Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Varmt gulv – idé og konsept

Ideen om gulvvarme i boligkvarteret er ikke ny. En mann har lenge lagt merke til fysikklovene som opererer rundt oss – varm luft i et rom akkumuleres alltid øverst, under taket. Den avkjølte luften tvert imot synker ned, noe som gjør gulvet til det kaldeste stedet i rommet, spiser opp dyrebare kilokalorier med sitt betydelige areal.

Gulvet, kunstig oppvarmet til en viss temperatur, blir en kraftig varmekilde i rommet. På grunn av det store oppvarmingsområdet varmes luften jevnt opp og stiger opp, og fyller hele det indre rommet. Luftutvekslingsprosessen gir den nødvendige temperaturen i rommet, og minimerer dessuten forskjellen mellom dens verdier på gulvnivå og under taket. I rom utstyrt med varme gulv er det praktisk talt ingen soner med kald luft.

Gasskjeler som brukes i dag til autonom oppvarming i hjemmet er ganske i stand til å sikre normal drift av et varmtvannsgulv. Det er mulig å oppnå en effektiv komfortøkning i denne situasjonen hvis visse betingelser er oppfylt – nøyaktige termiske og hydrauliske beregninger, kompetent installasjon av gulvvarmesystemet.

Konsept

Gulvvarme kan skaffes ved å legge den i ledningsrommet mellom gulvet og gulvbelegget, der varmebæreren som varmes opp av gasskjelen vil sirkulere. Vann (vanlig eller med spesielle frostvæske tilsetningsstoffer) fungerer som en varmebærer – en tradisjonell væske som brukes til autonomt kjeleutstyr.

Varmeveksleren i dette tilfellet er en rørledning lagt under gulvbelegget. Effekten oppnås på grunn av det store varmeoverføringsområdet. Mengden varme som kommer inn i det indre rommet er tilstrekkelig for horisontal og vertikal fordeling av den varme luftmassen.

Viktig! Den grunnleggende forskjellen mellom dette systemet og andre typer varmesystemer er kjølevæskens lave temperatur. For et varmtvannsgulv er det nok å varme kjølevæsken til en temperatur på 30-50 0 С.

Det som er kjernen i teknologien

Slik effektivitet ble oppnådd takket være tilbudet av systemet med konveksjon. Jo lavere installasjonsnivå, desto mer jevnt vil gulvoverflaten varme opp. Når du kobler varme gassgulv til kjelen, er det nødvendig å installere et helt rørsystem under gulvet. I tillegg er en manifold, distribusjons- og sirkulasjonspumpe installert. Oppsamleren brukes ved installasjon av varmtvannsgulv. Varmt vann kommer inn i oppsamleren fra kjelen, hvoretter det fyller alle eksisterende kretser jevnt. Ved å passere dem, varmer det gulvoverflaten, og etter avkjøling kommer den tilbake til kjelen..

Systemet må også være utstyrt med ekstra kontrollenheter, for eksempel:

 • termostaten er installert i alle fall, inkludert under varmekjelen;
 • en manometer hjelper til med å overvåke vannivået i systemet;
 • tilbakeslagsventiler (antallet avhenger av kompleksitetsnivået til systemet og dets størrelse).

Tilkoblingsdiagram

Ulike konturer vil være nødvendig for rom i forskjellige størrelser. Maksimal systemkapasitet og rørlengde vil ha en rekke designbegrensninger. Overholdelse av de grunnleggende parameterne når du installerer et vanngulv er viktigere enn når du installerer et elektrisk. Kabelen vil jevnt varme opp i hele lengden, men over tid vil vannet som passerer langs kretsen avkjøles. En krets er designet for å varme et rom hvis areal ikke overstiger 35 kvadrater.

Installasjonsplanen avhenger direkte av størrelsen på rommet. For store rom er det bedre å bruke en spiral, mens for små rom anbefales det å bruke en slange. I sjeldne tilfeller er det nødvendig å ty til å kombinere ordninger, men en profesjonell bør håndtere dette problemet. Stigningen mellom svingene kan være fra 15 til 25 cm. For å fullføre konturen trenger du bare å bruke ett rør. Det anbefales å bruke rør laget av metall-plast. Slike design vil bøye seg godt, være billig og selges i boder. Hvis flere individuelle elementer må kobles til i kretsen, bør sveising brukes. Koblinger er egnet for mekaniske tilkoblinger, men kan bare brukes i åpne områder.

spiral

Hovedtrumfkortet i et varmt gulv

Vanngulv er først og fremst et lavtemperatur varmesystem. Det fungerer effektivt når kjølevæsken er oppvarmet til bare 45 C. Mange anser dette for å være nesten den største fordelen, med fokus på det faktum at en slik “lav temperatur” lar deg spare penger. På den ene siden er dette sant. På den annen side, tvert imot, kan du begynne å betale for mye uten å vite om funksjonene til noen kjeler..

Men hvis du velger en kjele for et vannoppvarmet gulv, som skjerpes for lavtemperaturarbeid, kan du bare i dette tilfellet virkelig begynne å spare.

Effektivitet av gulvvarme fra en gasskjele

gassfyr i fyrrommet

Siden gass er den mest populære typen drivstoff i vårt land, la oss starte med det. Mange kjøper gasskjeler til et vannoppvarmet gulv, uten å tenke på hvordan de da må betale for mye.

Som mange gjør:

 • Sett kjelen
 • De satte en temperatur på 45-55 grader på den
 • Fryde

Som et resultat merker de ikke at de betaler for mye penger. På grunn av hvilken? Ja, alt er enkelt – konvensjonelle gasskjeler oppnår maksimal effektivitet ved maksimal driftstemperatur. Og de er lik 70-90 grader.

Hvis du ser en stolt figur fra produsenten “Effektiviteten til kjelen vår er 94%”, så husk at i passet vil han definitivt indikere at dette bare gjelder høye driftstemperaturer. I lav temperatur-modus synker ytelsen til 80-85%.

Også lavtemperaturdriften til en gasskjele medfører dannelse av kondensat. Og dette påvirker kjelens levetid negativt..

Selvfølgelig kan slike kjeler tilpasses effektiv drift av vannoppvarmede gulv. For å gjøre dette må du selvfølgelig komplisere systemet litt..

Hvis du har et kombinert gulvvarmesystem + radiatorer, kan kjeleffektiviteten umiddelbart bringes til maksimalt nivå ved hjelp av en blandemodul.

Og hva kan jeg gjøre nå? Kjøper du ikke gasskjeler til gulvvarme? Faktisk er det en type gasskjeler som skjerpes for gulvvarme. Slike kjeler kalles kondenserende kjeler. Slike kjeler mottar ekstra energi fra det resulterende kondensatet. Ved lave driftstemperaturer er kjeleeffektiviteten nær 100%.

Kondenserende gasskjele

Utsnitt av kondenserende kjele

Varmepumpe. Vi betaler mye, vi sparer enda mer

Varmepumpe

En varmepumpe er også en ideell “kjele” for et vannoppvarmet gulv. Det koster ublu penger og betaler seg usømmelig i lang tid. Men den er i stand til å produsere en konverteringsfaktor på 1 til 6 ved lave driftstemperaturer. Det vil si fra 1 KW forbrukt energi til å produsere 6 KW termisk energi.

Vi skrev en egen artikkel om operasjonsprinsippet. Der finner du alle varmepumpens hemmeligheter og hvorfor en slik transformasjon skjer. Men kort sagt, denne enheten er i stand til å konvertere jordens energi til termisk energi..

Det er verdt å beregne den faktiske tilbakebetalingen før du kjøper. Kanskje, mens du leser dette materialet, vil kjøpet allerede være tilrådelig.

Oppvarming av gulvvarme med strøm

hjemmelaget elektrisk kjele

Den neste kjelen for et vannoppvarmet gulv, som vi vil vurdere, vil være elektrisk. Studerte disse modellene opp og ned. De kom ikke på noe spesielt genialt heller. Det er ingen fallgruver som i gasskjeler.

Ta derfor det du liker, still inn ønsket oppvarmingstemperatur og gled deg.

Noen modeller av elektriske kjeler har spesielle driftsmåter for gulvvarmesystemet. Om slike funksjoner gir noen fordeler eller ikke, er et åpent spørsmål. Ta derfor kjelemodellen etter eget skjønn..

Den største ulempen med slike kjeler er at de bruker mye strøm og krever separate ledninger. Vel, og oftest svikter de raskere enn kjeler med gass og fast brensel.

