Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele – designfunksjoner

Å kjenne til funksjonene i designet vil hjelpe til med å forstå prinsippet om drift av en dobbeltkrets gasskjel.

 • Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele – designfunksjoner
 • Konstruksjonsenhet
 • Likhet med andre design
 • Driftsprinsipp
 • Oppvarmingsmodus
 • Utlevering av varmt vann
 • Kjennetegn ved kombinerte varmevekslere
 • Enheten til dobbeltkrets kjeler
 • Spesifikasjoner
 • Hvordan fungerer en dobbeltkrets kjele

Den inneholder en rekke enheter som bidrar til oppvarming av kjølevæsken og er ansvarlige for å bytte til varmtvannskretsen.

Uavbrutt drift av enheten er bare mulig hvis alle komponentene i komponenten fungerer harmonisk. Generell informasjon om hovedenhetene vil være nok til å forstå prinsippet om drift av en dobbeltkrets gassvarmekoker.

Litt generell informasjon

En gassfyr med to kretser, prinsippet om drift som vi nå vil vurdere, kan takle to oppgaver samtidig: for det første er det oppvarming og opprettholdelse av en gitt vanntemperatur for varmesystemet, og for det andre oppvarming av bæreren for økonomisk bruk. Dermed har du ikke bare varme hjemme, men også varmt vann. Dette er den vesentlige forskjellen mellom en dobbeltkrets-kjele fra hvilken som helst annen. Det kan lett konkluderes med at designet har to høyytelses varmevekslere, som hver utfører sin egen funksjon. I tillegg kan en dobbeltkrets gasskjele ha forskjellige kapasiteter. Det er 12 til 35 kW modeller på markedet i dag. Dette er ganske nok til å varme et stort rom på 350-400 kvadratmeter. Produktiviteten til de fleste modeller varierer fra 8-12 liter per minutt..

Hvordan er en kjele som betjener to kretser samtidig

Hovedforskjellen mellom en dobbeltkrets og en lignende med en krets er muligheten til å samtidig gi rommet oppvarming og varmt vann. Den primære varmeveksleren, på grunn av plasseringen, varmer opp kjølevæsken slik at varmesystemet i hele rommet kan fungere fullt ut. Den sekundære er ansvarlig for å gi lokalene varmt vann i det nødvendige volumet..

Stabiliteten ved drift av prinsippet om drift av en dobbeltkrets-kjele kan bare sikres ved fullstendig brukbarhet og koordinering av driften av hver komponent..

Strukturelt inkluderer enhver dobbeltkrets-kjele elementer som:

 • varmevekslere i mengden to stykker;
 • brennkammer, som brennerblokken er obligatorisk for;
 • verneutstyr;
 • kontrollsystem.

For å forstå nøyaktig hvordan en dobbeltkrets gasskjel er arrangert og dens prinsipp, bør hver vesentlige komponent i et slikt design vurderes mer detaljert..

Forskjeller fra enkeltkrets

Den grunnleggende forskjellen mellom disse to enhetene er at en enkeltkrets-kjele brukes til å varme bare rommet. For at det skal varme opp vannet, er det en spesiell modifikasjon, men i det øyeblikket vannforsyningen tilføres, slutter kjelen å levere varme til vannforsyningssystemet.

I hverdagen er dette ikke spesielt praktisk, spesielt hvis det bor mange mennesker i huset..

Fordeler

Fordelene med en dobbeltkrets kjele er de samme som forskjellene med en enkelt krets. Selv om det er et autonomt varmesystem, vil ikke alle ha varmt vann. Derfor er en dobbeltkrets gasskjele en økonomisk og kombinert oppvarming med en kjele. De er designet for å holde huset varmt i lang tid..

Til din informasjon! Veggmonteringsmetoden for denne enheten er praktisk og kompakt.

Likhet med andre design

Selv om utformingen av en dobbeltkrets veggmontert gasskjele langt fra er enkel, med en nærmere undersøkelse av driften av komponentene som er inkludert i sammensetningen, viser alt seg ikke å være så skummelt. Utstyr av denne typen ligner en gass øyeblikkelig varmtvannsbereder (dette gjelder spesielt for tilstedeværelsen av en brenner og en varmeveksler). Alle andre detaljer er lånt fra den veggmonterte enkeltkretsfyren. Den innebygde rørledningen, som består av en ekspansjonstank, en sirkulasjonspumpe og en sikkerhetsgruppe, spiller en betydelig positiv rolle.

Når du studerer driftsprinsippet for en gass-dobbeltkrets-kjele, er det viktig å huske på at blanding av vann fra et varmtvannsforsyningssystem med et kjølevæske i alle fall ikke bør tillates. For å fylle væsken inne i varmesystemet, er det et eget rør, som er en del av kretsen. For å tilberede varmt vann brukes et visst volum varmebærer, som beveger seg inne i den sekundære varmeveksleren.

Oppvarmingsmodus

Driften av en dobbeltkretsfyr i varmemodus er ikke forskjellig fra driften av en enkel øyeblikkelig varmeapparat.

Den første innkoblingen av brenneren er ledsaget av en tilstrekkelig lang driftstid, noe som gjør det mulig å heve temperaturen i varmekretsen til de nødvendige verdiene.

Når den optimale modusen er nådd, stopper gassforsyningen.

Hvis det er en lufttemperaturføler i boligen, vil selve automatiseringen overvåke avlesningene.

Modusene til gassbrenneren til en dobbeltkrets-kjele kan byttes med spesiell væravhengig automatisering som overvåker temperaturen utenfor huset.

En driftsbrenner øker gradvis temperaturen på kjølevæsken, hvis bevegelse inne i rørledningen støttes av en sirkulasjonspumpe. Takket være prinsippet om drift av treveisventilen i en gasskjele, får vann passere inne i hovedvarmeveksleren ved normal drift.

Fjerning av forbrenningsprodukter kan utføres spontant eller ved hjelp av en spesiell vifte (som regel er den utstyrt med det øvre området på et dobbeltkretsapparat).

Kjelekraft

Et av nøkkelpunktene ved valg av varmekjele er å bestemme nødvendig effekt. Hvis vi nærmer oss dette med fullt ansvar, er det nødvendig å vurdere varmetapet i hvert rom, hvis vi snakker om en leilighet eller en bygning som helhet, hvis kjelen er valgt for oppvarming av et privat hus. Beregningene tar hensyn til veggenes materialer, tykkelsen, arealet av vinduer og dører, graden av isolasjon, tilstedeværelse / fravær av et uoppvarmet rom under / over, taktype og takmateriale. Det tas hensyn til geografisk beliggenhet og en hel haug med faktorer.

En slik beregning kan bestilles i en spesialisert organisasjon (selv i GorGaz eller et designbyrå), hvis du ønsker det, kan du mestre det selv, eller du kan følge den minste motstandens vei – beregne det basert på gjennomsnittsnormene.

Hvor går varmen hjemmefra

Hvor går varmen hjemmefra

Basert på resultatene av alle beregninger ble normen avledet: for oppvarming av 10 kvadratmeter areal kreves 1 kW varmekraft. Denne standarden er egnet for rom med 2,5 m tak, med vegger med gjennomsnittlig varmeisolasjon. Hvis rommet ditt faller inn i denne kategorien, deler du det totale arealet som må varmes opp med 10. Du får den nødvendige kjeleeffekten. Deretter kan du gjøre justeringer – øke eller redusere det resulterende tallet, avhengig av virkelige forhold. Det er nødvendig å øke effekten til varmekjelen i følgende tilfeller:

 • Veggene er laget av et materiale med høy varmeledningsevne og er ikke isolert. Murstein, betong faller sikkert i denne kategorien, resten – etter omstendighetene. Hvis du velger en kjele for en leilighet, må du legge til strøm hvis leiligheten er kantet. For “interne” varmetap gjennom dem er ikke så forferdelig.
 • Vinduer er store og gir ikke lufttetthet (gamle trerammer).
 • Hvis rommet har tak høyere enn 2,7 m.
 • Hvis loftet ikke er oppvarmet og dårlig isolert i et privat hus.
 • Hvis leiligheten ligger i første eller siste etasje.

Reduser designeffekten hvis vegger, tak, gulv er godt isolert, energibesparende doble vinduer er installert på vinduene. Den resulterende figuren vil være den nødvendige kjeleeffekten. Når du ser etter en passende modell, må du kontrollere at maksimal effekt på enheten ikke er mindre enn figuren din.

Utlevering av varmt vann

Varmtvannsforsyningssystemet slår seg bare på når kranen på vannkranen skrus direkte.

Fremveksten av en strøm provoserer driften av treveisventilen: på denne måten startes varmesystemet.

Parallelt vises en flamme i gassbrenneren, hvis den fortsatt var i avstengt tilstand.

Som regel tar det noen sekunder før varmt vann kommer ut av springen..

Det er også viktig å forstå hvordan en dobbeltkrets kjele varmer opp vann..

Som angitt ovenfor, blir varmesystemet slått av når det slås på..

Justeringen av hele denne prosedyren utføres takket være en treveisventil, som omdirigerer en viss mengde oppvarmet vann til den sekundære varmeveksleren (det er ingen flamme på sekundæren i det hele tatt).

Den innkommende varmebæreren begynner å varme opp vannet som sirkulerer i varmeveksleren.

Til tross for litt kompleksitet i kretsen på grunn av kjølevæskets lille sirkulasjonssirkel, er dobbeltkretsgassfyr med separate varmevekslere enkle å vedlikeholde og reparere..

Kjennetegn ved kombinerte varmevekslere

Kombinerte varmevekslere gir kjeleutstyr følgende fordeler:

 • Høy effektivitet i varmtvannssystemet.
 • Intern enkelhet.

Samtidig øker sannsynligheten for dannelse av kalk. Imidlertid har separate varmevekslere flere fordeler, noe som forklarer deres høye popularitet. På grunn av designens kompleksitet oppnås nesten fullstendig forsvinning av skalaen. Mens varmtvannet er i gang, stopper sirkulasjonen av kjølevæsken inne i varmeledningene. Hvis denne prosessen blir forsinket over lang tid, kan det føre til brudd på termisk balanse i huset. I dette tilfellet fungerer en dobbeltkrets gasskjele, som om sommeren, når det ikke er behov for oppvarming..

Etter stramming av ventilen utløses treveisventilen, hvoretter kjelen i dobbeltkrets går i standby-modus. På noen modeller begynner det avkjølte kjølevæsken å varme opp umiddelbart. Driften av en dobbeltkrets kjele bare for oppvarming vil fortsette til neste åpning av kranen. Ytelsesnivået for individuelle modifikasjoner kan nå 15-17 l / min: dette påvirkes direkte av kraften til kjeleutstyret.

Varmevekslermateriale

Valget av en dobbeltkrets gasskjel kan også påvirkes av materialet som varmeveksleren er laget av. Dette kan være:

 • Rustfritt stål. Ikke et dårlig alternativ når det gjelder holdbarhet, men den har en ganske lav varmeoverføring, noe som reduserer kjeleffektiviteten. Imidlertid er prisen på en slik varmeveksler høy..
 • Cink Steel. Dette er den billigste typen varmeveksler, men også den mest kortvarige..
 • Kobber. Et utmerket alternativ for varmeoverføring (kjeler har høy effektivitet) og holdbarhet, men prisen er høy. Men dette skremmer ikke noen – det oppveier muligheten til å betale mindre for gass under drift. Det er av denne grunn at de fleste gode dobbeltkretsgasskjeler er utstyrt med en kobbervarmeveksler..

  Slik ser den primære varmeveksleren ut i gassveggkjeler.

  Slik ser den primære varmeveksleren ut i vegghengte kjeler.

Det er ikke så vanskelig å velge en dobbeltkrets gasskjele for denne parameteren. Kobber ser ut til å være det beste alternativet. Ikke uten ulemper – høy kjemisk aktivitet og lavt smeltepunkt – men de har lenge blitt lært å kompensere. Kjelens automatisering kontrollerer at det ikke er noen overoppheting. Kjemisk aktivitet nøytraliseres ved bruk av kjemisk nøytrale materialer i varmesystemet – ved bruk av polymerrør – polypropylen eller tverrbundet polyetylen.

Stålversjon av varmeveksleren

Det billigste, og som et resultat, det mest etterspurte materialet til en varmeveksler er stål. Derfor brukes det aktivt av innenlandske produsenter for å redusere kostnadene for sluttproduktet. I motsetning til støpejern er skjørhet uvanlig for det..

Sammenlignet med støpejern er stål mye lettere, men sammenlignet med kobber overstiger det vesentlig vekten og gjør kjelestrukturen tyngre..

Stålvarmeveksleren varmes opp og avkjøles raskt. I tillegg til bekvemmelighet fører dette til negative konsekvenser – metallets “tretthet” blir årsaken til skade. Ulempen med stål er også utsatt for korrosjon.

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

Under drift utsettes både indre og ytre sider av varmeveksleren for korrosjon. Over tid fører dette til ødeleggelse.

Kobber type varmeveksler

Materialet har mange positive egenskaper – korrosjonsbestandighet, lite volum, lav treghet. På grunn av sin kompakthet og lave vekt, brukes kobber aktivt til produksjon av lette veggmonterte kjeler..

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

Korrosjonsbestandighet er en av hovedkvaliteter for oppvarmingsutstyr, som er beregnet på oppvarming av servicevann

Meningen om skjørheten til kobbervarmevekslere har lenge blitt nektet av produsenter av moderne varmeutstyr – i dem reduseres brennerkraften med 30%, noe som reduserer den termiske effekten på metallet og har en god effekt på driftstiden..

Kjel av støpejern

Hovedkvaliteten på støpejern som bør bemerkes er treghet. Materialet varmes opp lenge og avkjøles lenge, noe som øker effektiviteten av varmeoverføring.

Slik treghet kan betraktes som både en positiv kvalitet og en negativ – i tilfelle en kraftig oppvarming på gaten, vil kjelen opprettholde en høy temperatur i varmesystemet i lang tid..

