Hvordan lage en fastelavsdukke med egne hender

Dukke til fastelavn. DIY håndverk

La oss lage en Shrovetide -dukke med deg av lyse stoffstykker – for moro skyld for barnet, for en sjenerøs høst på gården og fred og velvære i hjemmet ditt:

La oss lage en Shrovetide -dukke av lyse stoffstykker

Som du la merke til etter å ha sett på bildet av Maslenitsa, kan dukkestillingen i seg selv fortelle deg mye! For eksempel symboliserer en spesiell krøll av et skjørt en seler – et av de eldste symbolene på solen og livet … hendene løftet til toppen er et symbol på soltilbedelse, en appell til Yaril! En slik sjarm, laget med egne hender under oljeuken, har enorme beskyttende egenskaper …

I eldgamle tider ble slike dukker laget i løpet av oljeuken, og gjennom året var de amulettene til familiens ildsted. Gjennom året betrodde husets vertinne i Maslenitsa sine sorger og sorger, og på tampen for den nye Maslenitsaens ankomst, ble denne dukken brent, og med det forlot sorger og sorger huset. For å erstatte eierne lagde de den neste dukke-bereginya Oiler! Så la oss beskytte oss selv og våre nærmeste på denne måten.!

For arbeid, forbered:

  • Hvite kluterester;
  • Lys klaff for skjørtet;
  • Pinner;
  • Bomull, syntetisk winterizer eller holofiber;
  • Rød tråd, som i antikken var et symbol på liv og alltid ble kuttet av hender, ikke saks!

Så la oss beskytte oss selv og våre nærmeste på denne måten.

Og nå, sørg for å bevæpne deg med et positivt humør – du kan ikke klare deg uten det, for dukken skal bli en talisman, og ikke omvendt.!

Vi skaper en sjarm av Maslenitsa med egne hender

1. Riv av eller kutt en liten firkant 20×20 cm fra hvit chintz, fra denne ruten vil vi lage kroppen og hodet til Maslenitsa;

2. Klipp av ytterligere to hvite firkanter, mindre enn 10×10 cm, hvorfra vi vil lage smørblomsters løftede hender for å ta for oss Yaril;

3. Klipp av ytterligere to stoffstykker 20×20 cm, men denne gangen fra en fargerik morsom chintz. Av dette stoffet vil vi lage et skjørt for en dukke;

4. La oss ta vare på lommetørkleet til Oiler. Det anbefales å lage det av rødt stoff ved å kutte av en trekant med den lengste siden 12 cm lang;

5. Så, vi danner hodet til dukken, for dette danner vi en liten kule av et hvilket som helst fyllstoff (bomullsull, synteton …) og legger det i midten av en hvit bomullsrute 20×20 cm. Sammen med halsen av Oiler:

med en klut og ved hjelp av en rød tråd markerer vi hodet, og samtidig halsen på Oiler

Forresten, vi gjør alle trådviklinger strengt med klokken, i retning sola! Dette er en forutsetning for å lage en talisman.!

6. Og la oss nå komme ned til de små hvite rutene våre, hvorfra vi nå vil brette to håndtak på dukken vår på en bestemt måte! Vurder den detaljerte fotoinstruksjonen HVORDAN du gjør det:

La oss nå komme ned til de små hvite rutene våre

7. Og nå kobler vi “kroppen” og “hendene” til Shrovetide. For å gjøre dette må du ta hvert håndtak, brettet på en bestemt måte og sette det mellom kroppens folder slik at håndtakene strekker seg opp, og deretter vikle (fikse) håndtakene på dukkekroppen med klokken i ønsket posisjon. Se hva dette betyr:

For å gjøre dette må du ta hvert håndtak, brettet på en bestemt måte og sette det mellom brettene.

På håndspissene med rød tråd, skissere håndflatene.

8. Det er turen til å takle dukke -skjørtet. Brett to firkanter med variert chintz -stoff i to, slik at du får trekanter og sprer dem ut foran deg slik:

Plasser en nesten ferdig dukke mellom disse trekantene slik

9. Plasser en nesten ferdig dukke med egne hender mellom disse trekantene slik:

Plasser en nesten ferdig dukke mellom disse trekantene slik

10. Og nå, så å si, vikle dukkekroppen med trekanter:

Nå, så å si, pakk dukkekroppen inn i trekanter

11. Legg merke til at den ene trekanten overlapper og vrir seg med den andre:

Vær oppmerksom på at en trekant overlapper og vrir seg med en annen.

12. Igjen tar vi den røde tråden i hendene, og vi vrir den med klokken og fikser skjørtet på dukken:

Igjen tar vi den røde tråden i hendene, og vi vrir den med klokken og fikser skjørtet på dukken

13. Alt som gjenstår for deg og meg er å pålegge et rødt skjerf på Shrovetide og amulettdukken er klar:

Du og jeg må bare pålegge Maslenitsa et rødt skjerf og amulettdukken er klar

Det er så enkelt og enkelt, uten tråd, uten nål, vi har laget den mest virkelige og kraftfulle gamle russiske amuletten! Slike gaver kan gjøres til venner og bekjente og gis bort med de beste ønsker i løpet av fastelavnen:

Vi ønsker andre godt, og dermed tiltrekker vi dem til vårt hjem! Så la oss skynde oss?!