Hva med resten av kjelene?

Som nevnt i begynnelsen av artikkelen, kan alle kjeler brukes til å varme et vannoppvarmet gulv, men det er bare noen få måter å gjøre dette så effektivt som mulig. Når det gjelder resten av modellene, la oss dele dem kort..

Kjeler med fast brensel

Fokuser likevel på modellen for langbrenning. Så i det minste vil du frata deg selv en uplanlagt oppholdstillatelse i kjelerommet. Gi deg også en buffertank for å unngå unødvendige problemer ved oppvarming av et gulvvarme i vann med en kjele for fast brensel.

Diesel kjeler

Dyrt og upraktisk i de fleste tilfeller. Men hvis du vil, hvorfor ikke?

Pelletskjeler

Det ble også skrevet et eget materiale om dem. Vi anbefaler å lese. Hvis du vil ha en slik kjele for deg selv, og det er tilgjengelige råvarer i nærheten, vil en pelletskjel være en god enhet for gulvvarme i vann

Funksjoner i varme gulv

Et varmtvannsgulv ser ut som rør (15-20 mm) festet i et betongdekk i form av en spiral eller en serpentin og plassert i hele husets område under gulvbelegget. Det kan være både en uavhengig varmekilde og en ekstra til en radiator. Individuelle deler av gulvet kalles løkker, konturer eller grener. Oppvarming er gitt med varmt vann som sirkulerer gjennom dem. Det er mye lettere å lage et vanngulv i et privat hus enn i en leilighet. Dette skyldes det faktum at autonom oppvarming kan brukes i huset, og i leilighetene er det bare et felles vannforsyningssystem, og når det er koblet til det, vil det sikkert være et fall i vanntrykket i systemet og radiatorer av en boligblokk med flere leiligheter..

Krever tillatelse fra designorganisasjonen for å utføre arbeid, riktig installasjon.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

I moderne leiligheter med forbedret planlegging og nye bygninger, er det gitt et stigerør for tilkobling av et vanngulvsystem. Det monterte vanngulvet er koblet til sentralvarme, en elektrisk varmeapparat eller en autonom varmeapparat – en gasskjele. Et unektelig positivt poeng er muligheten til å opprettholde optimal varme i rommet. Vanntemperaturen i varmeren holdes vanligvis på 50-55 grader. Selv om termometeret på gaten viser 20-25 grader frost, vil hele varme- og vannforsyningssystemet fungere med full effektivitet. Så det er gulvet som er hovedkomponenten for å skape et behagelig temperaturregime..

Ved hjelp av justerbare oppsamlere reagerer vannforsyningssystemet på temperaturendringer utenfor. I motsetning til radiatorer og batterier, lar et varmtvannsgulv deg jevnt varme opp hele området i en leilighet eller et hus. En viktig nyanse ved bruk av et slikt varmesystem er vedlikehold av en stabil oppvarmingstemperatur og nøyaktig regulering. En økning eller reduksjon med 2-3 grader skaper en følelse av varme eller kulde i hjemmet. Moderne gasskjeler er utstyrt med automatisering som regulerer disse prosessene..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Prinsippet for drift av et varmtvannsgulv fra en gasskjele

En vanngulvvarme er et rørsystem der varmt vann stadig sirkuleres, oppvarmet av en energibærer. I dette tilfellet en gasskjele. Det er upraktisk å installere slike konstruksjoner i leiligheter i flere etasjer, siden det er forbudt i henhold til lovgivningen, men i et privat hus er dette det beste alternativet..

Vi tilbyr deg å finne ut hvilken kjele for et varmtvannsgulv du skal velge, hvordan du beregner effekten, diagrammer og installasjonsinstruksjoner.

Varmtvannsgulv

Det er mye lettere å installere systemet fra sentralisert oppvarming, men det er upraktisk – du må vente på fyringssesongen. Gasssystemet kan brukes hele året.

En gasskjele er en spesialisert enhet som varmer opp vann og kjøler væske ved hjelp av naturgass. Systemet er utstyrt med en kjølevæskeblandeenhet, som har en manifold, en termostatblander og en pumpe, på grunn av hvilken det nødvendige temperaturregimet opprettholdes. Varmt vann renner langs konturene.

Gassfyr

For et privat hus i et stort område, der det er planlagt å øke komforten i temperaturregimet i et stort antall rom, ville det beste valget være en gulvstående dobbeltkrets gasskjele i en autonom design. Slike enheter har høy effekt, er i stand til å løse flere problemer samtidig – oppvarming av boligkvarter og tilførsel av varmtvann.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merk: For gulvstående gassoppvarmingsutstyr er det nødvendig å utstyre et passende rom med skorstein og ventilasjon. Rommet som er tildelt for fyrrommet (kjeleeffekt opptil 30 kW) må ha et areal på minst 4 kvadratmeter, og minimumsvolumet – 8 kubikkmeter. Hvis en enkeltkrets gasskjel brukes til gulvvarme, må du i tillegg installere en indirekte varmekjele som kan plasseres i samme rom for varmtvannssystemet..

For en leilighet hvor hver kvadratmeter areal er dyrt, kan du bruke en veggmontert gasskjele, som med riktig valg av kraft også vil sikre effektiv drift av et vannoppvarmet gulv. På grunn av størrelsen er det lettere å finne et sted å plassere slikt utstyr; veggmonterte gasskjeler kan installeres selv på kjøkkenet eller på badet. Vanligvis varierer effekten til veggmonterte gasskjeler i området 7-30 kW.

Veggmonterte autonome gassapparater har i de fleste tilfeller et lukket brennkammer, for effektiv og sikker drift er det tilstrekkelig å utstyre en koaksial skorstein med tilgang til gaten eller til den sentrale skorsteinsakselen.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Et viktig poeng når du kjøper utstyr er å bestemme den optimale effekten til en gasskjele, som må sikre driften av “vanngulvvarmesystemet”, derfor er det nødvendig å stole på når du velger en modell av en gasskjele. dataene fra termiske beregninger.

For referanse: for oppvarming 1 kvm. m boareal er det nødvendig med omtrent 100 W elektrisitet, forutsatt at rommet er godt isolert, taket ikke er mer enn 3 m høyt og det ikke er for mange vinduer.

De fleste lokalene til et privat hus har yttervegger i sin design, varmetap som kan kreve en økning på opptil 150 W i varmeforbruk for oppvarming av 1 kvm. stue. Derfor er det bedre å kjøpe en enhet som overstiger den beregnede verdien av denne egenskapen med 15-20% når du kjøper en gasskjele, selv om det har en varmeberegning som angir enhetens nødvendige effekt..

I de fleste tilfeller er kraften til dobbeltkretskjeler designet for varmtvannsforsyning med ett eller to vanninntak. Derfor, med en økning i antall varmtvannsinntakspunkter, vil en økning i kjeleeffekt være nødvendig..

I denne forbindelse har et vannoppvarmet gulv en fordel – det laster gasskjelen i en skånsom modus. Prinsippet for drift av gulvvarmesystemet i denne situasjonen krever at kjelen oppvarmer kjølevæsken med minimalt energiforbruk. Det meste av kjelens kraft frigjøres for å varme opp varmtvannssystemet.

Særegenheter

Gulvvarme er et system som bruker sirkulasjon av varmt vann i rør som energikilde. Driftsprinsippet er enkelt: fleksible rør er installert under det siste belegget, som varmt vann strømmer gjennom. Vanligvis er det hentet enten fra sentralvarme eller fra en gasskjele..

Enhver kunnskapsrik person vil anbefale å bruke en gasskjele. Faktum er at sentralvarme er slått på bare i høst-vinterperioden, når gjennomsnittstemperaturen per dag når en viss norm. Det vil si at resten av tiden gir et varmtvannsgulv ingen fordel..

Hvis du ikke vil være avhengig av sesongen, må du installere en gasskjele.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Åpne og lukkede systemer

Alle lagringssystemer kan deles inn i to kategorier – lukket og åpent. I det første tilfellet er systemet laget med et stort antall arkmaterialer – for eksempel sponplater, speil, plast, etc. Det kan installeres på veggen eller langs det og delvis skjule det og skjule alle feil. Slike lagringssystemer har også vanligvis dører bak som du kan skjule alt som er lagt på hyllene..

Åpne lagringssystemer har ingen dører, men de kan bidra til å skape et visst nivå av komfort i huset, fordi forskjellige dekorative gjenstander kan plasseres på hyllene. De kan også installeres i et omkledningsrom, forutsatt at rommet bare brukes som garderobe. Slike systemer inkluderer stativer.