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

En støpejerns kjele veier dobbelt så mye som en stål, derfor er kjelens design seksjonert, slik at det er praktisk å levere, installere og reparere

Støpejern utsettes for tørr og våt korrosjon. Sistnevnte bidrar til rustens utseende, men på grunn av de tykke veggene strekker korrosjonsprosessen seg over lang tid.

Ulempene med støpejernskjeler inkluderer skjørheten i materialet, som manifesterer seg som et resultat av feil drift – temperaturfall, mekanisk skade under transport og installasjon.

Alternativer

Når du planlegger oppvarming av et privat hus, bør du ta hensyn til følgende egenskaper ved varmesystemer:

Gassfyr med to kretser: driftsprinsipp, instruksjoner og diagram

 • Makt. Det beregnes med tanke på varmetapet i bygningen og luftmengden.
 • Mulighet for temperaturjustering. Gass dobbeltkrets kjeler er i stand til å holde kjølevæsketemperaturen innenfor nøyaktig spesifiserte grenser.
 • Energi uavhengighet. Ulempen med dobbeltkrets kjeler er deres avhengighet av elektrisitet. Driften av kontrollenheten, sensorene og pumpen krever tilkobling av en strøm med visse parametere. Autonome strømforsyningssystemer er i stand til å utjevne dette minus: avbruddsfrie strømforsyningsenheter, solcellepaneler, autonome generatorer med forbrenningsmotorer.

Spesifikasjoner

Kjeler er klassifisert i henhold til typen drivstoff som forbrukes. Det kan være enten butan eller metan. Begge elementene brenner godt og genererer varme. Det er også en forskjell i energiforbruk. Ulike typer med samme varmeproduksjon er forskjellige i gassforbruk.

Kjeler varierer i ventilasjonskapasitet. Noen har nok naturlig ventilasjon, andre trenger en spesiell enhet. Det er også en reservesamler, der varmt vann allerede er oppvarmet og til rett tid beveger seg gjennom rørene, og den klassiske faktisk varmer det opp til ønsket temperatur.

Driftsprinsipp og spesifisitet

Mange eiere av gassutstyr tenker ikke engang på hvordan en dobbeltkrets gasskjele egentlig fungerer. De tror feilaktig at oppvarmingen av vannet og varmekretsen skjer samtidig. Alt ser faktisk ikke så rosenrødt ut..

Arbeidstid

En gassfyr med to kretser kan ikke samtidig fungere i to moduser, noe som sikrer drift av varme- og varmtvannsforsyningssystemer. Dette bekreftes av tilstedeværelsen av en treveisventil i enheten

I normal modus jobber kjelen konstant bare for å varme kjølevæsken som sirkulerer i systemet. I dette tilfellet overvåkes frekvensen for innkobling og flammens intensitet av flammen av en temperatursensor. Samtidig med brenneren startes også sirkulasjonspumpen hvis virkningen av varmesystemet ikke er basert på varmebærerens naturlige sirkulasjon.

Koble til kommunikasjon

Plassen i den nedre delen av den veggmonterte kjelen er beregnet for gassforsyning, kaldtvannstilkobling, samt utløp for varmtvannssystemet og varmekretsen

Faktisk, når temperaturen på kjølevæsken når en forhåndsbestemt verdi, sender sensoren et signal for å redusere brennerens aktivitet. Inntil temperaturen synker til den innstilte verdien, vil kjelen være i passiv modus. Deretter sendes en kommando fra den automatiske sensoren for å aktivere drivstofftilførselsventilen.

Skjema for drift av en dobbeltkrets kjele

Tilstedeværelsen av et varmtvannssystem kompliserer driften av en dobbeltkrets gasskjele litt. Varmebæreren oppvarmet av brenneren, som beveger seg langs varmeveksleren, gir oppvarming av platevarmeveksleren, gjennom hvilken vann strømmer fra vannforsyningen.

Arbeidsplan

Konstruksjonsdiagram over en dobbeltkrets gasskjele med både bithermiske og to konvensjonelle varmevekslere. I det første alternativet er det ikke nødvendig å bruke to varmevekslere.

Samtidig bruk av en to-kretsmodell i varme- og varmtvannsforsyningsmodus er umulig. Når varmtvannsforsyningskranen er aktivert, stopper en treveis termostatventil sirkulasjonen av kjølevæsken gjennom varmeledningene. Kjelen går i modus for å flytte vann langs kretsen med en platevarmeveksler, som varmer vann til husholdningsbehov.

Med et betydelig forbruk av varmt vann i lang tid, kan driften av kjelen med fokus på oppvarming bli lammet. Problemet kan løses på to måter – for å sørge for installasjon av en kraftigere varmeenhet eller å inkludere en indirekte varmekjele i arrangementet.

Med aktiv bruk av varmtvannssystemet er det mulig å installere en dobbeltkretsfyr med innebygd kjele. I dette tilfellet øker drivstofforbruket litt på grunn av det faktum at i pausen mellom driftssyklusene til varmesystemet, brukes brennerenergien til å opprettholde vanntemperaturen i den ekstra gassvannvarmeren.

En viss mengde varmt vann i den innebygde kjelen tillater bruk av varmtvannssystemet uten å slå av varmekretsen. Som et resultat fungerer begge systemene vekselvis, mens det ikke er noen overopphetingsfaktor for væsken og levetiden til varmeveksleren forlenges..

Standard kjele

En kjele med en innebygd standard kjele gir ikke bare et tilstrekkelig reservemengde varmt vann, men bidrar også til å unngå langvarig avstengning av varmekretsen

Den innebygde standard kjelen lar deg når som helst få varmt vann med nødvendig temperatur, hvis tilførsel tilbys i automatisk modus. Mens det gjennomstrømmende varmtvannssystemet tar flere minutter å varme vannet til ønsket temperatur.

Typer utførelse av gasskjeler for to kretser

Det særegne ved driften av gassutstyr er i stor grad bestemt av versjonen av varmeapparatet. Moderne kjeler er tilgjengelige i to formfaktorer-gulvstående og veggmontert.

Når du velger et designalternativ, må du fokusere på størrelsen på det oppvarmede området, aktiviteten ved bruk av varmtvannssystemet. Du må forstå at veggmonterte kjeler er mer kompakte, men samtidig har de mye mindre kraft..

Veggfyr

Den veggmonterte gasskjele av dobbeltkrets-typen kjennetegnes ved sin kompakte størrelse og moderne design, men den er bare effektiv når du oppvarmer rom i et lite område med moderat forbruk av varmt vann

Valget av en veggmontert dobbeltkretsfyr kan begrunnes hvis det oppvarmede arealet ikke overstiger 200 m2, og den totale produktiviteten til varmtvannssystemet ikke er mer enn 14 l / min..

Selv om de små dimensjonene til den veggmonterte kjelen ser ut til å være en fordel, skjuler de faktisk mange ulemper. Kompaktheten oppnås ved bruk av tynnere varmevekslerrør. I tillegg til at de har en kortere levetid, er det mer sannsynlig at de tetter seg..

I gulvstående installasjoner brukes mer massive og pålitelige varmevekslere i støpejern. Dette øker ikke bare graden av pålitelighet av varmeapparatet, men forlenger også levetiden..

Fordeler og ulemper med enheter med dobbel krets

Fordelene med en dobbeltkretsoppvarmingsenhet er som følger:

 • Økonomisk drivstofforbruk. Retningen for sammenligning er bruk av en dobbeltkrets eller en enkeltkrets med en indirekte varmekjele..
 • Kompakte dimensjoner. Det overveldende flertallet av dobbeltkretskjeler er veggmonterte varmeenheter. De er enkle å plassere både i vaskerom og på et lite kjøkken..
 • Allsidighet. Det er ikke nødvendig å kjøpe ekstra utstyr og løse problemer med kompatibiliteten med kjelen.

I en enhet har en øyeblikkelig varmtvannsbereder, varmeapparat og sirkulasjonspumpe allerede blitt kombinert til et enkelt automatisert system..

Sammen med fordelene er det åpenbart også ulemper:

 • Umulighet for samtidig drift av oppvarming og varmtvannskrets. I denne forbindelse kan et betydelig forbruk av varmt vann føre til en nedgang i temperaturen i huset..
 • Strømbegrensninger for veggmonterte modeller. Kompakte veggmonterte kjeler, på grunn av den minimale størrelsen på brenneren, er ikke i stand til å gi det nødvendige temperaturregimet ved maksimal topp. En lignende ulempe observeres når vanninntakspunktene er plassert eksternt..
 • Følsomhet for vannkvalitet. Den sekundære platevarmeveksleren stiller krav til kvaliteten på det forbrukte vannet. Tilstedeværelsen av urenheter blir årsaken til bruk av midler for å redusere hardheten og for rengjøring av kjølevæsken.

Et annet kriterium for evaluering av en dobbeltkretsfyr er kostnaden. Prisen på en dobbeltkretsvarmer er høyere enn prisen på en enkeltkrets analog.

Men hvis vi vurderer tilstedeværelsen av et varmtvannsforsyningssystem og måter å løse problemet ved installering av en enkeltkretsfyr, når indirekte oppvarming er inkludert i monteringsdiagrammet til kjelen, vil prisen på dobbelt- kretsen vil være lavere.

Gassbrennere som en del av en dobbeltkretsfyr

Brenneren til en gasskjele er ansvarlig for å skaffe den nødvendige mengden varme, noe som kan sikre riktig drift av varmesystemet i hvert rom i det oppvarmede objektet. Vannet blir også oppvarmet til ønsket temperatur og tilføres i riktig volum når det er varmt. Termisk energi kan oppnås ved å brenne passende mengder drivstoff. For å gjøre dette plasseres brenneren i brennkammeret, hvor det i tillegg til gass også injiseres luft, noe som bidrar til å opprettholde flammen..

veggmontert gasskjele

Avhengig av valgt modus kan brennerne betinget deles inn i ett-nivå, flernivå og simuleres. I den første versjonen opererer utstyret bare i to moduser – “start” og “stopp”, er svært økonomisk, billig og har en enkel design. Dobbeltdekkbrennere kan drives med full eller delvis kraft. Fordelene kan bli fullt verdsatt, fra våren, når det ikke er behov for oppvarming, og derfor er det ingen mening å bruke enheten med full kapasitet. En modulerende brenner regnes som den dyreste, med sin hjelp kan du justere og regulere kraften til kjelen. Sistnevnte er økonomisk og varer ganske lenge..

Strukturelt er brennere åpne og lukkede. I det første tilfellet tilføres luften, uten hvilken full forbrenning av drivstoff er umulig, fra rommet der kjelen er plassert. Et slikt system er utstyrt med en skorstein, med naturlig hjelp tilbys naturlig trekk..

Atmosfæriske varmekjeler er utstyrt med et konvensjonelt metallrør, mens turboladede modeller er utstyrt med en koaksial skorstein. De kan installeres vertikalt, men ofte er de plassert i en vinkel – dette alternativet er koblet til en felles aksel gjennom hvilken røyk og forbrenningsprodukter fjernes helt.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot turboladede modeller av gasskjeler, der forbrenningskamre av lukket type er installert. Oksygen kommer inn i dem med makt, og derfor anses de som mer pålitelige og utgjør ingen fare i arbeidsprosessen, noe som gjør dem etterspurt i boliglokaler. I tillegg til skorsteinen trenger de en spesiell kanal – det er gjennom det oksygen vil bli tilført kammeret.

For turbokjeler kreves koaksialrør for å fjerne røyk og trekke inn frisk luft fra gaten. I noen modeller er det to slike elementer, i tillegg er de utstyrt med et rør for lufttilførsel.

Alle modellene ovenfor er nødvendigvis utstyrt med vifter som fremmer røyk, samt automatisering og et beskyttelsessystem på flere nivåer..

Hva er varmevekslerne til gasskjeler

En varmeveksler i en gasskjele er ansvarlig for å motta varme for å overføre den til vann senere. Hvis vi snakker om en dobbeltkrets kjele og dens driftsprinsipp, så er det en primær og sekundær varmeveksler. Den første er plassert over brenneren og er representert av et rør med ribber, en buet slange. Vannet oppvarmet til ønsket temperatur i varmeveksleren beveger seg inn i treveisventilen, hvoretter det kommer inn i varmesystemet. Den sekundære varmeveksleren er representert av et helt system av plater buet av bølger, alle er kombinert i en enkelt blokk, hvor det også er plassert 4 hull. Gjennom 2 av dem utføres vannstrømmen, 2 flere er ansvarlige for bevegelsen av kjølevæsken, som tilføres varmekretsen.

Systemet med to varmevekslere kalles dobbelt. Det er varmeenheter på markedet som bruker en bithermal varmeveksler. Det er preget av en komplisert konfigurasjon. For fremstilling brukes kobber, selve elementet er representert av rør plassert i hverandre: varmebæreren beveger seg langs utsiden, den indre tjener til bevegelse av vann, ved hjelp av hvilken tilførsel av varmt vann er sikret.

Gasskjeler utstyrt med slike varmevekslere er vanskelige å betjene, sistnevnte er vanskelig å avkalke. Imidlertid er slike oppvarmingsanordninger etterspurt, siden de er små i størrelse og varmer opp vann veldig raskt..

Hvordan kjelen styres

For å sikre en stabil og sikker drift av slikt varmeutstyr, er det bedre å velge automatisering. Den kontrollerer vanntemperaturen i individuelle komponenter, holder kjølevæsketemperaturen på riktig nivå og er ansvarlig for det kompetente prinsippet om drift av dobbeltkretsfyret. Ved potensielt farlige situasjoner slår kjelen seg automatisk av – en lignende manifestasjon vises hvis:

 • reduksjon i trykket i gasssystemet;
 • maksimal oppvarming av kjølevæsken;
 • mangel på trekkraft.

I de gasskjelene som er på markedet i dag, brukes hovedsakelig “smart” kontroll, hvis programvare lar deg velge en av de tilgjengelige driftsmodusene.

