Saltdeig håndverk

Saltdeig håndverk

Vet du hvordan deigmodellering kommet inn i livet vårt? Ifølge rykter begynte denne teknikken i antikken, da folk oppfant mel. Kulinariske spesialister, som er kjent for sin kreative tenkning, prøvde å underholde seg selv på en eller annen måte mens de lagde hverdagsretter. Så de begynte å dekorere bakverkene sine, og laget alle slags mønstre og figurer av det. Over tid ble denne underholdningen til og med gitt et navn – testoplastikk, og begynte å trene på å modellere mer profesjonelt. Mange verdsetter deig som et materiale for kreativt håndverk. For det første er dette et av de rimeligste verktøyene for å gjøre det selv, for i hvert hus er det en håndfull mel og et glass vann. For det andre er deigen veldig smidig og enkel å bruke, slik at selv barn kan glede deg med en slags kunst som deigplast..

Saltdeig håndverk

Materialer for å lage suvenirer fra saltdeig:

Materialer for å lage suvenirer fra saltdeig:

  • mel;
  • salt;
  • vann;
  • kniv;
  • kjevle;
  • ethvert element som kan etterlate utskrifter (knapper, snørebånd, gafler, hårnål, etc.).

Hvordan lage suvenirer av saltdeig med egne hender?

Hvordan lage suvenirer av saltdeig med egne hender?

1) Først må du elte deigen. For å gjøre dette, bland mel, salt og vann i like store mengder. Deigen tilberedes som på dumplings. Den skal være stram og ikke smuldret. Hvis det smuldrer, må du tilsette vann, og omvendt, hvis det fester seg til hendene dine, tilsett litt mer mel. Mange eksperter på testoplastikk har lagt merke til at tilsetning av en liten mengde vegetabilsk olje forbedrer prosessen med å arbeide med deigen betydelig..

Mange dejespesialister har lagt merke til at tilsetning av en liten mengde vegetabilsk olje forbedrer deighåndteringsprosessen betydelig.

2) Når deigen er klar til bruk, kan du gå videre til selve formingsprosessen. De enkleste og mest interessante suvenirene laget av saltdeig er anheng, smykker, blomster, dyrefigurer, kurver, hjerter, ringer, armbånd og mye mer. Mye avhenger av hvilke frimerker du klarte å sette på håndverket og det valgte fargevalget.

Se en video om emnet: Saltdeigoppskrift for Testoplasty

3) Når suveniren er klar, kan du begynne å dekorere den. Malingen brukes både til mat og gouache. Farger kan kombineres og nye, ekstraordinære nyanser kan oppnås.

4) Tørking av båten anbefales både utendørs og i ovnen. Når du tørker raskt i ovnen, er det viktig å være forsiktig og overvåke temperaturen slik at produktet ikke brenner ut..

5) Det siste trinnet i å lage en suvenir med egne hender vil være å fullføre den med lakk. Akryllakk eller kunst vil gjøre..

Se en video om emnet: Testoplastikk – modellering av saltdeig for nybegynnere

Deig er et unikt materiale for kreativitet, så vel som spill med barn. Gjør deg selv til det du ikke kan kjøpe i noen gavebutikk.