I dag er konstruksjonssystemer veldig populære, som eieren kan montere som det passer ham, og endre antall seksjoner, hyller, avstanden mellom dem. Det er veldig enkelt å montere et slikt system, det viktigste er å følge instruksjonene..

Fordeler og ulemper med gulvvarme fra en gasskjele

Gassutstyr er en av de mest populære metodene for gulvvarme i et privat hus. Dette alternativet har flere ubestridelige fordeler:

 1. Gir jevn og effektiv oppvarming.
 2. Energikostnadene er minimale – i mange tilfeller er dette det mest budsjettmessige alternativet.
 3. Passer til ethvert belegg og oppvarmingsmedium.
 4. Absolutt helsefarlig (sammenlignet med elektrisk gulvvarme, som genererer magnetfelt).
 5. Et slikt gulv er enkelt å integrere i det generelle varmesystemet, noe som letter installasjonsprosessen..

Denne metoden har ingen spesifikke ulemper. De største ulempene er av generell karakter – de er iboende i både gass og andre typer gulvvarme:

 1. Oppvarming tar lang tid, men den slås av for sakte, så det er umulig å oppnå umiddelbar oppvarming eller nedkjøling av overflaten.
 2. Systemet er avhengig av elektrisitet, så i tilfelle overspenning eller andre avbrudd vil utstyret slå seg av.
 3. Installasjon av systemet krever visse ferdigheter. Imidlertid er installasjonen av selve kjelen ikke spesielt vanskelig. Det viktigste trinnet er å koble enheten til gasstilførselen.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

En gassgulkjele har ganske mange håndgripelige fordeler og er praktisk talt blottet for ulemper.

Gassforbruk for gulvvarme

Gassforbruk er en av de viktigste indikatorene som må bestemmes selv før du kjøper en gasskjele for gulvvarme. Ved beregning bør man gå ut fra 2 grunnleggende regler:

 1. I samsvar med kravene i GOST gir 1 m3 forbrukte gass 9,3 kW energi.
 2. For hver 10 m2 gulvvarme er det nødvendig med 1 kW energi. Hvis husets areal er 100 m2, trenger du 10 kW, hvis 150 m2 – 15 kW, 200 m2 – 200 kW, og så videre..

På samme tid er enhetens virkelige effektivitet aldri 100%, og i de fleste tilfeller overstiger ikke 93%(for beregninger er det bedre å ta med en margin på 90%). Derfor, fra ytelsen på 9,3 kW, bør differansen på 10% trekkes fra, det vil si 9,3 * 0,9 = 8,37 kW. Dette er en mer eller mindre ekte figur. Imidlertid er det også andre faktorer:

 • frostige vintre;
 • dårlig isolasjon av huset;
 • lav varmekapasitet til byggematerialer.

Da kan effektiviteten reduseres med ytterligere 3%, det vil si at indikatoren vil være 87%, og deretter: 9,3 * 0,87 = 8,0 kW. Dette er minimumsverdien – en slik mengde oppvarmet gulv på gass vil bli garantert (ved en strømningshastighet på 1 m3). Derfor trenger du for å varme opp hele området av huset:

Areal, m2

effekt, kWt

gassforbruk, m3

50

5

0,65

100

ti

1,25

150

15

1,85

200

tjue

2,50

Vanligvis overstiger ikke kraften til gasskjeler 240 kW, og i denne serien er det allerede de dyreste modellene (35-50 tusen rubler). Derfor, hvis gulvvarmeområdet ikke er for stort (opptil 240 m2), kan du installere 1 kraftig enhet. Hvis overflaten er mye større (for eksempel er det 2-3 etasjer), trenger du ikke 1, men 2-3 kjeler.

Når du beregner gass for oppvarming av et varmt gulv, er det viktig å ta hensyn til veggenes materiale, egenskapene til klimasonen og andre faktorer

Hvilken kjele er egnet for systemets funksjon?

For at varmtvannsgulvet skal fungere, må en varmekjele være tilkoblet. Det er derfor det ikke anbefales å bruke slike systemer i leiligheter. Det er veldig vanskelig å installere en stor kjele, siden det rett og slett ikke er plass til det, og tilkoblingen til sentralvarmesystemet fører til et sterkt fall i trykknivået i hele stigerøret.

Gulvvarmevann fra en gasskjele i leiligheten

Koblingsskjema over et vannoppvarmet gulv til kjelen.

For et privat hus er muligheten for å installere et vannoppvarmet gulv optimalt. Det er mulighet for å koble til en stor kjele, som vil levere varmt vann til hele huset. Slikt arbeid medfører ingen spesielle problemer, men systemet vil fungere uten avbrudd hele året. Det er nødvendig å velge utstyr basert på kraften. Beregningen her er ikke veldig vanskelig, du må beregne kraften til alle varme gulv og legge til 15-20%.

For å sikre driften av kjelen og systemet som helhet kreves installasjon av en sirkulasjonspumpe eller flere. Dette vil sikre at kjølevæsken beveger seg gjennom systemet, riktig fordeling av varme. Selve tilkoblingsordningen til kjelen ser slik ut: først kommer selve kjelen, som gir oppvarming av vann til 70 ° C, hvoretter en spesiell sikkerhetsgruppe installeres, en ekspansjonstank. Deretter går tilførselsrøret til oppsamleren, gulvvarmen legges. En spesiell pumpe- og blandeenhet er installert mellom tilførselsrøret og oppsamleren, som sikrer tilførsel og jevn drift av det varme gulvet. Returen til systemet går til en separat oppsamlingsmanifold, passerer gjennom pumpe- og blandeenheten, deretter går den tilbake til kjelen for å varme opp det allerede avkjølte vannet. Vanligvis, på returveien, er kjølevæsketemperaturen allerede 30 ° C.

Hvordan velge en kjele?

Eierne velger vanligvis en varmeenhet for et privat hus til fordel for å bruke en hvilken som helst energibærer fra de som er tilgjengelige. Denne tilnærmingen er korrekt, og den må følges når du velger en kjele for gulvvarme (TP). Det vil si at når du velger en passende varmeapparat, må du ta hensyn til følgende faktorer:

 • hvilken energibærer er den mest lønnsomme;
 • hvilken varmekraft som kreves;
 • hvordan strøm tilføres i bostedsområdet, er det hyppige strømbrudd;
 • komfort under drift, inkludert enkelt vedlikehold;
 • hvor lett den fremtidige varmekilden passer inn i gulvvarmekretsene.

Veggmontert kjele for gulvvarmekretser

I sammenheng med denne artikkelen er det siste punktet av spesiell interesse. Faktum er at ingen produsenter produserer spesielle kjeler for gulvvarme. I noen modeller av gassvarmegeneratorer kan du bare finne funksjonen til å jobbe med vannoppvarmede gulv og ingenting mer..

Hovedforskjellen mellom et radiatorvarmesystem og gulvvarmekretser er temperaturen på kjølevæsken. For tilførsel til radiatorer oppvarmes vannet til maksimalt 85 ° С, mens det i rør med vanngulv ikke bør overstige 55 ° С.

Den optimale temperaturplanen i gulvvarmesystemet er 35-45 ° C i forsyningen og 25-35 ° C i returrørledningen. Hvis et varmt gulv og radiatorer, utstyrt med oppvarmet vann fra en kjele, deltar i oppvarmingen av huset, påvirker dette ikke valget av varmegeneratoren. Et annet problem er når batterier ikke er tilgjengelig, og kjelanlegget skal bare betjene et gulvvarmesystem med lav temperatur..

Hengsler for varmtvannsgulv - røroppsett

Se også: Isolering av kjelleren utvendig og innvendig: trinnvise instruksjoner

Ikke alle varmekilder er i stand til å opprettholde en kjølevæsketemperatur på 30-40 ° C. Problemet løses ved hjelp av forskjellige metoder for rørføring av varmeenheten. Kompleksiteten i sammenføyningen avhenger av typen kjele som brukes til et varmtvannsgulv:

 • gassvegg eller -gulv;
 • elektrisk;
 • fast drivstoff;
 • automatisk pellet eller kull.

Hvor kompatible disse kjelene er med gulvvarme og hvordan du kobler dem riktig, vil vi vurdere separat for hver av variantene.