Kjeler med en øyeblikkelig varmeapparat og en innebygd kjele for lagring

Enheten er utformet på en slik måte at sekundærvarmeren for varmtvann til husholdningsbruk fungerer i pausene mellom oppvarming av varmemediet og varmtvann som samler seg i kjelen. Det vil si at når varmebæreren når den innstilte temperaturen, slås ikke brenneren av, men jobber med å varme opp vann for varmtvannsforsyning. I dette tilfellet bytter treveisventilen varmebærerstrømmen, som i en konvensjonell momentanvarmer. Begge kretsene fungerer vekselvis i optimal modus, og det oppvarmede vannet fra kjelen leveres umiddelbart til forbrukerne. Av de tre typene installasjoner som er oppført, er dette den mest økonomiske dobbeltkretsen..

Den forhåndsinnstilte temperaturen på kjølevæsken og vannet i lagertanken opprettholdes av en automatisk enhet som kan programmeres i de neste 7 dagene. Deretter vil enheten forberede varmt vann til ønsket temperatur på det angitte tidspunktet. Ulempen med slike gasskjeler er de høye kostnadene, det begrunnes med økt komfort under drift og effektivitet..

En vanlig ulempe for alle dobbeltkretsenheter er varmeveksleres følsomhet for sedimentering på arbeidsflatene.

For langsiktig drift av dobbeltkretsgasskjeler, anbefales det på det sterkeste å organisere rensing av kaldt vann som går til varmtvannsforsyningen og tilberedning av varmesystemet.

For dette bør silefiltre – slamoppsamlere installeres ved innløpet til kaldvannsenheten og kjølevæsken fra returrørledningen. Derfor må du kjøpe følgende sett før du kobler til en dobbeltkrets gasskjele:

 • 2 maskefiltre;
 • 4 kuleventiler for vann;
 • 1 kuleventil for gass;
 • 5 forbindelsesmuttertilkoblinger (amerikansk);
 • 2 svinger 90º.

Rørdiagram med to kretser

En typisk ordning der en dobbeltkretsgassfyr er tilkoblet varmesystemet, gassledningen og vannforsyningen er presentert nedenfor. Settet med elementer i det er vist skjematisk, den riktige måten å installere sumpen på er i horisontal stilling, med en skrueplugg nedover. Når det installeres vertikalt, vil ikke filteret utføre sin funksjon.

Flyktige og ikke-flyktige kjeler

Driftsprinsippet til en to-krets gasskjel av flyktig type skiller seg praktisk talt ikke fra ikke-flyktige kjeler. De fungerer takket være komponenter som går på strøm. Dette er en sirkulasjonspumpe, automatisering (full kontroll over robotene i enheten), en vifte for å fjerne forbrenningsprodukter. Ved drift av flyktige dobbeltkretsenheter er det slike ulemper:

 • slikt utstyr er følsomt for spenningsfall i nettverket, så du må i tillegg kjøpe en spenningsstabilisator;
 • hvis det er feil på kraftledningen og det ikke vil være noe lys, vil kjelen ikke fungere. I dette tilfellet må du få en generator eller en avbruddsfri strømforsyning..

I ikke-flyktige kjelemodeller sirkulerer kjølevæsken på en naturlig måte i henhold til konveksjonsprinsippet. For normal drift av en slik enhet må rørene i varmesystemet ha en større diameter. Og også i dette tilfellet må ekspansjonstanken være åpen. For god sirkulasjon er også varmesystemets rørledning designet i en vinkel. Systemet for fjerning av forbrenningsprodukter fungerer etter prinsippet om naturlig trekk. For dette installeres en skorstein, som må være minst 4 meter høy..

Ikke-flyktige apparater trenger konstant tilførsel av luft, siden de er utstyrt med et åpent brennkammer. Dette betyr at rommet bør ventileres regelmessig. Men den utvilsomme fordelen med denne to-krets-kjelen er selvfølgelig at mangelen på elektrisitet ikke påvirker driften på noen måte..

Enheten til en dobbeltkrets veggmontert gasskjele

Typer av kjeleutstyr

Enheten til en dobbeltkrets veggmontert gasskjele

Moderne kjeleutstyr er presentert i et stort utvalg. Hun har ikke bare forskjellige produsenter, men også betydelige design- og funksjonelle forskjeller. Hvis vi vurderer gassapparater, så er de det

Videre inneholder hver av typene forskjellige modeller. Avhengig av designfunksjonene kan de være:

Hvis førstnevnte utelukkende brukes til oppvarming av lokaler, tillater funksjonaliteten til sistnevnte tilberedning av varmt vann i den nødvendige mengden. Dessuten påvirker denne evnen på ingen måte oppvarmingen av rommet..

Enheten til gassapparater

Alle varmekjeler har de samme grunnkomponentene og er som regel forskjellige i detaljer. Hvis vi vurderer tegningene deres, består de alle av et varmeisolert etui, der det er:

Enheten til en dobbeltkrets veggmontert gasskjele

Når det gjelder brenneren, er dens form og design forskjellig for enheter som opererer på forskjellige typer drivstoff. For eksempel, i gassmodeller, er det et kammer der drivstoff brennes med frigjøring av varme- og oksidasjonsprodukter.

Hovedfunksjonen er å generere energien som kreves for å varme varmebæreren.Over brenneren er det en varmeveksler – dette er en beholder med varmebærer..

Forbrenningsprodukter som stiger langs veggene overfører varme til vann, som deretter distribueres gjennom rørene i varmesystemet. I dette tilfellet kommer de avkjølte forbrenningsproduktene inn i skorsteinen og fjernes utenfor..

Avhengig av designfunksjonene til enheten for overføring av varme, skilles enheter ut:

 • med dobbel (plate)
 • med bithermic

Enheten til en dobbeltkrets veggmontert gasskjele

La oss vurdere funksjonene til hver av dem. Den doble varmeveksleren består av to. Den ene er for varmekretsen, den består av kobberrør og plater, hvis overflate er dekket med et spesielt beskyttende lag som beskytter mot korrosjon. Hovedfunksjonen er å overføre varme.

Den andre klargjør varmt vann. Den består av plater, de overfører varme til det oppvarmede miljøet. For designet fikk han navneplaten.

En bithermal varmeoverføringsenhet er et rør i et rør. Dessuten brukes den indre delen til å tilberede varmt vann, og den ytre delen brukes til å varme opp rommet..

Alternativet for tenning spiller også en viktig rolle for gassapparater. Denne enheten er ansvarlig for forbrenning av drivstoff. Tenning kan være av to typer:

Enheten til en dobbeltkrets veggmontert gasskjele

I dette tilfellet er det nødvendig å ta hensyn til luftstrømmen inn i forbrenningskammeret. Det er flere alternativer. For friluft leveres fra rommet. I lukkede celler kan både naturlig og tvungen ventilasjon brukes.

Av enhetene som nødvendigvis brukes i de fleste gassapparater, gjenstår det å vurdere automatisering. Den styrer driften av alle enhetene på enheten, og i de nyeste modellene utføres den på mikroprosessorsystemer. Dette lar deg kontrollere driften av enheten ved å stille inn det nødvendige programmet, alt annet gjøres automatisk.

Lønnsomt og praktisk

Etter å ha vurdert driftsprinsippet og enheten til dobbeltkrets gasskjeler, kan vi trekke en konklusjon om deres anvendelse:

 1. For det første lar de deg spare penger og unngå kjøp av vannoppvarmingsutstyr
 2. for det andre, selv om sekundærkretsen svikter, kan de operere i oppvarmingsmodus, noe som gjør at de kan brukes i den kalde årstiden
 3. for det tredje vil erstatning av denne kretsen koste mindre enn å reparere en lignende bithermal enhet.

Derfor er bruk av en dobbeltkrets gasskjele ikke bare praktisk når det gjelder funksjonalitet, men også fordelaktig.

Fordeler og ulemper

Fordelene med to-kretssystemer inkluderer følgende:

 1. Drivstoffeffektivitet. Siden konkurrenten til dobbeltkretsen vanligvis er kombinasjonen “enkeltkretsfyr + BCS”, vil forbruket av naturgass være høyere i det andre tilfellet..
 2. Kompakte dimensjoner. Med tanke på at brorparten av dobbeltkretskjeler brukes i en veggmontert versjon, viser det seg at slike systemer ikke bare kan plasseres i bakrommene i private hus, men også i vanlige kjøkken i små leiligheter, der de kan tar ikke mer plass enn et kjøkkenskap.
 3. Nøkkelferdig løsning. Når det gjelder en dobbeltkrets-kjele, er det ikke nødvendig å kjøpe ekstra utstyr og tenke på kompatibiliteten. En varmer, en øyeblikkelig varmtvannsbereder og en sirkulasjonspumpe er allerede kombinert i en enhet. Og alt er automatisert!

Imidlertid er det ingen ideelle kjeler, det er også ulemper:

 1. Umulighet for samtidig drift av to kretser. Når varmt vann slås på, er varmesystemet blokkert av en ventil. Derfor kan et stort varmtvannsforbruk føre til et fall i romtemperaturen..
 2. Veggmonterte kjeler, spesielt kompakte med en liten brenner, kan ikke alltid varme vann til ønsket temperatur, samtidig som det holder et sterkt hode. Temperaturen på forskjellige punkter i uttaket kan variere – jo lenger kranen er fra kjelen, jo kaldere blir vannet når det åpnes samtidig på alle punkter.
 3. Den sekundære lamellkretsen er ganske følsom for kvaliteten på det rennende vannet. Dette krever enten regelmessig rengjøring med kjemikalier eller installasjon av en spesiell hardvannsmykner..

Spørsmålet om kostnad vurderes bevisst separat, siden det er både et minus og et pluss. Kostnaden for en dobbeltkretsfyr vil alltid være høyere enn en enkeltkrets. Men hvis vi sammenligner det med en kjele som en indirekte varmekjele er koblet til, vil dobbeltkretsen komme ut allerede billigere.

Pris

Markedet for dobbeltkrets gasskjeler er veldig omfattende, men det er også viktige aktører her, hvis produkter er velkjente og pålitelige..

Varemerket Ferroli er utbredt blant italienske produsenter. Den gjennomsnittlige modellen Fortuna Pro i Russland koster fra 23 til 30 tusen rubler, avhengig av kapasitet og distributør i regionen.

Kjelemodeller Vaillant

Tyske kjeler Vaillant nyter velfortjent popularitet blant forbrukerne

Fabrikker som Vaillant og Viessman lover tysk kvalitet. Vaillant TurboFit -modellen for 24 kW vil koste 40-45 tusen rubler, Viessman Vitopend er litt billigere – omtrent 35 tusen rubler med samme effekt.

Produktene til det slovakiske selskapet Protherm er ikke mindre populære. Prisen på en Jaguar på 24 kilowatt svinger rundt 30 tusen rubler.

Det store utvalget av kjeleutstyr på markedet tvinger deg til å nærme deg valget nøye. Etter å ha laget prosjektet og bestemt effektparametrene, fortsett til valg av modell. Vær ikke oppmerksom på høylytte uttalelser, men på de faktiske egenskapene – varmevekslerens materiale, sirkulasjonspumpens kraft, tilstedeværelsen av tvunget trekk fra forbrenningskammeret. Den elektroniske fyllingen kan bare kontrolleres ved bruk, og krever derfor åpenhet om garantiforpliktelsene. Nærm deg valget forsiktig, og la det være varmt i hjemmet ditt.

Hvordan kjøpe en varmeveksler til kjelen?

For å bestille en varmeveksler må du kjenne navnet på utstyret, varemerke, kjelkraft og dens versjon: lukket eller åpent brennkammer. Hvis denne modellen er ukjent for våre spesialister, må du angi lengden på kjelens varmeveksler og spesifikasjonen for tilkoblingen.

Du må kjøpe en varmeveksler for kjelen, rengjøre eller skylle kjelens varmeveksler, vi står til tjeneste, uavhengig av plasseringen på Ukrainas territorium. Hvis du har problemer med å bestemme modellens utvalg av kjelen – ta et bilde av varmeveksleren med dimensjoner og send det til selskapets e -postadresse.

Hvordan kan du påvirke forlengelsen av varmevekslerens levetid?

Den første faktoren og den viktigste som påvirker varmevekslerens levetid er vannkvaliteten, som påvirker varmeveksleren på forskjellige måter, avhengig av utformingen. Enheten til en bithermal varmeveksler antar kort levetid ved bruk av varmebærer med høye nivåer av kalsium, magnesium og andre kjemiske elementer uten ekstra vannbehandlingsfiltre.

Høye oppvarmingstemperaturer med lav varmeoverføringshastighet fører til akkumulering av hardhetssalter og skala.

I kjeler med en primær og en sekundær krets blir varmemediet i varmekretsen i utgangspunktet oppvarmet, noe som bidrar til overføring av varme til den sekundære varmeveksleren, en høy varmevekslingshastighet og en mykere varmeoverføring påvirker mindre avsetning av fremmede partikler på varmevekslerne i begge kretsene.

Den andre faktoren for å forlenge levetiden til varmevekslere er rettidig spyling av varmeveksleren og vedlikehold av kjelen, der en spesialist vil kunne bestemme graden av forurensning av varmeveksleren og reparere og rengjøre varmeveksleren på tid ved å skylle varmeveksleren uten ekstra kostnader for kjøp av en ny..

I moderne teknologi, når du fullfører kjeler, kan kobber, stål, aluminium og støpejerns varmevekslere brukes. Gassvarmevekslere av hengslede kjeler er kun laget av kobber, dette gjelder primære og bithermiske, sekundære varmevekslere er i rustfritt stål.

De positive egenskapene til kobbervarmevekslere er at de er kompakte, motstandsdyktige mot korrosjon, deres relativt lille størrelse gjør det mulig å installere i små hengslede kjeler. Kobbervarmevekslere med sine små dimensjoner kan overføre mer varme enn stål og støpejern på grunn av størrelsen.

Sekundær varmeveksler – typer og materialer

Hvordan er varmeveksleren til en dobbeltkrets kjele arrangert?

