. Av og til må du legge vann til såpe, men melk er bedre. Til syvende og sist skal massen ha samme konsistens som rømme eller tykk gelé..

Hvis du tilsetter for mye vann, begynner såpen å flasse av når den herder. Noen håndverkere erstatter sukker med vann. De hevder at basen smelter bedre og raskere på denne måten..

Hvis du tilsetter for mye vann, begynner såpen å flasse av når den herder. Noen håndverkere erstatter sukker med vannTrinn 1. Gni babysåpe

Etter at blandingen er tilberedt, tilsett essensielle oljer og fargestoffer, i tillegg til andre tilsetningsstoffer (for eksempel kaffebønner). Det er viktig å ikke overdrive slik at såpen får en behagelig duft. I tillegg, hvis profesjonelle fargestoffer og smaker brukes i preparatet, bør mengden være mye mindre enn for naturlige ingredienser..

Etter at blandingen er tilberedt, tilsett essensielle oljer og fargestoffer, i tillegg til andre tilsetningsstoffer (for eksempel kaffebønner).Trinn 2. Oppvarming av oljene

Les også: DIY såpe hjemme. Oppskrifter for nybegynnere

Såpe laget hjemme uten såpebunn kan nå helles i former. Hvis det dannes bobler på toppen, trenger du bare å drysse alkohol på toppen.

Såpe laget hjemme uten såpebunn kan nå helles i former. Hvis det dannes bobler på toppenTrinn 3. Blanding av komponentene

Deretter må du la skjemaene stå til de tørker helt, og deretter fjerne produktet og beundre resultatet!

Deretter må du la skjemaene stå til de tørker helt, og deretter fjerne produktet og beundre resultatetTrinn 4. Hell i former

Å vite hvordan du lager såpe hjemme uten såpebase, hjelper deg med å mestre det grunnleggende om såpeproduksjon. Det er mye lettere å lage såpe fra vask uten å legge til forskjellige ingredienser. Eksperimenter, fordi såpe alltid er en nødvendig gave til venner og slektninger.

Å vite hvordan du lager såpe hjemme uten såpebase, hjelper deg med å mestre det grunnleggende om såpeproduksjon. Det er mye lettere å lage såpe av brukte vaskerBilde av ferdig håndlaget såpe