De beste gasskjelene for gulvvarme

Gulvvarme og en gasskjele er hovedelementene i overflatevarmesystemet i huset. Derfor krever valg av utstyr en spesiell tilnærming. Når du velger en kjele, bør du være oppmerksom ikke bare på dens tekniske egenskaper, men også på anmeldelser fra ekte kjøpere som allerede har kjøpt dette utstyret for et varmt gulv, samt til produsentens merke. Basert på disse indikatorene kan du vurdere de 10 beste modellene som er mest populære:

 1. BaltGaz Turbo E 24: dobbeltkretsfyr med en maksimal effekt på 24 kW. Designet for gulvvarme opptil 240 m2. Har en innebygd pumpe og en ekspansjonsbank, omtrentlig pris på 30 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 2. BAXI ECO-4s 24F er en pålitelig dobbeltkrets gasskjele for gulvvarme med en kapasitet på opptil 24 kW. Veggmontert, elektronisk styrt, innebygd pumpe. Selges til en pris av 35 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 3. Ferroli Fortuna F24 er en dobbeltkrets veggmontert kjele med elektronisk kontroll og innebygd pumpe, effekt opp til 24 kW, oppvarmet areal opp til 240 m2. Selges til en gjennomsnittspris på 28 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 4. EVAN Next 7 er en budsjettmodell (8500 rubler), designet for gulvvarme opp til 70 m2 (effekt opp til 7 kW). Enheten er mekanisk kontrollert, enkeltkrets, plassert på veggen.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 5. EVAN Next 3 er en annen budsjettmodell, som er designet for 1-2 rom (opptil 30 m2, effekt opp til 3 kW). Mekanisk kontroll, kan plasseres på veggen, enkeltkrets. Det selges også til en pris av 8.500 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 6. BAXI LUNA-3 240 Fi er en av de kraftigste gasskjelene (opptil 25 kW), som kan varme gulvene i hele huset. Utstyrt med sirkulasjonspumpe og elektronisk kontroll. Pris ca 53 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 7. Viessmann Vitopend 100-W A1JB010 er en annen kraftig (opptil 24 kW) gasskjele for et varmtvannsgulv. Dobbelkretssystem med innebygd pumpe og ekspansjonstank, elektronisk styrt. Gjennomsnittspris 41 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 8. Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-24 С er en kjelemodell fra en pålitelig produsent, utvikler opptil 24 kW. En enhet med to kretser med pumpe og ekspansjonstank, montert på veggen. Selges til en pris av 49 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 9. EVAN Warmos-IV-5 5.1 er en enkeltkrets kjele for gulvvarme, varmer opp et rom opp til 51 m2. Den er elektronisk styrt og fungerer på en enfaset nettspenning. Budsjettmodell, gjennomsnittspris 15 000 rubler.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

 10. Navien DELUXE COAXIAL 24K er en av de rimeligste modellene (pris 30 000 rubler), som utvikler kraft opp til 240 kW og kan varme gulvet opp til 240 m2. Dobbelkretsfyr med enfaset spenning, innebygd pumpe og elektronisk styring.

  Gulvvarme fra en gasskjele: hvordan du kobler til, diagrammer, gassforbruk

Merk følgende! Alle de beskrevne modellene dekkes av en produsentgaranti i opptil 2 år. Om nødvendig kan perioden forlenges til 3 år mot et tilleggsgebyr.

Hvordan beregne effekt

Hva slags kjele som trengs for varmtvannsgulv er økonomisk, så vi velger ut fra ytelsen. For å finne den riktige modellen må du beregne effekten.

Den gjennomsnittlige gitte indikatoren for enheten for en forstadsbygning – 1 kW kraft er nødvendig per 10 m2, det vil si at den spesifikke ytelsen er 100 W per m2. Men dette er en ganske grov beregning, som er egnet for en murbygning med minimalt varmetap..

Når du installerer gassutstyr, er det nødvendig å forberede og koordinere prosjektet med offentlige etater, og få tillatelse fra gassinspeksjonen. Prosjektet har en seksjon der beregningen av enhetens effekt er angitt..

Hvis planene inkluderer plassering av en elektrisk eller pyrolysekjele, brukes et skjema for å beregne husets belastning. Formelen er egnet for regionene i den midterste banen, hvis leiligheten ligger i de nordlige områdene, brukes en korreksjonsfaktor på 1,2 eller 1,3. Ved dårlig isolasjon eller tilførsel av varmtvann, brukes også en faktor på 1,2..

Mk = 0,1 * Po * k1 * k2 * k3, hvor:

La oss for eksempel beregne ytelsen til en generator for et hus på 250 m2 i den nordlige regionen, med dårlig isolasjon og varmtvannsforsyning:

MK = 0,1 * 250 * 1,2 * 1,2 * 1,3 = 46,8 kW

Hvis rommet ligger i et sentralt område, ser beregningen av indikatoren slik ut:

MK = 0,1 * 250 * 1,2 * 1,2 = 36,8 kW

Hvis rommet er godt isolert og varmtvannsforsyning ikke er nødvendig, må du:

Mk = 0,1 * 250 = 25 kW

Det anbefales ikke å lage en stor kraftreserve, i tillegg til økningen i kostnaden for varmeenergi, vil dette føre til overoppheting av TP og feil.

Kondensprosess og gulvvarme

I henhold til instruksjonene kan kaldt vann ikke tilføres en fungerende kjele – dette kan påvirke varmevekslerens holdbarhet negativt, men denne regelen gjelder bare for konveksjonskjeler. Når det gjelder en kondenserende kjele, vil det ikke være noen temperaturubalanse, siden det kalde vannet forvarmes i økonomeren til optimal temperatur. Oppvarmet vann vil allerede komme til hovedvarmeveksleren.

Hvis det blir tilført utilstrekkelig avkjølt vann til kondenseringskjelen, mister den ganske enkelt alle fordelene, fordi dampen ikke kondenserer, noe som betyr at kjølevæsken ikke blir varm. Derfor må vannet i returledningen avkjøles så mye som mulig. Varme gulv vil hjelpe oss med dette..

Varmelagring og avanserte modeller

Det anbefales å bruke en buffertank med vanlige kjeler med fast brensel, til tross for kostnadene (du kan gjøre det selv).

Så, med en kraftig kjele, vil det være mulig å varme den en gang om dagen, noe som vil øke komforten under oppholdet ditt betydelig. Og det varme gulvet vil fungere stabilt og riktig, uten å overbelaste utstyret.

Hvordan buffertanken fungerer

Det finnes automatiserte pelletsmaskiner, men de er dyre i seg selv og drivstoff for dem er dyrere enn vanlig kull og ved. Men med dem er det mulig å bruke et varmt gulv uten problemer …

T.N. pyrolysekjeler er veldig mistenkelige, fremtredende produsenter klassifiserer dem ikke som pålitelig og nyttig utstyr, og produserer ikke.

Hva er forskjellene mellom pyrolysekjeler

Typiske alternativer er automatisert gass og elektrisk

Det er ikke noe teknisk begrep om “gulvvarmekjele”. Enhver varmegenerator kan varme opp dette systemet..

Et oppvarmet gulv vil imidlertid fungere bedre med et automatisert varmesystem, som vanligvis dannes på grunnlag av varmegeneratorer – vegggass og elektrisk.

Der det er hovedgass, blir selvfølgelig ingenting annet oppvarmet, og valget faller på veggmonterte gassautomatiske kjeler, egnet for det “normale” området av leiligheter og hus, eller gulvstående kjeler for store bygninger.

Utsikt over et moderne fyrrom

Men når det gjelder komfort, er elektriske kjeler enda bedre – de lager mindre støy, det er ingen utslipp, det er ingen vanskeligheter med vedlikehold.

Det er sant at elektrisitet er den dyreste energiformen. Men bare på dagtid. Hvis det er en mulighet til å utstede en nattpris, bør denne brukes. Og bruk en varmegenerator igjen, med en buffertank, som må lades om natten. Videre er kanskje nattelektrisitet ledende når det gjelder forholdet mellom komfort og pris, selv om det ikke er gass, selvfølgelig.

Ordning for å slå på en automatisk kjele med varmt gulv

Automatisert gass og elektriske kjeler kjennetegnes ved stabil drift – akkurat det du trenger for et vannoppvarmet gulv.

Den beste løsningen på spørsmålet

Kondenserende kjeler dukket opp relativt nylig, og begynte umiddelbart å bli mye brukt, spesielt i Europa. Årsaken er økte energibesparelser. Hensikten er å jobbe med et varmt gulv, siden de ved utgangen gir en temperatur på – 40-50 grader.

Blokkdiagram for inkludering av et varmt gulv uten blandeenhet.

