Katolsk jul i 2020. Håndverk til jul

Katolsk jul i 2016 hvilken dato og hva håndverk å gjøre

Den viktigste ferien i den katolske kalenderen er jul. Ikke en eneste høytid, ikke engang nyttår, kan måle seg med julen da Jesus Kristus ble født. Historien om katolsk jul er forankret i den antikke verden. Ferien har sine egne tradisjoner og egenskaper som hver katolikk som respekterer seg selv ærer.

Den eldste høytiden for alle mennesker som tror på Herren Gud er Kristi fødsel

Katolsk jul i 2020 hvilken dato

Ifølge katolske tradisjoner feires julen hvert år 25. desember 2020 er fredag. Denne ferien er en helligdag i mer enn 145 land i verden..

feriens historie

Den eldste høytiden for alle mennesker som tror på Herren Gud er julen. Det ble først feiret i det fjerde århundre e.Kr. Tradisjonelt sett må du forberede julen en måned i forveien. Nærmere bestemt på 28 dager. Denne måneden kalles advent. Legg merke til at katolikker ikke trenger å faste som ortodokse kristne. Julaften er den eneste faste dagen da katolikker avstår fra mange typer mat. Sørg for å gå i kirken på julaften, ikke spis kjøtt. De mest nidkjære beundrerne av tradisjoner her er prestene. De tilbringer advent i samme modus, men størstedelen av de katolske troende faster bare dagen før jul..

Hvordan feire katolsk jul?

Før ferien går katolikker i kirken. Der er de tilstede ved gudstjenesten. Så drar de fleste av de troende hjem, og noen står hele natten for å motta nattverd og tilstå. Omvendelse og bønn – slik går hele natten. Julemorgen møtes alle igjen i kirken. Det er bemerkelsesverdig at i landene i den russisktalende befolkningen holdes katolske morgenmesser på et fremmed språk, og deretter gjentas alt på russisk. Så snart tjenesten er over, drar alle hjem. Der, i familiekretsen, feirer folk høytiden.

Ferieattributter

Det er obligatorisk å kle opp en gran til jul. Dessuten bytter folk gaver. For barn lager mennesker på gårdsplassen små vugger som symboliserer at Kristus ble født. En statuett av Guds mor, Magi er plassert rundt.

Hvilke håndverk kan du gjøre til jul 2021:

Hvilke håndverk kan du gjøre til jul 2020:

  • Et utvalg interessante bilder til jul fra butterdeig

  • DIY -håndverk til jul: Fødselsdag

Tradisjoner

Ferien begynner med at folk brente en julekubbe. Denne tradisjonen har blitt overført til oss siden antikken. Tidligere ble en ekte tømmerstokk ført inn i huset, vannet med vin og deretter dekket med hvetekorn. Selvfølgelig, etter det ble tømmerstokken brent. Nå, på julebordet, legger folk kaker i form av en tømmerstokk, som de deretter enkelt kan spise. Utveksling av gaver og ønsker til jul er en god tradisjon som har vart evig. En lignende handling for en russisk person var mer kjent for det nye året. I Vesten feires imidlertid nyttår beskjedent. Så, vi har julenissen, og det er julenissen. Han kommer til katolikker i julen for å gi barna mange gaver..