En sekundær varmeveksler for en gasskjele er en integrert del av alle dobbeltkretsenheter. Varmtvannskretsen kan ha en annen varmtvannsproduksjonshastighet, avhengig av kraften til varmeenheten..

Valget av en sekundær varmeveksler for en gasskjele bør være nøye, slik at den kan fungere uten avbrudd i lang tid..

Hvis varmtvannskranen er lukket, kommer kjølevæsken inn i hovedvarmekretsen. Prinsippet for drift av den sekundære varmeveksleren er som følger: når varmtvannskranen åpnes, omdirigerer treveisventilen strømmen til varmeholderen fra primær til sekundær krets; kaldt vann begynner å strømme inn og blandes med den oppvarmede væsken, og deretter kommer varmt vann ut av springen.

Sekundære varmevekslere er laget av:

 • kobber;
 • konstruksjonsstål.

Kobbervarmeveksleren har følgende fordeler:

 • lang levetid;
 • utmerket varmeledningsevne;
 • lav følsomhet for korrosjon.

Ulempen er den dyre prisen..

Stålvarmevekslere er mer vanlige ettersom de har følgende fordeler:

 • tilstrekkelig varmeledningsevne;
 • billig pris.

Ulempen er stålproduktets følsomhet for etsende prosesser. I dette tilfellet bør du imidlertid være oppmerksom på materialets kvalitet. Anerkjente gassfyrprodusenter produserer varmevekslere av konstruksjonsstål av høy kvalitet med korrosjonsbeskyttende belegg. Slike kretser kan vare lenge nok uten brudd..

Merk! Den sekundære varmeveksleren er mer utsatt for tilstopping av saltavleiringer på grunn av den lave oppvarmingstemperaturen på 30-60 ° C. For å unngå hyppige blokkeringer og forlenge kretsens levetid, er det viktig å sette et filter på kaldtvannsinntaket..

Varianter av sekundære varmevekslere

Når du velger en dobbeltkrets gasskjele, er det viktig å ta hensyn til designfunksjonene til kretsene. De er av to typer:

 • lamellær;
 • skall-og-rør.

Plate- og skall-og-rørtyper brukes med separat design av varmevekslere.

I tillegg til den separate, er det en bithermal varmeveksler, som innebærer en kombinert enhet med vann og varmekretser.

Lamellære konturer

Platevarmeveksleren består av flere metallplater med ekstruderte passasjer. De samles i et speilbilde for å danne isolerte kanaler for væskebevegelse. Plater lages ved å stemple metallplater med en tykkelse på 1 mm. Kanalene er vanligvis likesidet trekanter med vinkler av forskjellige størrelser. Jo skarpere vinkelen er, desto raskere beveger vannet seg. Jo dummere den er, jo langsommere sirkulasjon..

I henhold til skjemaet for mediebevegelse er platene multi-pass og single-pass. I den første varianten kan kjølevæsken endre retning flere ganger, noe som gjør det mulig å produsere en tilstrekkelig høy effektivitet. I det andre tilfellet endres ikke bevegelsesretningen til væsker..

I henhold til tilkoblingsmetoden er platevarmevekslere sammenleggbare og loddet. Demonterbare platekonturer kombineres med elastiske gummipakninger. For å sikre at kanalene er tette, er det nødvendig å stramme dem med metallbånd. Designet inkluderer to massive plater – faste og bevegelige.

På den første er stenger festet, som platene er spunnet på. Jo flere det er, jo mer varme genereres. Den bevegelige platen installeres sist. Nøtter settes på slipsene og klemmes fast. Fordelen med sammenleggbare platekonturer er at de kan demonteres, rengjøres eller fjernes unødvendige elementer.

Ulempen er mye vekt og størrelse..

Loddede varmevekslere sveises fra plater i en argonatmosfære – dette unngår korrosjon i sveiseområdene. Disse konturene er ikke demontert, så de er vanskeligere å rengjøre enn sammenleggbare. Fordelen deres er mer kompakt størrelse og relativt lett vekt..

Skall og rør

Skall- og rørkretser er enklere i utformingen, men mindre effektive, så de blir større i størrelse. På grunn av det betydelige materialforbruket er husholdningsgasskjeler utstyrt med slike varmevekslere mindre og mindre. Men utformingen av skall-og-rør-kretser er mer pålitelig og tåler store belastninger under drift. Derfor er de hovedsakelig utstyrt med industrielle enheter..

Disse varmevekslerne er et rør der det legges mange små rør. Oppvarmet vann beveger seg langs dem, som deretter tilføres kranene.

Merk! Effektiviteten til skall-og-rør-varmevekslere er lavere enn for plate-motstykker.

De viktigste typene varmekjeler med dobbelt krets

Systemdesignfunksjonene til gass-to-kretsanlegg er delt inn i to typer:

 1. Veggutstyr.
 2. Gulv enhet.

Når det gjelder videre inndeling av kjeler i underarter, er det modeller med:

 1. Lukket brennkammer.
 2. Åpent brennkammer.

Den veggmonterte versjonen av produktet er designet for oppvarming av rom, hvis område når maksimalt 200 m 2. De er kompakte i størrelse og kan plasseres i alle rom i huset.

Veggmonterte modeller utstyrt med et åpent kamera er ganske sjeldne i hjemmebruk. Kostnaden for en slik enhet er ganske lav, mens utstyret forblir ikke-flyktig. Dette er hovedkriteriene for valg av installasjoner av lignende design..

Stilig design og funksjonalitet tilbys av alternativene med et lukket kammer.

Installasjonen forblir også veldig følsom for vannkvaliteten, fordi alle prosesser foregår i tynnveggede rør, som raskt svikter når kvaliteten på tappevæsken er lav..

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Gulvstående kjeler brukes til å varme opp store rom med en størrelse på mer enn 200 m 2. Utformingen av en installasjon med åpent brennkammer krever utstyr i et eget rom, det såkalte kjelerommet. Varmeveksleren i slike modeller er laget av støpejern. Dette materialet har utmerkede termiske egenskaper, er holdbart, korrosjonsbestandig, holdbart i drift.

Veggtype

Fordelen med en hengslet kjele er enkel installasjon, muligheten til å installere den i rommet der den skal brukes. Kompakt sammenlignet med gulvstående type.

Ulemper:

 • lav effektivitet;
 • oppvarming av et lite hus, lokaler til et lite område.

Gulvtype

Utsikten fungerer på en to-i-ett-basis. Hjelper med å gi romoppvarming, varmtvannsforsyning. De to kretsene er uavhengige av hverandre. Det er modeller med innebygd “Vinter-Sommer” -modus.

Ulemper:

 • stort område for installasjon av utstyr;
 • kompleks installasjon.

  Gulvvariant

Hoved

Denne kategorien enheter brukes til å overføre termisk energi direkte til forbrenningskammeret for drivstoff..

Merk følgende! Primær varmevekslere drives under svært tøffe forhold, derfor må de være laget av materialer av meget høy kvalitet..

Produksjonsmateriale

Varmeveksleren til kjelen er laget av slitesterke materialer som leder varme godt, er ikke utsatt for korrosjon og er tilstrekkelig trykkbestandig. Siden du må ta hensyn til materialkostnaden, er valget lite.

Stål

Varmeveksler for kjelen: funksjon, typer, prinsipp for drift, produsenter

Stålvarmeveksler er billigere i pris, men mindre holdbar

Dette er det mest tilgjengelige materialet. Stålet er veldig sterkt, men det egner seg godt til bearbeiding. Prisen er ikke høy. Fordelen med dette alternativet er motstand mot høye temperaturer. Stål er seig og sprekker ikke ved oppvarming, deformeres ikke selv i områder som er i kontakt med brenneren.

En varmeveksler i stål for et fast drivstoff eller en gasskjel er utsatt for korrosjon. Vann inne i rørene og forbrenningsprodukter i kjelekammeret har en ødeleggende effekt på materialet. Dette påvirker holdbarheten. Stålmodellen veier mye, dette fører til ekstra drivstofforbruk for oppvarming av selve elementet.

Varmeveksler i rustfritt stål som er motstandsdyktig mot korrosjon og varer minst 50 år.

Støpejern

Materialet er mye mer korrosjonsbestandig enn stål, det er ikke redd for rust og virkningen av syreanhydrider. Levetiden når 50 år. Støpejern er imidlertid en sprø legering og kan sprekke under påvirkning av temperaturen. For å unngå skade må støpejerns rørformede varmeveksler skylles: hvis vanlig vann brukes, så en gang i året; hvis frostvæske – deretter hvert annet år; ved destillert væske – hvert fjerde år.

Vekten til støpejernselementet er enda større, så mer drivstoff og tid må brukes på oppvarming.

Kobber

Kobber er et edelt metall som ikke korroderer av noe slag. Det er kjemisk inert, det tåler godt trykk. Kobber leder varme bedre, så det kreves mindre drivstoff for å varme selve elementet og den flytende væsken. Vekten på kobbermodellen er liten, dimensjonene er kompakte med en veldig utviklet arbeidsflate.

Ulempen er den høye prisen. Kobbervarmeveksleren er også for følsom for høye temperaturer. Finnes oftere i kjeler fra utenlandske produsenter.

Fordeler og ulemper med varmeenheter med lukkede ovner

Lukkede gasskjeler med lukket type (turboladet) er egnet for oppvarming av private hytter, leiligheter og små kontorer. Slike enheter har en rekke fordeler i forhold til modeller utstyrt med åpen ildkasse (atmosfærisk):

 • ikke bruk oksygen fra rommet de befinner seg i;
 • har økonomisk drivstofforbruk;
 • det er ikke nødvendig å utstyre et forbrenningsrom;
 • ikke behov for en fullverdig skorstein.

Ulempene med lukkede dobbeltkretsgasskjeler inkluderer:

 • fullstendig avhengighet av elektrisitet;
 • høyere kostnad.

Kriterier for valg av gassfyr med to kretser-http://oteple.com/kriterii-vybora-dvuxkonturnogo-gazovogo-kotla/ Lær om de grunnleggende rørsystemene for gulvstående gasskjeler

Sammenligning av enheter med åpne og lukkede forbrenningskamre

Sammenlignet med atmosfæriske kjeler er turboladede enklere å installere, for eksempel kan veggmonterte modeller plasseres selv på et lite kjøkken eller bad. For å fjerne forbrenningsproduktene er det nok for lukkede enheter å installere en koaksial skorstein, som utfører to funksjoner samtidig: den tar luften som er nødvendig for forbrenningsprosessen fra gaten, og fjerner deretter røyken med makt. Dermed er inntrengning av karbonmonoksid i boligen utelukket..

sammenligningsdiagram over åpen og lukket brannkasse

Å installere en gasskjele med åpen ovn er et mer plagsomt og dyrt foretak, siden det krever tildeling av et spesielt ovnsrom med god ventilasjon, utstyrt i henhold til brannsikkerhetsstandarder. Du trenger også en enhet for en fullverdig vertikalt lokalisert skorstein.

Det kan konkluderes med at den turboladede dobbeltkretsenheten er mer komfortabel og trygg når den brukes i et boligområde. Ytelsen til gasskjeler av lukket type er fra 90%, og effektiviteten til modeller med åpen ildkasse er lavere – fra 84% til 91%.

Enheten til dobbeltkrets-kjeler med et lukket brennkammer

Utformingen av en dobbeltkretsenhet med lukket brannkasse har følgende hovedelementer:

 • gassbrenner;
 • sirkulasjonspumpe;
 • treveis ventil;
 • Ekspansjonstank;
 • varmeveksler for varmesystemet;
 • lamellert varmtvannskrets;
 • koaksial skorstein.

Lukkede gasskjeler i lukket type fungerer i henhold til følgende prinsipp:

 • gjennom det ytre røret på den koaksiale skorsteinen kommer luft for forbrenningsprosessen inn i brenneren, hvor den brenner sammen med gassen;
 • varmen fra brenneren varmer opp varmeveksleren og varmebæreren i den, og sirkulasjonspumpen destillerer i sin tur væsken gjennom varmesystemet;
 • varmtvann produseres som følger: når varmtvannskranen åpnes, slår treveisventilen av varmesystemet, på grunn av hvilken vannet som varmes opp i den første kretsen begynner å strømme inn i den andre kretsen og oppvarmer det; når kaldt vann kommer inn i varmtvannsbehandleren for varmtvann fra rørledningen, varmes det opp og etterlater kranen allerede varm;
 • gassforbrenningsprodukter tvinges ut gjennom det indre røret i den koaksiale skorsteinen ved hjelp av en spesiell vifte.

Etter at tappekranen er lukket, omdirigerer treveisventilen igjen varmemediet til varmesystemet.

tilkoblinger med to kretser

Rørledningen til en dobbeltkrets-gassenhet inkluderer følgende tilkoblinger:

 • 1 – tilførsel av kjølevæske til varmesystemet;
 • 2 – utløp av tilberedt varmt vann fra kranen;
 • 3 – gass;
 • 4 – kaldtvannsforsyning fra rørledningen;
 • 5 – varmeuttak (retur);

Merk! For å forlenge levetiden til den sekundære varmeveksleren, anbefales det å installere et filtersystem på kaldtvannsforsyningen.

Hva er en bithermal varmeveksler?

En gassoppvarmingsenhet med to kretser i stedet for to kretser kan utstyres med en bithermisk varmeveksler. Den er plassert over brenneren og består av to rør, hvorav det ene er plassert i det andre – varmtvannsrøret er plassert inne i varmerøret. Strømmen av varmebærer og varmt vann renner underveis. Denne designen eliminerer behovet for en lamellkrets og øker enhetens effektivitet..

Merk! Ulempen med en bithermal varmeveksler er dannelsen av skala på veggene i rørene, som et resultat av at den brytes ned raskere..

Arbeidet til den bithermale kretsen utføres som følger:

 • gassbrenneren varmer opp varmemediet som strømmer i det ytre røret til den innstilte verdien; når den nødvendige temperaturen er nådd, slås brenneren av;
 • når varmtvannskranen åpnes, stopper sirkulasjonen av væsken i det ytre røret, og kjølevæsken begynner å bevege seg i det indre elementet, og derved oppvarmes vannet som kommer fra kaldtvannstilførselsrøret; brenneren fungerer konstant;
 • etter at varmtvannskranen er lukket, går kjølevæsken tilbake til varmekretsen.