Slik kobler du kretsen direkte til kjelen

Vi har en mengde kondenserende kjeler, som har en effektivitet på mer enn 100%, noe som holdes tilbake av deres høye kostnader og lave pris på energibærere..

Funksjoner i kondenseringsalternativet

Videre er “effektiviteten mer enn 100%” ikke en tunge, men et teknisk faktum, siden forbrenningsvarmen beregnes i henhold til den vanlige metoden, uten å ta hensyn til energien i vanndamp, som dannes under forbrenning.

Og hvis denne dampen går tilbake til vann, som skjer ved +55 grader, frigjøres ytterligere energi. Totalt avgir den mer energi enn det som frigjøres ved normal forbrenning av drivstoff, som man vanligvis trodde.

Ingen blandeenhet er nødvendig her, bare beskyttelse mot overoppheting. Men radiatorarealet, for å oppnå normal varmeoverføring, må økes nesten 2 ganger, minst 1,5 ganger, siden i stedet for de vanlige 70 grader, nå får vi 45 grader

Skal jeg bruke en kondenserende kjele

Eksperter sier at det vil gi 10% energibesparelser ved arbeid på radiatorer og opptil 20% – 25% ved arbeid på varme gulv, avhengig av takhøyde og isolasjon. (…. Sammenlignet med en konvensjonell gasskjel (effektivitet 97%) og med et konvensjonelt radiatornett.)

Og dette er veldig betydelige tall. Den lave gassprisen gjør dem imidlertid uviktige. I Europa, på normativt nivå, krever de allerede installasjon av kun kondenseringskjeler ….

Når du oppretter oppvarming i et privat hus, anbefaler alle eksperter å bruke progressive og komfortable oppvarmingsordninger – å bruke et varmt gulv som hovedsystem og en radiator som en ekstra. Og bruk også en kondenserende kjele, hvis mulig, eller annet utstyr for tilgjengelige energikilder ….

Hvordan velge en kjele med fast brensel for gulvvarme

På vei til butikken for en kjele med fast drivstoff, aner de fleste ikke hva de skal se etter. De stoler på selgere, som ofte handler i sine egne interesser.

La oss vurdere spørsmålet om valg mer nøye. Hovedkriteriene for en kjele med fast brensel er parametere som:

 1. Makt.
 2. Kraftregulator.
 3. Flyktighet.
 4. Vannoppvarmingsmetode.

Ved beregning av effekten tar de hensyn til hvor godt rommet er isolert, så vel som området. På hver kjele angir produsenten volumet som kan varmes opp av kjelen, i fravær av varmetap

Ellers kjøper de en kjele med fast drivstoff med en kapasitet på 24% mer enn nødvendig..

Produsenter produserer kjeler med og uten effektregulator. Den kan betjenes automatisk eller manuelt. Det første alternativet er mer økonomisk.

Bruken av flyktighet i enheten til en kjele med fast brensel øker produktiviteten, men gjør kjelen avhengig av elektrisitet og reduserer nivået av autonomi.

Når en enhet ikke bare kreves for oppvarming av et hus, men også for tilførsel av varmt vann, velges en dobbeltkretsfyr, siden den varmer vann i en gjennomstrømningsmodus. Hvis en lagringsenhet er nødvendig, installeres en bufferkapasitet.

Tilkobling til solid drivstoff

Har du valgt å varme opp boligen din med tre ved hjelp av gulvvarme uten å koble til radiatorer? Gjør deg klar for en betydelig investering i rørledningen til en kjele med fast brensel, siden du ikke kan klare deg uten en buffertank i denne situasjonen. Årsaken er at vedfyrte ovner må dumpe varme et sted, ellers kan vannkappen på enheten koke..

Gulvvarme fra to kjeler

Videre er en varmegenerator for fast brensel ikke i stand til å varme kjølevæsken bare opp til 40 ° C, den minste driftstemperaturen er 55 ° C. Hvis den er lavere, dannes kondens i forbrenningskammeret, noe som påvirker metallveggene negativt. Selv i en ikke-etsende støpejernsfyr danner kondens et lag med avleiringer som hindrer effektiv forbrenning av drivstoff.

For at en kjele med fast brensel skal fungere med maksimal effektivitet, og du brenner ved med størst fordel, må du holde kjølevæsketemperaturen på 80-90 ° C, noe som er helt uforenlig med varme gulv. Dette betyr at en bufferkapasitet er nødvendig – en varmeakkumulator.

Under maksimal brenning av ved, vil overflødig varme akkumuleres i varmeakkumulatoren, og gulvvarmesystemet vil gradvis velge den nødvendige mengden ved å bruke blandeenheten, som vist i diagrammet:

Koble TT -kjelen til gulvvarmekammen

Avstengningsventiler for varmeakkumulator er vanligvis ikke vist i diagrammet.

I henhold til den foreslåtte ordningen kan du koble til hvilken som helst fast drivstoff- eller gasskjele, dette er det beste av de eksisterende alternativene, men ikke det billigste. Det anbefales å koble pellet og kull automatiserte varmegeneratorer på samme måte. Beregning og valg av volumet til den brukte varmeakkumulatoren er et eget tema som diskuteres her..

En måte å redusere kostnadene ved å feste

Kondensbeskyttelseskretsen kan reduseres i kostnad ved å installere en treveis blandeventil av en forenklet design, som ikke krever tilkobling av en patch-temperatursensor og termisk hode. Et termostatisk element er allerede installert i det, satt til en fast blandingstemperatur på 55 eller 60 ° C, som vist på figuren:

Merk. Mange kjente merker som Herz Armaturen, Danfoss, Regulus og andre produserer lignende ventiler som opprettholder en fast temperatur på blandet utløpsvann og er beregnet for installasjon i primærkretsen til en fastbrenselkjel..

Installasjonen av et slikt element lar deg definitivt spare på rørledningen til TT-kjelen. Men samtidig går muligheten for å endre temperaturen på kjølevæsken ved hjelp av det termiske hodet tapt, og avviket ved utløpet kan nå 1-2 ° C. I de fleste tilfeller er disse ulempene ubetydelige..

Arbeidsalgoritme

Prinsippet for drift av et elektrisk gulvvarmesystem gir følgende arbeid:

 • vann eller annet kjølevæske fyller tanken med varmeelementer;
 • samtidig slås varmeelementene på, og varmebæreren varmes til innstilt temperatur. Hvis kjelen er utstyrt med rørformede varmeovner, oppvarmes vannet indirekte. Elektrodenhetene bruker ikke varmeovner. Her skjer oppvarming når vannet utsettes for strøm;
 • etter oppvarming til en forhåndsbestemt temperatur, passerer væsken gjennom fordelingsmanifolden. I den er bæreren fordelt over alle områder av det varme gulvet. For optimal drift av systemet kreves en distributør, uavhengig av oppvarming av hele bygningen eller ved oppvarming av det varme gulvet;
 • når den avkjøles, passerer væsken inn i kjelen, hvor den varmes opp igjen.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Dermed blir gulvet, utstyrt med en elektrisk kjele, oppvarmet..

Velge en kjele for fast brensel for et varmt gulv

Etter å ha bestemt deg for å skape maksimal komfort og kos i huset ved hjelp av en kjele med fast drivstoff og et “varmt gulv” varmesystem, bør du ikke bygge noen spesielle illusjoner. Denne kretsen er så følsom og skånsom i drift, derfor trenger du konstant oppmerksomhet og kontroll over driftsutstyret..

For i det minste å lette oppgaven din i fremtiden, må du strengt behandle valget av en solid drivstoffenhet.

Det er mulig å bruke en tradisjonell vedfyringsenhet, bare da må du bruke mer tid på vedlikeholdet. Situasjonen ser bedre ut med kjeleutstyr utstyrt med en automatisk drivstofftilførselsmekanisme. Pelletsapparater for fast brensel er gode i denne forbindelse. Ved å installere en pelletstank ved siden av varmeenheten, kan du frigjøre mye tid for deg selv.

For eksempel: å laste bunkeren i gjennomsnitt 1-2 m3 med drivstoff i form av pellets, vil tillate en 50 kW kjele å fungere uten avbrudd i nesten en uke. Varmesystemet er praktisk talt beskyttet mot avriming under ditt lange fravær.

For å balansere ulempene som er karakteristiske for tradisjonelle enheter for fast brensel, vil kjeler av pyrolyse-type tillate.