Ved oppvarming av vann for varmtvann

Når en varmtvannskran åpnes et sted i huset, slås en andre varmeveksler på i en dobbeltkretsfyr. La oss se på hvordan en dobbeltkrets kjele fungerer ved oppvarming av vann:

 • Når du åpner en varmtvannskran, utløses strømningssensoren. På signalet bytter kontrollpanelet treveisventilen og leder strømmen av det oppvarmede kjølevæsken til den sekundære varmeveksleren. Mens varmtvannskranen er åpen, er treveisventilen i denne posisjonen, sirkulasjonspumpen driver et lite volum av kjølevæsken rundt den opprettede sirkelen. Han overfører varme og gir den til en sekundær varmeveksler.
 • Etter hvert varmes den sekundære varmeveksleren opp, og vannet som passerer gjennom den blir varmere. Etter et minutt eller to når den innstilte temperaturen. Den forhåndsinnstilte temperaturen opprettholdes ved å modulere flammehøyden i brenneren. Jo flere posisjoner, desto mer stabil blir oppvarmingen.

  Med dobbel varmeveksler

  Med dobbel varmeveksler

 • Når kranen stenges, vender treveisventilen tilbake for å kutte den sekundære varmeveksleren. All varmen går tilbake til varmesystemet.
 • I den sekundære varmeveksleren stopper vannsirkulasjonen umiddelbart etter at kranen er lukket, men det er ingen fare for koking – tross alt er oppvarmingen sekundær og maksimal oppvarmingstemperatur er ikke mer enn 80 ° C, noe som tydeligvis ikke er nok for koking.

Operasjonsalgoritmen er enkel og ukomplisert, selv om selve enheten til dobbeltkrets-kjeler absolutt er mer komplisert (og de er dyrere) enn enkeltkrets-kjeler. Men de gir også makeløst større komfort..

Treveisventil Navien 13-40 30015423A

Treveisventil Navien 13-40 30015423A

Sommermodus

Siden oppvarmingen ikke skal fungere i løpet av den varme perioden, og det er veldig nødvendig å varme opp vannet, tilbys en sommermodus i moderne dobbeltkrets-kjeler. Utstyret overføres til det ved å trykke på en knapp. I dette tilfellet kutter treveisventilen av varmeledningen og sirkulasjon skjer i en lukket sløyfe inne i kjelen..

Fjernkontrollpanelet for gasskjelen lar deg gjøre alle nødvendige justeringer

Fjernkontrollpanelet for gasskjelen lar deg gjøre alle nødvendige justeringer

Hvordan fungerer en dobbeltkrets kjele bare for oppvarming av vann? Driften av en dobbeltkrets-kjele i sommermodus er forskjellig ved at gasstilførsel og brennerantennelse oppstår når varmtvannskranen åpnes. Signalet til kontrollmodulen kommer fra strømningssensoren. Hvis strømmen er tilstrekkelig (vanligvis 2,5 l / min), gis en kommando om å levere gass til brenneren og tenne den. Gassstrømningshastigheten reguleres avhengig av innstilt varmtvannstemperatur.

Etter at strømmen av varmt vann stopper, slås gassen av og brenneren slukker. Sirkulasjonspumpen går en stund (post-sirkulasjonsmodus). Dette er nødvendig for at kjølevæsken ikke skal koke (og det ikke dannes skala).

Som følger av prinsippet om drift av en dobbeltkrets gasskjel, blir kjølevæsken i varmesystemet ikke oppvarmet ved oppvarming av vann for varmtvannsforsyning. Mange anser dette som en ulempe og er redde for å fryse. I virkeligheten merker ingen disse “blackoutene”. Selv om du trenger å helle et bad med varmt vann, vil det ta minst 20 minutter, til og med 30 minutter. Ingenting vil skje med radiatorene i løpet av denne tiden – systemets termiske treghet er for høy. Selv med et lite volum kjølevæske er slik “nedetid” usynlig.

Kjeleanordning for service av to kretser

En dobbeltkrets gassvarme generator skiller seg fra en enkelt krets analog ved at den i stedet for en varmeveksler har to, kalles de i teknisk terminologi primær og sekundær.

Den første, dvs. primær varmeveksler, som ligger direkte i flammens forbrenningssone. Dens oppgave er å varme kjølevæsken for driften av varmeanlegget. Den sekundære varmeveksleren er ansvarlig for driften av varmtvann.

Stabil drift av varmeapparatet er mulig med det koordinerte arbeidet med alle komponentene. Informasjon om de viktigste funksjonelle enhetene vil hjelpe deg med å forstå prinsippet for drift av utstyret

Utformingen av en hvilken som helst to-kretsenhet inkluderer følgende standardelementer:

 • Brennkammer med brennerblokk;
 • Varmevekslere;
 • Utstyrskontroll og beskyttelsesutstyr.

For å forstå funksjonene til enheten til gasskjeler av en dobbelkrets, vil vi dvele i detalj på hvert av dets strukturelle elementer..

Typer gassbrennere for dobbeltkrets kjeler

Gassfyrbrenneren er ansvarlig for å generere nok varme til at varme- og varmtvannsforsyningskretsen fungerer. Termisk energi oppnås ved å brenne drivstoff. Brenneren plasseres i et brennkammer, som luft, i tillegg til gass, injiseres i. Det er nødvendig for forbrenningsprosessen.

Avhengig av driftsforholdene kan brennerne klassifiseres i følgende typer:

 • Brenner på ett nivå. En enhet med en slik brenner kan bare operere i to moduser – “Stop” og “Start”. Slike kjeler, til tross for lav effektivitet og redusert levetid, er populære på grunn av sin enkle design og lave pris..
 • To-dekk brenner. En varmeapparat med en slik brenner kan fungere med full og halv kraft. Fordelene er merkbare i den varme årstiden, når det ikke er nødvendig å bruke enheten med full effekt for å varme ikke for kaldt vann..
 • Modulerende brenner. Et intelligent kjelesystem med en lignende brenner gjør det mulig å stille inn og justere effekten. En slik kjele er preget av høy levetid og effektivitet, men samtidig koster den en størrelsesorden høyere enn enheter med brennere på ett og to nivåer..

Brennere er delt inn i åpne og lukkede design. Når brenneren er åpen, kommer luften som kreves for forbrenning av drivstoff direkte fra rommet der kjelen er plassert. En skorstein er nødvendig for fjerning av forbrenningsprodukter, som må gi tilstrekkelig naturlig trekk.

Atmosfæriske varmeenheter er vanligvis utstyrt med et vanlig metallrør, turbinene med en koaksial skorstein. Avhengig av de tekniske forholdene i rommet, er røykrøret plassert vertikalt eller bygget i en vinkel. Hjørnealternativer bringes ut gjennom veggen til gaten eller kobles til en offentlig skorstein.

Gassbrenner

En gassbrenner er hovedelementet i en dobbeltkrets gasskjel, den er ansvarlig for å brenne drivstoff og skaffe varmeenergi i den nødvendige mengden

Turbinkjeler er utstyrt med lukkede forbrenningskamre, som luft ikke spontant kan komme inn i. De er tryggere og mer pålitelige å bruke, men dyrere og vanskeligere å jobbe med. Kjeler med lukkede brennere, i tillegg til skorsteinen, trenger en kanal gjennom hvilken oksygen som kreves for forbrenning tilføres kammeret.

Derfor er turbinkjeler utstyrt med koaksialrør, for i tillegg til å trekke ut røyk, trekker de også inn frisk luftstrøm fra gaten. Det hender at for normal drift er to koaksiale skorsteiner koblet til et lukket brennkammer. I tillegg kompletteres hele konstruksjonen med et lufttilførselsrør..

Alle slike modeller av kjeler er utstyrt med vifter som sikrer bevegelse av røyk, flernivåbeskyttelsessystemer og automatisering. For drift av de listede enhetene og systemene er det nødvendig med strøm. Ulempen deres anses å være volatilitet, noe som øker driftskostnadene..

Varianter av varmevekslere for gassaggregater

Hvis brennstoff blir brent ved hjelp av en brenner for å få varme, sørger varmeveksleren for at denne varmen oppnås for videre overføring til vann. Som allerede nevnt, er primære og sekundære varmevekslere tilstede i dobbeltkretsutformingen..

Den primære varmeveksleren er plassert rett over brenneren og er et serpentinfinnet rør. Under flammens virkning varmes vannet i varmeveksleren opp og beveger seg gjennom treveisventilen videre inn i fordelingen av varmesystemet.

Den sekundære varmeveksleren er et system av korrugerte plater, som er satt sammen til en enkelt blokk med to par hull. Hvert par hull har sin egen funksjon..

Vann fra vannforsyningen strømmer gjennom et av parene, og kjølevæsken strømmer gjennom den andre og kommer inn i varmekretsen. Et lignende system med plate- og rørformede varmevekslere kalles en dobbel.

Varmeveksler

De primære og sekundære varmevekslerne er kombinert i ett system, der riktig drift sikres av en spesiell treveisventil

Det er varmeenheter der en bithermal varmeveksler med en kompleks konfigurasjon brukes i stedet for et dobbelt system. En slik varmeveksler er laget av kobber; det er et par rør plassert i hverandre. Kjølevæsken beveger seg langs det ytre røret, og vann beveger seg langs det indre røret for å sikre driften av varmtvann.

Bithermal varmeveksler

Den bithermale varmeveksleren til varmeholderen og varmtvannsberederen er preget av en kompleks konfigurasjon, når et rør med en krets plasseres i et rør i en annen krets

Kjeler med en bithermal varmeveksler er vanskeligere å betjene, siden begge varmevekslerne er presentert som en enkelt enhet, noe som gjør det vanskelig å avkalke den. Men slike varmeenheter er etterspurt, da de er forskjellige i sine små overordnede dimensjoner og høye vannoppvarmingshastighet..

Kjeleautomatisering eller kontrollenhet

Kjelens automatisering er ansvarlig for sikker og stabil drift. Den overvåker temperaturen på vannet i varmtvannskomponentene, holder temperaturen på kjølevæsken i varmeforsyningsledningene. Automatisering av gasskjelen tillater ikke varmeapparatet i drift i farlige situasjoner.

Enheten avbryter driften eller slås ikke på i slike tilfeller:

 • Redusert trykk i gasssystemet;
 • Mangel på trekkraft;
 • Fravær eller kritisk overoppheting av kjølevæsken.

Kontrollenheten som styrer driften av beskyttelses- og prosessautomatiseringsenheter er representert med et sett med brytere, mikrokretser eller deres kombinasjon. I tillegg til å sikre sikkerhet og temperaturkontroll, overvåker den driften av sirkulasjonspumpen og viften..

Moderne gasskjeler kjennetegnes ved tilstedeværelsen av intelligent kontroll, i programvaren som det er forskjellige driftsmåter..

Kjelens design og drift

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Konvensjonelle dobbeltkrets gasskjeler for oppvarming av en leilighet inkluderer en varmeveksler og følgelig to kretser. Den første kretsen lukkes med varmesystemet. Vann kommer ikke inn i det andre (varmtvannskretsen) når varmesystemet er i gang. Dette reguleres av en spesiell ventil. Når varmtvannskranen åpnes, blokkeres vanntilgangen til varmesystemet. Deretter tilføres kjølevæsken til varmtvannskretsen og varmes opp ved hjelp av kjølevæsken til den første varmeveksleren, oppvarming skjer i den andre varmeveksleren. Deretter går vannet til springen. Etter at varmtvannssystemet er fullført, bytter ventilen tilbake.

Konveksjonskjeler

Konveksjonskonveksjonssystemer avgir vanndamp, som vises som et resultat av forbrenning av drivstoff. Damp og forbrenningsprodukter slippes ut i det ytre miljøet. Kondenserende kjeler er arrangert annerledes: vanndamp og forbrenningsprodukter ledes gjennom en varmeveksler, der dampen forblir i form av kondensat med frigjøring av tilgjengelig termisk energi.

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Konveksjonskjeler har en rekke fordeler. En av dem er frigjøring av damp, fordi bruken (mer presist, kondensat) truer med korrosjon. Dette lar deg spare på dyre materialer med korrosjonsbeskyttende egenskaper, noe som reduserer kostnadene for enheten. Plussene inkluderer også produksjonen av forbrenningsproduktet under skorsteinens naturlige trekk.

Kondenserende kjeler

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Kondenserende kjeler kjennetegnes positivt ved deres evne til å spare energi ved bruk av dampvarme. Men her er det nødvendig å oppfylle noen betingelser. Faktum er at kondensat dannes i varmeveksleren ved en lav temperatur, på grunn av hvilken kjølevæsken må avkjøles tilstrekkelig når den kommer inn. Den kondenserende dobbeltkrets gasskjelen fungerer på en slik måte at den nødvendige oppvarmingsgraden sikres. I dette blir han hjulpet av ganske store radiatorer, som er dyrere..

Det er verdt å merke seg at kjeler er tilgjengelige med. Konveksjon kan være både åpen og lukket, som også skiller seg fra kondens, som bruker en lukket forbrenningstype. Du kan finne gode alternativer fra globale produsenter. Tsjekkiske varmekjeler er spesielt populære, som har vist seg fra den beste siden..

Enheten til dobbeltkrets kjeler

Gassfyreanordningen består av flere deler. Så forskjellige kjeler med samme hastighet kan varme et lite eller stort rom. De er også forskjellige i energiforbruk. Hva kjelen består av og hva dens komponenter er til, vil bli beskrevet i detalj nedenfor..

Det blir ingen problemer med ham om sommeren. En av kretsene kan deaktiveres når som helst, slik at den ikke fungerer i en periode der den ikke er nødvendig. Tilkoblingen er ikke veldig forskjellig fra enkeltkretsforbindelsen. Forskjellen er at du må koble til en treveisventil i stedet for en to- og enveis.

Automasjon

Automatisering, i tillegg til energibesparende funksjoner, har en rekke positive egenskaper:

 • mangel på overoppheting;
 • økt levetid;
 • redusere sjansen for en gasseksplosjon;
 • spare strøm;
 • automatisering av enheten;
 • kort arbeidssyklus;
 • nedleggelse i tilfelle uforutsette situasjoner.

Brenner

Brenneren er grunnlaget for oppvarming av vann. Det brenner drivstoff og genererer dermed varme. Når du velger en brenner for en dobbeltkrets gasskjel, må du være oppmerksom på følgende egenskaper:

 • Effektivitet – hvor effektivt gassen brennes;
 • lav toksisitet;
 • varmesensorens driftsevne;
 • stille drift.

Koaksial skorstein

Skorsteinen er nødvendig for fjerning av forbrenningsprodukter, hovedsakelig karbondioksid fra kjelen. Dårlig skorsteinytelse kan føre til opphopning av avfall i hjemmet og karbonmonoksidforgiftning..

En koaksial skorstein er to rør med forskjellige diametre, den ene inne i den andre. Mens det ene røret ved hjelp av en spesiell vifte trekker ut forbrenningsproduktene, trekker det andre, ved hjelp av den samme viften, inn luft i den nødvendige mengden for at forbrenningen kan finne sted. Utløpet til en slik skorstein kan være direkte i veggen og ta liten plass. En slik skorstein utelukker inntrengning av forbrenningsprodukter i rommet, og bruker også oksygen utelukkende utenfor bygningen..

Varmeveksler

Varmeveksleren er selve mekanismen som vannoppvarmingssystemet varmes opp med. Til tross for at varmen slippes ut av brenneren, er prinsippet om driften rettet mot å bevare og overføre varme til en ekstern ressurs. Grovt sett er det en mekanisme for oppvarming og lagring av varme som frigjøres ved forbrenning..

Sirkulær pumpe

Designet for jevn varmeoverføring. For å gjøre det tydeligere, i konvensjonelle varmesystemer, er romtemperaturen høyere ved varmekilden. Det vil si at det skal være kaldere i bakrommet fra kjelen enn i de tilstøtende. Denne pumpen driver varme til de fjerneste områdene, slik at når det kommer tilbake, tar det mindre tid å varme opp og starte igjen gjennom rørene.

Ekspansjonstank

Denne ekstra enheten for kjelen ble identifisert og designet med tanke på de fysiske egenskapene til de oppvarmede kroppene. Tanken er gitt som en økt kapasitet for vann, eller rettere sagt oppvarming. Hver fysiske kropp øker ved oppvarming, og slik at rør ikke eksploderer med større energimengde, ble en egen vanntank oppfunnet..

Gassventil

Tilstedeværelsen av en gassventil er en forutsetning for å koble systemet til hovedgassen. Den regulerer graden av drivstofftilførsel, og automatiseringskretsen styrer den. Ved eventuelle sammenbrudd stenges gasstilførselen til kjelen med to kretser umiddelbart.

Automatiseringssystem

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Opplegget for automatisk regulering av driftsmodiene til en dobbeltkretsoppvarmingsenhet er et sett med sensorer som analyserer tilstanden til noder og koblingspunkter til inngangs- og utgangsrutene, og en aktuator som genererer de nødvendige styresignalene:

 • Temperatursensorer (i henhold til målingene deres reguleres en modulert brenner);
 • Gassblokk sensorer – overvåke trykket i drivstoffledningen;
 • Strømforsyningssensorer – slå kjelen på og av ved strømbrudd.
 • Selvdiagnostiske verktøy.

Ekspansjonstank

Ved oppvarming begynner vannet å ekspandere i varmesystemet og for å kompensere for overtrykket installeres ekspansjonstanker. Alle kjeler, uten unntak, har dem, men de kan variere i form og størrelse (avhengig av kjelens kraft).

Ekspansjonstanken består av 3 deler:

 • plass til vannet i varmesystemet;
 • membran;
 • nitrogenpumpet plass.

Tanken under drift av varmesystemet, på grunn av membranen, nøytraliserer trykkendringene, derfor forblir trykket under kjelens drift uendret.

Varmtvannssystem

Hovedforskjellen mellom to-kretser er varmtvannsforsyningssystemet (varmt vann). Det lar deg få varmt vann nesten umiddelbart. For dette har kjelen en sekundær varmtvanns-krets, som består av en platevarmeveksler, en vannstrømssensor og en treveisventil. Hovedsensoren som styrer oppstarten av den sekundære kretsen er strømningssensoren. Når kranen åpnes, sender den en kommando til sentralbordet, og det igjen til treveisventilen, som stenger vanntilførselen til varmesystemet og leder den til varmtvannsplatenes varmeveksler. Som et resultat begynner varmt vann, som er oppvarmet i hovedvarmeveksleren, ved hjelp av en pumpe å sirkulere i en “liten” sirkel inne i kjelen, som passerer gjennom varmtvannsveksleren og oppvarmingsvann i den..

Omgå

Den kobler direkte og returrør til hovedkretsen. En justerbar omløpsventil er installert på bypass, som åpnes når et kritisk trykk oppstår, og en del av vannet renner fra den direkte rørledningen til den tilbake. Ventilen sikrer fravær av vannhammer når pumpen slås på og begrenser maksimal hastighet på vannsirkulasjonen i varmesystemet.

Kontrollkort og sensorer

Uansett enhet til en gasskjele, har den nødvendigvis et kontrollkort (blokk). Den lar deg sette de nødvendige kjelemodusene, overvåker og analyserer informasjon fra sensorer, og utfører automatisk kontroll av alle prosesser i systemet. Det er ingen justeringer og innstillinger på selve brettet, alle innstillinger gjøres på fabrikken. Det eneste brukeren kan endre er å koble til en ekstern temperatursensor. Hvis det ikke er noen sensor, styres kontrollsystemet av temperaturen på vannet i systemet, og når det avkjøles, starter kjelen.

Hvis sensoren er tilkoblet, vil kjelens kontrollsystem allerede bli styrt av den. For å koble til et eksternt termometer fjernes jumperen på brettet, og ledningene til kontrollenheten kobles i stedet. Det er enkle membransensorer som bare angir maksimum og minimumstemperatur i rommet. Det er også mer komplekse elektroniske sensorer, der du ikke bare kan angi temperaturen, men også tidspunktet for å slå kjelen på og av. For eksempel vil kjelen ikke fungere mens du er på jobb, men vil slå på en time før du kommer tilbake..

Normal drift av kjelen, påliteligheten avhenger av en rekke sensorer og kontrollsystemer som:

 • gasstryksensor i systemet;
 • flamme kontroll sensor;
 • eksosgass trekkføler;
 • primær krets vanntemperatur sensor;
 • nødvanntemperatursensor i primærkretsen;
 • vanntrykksensor i varmesystemet;
 • sikkerhetsventil for varmesystemet;
 • Varmtvannssensor.

Takket være dem kan kjelen fungere uavhengig i en hel sesong uten avbrudd og sammenbrudd..

Dessverre oppstår det problemer under driften, ikke knyttet til selve kjelen, men som skyldes eksterne faktorer. For eksempel, hvis gassen slås av i huset, vil kjelen umiddelbart oppdage den og slå seg av. Du må starte den på nytt manuelt ved å kjøre spesialkommandoer.

Ved feil eller ulykker i kjelens drift, slutter den umiddelbart å fungere og gir et betinget signal. På modeller med elektronisk skjerm vises en feilkode i form av et sett med tall eller bokstaver. I enheter med analog (mekanisk) kontroll indikeres en feil ved blinking av indikatorene.

I passet til en kjele er det en tabell med feilkoder, deres dekoding og instruksjoner om hvordan du kan nullstille (eliminere) en ulykke. Slike tabeller er enkle å finne på Internett, spesielt siden feilkodene for nesten alle kjeler er de samme..

Lagringskjel

Kjelen er en beholder, inne er det et serpentinrør som varmt vann renner gjennom. Sammenlignet med en tradisjonell varmeveksler er væsken statisk og mottar konstant varmeenergi.

Når vannet er bortkastet, fylles volumet stadig opp. Temperaturen på tappevannet er jevnere, en størrelsesorden høyere i forhold til platevarmevekslere.

Kjele

Hvordan fungerer en dobbeltkrets kjele

Den samme måten å varme vann på gjør det annerledes. Akkurat som kjeler med forskjellig kapasitet varmer et visst volum vann til forskjellige tider, så oppvarmer forskjellige kjeler typer rennende vann, oppvarmer rommet og avgir karbonmonoksid på forskjellige måter..

Med bithermisk varmeveksler

En bithermal varmeveksler ligner i struktur på en koaksial skorstein. Denne konstruksjonen krever ikke en 3-veis ventil. En klar fordel med et slikt opplegg er ikke bare effektiviteten, men også den lille størrelsen..

Viktig! Det er en stor ulempe med det innkommende vannet, da toveisventilen er mer sannsynlig å bli tett når den utsettes for vann som inneholder mye salt. Det vil si at hvis vannet er veldig klorert, er sjansen for at det blokkeres og kommer ut av systemet mye høyere enn med en treveis. Selv om dette grovt sett bare er en forsinkelse, siden det er nødvendig å rengjøre rørene grundig fra tid til annen, fortrinnsvis hver sjette måned.

Med strømningsvarmer

Øyeblikkelig varmeapparat – permanent oppvarming av vann under bruk. For å få varmt vann fra springen må du vente noen sekunder på at det kalde vannet skal renne ut. En slik ordning sparer ikke tid, men gassbesparelsene er enorme..

Merk! Vann i et slikt vannforsyningssystem oppvarmes bare når det er nødvendig for dette.

Med øyeblikkelig varmeapparat og standard kjele

Momentan varmeapparat og kjele er en unik tandem. Den ene er designet for å spare energi og varme vann til rett tid, den andre varmer vannet konstant. Et slikt system er bare egnet når det er nødvendig med varmt vann hele tiden. Den har få fordeler, og dekker dermed betydelige økonomiske kostnader..

Prinsippet om tilkobling av en dobbeltkrets kjele

Diagrammet ovenfor viser konvensjonelt selve kjelen (artikkel 1) og strømforsyningsledningen som er koblet til den (element 2) – en gassledning eller en strømkabel, hvis vi snakker om en elektrisk enhet.

En kennel lukket i kjelen fungerer utelukkende for varmesystemet – et oppvarmet kjølevæsketilførselsrør (artikkel 3) kommer ut av enheten, som sendes til varmevekslingsenheter – radiatorer, konvektorer, gulvvarme, oppvarmede håndklestativ, etc. Etter å ha delt sitt energipotensial, returnerer kjølevæsken til kjelen gjennom returrøret (pos. 4).

Den andre kretsen er levering av varmt vann til husholdningsbehov. Denne kennelen blir stadig matet, det vil si at kjelen er koblet med et rør (element 5) til en kaldtvannsforsyning. Ved utløpet, røret (pos. 6), gjennom hvilket det oppvarmede vannet overføres til vannforbrukspunktene.

Stier kan være i svært stramme layoutforhold, men de krysser ingen steder med sitt “innhold”. Det vil si at kjølevæsken i varmesystemet og vannet i vannforsyningssystemet ikke blandes, og kan til og med representere stoffer helt forskjellige fra kjemisk synspunkt.

Kjeldriftsdiagram bare i varmemodus

Den gule pilen viser gassstrømmen til gassbrenneren (punkt 1), over hvilken den primære varmeveksleren (punkt 3) er plassert. Sirkulasjonspumpen (pos. 5) sikrer bevegelse av kjølevæsken gjennom rørene fra varmekretsens returstrøm gjennom varmeveksleren – til tilførselsrøret og tilbake til kretsen (blå piler med en overgang til rød). Bevegelsen av kjølevæsken gjennom den sekundære (pos. 4) varmeveksleren skjer ikke. Den såkalte “prioritetsventilen” er en elektromekanisk ventilanordning eller en treveisventil med servodrift (pos. 7), lukker den “lille sirkelen” og åpner den “store”, det vil si gjennom varmekretsen med alle sine radiatorer, varme gulv, konvektorer, etc. NS..

I diagrammet, i tillegg til de nevnte komponentene, er andre viktige deler av kjelens design også angitt med tall: dette er en sikkerhetsgruppe (artikkel 9), som vanligvis inkluderer en trykkmåler, en sikkerhetsventil og en automatisk luftventil, og en ekspansjonstank (artikkel 8). Forresten, selv om disse elementene er obligatoriske for alle lukkede varmesystemer, kan de strukturelt sett ikke være inkludert i kjeleenheten. Det vil si at de ofte bare blir kjøpt separat og “kuttet” inn i det overordnede systemet.

Endringer under oppstart av varmt vann

Hvis varmtvannskranen ble åpnet, begynte vannet å bevege seg langs røret (blå piler), som turbinen til strømningssensoren (pos. 6) umiddelbart reagerer på. Signalet fra denne sensoren behandles av kontrollenheten, hvorfra en kommando sendes til treveisventilen (pos. 7) for å endre ventilens posisjon. Nå er den “lille” sirkelen åpen og den store “lukket”, det vil si at kjølevæsken strømmer gjennom den sekundære varmeveksleren (pos. 4). Der tas varme fra kjølevæsken og overføres til varmt vann, som går til åpent forbrukspunkt. Sirkulasjonen av kjølevæsken i varmesystemet er suspendert for denne gangen.

Valgkriterier

Først og fremst er lekmannen interessert i effektivitet og økonomi, noe som dessverre fører til at man ignorerer det varme området. Hurtigoppvarming og rimelige apparater har større sannsynlighet for små mengder oppvarmede rom.

For å etablere et kvalitetsaggregat er det nødvendig å analysere følgende indikatorer:

 • torget;
 • energi og økonomiske kostnader;
 • automatisering av prosessen (slik at energi- og finanskomponenten ikke går ingen steder);
 • energiintensitet og gassens kvalitet (hva kjelen skal fungere på);
 • økonomisk komponent i drift og reparasjon.