Visninger

Boligvarme er delt inn i flere typer. Det avhenger av en rekke faktorer. For eksempel, i henhold til beliggenheten, er et varmtvannsgulv delt inn i et alternativ for et hus og en leilighet..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Faktisk er et varmtvannsgulv ofte installert i et privat hus bygget av luftbetong. På grunn av det utføres jevn oppvarming av huset. I hjemmet ditt er du ikke avhengig av sentralvarme, du har mulighet til å utføre skorstein og ventilasjon. Et slikt gulv er egnet for uforutsigbare klimatiske forhold i Russland, så det er vanlig blant sommerboere som tilbringer mye tid i et landsted. Med et slikt gulv kan du komme dit når som helst på året, og ikke vente på en varm periode når huset på grunn av lufttemperaturen rundt vil kunne varme opp på egen hånd.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

I leiligheten kan det oppstå problemer med installasjon av et vannoppvarmet gulv. Gamle hus er ikke tilpasset dette – gulvet er ujevnt, varmesystemet er gammelt, og administrasjonsselskapet er desto mer usannsynlig å ta risiko og vil ikke gi samtykke til installasjon av gulvet. I et nytt bygg kan situasjonen være en annen. I tillegg trenger du et skriftlig samtykke fra husserviceselskapet om at installasjon av et slikt gulv virkelig er tillatt. Ellers kan du få en bot.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

 Elektrisk                       

Elektriske kjeler er de mest effektive vannvarmere for varmtvannsgulv, de er: varmeelementer, ioniske og induksjon. I dem er det en transformasjon av elektrisk energi til varme. De er fullt automatiserte, enkle å installere og justere, og kan konfigureres eksternt. Enhetene opprettholder oppvarmingen av kjølevæsken på et gitt nivå uten å miste effektiviteten.

Foto - Elektriske kjeler

Veggmonterte varmeelementer brukes ofte, siden de er enkle i utformingen og enkle å installere. De er utstyrt med en ekspansjonstank og en pumpe.

Hvis arealet i rommet ikke er stort, kan TP -kretsene kobles direkte til varmegeneratoren.

Når du bygger et varmtvannsgulv fra en varmekjele i et stort privat hus, vil det være nødvendig å installere en blandings- og distribusjonsenhet.

Ulempene inkluderer den høye energiprisen. For å redusere kostnadene for varme, anbefales det å bruke et opplegg med en ekstern vannlagertank og en to-tariff energimåler.

Elektrodetype enhet

En elektrodekjel er den mest effektive, men kostbare varmekilden for et TP -system. Den er enkel å betjene og gir 15 til 100% justering. Kan konfigureres eksternt via SMS eller via Internett.

Mange brukere tilskriver de høye kostnadene ved varmeenergi og behovet for å rekonstruere det interne elektriske nettverket til ulempe med en slik kilde. For å redusere kostnadene for varme, anbefaler eksperter å bruke en ekstern vannlagertank og to-tariffmåling av elektrisitet i kretsen..

Elektrode kjele

Ved å laste

 1. Automatisk – lasting av pellets reguleres av programmering av spesialister;
 2. Halvautomatisk – med manuell justering;
 3. Mekanisk – manuell fylling av beholder.

Etter antall konturer

1. Enkeltkrets – kun for drift i varmemodus.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

2. Dobbelkrets – muligheten for tilleggsproduksjon av varmt vann.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Diesel

Driftsprinsippet for dieselkjeler, som diesel bruker som drivstoff for, ligner på driften av gasskjeler. Forbrenningsprosessen deres er fullstendig automatisert. De har høy ytelse, lavt drivstofforbruk, enkel installasjon og enkelt vedlikehold. Det er verdt å merke seg deres miljømessige egnethet og kostnadseffektivitet..

Ulempen med slike modeller er lukten av diesel, så de er installert i et eget rom (kjelerom). I tillegg kreves det også en tank for drivstoff, og en pumpe for å forsyne den.

Fordeler og ulemper med systemet

Som regel er varmesystemet til en TP med oppvarming lett å installere og veldig økonomisk. Det forstyrrer ikke leietakerne, da det er innebygd i gulvet.

Krever ikke betydelig vedlikehold og ledig plass på veggen under radiatorvinduet. Slik oppvarming krever ikke høye oppvarmingstemperaturer, noe som gjør systemet ideelt for kondensering av kjeler..

Strålt varme fra det varme gulvet fordeles jevnt i rommet, så en person føler seg komfortabel i det.

Med tradisjonell oppvarming stiger varm luft til taket, og varmer dermed bare den øvre delen av rommet, slik at den nedre delen blir kald. Dette er veldig ubehagelig for beboerne i første etasje, spesielt når et flislagt gulv er installert i rommet..

Kjelevannsystem

Gulvvarme varmer huset jevnt og fjerner kalde flekker som er typiske for radiatoroppvarming. Varme overføres direkte til menneskekroppen, så selv om romtemperaturen er under +18 C, vil den fortsatt føles varm, i motsetning til radiatorer. TP-systemet tillater bruk av hvilken som helst varmekilde, til og med en egenprodusert kjele for et varmt gulv.

Systemet har sine ulemper, som du må vite før du lager et varmt gulv. Det mest betydningsfulle er oppvarmingsinertitet. Det tar ikke mer enn 30 minutter å varme opp et tregulv, mens et betonggulv varmes opp fra en til flere timer, avhengig av dybden på de lagt rørsystemene.

Det er umulig å installere gulvvarme i hele området; du må ta hensyn til plasseringen av gulv enheter og verktøy. For vedlikehold og reparasjon må eieren fjerne det eksisterende dekket for å få tilgang til varmekablene eller rørene..

Hvordan finne tilstrekkelig kjeleeffekt

Beregn den nødvendige termiske effekten til varmesystemkilden for å velge riktig kjeleutstyr.

Hvis en gassfyrt kjele er installert i huset, vil implementering og godkjenning av kjeleromprosjektet med statlige myndigheter være nødvendig for påfølgende igangkjøring av utstyr og innhenting av tillatelse fra gassinspeksjonen. En av seksjonene i et slikt prosjekt er beregningen av termisk effekt i varmeforsyningsordningen, som kan brukes til å velge riktig utstyr.

Hvis det er planlagt å utstyre en kjele med fast brensel eller en elektrisk kjele i huset, brukes en praktisk formel for å beregne husets belastning. Formelen har vist seg godt for anlegg i de sentrale regionene i Russland. For de nordlige områdene blir det i tillegg vedtatt en korreksjonsfaktor på 1,2 -1,3. I tillegg innføres en korreksjonsfaktor for hus med dårlig varmeisolasjon – 1,2 og, om nødvendig, oppvarming av varmt vann – 1,2.

Valg av kjeleeffekt for gulvvarme

Effektberegning:

Mk = 0,1 * Po * k1 * k2 * k3

hvor:

 • Мк – kjeleeffekt, kW;
 • Etter – området til varmeobjektet, m2;
 • k1 – korreksjon for varmeisolasjon;
 • k2 – korreksjon for varmtvannsforsyning;
 • k3 – endring for boligområdet.

For et oppvarmingsområde på 250 m2 med varmvannsbelastning, i de nordlige boligområdene og i et hus med dårlig varmeisolasjon, vil kjelkraften være nødvendig for et varmt gulv:

MK = 0,1 * 250 * 1,2 * 1,2 * 1,3 = 46,8 kW

For det samme området i den sentrale regionen i Russland trenger du:

MK = 0,1 * 250 * 1,2 * 1,2 = 36,8 kW

Og i godt isolerte private hus og uten varmtvannsbelastning, er kjelen valgt med følgende kapasitet:

Mk = 0,1 * 250 = 25 kW

Samtidig bør eieren ikke la seg rive med en økning i kraftreserven, dette prinsippet er veldig skadelig for TP -systemet, siden det vil føre til overoppheting av kjølevæsken med den påfølgende opprettelsen av en nødssituasjon, og vil også føre til en økning i kostnaden for termisk energi på grunn av drivstoffutbrenthet.

Varianter av vannbunn og deres struktur

En riktig valgt base sikrer god luftoppvarming og høy arbeidseffektivitet. Forskjellene ligger i materialet det er laget av.

Modulært tregulv

Tregulvet er lett, derfor kan det brukes i tre- og panelhus, i de øvre etasjene og loggier. Den installeres på underflaten ved hjelp av isolerende ark. For å lage en flat overflate legges fuktbestandige gipsfiberplater under tregulvet.

Modulært tregulv

Det modulære systemet består av 22 mm tykke sponplater, som er festet på varmereflekterende plater av aluminium med kanaler for rørlegging. Avhengig av hengslets stigning, varierer bredden på tremodulen fra 130 til 280 mm. Varmereflektorene i aluminium er 15-30 cm brede og utstyrt med spor for rør. Modulene er plassert på et lag med termisk og vanntetting, noe som øker effektiviteten av varmeoverføring.

Spaltegulv

I motsetning til den modulære typen, har ikke racksystemet ferdige hullmoduler.

Spaltegulv

Sporene dannes av seg selv når man legger trelister med en tykkelse på 28 mm og en skråning på 30-60 cm. En aluminiumsplate fungerer også som en varmereflektor. Rackinstallasjon krever ikke et tykt lag med varmeisolasjon; keramiske fliser kan legges på den. Den brukes til oppvarming av andre etasjer og balkonger.

Betongsystem

Betongsystemet kan bare brukes i hus med kraftig armert betonggulv..

I motsetning til et tregulv legges kjølevæskens sløyfer direkte inn i betongbelegget og oppvarmer det under drift. Et betonggulv krever god hydro- og varmeisolering av undergulvet. Tykkelsen på fyllet over rørene er 3-4 cm. Armeringsnett brukes for å styrke avrettingen. En demperbånd må brukes langs omkretsen av veggfoten, noe som kompenserer for termisk ekspansjon av betongen og reduserer varmetap fra veggen. Ved påfylling av gulvvarmeskritt brukes betong av merket M300 B22.5. Keramiske fliser legges på toppen av avrettingsmassen, sjeldnere parkett, laminat, treplater.

Mekanismen til prosjektet

Gulvet er varmt vann – det er ingenting annet enn et autonomt varmesystem for boliger.

Strukturen er et nettverk av rørledninger som er innebygd i gulvbunnen. Varmt vann renner gjennom dem, det fungerer som en kilde til varme. Rørene er plassert under gulvbelegget. Varmt vann renner gjennom polymerrør, det tilføres fra en kjele (gass).

Gulvvarmevann fra en gasskjele i huset

Gulvet varmes gradvis opp, på grunn av hvilken luften i hele rommet varmes opp. Systemet er gjennomtenkt: jevn oppvarming av rommet er sikret.

Det er viktig å ta i betraktning at prosjektet med varmtvannsgulv anbefales kun å monteres i private boliger, siden installasjonen av strukturen i en leilighet avslører risikoen for lekkasje på grunn av skade på rørledningen.

Denne konstruksjonen krever ikke forarbeid av dekk. Grunnlaget for prosjektet er planker fra forrige gulvbelegg. Vær spesielt oppmerksom på fraværet av hull og hull mellom disse platene, hvis noen – det anbefales å bytte gulvbelegg.

Tørre gulv

Enheten med tørre gulv er den mest praktiske fyllingen av vannoppvarmede gulv. Eliminering av en nødssituasjon med gulvvarme vil ikke medføre noen spesielle kostnader.

Etterfyllingen av ekspandert leiresand fjernes enkelt. Etter tørking returneres sanden til sin plass.

Hvordan kan du installere vanngulv?

Varmtvannsgulv kan legges på forskjellige måter – gulv og betong. La oss se nærmere på hver av dem..

Betong. Rørene som kjølevæsken sirkulerer gjennom, legges på den nødvendige måten på den forberedte basen og helles med en betongbelegg. Hovedulemper: tidkrevende “vått” arbeid, stor vekt på systemet og kompleksiteten ved demontering.

Den riktige måten. Det innebærer å legge rør i et spesialmontert dekk. Den kan bestå av plastmoduler eller treblokker med spor forberedt i dem for montering av rør. Du kan også finne monteringsmoduler i tre til salgs. Den største ulempen er at systemet tar lengre tid å varme opp enn betong.

Hva må gjøres før installasjonen starter?

Et kompetent arrangement av et varmtvannsgulv krever grundig forarbeid. I løpet av kurset må alle de små tingene tas i betraktning, som den effektive funksjonen til strukturen senere vil avhenge av:

 • Det er best å overlate prosjektet til det fremtidige systemet til spesialister, siden det er ganske vanskelig å gjøre uavhengige beregninger. Det vil være nødvendig å bestemme lengden på røret, trinnet i installasjonen og kraften til varmekretsen, hvis det er flere, for hver for seg. Dette tar hensyn til mange nyanser og parametere. Det er spesielle beregningsprogrammer som mange bruker. Du må imidlertid forstå at en feil i beregningene vil føre til redusert effektivitet eller rett og slett umuligheten av å fungere hele systemet..
 • Utstyr for gulvvarme må være av høy kvalitet, produsert og kjøpt fra et pålitelig selskap som gir gode garantier. Det vil være billigere å betale for et kvalitetsprodukt enn å bruke mye penger senere på dyre og tidkrevende reparasjoner.
 • For å minimere den termiske belastningen på avrettingsmassen og forhindre sprekker, bør systemet deles inn i seksjoner på ikke mer enn 40 kvadratmeter. m.
 • Gulvvarme må være nøye forberedt. Den må være ren og planert, forskjeller på mer enn 5 mm er ikke tillatt.
 • For å forhindre varmetap må et varmeisolerende lag spres på den tilberedte basen, med en høyde på 3 til 15 cm, avhengig av kjølevæskens driftstemperatur. Disse kan være spesielle varmeisolerende materialer eller matter designet for et varmtvannsgulv. Sistnevnte kan utstyres med rørbeslag, de såkalte bossene, noe som er veldig praktisk.

Et demperbånd legges rundt omkretsen av rommet og mellom installasjonsområdene, noe som kan kompensere for temperatursvingninger i avrettingsmassen.

Sjefsunderlag designet for gulvvarme i vann er veldig komfortable. De fungerer ikke bare som varmeisolator, men sikrer også rørene på plass.

Ved utarbeidelse av et legningsopplegg bør et stort antall rørledninger unngås, som medfører potensiell fare for lekkasjer under gulvet. Det er best å utstyre det sikreste alternativet, der tilkoblinger bare er tilstede ved utløpet og innløpet til kollektoren. I dette tilfellet bør lengden på rørstykket i ett stykke ikke være mer enn 90 m, ellers kan temperaturen på varmebærer i sirkulasjon falle.

Legge et oppvarmingsvanngulv i en avrettingsmasse

Arbeidet begynner med å bestemme plasseringen av samleren, som oftest “gjemmer seg” i et spesielt skap. Det er vanligvis veggmontert. Enheten bør plasseres slik at lengden på rørene fra hvert av de oppvarmede rommene er omtrent den samme. Du kan bringe samleren nærmere de største konturene. Det viktigste er at det er installert over nivået på det varme gulvet, uten rør oppover, ellers kan det være problemer i luftavgasssystemet.

Den neste fasen er merking av den forberedte basen, med tanke på inndelingen i sektorer med et areal på 40 kvm. m. Deretter legges et varmeisolerende lag og et demperbånd. Deretter legges armeringsnettet, som rørene deretter skal festes på. Hvis spesialmatter velges som varmeisolasjon, vil ikke masken være nødvendig. Du kan begynne å legge ut rørledningen. Det kan gjøres på forskjellige måter: slange, spiral, sløyfer, etc. Leggingstrinnet varierer fra 10 til 40 cm, og avstanden fra veggen til nærmeste rør kan ikke være mindre enn 8 cm.

Rørene festes til armeringsnettet med plastklips. Det er viktig å ikke klemme delen, den skal være i en fri sløyfe, ellers vil røret ekspandere og kan deformeres i området med tett trykk under påvirkning av varme. Festeklemmene installeres i trinn på 1 m. Røret må håndteres veldig forsiktig. Oftest leveres den i form av en bukt. Å trekke den ut derfra langs svingene er uakseptabelt. Det skal gradvis, mens det legges, rulle av røret, plassere og fikse elementet på gulvet..

Det er flere alternativer for å legge rør for gulvvarme. Mest vanlig: spiral, slange, sløyfer, dobbeltsnegl

Dreiingen gjøres veldig nøye, med hensyn til kravene til minimum bøyeradius. Vanligvis er det omtrent fem rørdiametre. Hvis du klemmer på produktet, dannes et hvitaktig område. Det indikerer en skarp strekking av fragmentet og tap av dets styrkeegenskaper, noe som fører til økt risiko for rørbrudd. Det anbefales ikke å legge en del med en slik defekt i gulvvarmesystemet. Det skadede fragmentet bør byttes ut, noe som fører til unødvendige skjøter i rørledningen, og dette er også uønsket.