Koble til en dobbeltkrets kjele

To-krets-kjelen kan lages i en gulvstående eller veggmontert versjon. Installasjonen av en veggmontert enhet er noe enklere: den trenger ikke å utstyres spesielt med plass, og alle tilkoblinger gjøres på samme måte.

Før du installerer en dobbeltkrets gassfyr, er det nødvendig å bestille utvikling av et prosjekt og koordinere det med representanter for tilsynsvirksomhet. Etter godkjenning av prosjektet utføres arbeidet i følgende rekkefølge:

 1. Kjeleplassering

  . Installasjonen av en veggmontert dobbelkretsenhet må utføres ved hjelp av spesielle festemidler, med tanke på enhetens vekt og veggmaterialet. For å unngå ulykker er det nødvendig å sikre den mest pålitelige fiksering på veggen. Installasjon av en gulvstående kjele utføres på en tidligere forberedt og forsterket base;

 2. Varmekrets installasjon

  . For å koble varmeanlegget er det nødvendig å bruke de tilsvarende inngangene og utgangene til kjelen..

 3. Gassforbindelse

  . Tilkoblingen av en dobbeltkrets gasskjel til strømnettet må utføres av en spesialist med de nødvendige toleransene. Tilkoblingsdiagram inkluderer gassventil, måler og termisk avstengningsventil.

 4. Montering av eksosanlegget

  . En dobbeltkretsfyr har vanligvis et lukket forbrenningskammer, derfor fjernes gassene gjennom et koaksialrør. Den settes på uttaket og tas ut i gaten gjennom et hull i den nærmeste veggen. Installasjonsdiagrammet for en slik skorstein og de grunnleggende kravene til vedlikehold av det er gitt i instruksjonene for kjelen;

 5. Elektriske ledninger

  . Det er sterkt tilrådelig å koble den elektriske delen til uttaket gjennom en spenningsstabilisator;

 6. Vannfylling.

  Vann eller et spesielt kjølevæske helles i varmeledningen til en dobbeltkretsfyr. Hvis det brukes vann, må det rengjøres grundig. Bruk av for hardt vann kan føre til for tidlig svikt i den hydrauliske gruppen. Til varmtvannskretsen må du koble til sanitærvann under trykk som er laget av passende utstyr, for eksempel en hydraulisk akkumulator;

 7. Første start

  . En gassaggregat med to kretser er en teknisk kompleks enhet, derfor kan bare en spesialutdannet ingeniør konfigurere den riktig. Mange produsenter gir bare garanti for sine produkter hvis installasjon og igangkjøring er utført av autoriserte installatører..

Kjelen er den viktigste delen av et autonomt varmesystem

Derfor bør spesiell oppmerksomhet rettes mot installasjonen. Riktig tilkobling av en dobbeltkrets gasskjel er nøkkelen til den pålitelige og problemfrie driften gjennom hele levetiden

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Installasjonsmetode

I henhold til installasjonsmetoden er gasskjeler gulvstående og veggmonterte. Veggmonterte – kompakte enheter, på størrelse med et lite kjøkkenskap. De krever ikke utstyr i et eget rom, de kan installeres på kjøkkenet eller i et annet passende rom. Maksimal effekt for en veggmontert gasskjele er 30-35 kW. Dette er vanligvis nok til å varme rom med et samlet areal på 250-350 kvadratmeter. m.

Gulvstående gasskjeler er henholdsvis kraftigere og har større dimensjoner og vekt. Det er modeller som kan stå i et boligområde, andre krever et eget rom – et fyrrom. Kravene til installasjonen er foreskrevet av hver produsent separat, men vanligvis er avstanden fra toppen av kjelen til taket, rommets volum og tilstedeværelsen av ventilasjon fastsatt.

Veggmonterte gasskjeler er større i størrelse og vekt, men dette skyldes deres høyere effekt

Veggmonterte gasskjeler er større i størrelse og vekt, men dette skyldes deres høyere effekt

Uansett type kreves et sertifisert prosjekt for installasjon av gasskjeler. En gassmåler er nødvendigvis tilstede i kretsen, så hvis den ikke er der, må den kjøpes. Tilkoblingsarbeid må utføres av en kampanje som er lisensiert for denne typen aktiviteter. Bare i dette tilfellet vil kjelen bli satt i drift..

Det er enkelt å velge en dobbeltkrets gasskjele i henhold til installasjonsmetoden. Hvis det er nok strøm, tar de vanligvis veggalternativet, hvis ikke – gulvet.

Gassfyrrør

Moderne gasskjeler har god automatisering, som styrer alle parametrene til utstyret: gasstrykk, tilstedeværelsen av en flamme på brenneren, trykknivået og temperaturen på kjølevæsken i varmesystemet. Det er til og med en automatisering som kan justere arbeidet til værdata. I tillegg inneholder veggmonterte gasskjeler i de fleste tilfeller slike nødvendige enheter som:

 • sikkerhetsgruppe (manometer, luftventil, nødventil);
 • Ekspansjonstank;
 • sirkulasjonspumpe.

Parametrene til alle disse enhetene er angitt i de tekniske dataene for gasskjeler.

Når du velger en modell, må du ta hensyn til dem og velge en modell ikke bare når det gjelder kraft, men også når det gjelder volumet på ekspansjonstanken og det maksimale volumet til kjølevæsken

Koblingsskjema for en veggmontert gasskjele

I det enkleste tilfellet inneholder kjelerørene bare stengeventiler ved kjelens inntak – slik at reparasjonsarbeid kan utføres om nødvendig. Et slamfilter er også installert på returrøret fra varmesystemet for å fjerne mulig forurensning. Det er hele strapping.

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

Et eksempel på rørføring av en veggmontert gasskjele (dobbeltkrets)

På bildet ovenfor er det hjørnekuleventiler, men dette, som du forstår, er ikke nødvendig – det er fullt mulig å sette vanlige modeller og snu rørene nærmere veggen ved hjelp av hjørner

Vær også oppmerksom på at det er kraner på begge sider av gjørmeoppsamleren – dette er slik at du kan fjerne den og rengjøre den uten å tømme systemet.

Ved tilkobling av en enkeltkrets veggmontert gasskjele er det fortsatt lettere-bare gass tilføres (koblet av gassarbeidere), varmtvannsforsyning til radiatorer eller et vannoppvarmet gulv og returner fra dem.

Koblingsskjemaer for gulvstående gasskjeler

Gulvstående modeller av gassvarmekjeler er også utstyrt med automatisering, men de har verken en sikkerhetsgruppe eller ekspansjonstank eller sirkulasjonspumpe. Alle disse enhetene må installeres i tillegg. Omleggingsordningen ser litt mer komplisert ut på grunn av dette..

Enheten og prinsippet for drift av en dobbeltkrets gasskjele

Koblingsskjemaer for en gulvstående gasskjele

En ekstra jumper er installert på to diagrammer over den klassiske kjelerøringen. Dette er den såkalte “anti-kondens” -sløyfen. Det er nødvendig i store systemer, hvis temperaturen på vannet i returrøret er for lav, kan det forårsake kondens. For å eliminere dette fenomenet og arrangere denne genseren. Med sin hjelp tilsettes varmt vann fra tilførselen til returrøret, noe som øker temperaturen over duggpunktet (vanligvis 40 ° C). Det er to hovedmåter for å gjøre dette:

 • med installasjon av en sirkulasjonspumpe med en ekstern temperatursensor i overliggeren (og bildet er øverst til høyre);
 • ved hjelp av en treveisventil (bildet under til venstre).

I en krets med en sirkulator på jumperen (kondensasjonspumpe) er den laget med et rør ett trinn mindre i diameter enn strømnettet. Sensoren er festet til returrøret. Når temperaturen synker under den innstilte, slås pumpens strømkrets på, varmt vann tilsettes. Når temperaturen stiger over terskelen, slås pumpen av. Den andre pumpen – selve varmesystemet, den fungerer hele tiden mens kjelen er i gang.

I den andre ordningen med en treveisventil åpner den varmtvannsblandingen når temperaturen synker (satt på ventilen). I dette tilfellet er pumpen på returrøret..

Driftsregler

Som du kan se, er driftsprinsippet til en gasskjele ikke så enkelt, derfor må du følge en rekke regler når du bruker den..

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

 1. Den første oppstarten av enheten bør bare utføres av en tekniker fra en spesialisert institusjon. Det vil teste riktigheten av hele systemet..
 2. Mange unnlater å utføre årlig vedlikehold, men dette er ikke verdt å gjøre. Rettidig fjerning av forurensninger fra forbrenningskammeret og eliminering av karbonavleiringer i rørene gjør det mulig å øke enhetens driftstid.
 3. Det er tilrådelig å unngå slike situasjoner når temperaturen stiger over 90 grader. Dette kan være skadelig for enheten. Under drift anbefales det å holde seg i området 65 til 90 grader.
 4. For å unngå nødsituasjoner under kjeledrift fra trykkøkning, bør en sikkerhetsgruppe kobles til, som består av en trykkmåler, en enhet for utlufting og en sikkerhetsventil..
 5. Hvis driftsperioden som gjenspeiles i det tekniske passet overskrides under bruk, er det nødvendig å foreta en undersøkelse for sikker drift..

  Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Reparasjon av den primære varmeveksleren

Veksleren forverres på grunn av kjølevæske eller materialer av lav kvalitet, så vel som andre faktorer. Trykk, høye temperaturer og deres forskjeller fører til sprekker, på grunn av hvilken elementet begynner å fungere mindre kraftig og brytes ned over tid. Varmevekslerens levetid kan forlenges ved å levere rent vann og ikke overbelaste kjelen..

Det blir vanskeligere å fikse sprekker enn tilstopping. Varmeveksleren er loddet for dette. Loddetinn er valgt fra samme materiale som selve enheten. Kjelevarmevekslere er vanligvis laget av kobber, sjeldnere av støpejern eller stål. Aluminium, silisium, mangan, nikkel og sink tilsettes til sammensetningen.

Skadet primær varmeveksler

Lekkasjer på den primære varmeveksleren kan oppstå på grunn av effekten av flamme, vannhammer, og i noen tilfeller fører korrosjon til dem.

Ytterligere krav til lodding:

 • smeltetemperatur ikke lavere enn 700 ° C;
 • tilstrekkelig viskositet;
 • samme flytbarhet som varmeveksleren.

Kobber-sink-lodd regnes som en av de beste. De brukes til å lodde de fleste ikke-jernholdige metaller med et høyere smeltepunkt enn selve hjelpematerialet. For menneskekroppen er soldater med inneslutninger av silisium eller tinn tryggere – opptil en halv prosent.

Det er bedre å unngå kobber-fosfor materialer, og hvis du lodder vekslerne med dem, så uten belastning, for eksempel støt eller vibrasjonssjokk. Et velvalgt loddetinn er halve kampen.

Varmevekslere er loddet med gassbrenner og blåser. Før lodding rengjøres ønsket sted med finkornet sandpapir og tørkes med en fille med et løsningsmiddel, og deretter oppvarmes. Området er oppvarmet med en hårføner eller en svak fakkel / loddejern. I dette øyeblikket er det viktigste å komme inn i temperaturkorridoren og ta hensyn til den påfølgende kjøling. Knapt merkbar skade er funnet i små flekker av en grønnaktig fargetone..

Før oppvarming tømmes vannet, og restene fjernes med en kompressor eller blåses ut gjennom en fleksibel slange. Slangen er festet langs gjengen hvis den har en tilkoblingsmutter, og dette er tillatt av designfunksjoner. Hvis du forlater vann, vil det ta litt av den termiske energien..

Loddetinn for varmeveksler

Loddespoler: ved høye temperaturer fukter materialet basen og sprer seg over den, faller inn i de minste hullene og strekker seg, noe som resulterer i et mellomliggende lag av en kombinasjon av base og loddetinn

Loddetinnet foretrekkes i form av en ledning eller en stang: den smeltede enden vil bli godt nedsenket i strømmen under lodding, som vil feste seg til den. Hvis ledningen faller på selve veksleren for intermitterende eller løst, var forvarmingen svak. Etter arbeid er loddetiden noen ganger dekket med varmebestandig maling – for bedre isolasjon.

I de neste to ukene kontrolleres loddet seksjon daglig for integritet. Ved den første lekkasjen som er oppdaget, er det verdt å kontakte skipsføreren. Hvis det dukket opp i første halvdel av måneden, betyr det at lodding var av dårlig kvalitet..

Fluksen er egnet for universal, så vel som loddefluxgel. Unngå kolofonium, uvanlige alternativer som aspirin og mer.

Reparasjon av sekundær varmeveksler

Sekundære ovner er ofte tette, spesielt modeller med smale kanaler. Uten rengjøring brytes de over tid og mislykkes til slutt. Et skalalag inne i enheten reduserer varmeoverføringen, og derfor bruker kjelen mer gass.

Forurensning i sekundærveksleren

Saltavleiringer, kalk og rust utgjør hoveddelen av forurensningen: i tillegg til den sekundære varmeveksleren skader det ikke å sjekke varme- og varmtvannskretsene

Problemer med varmevekslere vil bli rapportert med koder på kjelens display. I dette tilfellet er det en handlingsplan.

La oss se nærmere på problemet med sekundærvarmeren:

 1. Vi tar ut den sekundære varmeveksleren.
 2. Vi ser på leddene, interne og ytre tråder. Etter den siste rengjøringen kan tilstanden deres ha blitt forverret. Dette skjer på grunn av aggressive syrer. Bytt ut slitte, flyttbare elementer.
 3. Vi sjekker integriteten. En vannhammer kunne ha oppstått med varmeveksleren. En veldig liten fistel (hull) kan bare bli funnet av en spesialist.
 4. Vi undersøker veksleren bedre, og for dette kaller vi veiviseren. Bytt hardt skadet enhet.
 5. Helt i begynnelsen kan forurensning oppdages. Vi ser etter plakett visuelt i inngangshullene. Vi blåser luft inn i delen og orienterer oss også etter lyd. Vi rengjør hvis veksleren er tilstoppet. Kalkklumper kan falle ut av det selv etter en lett bank..
 6. Du må velge 1 av 3 rengjøringsalternativer: hjemmemedisiner som vaskemidler og sitronsyreløsninger, spesielle blandinger eller profesjonell rengjøring.

Skyll først veksleren med kaldt vann fra springen. Hell deretter sitronsyre i apparatet og legg det i en bøtte med vann. Etter – ta ut varmeveksleren og fyll den med vann for å sjekke utbytte.

Hvis den kommer sakte inn eller ikke beveger seg, må du forberede en mettet eddikoppløsning i vann og helle den der. Skyll deretter med varmt vann og blåse. Bruk en luftpumpe når det er mulig. Gjør noen sykluser med eddik.

Profesjonell rengjøring i en beholder

Blant argumentene for profesjonell rengjøring er det verdt å merke seg ulempen med designet for rengjøring, vanskeligheten med å vurdere forurensning, risikoen for skade på grunn av uavhengig mekanisk handling.

Hvis trinnene ovenfor ikke virker, kan du prøve en spesiell rengjøringsløsning, for eksempel en rengjøringsgel eller en lavstyrke adipinsyreoppløsning. Hvis denne metoden heller ikke fungerte, kan du ringe mester eller bestille en profesjonell rengjøring..

Forstyrrelser i kolonnens arbeid og eliminering av dem

Hvis en vannvarmer plutselig lekker, noen ganger er årsaken slitasje på pakningene. Når du fjerner foringsrøret, blir det klart om denne antagelsen var berettiget. Etter å ha funnet en fistel i en varmeveksler, er mange forbrukere interessert i hvordan de kan bytte ut en problematisk del. Men vanskeligheten er at prisen på en reservedel når 30% av betalingen for en helt ny varmeapparat..

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-7.jpg

Det er mye mer praktisk å lodde en mekanisk defekt ved hjelp av et loddejern. Loddetinn smelter ved omtrent 200 grader. Den eksakte verdien bestemmes av merkevaren til en bestemt del. Selv om vannet koker i lang tid, vil det ikke krenke plasterets integritet. Denne løsningen er like relevant for russiske og utenlandske høyttalere. Tross alt er risikoen for brudd tilstede overalt, bare levetiden er forskjellig, men feil vil fortsatt vises i enhver modell.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-8.jpg

Årsaker til svikt i varmevekslere

Driftsperioden bestemmes først og fremst av hvordan vannet i byens vannforsyning desinfiseres. På Russlands territorium brukes enten rent klor eller klordioksid. Når vannet som strømmer gjennom kobberrøret varmes opp, fører det til en voldsom kjemisk reaksjon. Kobberklorid er dårligere enn rent metall i styrke, og derfor vises fistler ganske raskt. De mest heldige er innbyggere i byer der vann fra springen ozoniseres.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-9.jpg

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-10.jpg

Men det er fortsatt svært få slike bosetninger. De høye kostnadene ved den moderne løsningen tillater ikke å stole på den raske spredningen av ozonisering. Dessuten har produsentene begynt å spare på alle mulige måter. Og hvis tidligere med de tykke rørene til varmevekslere, skjedde det ganske sjelden problemer, nå er tynt kobber av dårlig kvalitet mye brukt. Levetiden til produktene har blitt vesentlig redusert.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-11.jpg

DIY varmevekslerbytteprosess

For å spare penger bestemmer mange brukere seg for å bytte varmeveksleren i en gasskjele med egne hender. Det bør bemerkes med en gang at du ikke bør prøve å løse problemet ved å tette hullet som dukker opp – dette vil forlenge levetiden til varmeveksleren med ikke mer enn 2-3 måneder. Det er bedre å ringe servicesenterets spesialister eller kjøpe en ny krets og bytte den selv. Handlingssekvensen når du utfører reparasjoner med egne hender er som følger:

 • slå av gassen;
 • koble enheten fra strøm;
 • koble kjelen fra vannkommunikasjonen og forbered en bøtte i tilfelle det gjenværende vannet renner ut;
 • bruk en skrutrekker til å fjerne dekselet på enheten;
 • sjekk i henhold til diagrammet i instruksjonene der varmeveksleren er plassert;
 • koble fra kretsen og ta den med til butikken for å kjøpe en ny eller skru umiddelbart på et element som kan repareres hvis det er tilgjengelig;
 • koble gasskjelen til all tidligere frakoblet kommunikasjon;
 • start kjølevæsken for å kontrollere tettheten i systemet;
 • hvis alt er i orden, lukk kjeletrommelen og skru de fjernede boltene.

Det er fullt mulig å bytte krets i en gasskjele med egne hender, men krever litt nøyaktighet og klar sekvens. Hvis denne manipulasjonen virker for komplisert, ring veiviseren – han vil spare deg for å finne en passende del, gjøre alt raskt og gi en garanti for arbeidet hans.

Skyllemetoder

Det er enkle variasjoner som er praktisk talt kostnadsfrie, det er budsjettmessige med minimale investeringer og profesjonelle – de er mye dyrere, men de er svært effektive..

Hvordan skylle den sekundære varmeveksleren til en gasskjele på en eller annen måte? Og når det er logisk å bruke dem. Alt avhenger av mengden innskudd.

I den enkleste situasjonen er mekanisk rengjøring tilstrekkelig. Kantene på BT rengjøres fra utsiden. Enhver børste, slikkepott, skrape eller kabel brukes i arbeidet. Det er veldig viktig her å ikke skade platene..

Varmeveksler for kjelen: funksjon, typer, prinsipp for drift, produsenter

Den andre metoden er vask i en spesiell sammensetning. I praksis kombineres den med den første metoden og følger umiddelbart etter den..

Delen legges i en beholder med en syreblanding. Type syre som brukes: saltsyre eller sitronsyre. Egnede proporsjoner: 100 gram per 10 liter. Vann.

Varmeveksler for kjelen: funksjon, typer, prinsipp for drift, produsenter

Syrer kan byttes ut med hvilken som helst avkalkingsmiddel. Etter 30-40 minutter fjernes VT fra beholderen. Den gjenværende skalaen slettes forsiktig fra den..

Spolen rengjøres også underveis. En spesiell stålbørste brukes her..

Den tredje metoden er kjemisk. Mer aggressive stoffer pumpes gjennom VT ved hjelp av en spesiell pumpe. Den kobles til dysene til delen.

Egnede arbeidsmidler er vist i denne tabellen:

Midler Beskrivelse Andel til vann: gram: liter Temperatur

vann

Produktpris (rub.)
Sitronsyre Populært folkemedisin 100: 10-12 50-70 ° C 50 – 1 pose.
Thermagent Active En allsidig væske med en kraftig effekt 19 40-50 ° C 1500 – 10 kg beholder.
STEELTEX Cooper Et av de mest effektive stoffene, men egnet for arbeid med lette legeringsdeler 1: 6 til 1:10 40-60 ° C 1300 – 5 kg kapasitet
Deteks Konsentrer deg om effektive biologiske stoffer. Renser perfekt deler av stål, støpejern og kobber 200-500: 10 40-50 ° C 4900 – beholder 10 l.
Saltsyre Fjerner effektivt gjenstridig kalk 100: 10 50-70 ° C 50 – 1 kg

En slange settes i beholderen med blandingen nesten helt til bunnen, den ene siden koblet til VT, og den andre til pumpen. Slik oppnås den nødvendige sirkulasjonen. Prosedyren tar 30-40 minutter. Deretter skylles delen grundig med rent vann..

Varmeveksler for kjelen: funksjon, typer, prinsipp for drift, produsenter

Den fjerde metoden gir ikke mulighet for ekstraksjon av komponenten. Dette er en hydrodynamisk spyling av den sekundære varmeveksleren til en gasskjele. Men det utføres bare av fagfolk. Dette krever spesiell teknologi og samsvar med sikkerhetskriteriene.

Varmeveksler for kjelen: funksjon, typer, prinsipp for drift, produsenter

Prinsippet er å kjøre en spesiell komposisjon gjennom kjeleanlegget under kraftig trykk (1,5-2 bar). Arbeidet utføres av boosteren. Slipende elementer tilsettes rengjøringsvæsken.

Dette er den mest effektive metoden, forsiktig fjerne alle avleiringer og skrubbe delen til et kommersielt utseende..

Hvis du er i tvil om suksess med selvrensing, kan du bestille denne tjenesten. Alle operasjoner utføres på en dag. Prislappen deres bestemmes av følgende faktorer:

 • region,
 • kraft- og kjelemodifikasjon,
 • selskapets oppslag,
 • anvendt teknologi og kjemikalier.

Handlinger for modeller av forskjellige merker

Generelt er det få forskjeller her. De vedrører analyse av teknologi og bruk av en bestemt rengjøringsmetode. Tilgjengelige detaljer om modeller av forskjellige merker gjenspeiles nedenfor:

Den første er Navien. Ethvert stoff er egnet for spyling av BT, bortsett fra saltsyreoppløsning. Det ødelegger mye, til og med etser overflater..

Den andre er Ariston. Når du skyller dem, må det maksimalt tillatte trykket påføres, spesielt når du arbeider med en booster. Generelt er alle preparater egnet for prosedyren. For lett forurensning anbefales eddiksyre..

Den tredje er Baxi. Det er ingen spesifikke kriterier. Det er et populært merke med servicepunkter i mange byer. Dette gjør tjenesten billigere.

Den fjerde er Vilant. Her er det som regel arrangert en kobber -VT. For lysforurensning – sitronsyre eller eddiksyre. I mer alvorlige tilfeller, Aquamax.

Femte – Beretta. I milde situasjoner – saltsyre. I ekstreme tilfeller hjelper stoffene Descalex og Remokal, i tillegg til Hydroflow -rensingssystemet, effektivt.

Den sjette er Ferroli. I mange tilfeller hjelper plasseringen i sammensetningen av saltsyre. En mer effektiv metode: den samme syren varmes opp i en booster til en temperatur på 35-40 grader. Rengjøringsprosessen starter. Dette er et budsjettalternativ. Dyrere er forbundet med bruk av spesialmedisiner.

Syvende – Junkers. Enkelt skitt fjernes med saltsyre eller sitronsyre, avkalkingsmiddel. I kompleks er det nødvendig å pumpe rengjøringssammensetningen, oppvarmet til 50 grader, med en sirkulasjonspumpe

Åttende – Neva Suite. En sitronsyreoppløsning tilberedes i henhold til riktig skjema, den ekstraherte VT plasseres i den i 10-20 minutter. Deretter vaskes den grundig. I mange tilfeller har denne metoden ønsket effekt. Vanskelige blokkeringer elimineres ved hjelp av den hydrokjemiske metoden ved hjelp av en booster.

Niende – Viessmann Vitopend 100. Et hvilket som helst kloridfritt produkt er egnet for enkle og komplekse løsninger. Antox 75 E er spesielt effektivt.

Den tiende er Fondital Tahiti. For ukomplisert forurensning brukes alle standardløsninger (syrer, avkalkningsmidler, spesielle preparater). Hvis standardløsninger ikke hjelper, endres kjertelen til den sekundære varmeveksleren til Fondital Tahiti gasskjel. Ved et negativt gjentatt resultat endres VT selv.

Det er en universell metode for rengjøring av deler av alle merker – hydrokjemisk. En booster og et pumpesystem, og spesielle reagenser er påkrevd..

Hva du må vurdere når du kjøper en kjele

Når du kjøper en kjele, er det nødvendig å ta hensyn til torget i rommet der enheten skal være plassert..

Hvis området er lite, anbefales det å kjøpe veggmonterte kjeler – dette er bærbare enheter som ikke vil skape rot i rommet og kan installeres på kjøkkenet, badet eller et spesielt utpekt kjelerom. Veggkjeler er lette og vanligvis omtrent på størrelse med et lite skap. Spørsmålet oppstår umiddelbart om effekten, begrensningen er 30-35 kW. Dette gjør det mulig å lage oppvarming for et område på 250-350 kvm. Basert på husets kvadratur kan du således bestemme nødvendig kjele. Hvis rommet har et areal på mer enn 350 kvadratmeter, er det fornuftig å velge en kjele med gulvinstallasjon. Dette er en mer kompleks mekanisme, som hver produsent har sine egne krav som må oppfylles.

Det er viktig at eieren har ventilasjon i rommet og et tilstrekkelig stort område, inkludert høyden på rommet, siden avstanden fra toppen av kjelen til taket alltid forhandles

Hvordan fungerer en dobbeltkrets gasskjele: en beskrivelse av enheten og tilkoblinger

Under igangkjøring utarbeider en spesialist et prosjekt – et diagram der alle nødvendige parametere for installasjonen skal angis.

Det er viktig å vite at hver kjele må ha en gassmåler, som kjøpes separat av kunden. Hvis måleren ble kjøpt tidligere, er det viktig å vise den til selskapets representanter

Hvis den passer til de nødvendige parameterne, vil spesialister definitivt tillate at den installeres og igangkjøringen av kjelen vil bli fullført. Du kan installere kjelen selv hvis du følger alle nødvendige krav. Du må være ekstremt forsiktig, siden denne typen utstyr har en høy brannfareklasse.

Det er hovedsakelig nødvendig å studere:

 • bygningstype,
 • tilstedeværelse av skorsteiner,
 • fyrrom.

Du kan tydelig forstå dette problemet ved å undersøke prosjektet til lokalene.

Tips og triks for bruk

De vanligste anbefalingene er sikkerhetstips.

Merk! Etter installasjon er det nødvendig å nøye overvåke mulige funksjonsfeil og nivået av karbonmonoksid i rommet. En feil installert kjele kan være livstruende..

Installasjonen av en dobbeltkrets gasskjel er en klar fordel med både varmesystemet og tilførsel av varmt vann fra kranen. For komfortabel drift av enheten er det nødvendig å beregne rommets volum, nødvendig temperatur og driftsstandarder korrekt..