De lagt rørene må kobles til manifolden. Til dette brukes spesielle krympebeslag eller Eurocone -systemer. Begynnelsen på røret til hver varmekrets er koblet til strømuttaket med en kollektor, så antall uttak og kretser må være det samme. Enden av rørledningen er koblet til en returmanifold. Hvis røret legges nær ekspansjonsleddet, må det settes et korrugerte rør på det..

På slutten av installasjonen er en systemkontroll obligatorisk. For å gjøre dette helles vann i rørledningen, et trykk på 5-6 bar tilføres i løpet av dagen. Etter det utføres en grundig undersøkelse for å identifisere mulige forlengelser på rørene eller lekkasjer. Mer om video:

Hvis testkjøringen var vellykket, begynner de å helle avrettingsmassen. Det bør bare utføres med rør fylt med vann med et arbeidstrykk i dem. Etter hellingen tørker avrettingsmassen helt ut ikke tidligere enn 28 dager. Etter denne tiden kan du begynne arbeidet med installasjonen av gulvbelegget..

Før du begynner å helle avrettingsmassen, festes rørene til armeringsnettet ved hjelp av spesielle plastklemmer som forhindrer at elementene glir.

Det er noen nyanser når det gjelder dannelse av en avrettingsmasse over vannoppvarmede gulv. De avhenger av hvilken type gulvbelegg som skal legges oppå det. Hvis du planlegger å installere fliser, bør avrettingsmassen være 3-5 cm høy eller fordelingen av rør skal ha hull i størrelsesorden 10-15 cm. Ellers er det i henhold til prinsippet om varmefordeling fare for utseende av en “termisk sebra”, som tydelig kjennes av foten. Men det er bedre å legge en tynnere avrettingsmasse under laminatet eller linoleumet. I dette tilfellet, for å styrke strukturen, legges et annet forsterkningsnett på toppen av det varme gulvet, noe som også vil redusere den termiske banen til beleggoverflaten..

Hvor kan du montere

På grunn av det store antallet rør gjøres vannoppvarming hovedsakelig i private hus. Faktum er at varmesystemet til høyhus med tidlig konstruksjon ikke er designet for denne oppvarmingsmetoden. Det er mulig å lage et varmt gulv fra oppvarming, men det er stor sannsynlighet for at det enten blir for kaldt for deg, eller hos naboene over eller under, avhengig av strømforsyningstypen til systemet. Noen ganger blir hele stigerøret kaldt: vannbunnets hydrauliske motstand er flere ganger høyere enn radiatorvarmesystemet, og det kan tette bevegelsen til kjølevæsken. Av denne grunn er det svært vanskelig å få tillatelse fra administrasjonsselskapet til å installere et varmt gulv (installasjon uten tillatelse er et administrativt lovbrudd).

Gulvvarme innebærer et stort antall rør med liten diameter

Gulvvarme innebærer et stort antall rør med liten diameter

Den gode nyheten er at i nye bygninger begynte de å lage to systemer: ett for radiatoroppvarming, det andre for et vannoppvarmet gulv. I slike hus kreves ingen tillatelse: et passende system ble utviklet med tanke på høyere hydraulisk motstand.

Organisasjonsprinsipper

For å forstå hva du trenger for å lage et vannoppvarmet gulv med egne hender, må du forstå hva systemet består av og hvordan det fungerer.

Kontroll av oppvarmingsmedietemperatur

For å gjøre føttene komfortable på gulvet, bør temperaturen på kjølevæsken ikke overstige 40-45 ° C. Da varmes gulvet opp til komfortable verdier- omtrent 28 ° C. Det meste av varmeutstyret kan ikke produsere en slik temperatur: minst 60-65 ° C. Et unntak er kondensering av gasskjeler. De viser maksimal effektivitet nøyaktig ved lave temperaturer. Fra utløpet kan det oppvarmede kjølevæsken mates direkte inn i rørene til gulvvarmen.

Når du bruker annen kjele, er det nødvendig med en blandeenhet. I den tilsettes det avkjølte kjølevæsken fra returrøret til varmtvannet fra kjelen. Du kan se sammensetningen av denne bindingen på koblingsskjemaet for det varme gulvet til kjelen.

Diagram over en vannoppvarmet gulvinnretning

Diagram over en vannoppvarmet gulvinnretning

Driftsprinsippet er som følger. Det oppvarmede kjølevæsken leveres fra kjelen. Den går til den termostatiske ventilen, som, når temperaturgrensen overskrides, åpner vannblandingen fra returrøret. På bildet er det en genser foran sirkulasjonspumpen. En toveis eller treveis ventil er installert i den. Åpne den og bland inn det avkjølte kjølevæsken.

Den blandede strømmen gjennom sirkulasjonspumpen kommer inn i termostaten, som styrer driften av den termostatiske ventilen. Når den innstilte temperaturen er nådd, stopper strømmen fra returstrømmen, hvis den overskrides, åpnes den igjen. Slik justeres temperaturen på kjølevæsken til vanngulvvarmen..

Typer av kjeler for gulvvarme

Det finnes flere typer kjeler for oppvarming av kjølevæsken, det vil si vann. De er forskjellige i funksjonene ved arbeid, installasjon og drift, samt typen drivstoff som de fungerer på grunn av.

Varmekjeler

Bord. Typer varmekjeler.

Type Generell informasjon

Enkeltkrets

Enkeltkrets

Slike kjeler varmer bare kjølevæsken (i vårt tilfelle vann). For at de skal kunne brukes til noe annet, er det nødvendig å kjøpe kjeler, varmevekslere, etc..
Dobbelkrets

Dobbelkrets

Kjeler av denne typen kan brukes til oppvarming av vann og til oppvarming. Oppvarming i en slik enhet er mulig på grunn av tilstedeværelsen av en varmeveksler eller kjele som allerede er direkte i selve enheten.

Kjeler kan også deles inn i to kategorier i henhold til installasjonsstedet. De er veggmontert, gulvmontert. Gulvstående har en tendens til å ha mer kraft enn de som henger. Men sistnevnte er mye mer praktisk når det gjelder installasjon og billigere å vedlikeholde..

Installasjon av en BAXI gasskjele + elektrisk elektrisk kjele fra Protherm

Kjeler med fast brensel

Ved og brenselpiller fungerer som drivstoff for disse enhetene. Driftsprinsippet ligner på å brenne ved i en konvensjonell komfyr. Men samtidig skjer forbrenning ved høye temperaturer (fra +250 grader) og uten lufttilgang. Oppvarming av kjølevæsken skjer på grunn av frigjøring av varm røyk under forbrenning av drivstoff.

Kjele for fast brensel for gulvvarme

Kjele for fast brensel for gulvvarme

I boliglokaler brukes slike kjeler sjelden, det vanlige omfanget av bruken er produksjon, jordbruk. Disse enhetene i huset krever konstant oppmerksomhet, i tillegg til drivstoffbelastning, noe som kompliserer driften..

På en lapp! Hvis kjelen har et lukket kammer hvor drivstoff brenner, kan den installeres hvor som helst. For utstyr med et åpent kamera, er det nødvendig å se etter et eget installasjonsrom i huset..

Kjelediagram for fast brensel

Tegning av en hjemmelaget kjele for fast brensel: hvordan gjøre det riktig

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

De som bestemte seg for å montere kjelen på egen hånd, bør tenke over utformingen på forhånd og tegne arbeidstegninger av alle delene som skal delta i monteringen. Hvis det ikke er mulighet eller tid til å lage et utkast til design, kan du bruke ferdige utbygginger som legges ut på Internett av mestere som driver med produksjon av kjeleenheter. Men utformingen av utstyret kan avvike fra det nødvendige, og du må fortsatt gjøre strukturen til varmeren..

Kjeler for fast brensel for langbrenning med vannkrets for et hjem er den beste typen for å organisere økonomisk og rimelig oppvarming av et hus. Generelt består enheten av:

 • ovner;
 • blenderåpning for lasting av drivstoff;
 • askepanne;
 • luftkanalsystemer;
 • skorstein;
 • brannkammer og aske pan dører;
 • vann varmeveksler;
 • elementer i kontrollsystemet;
 • inn- og utløpsdyser.

Et av de beste alternativene for å lage en kjele er å lage kroppen fra et stålrør eller skall av en gassflaske eller luftmottaker. For dette er deler av flere standardstørrelser valgt slik at de settes inn i hverandre. Gapet mellom veggene skal være innenfor 4-6 cm. En mindre avstand vil føre til at vannet raskt vil varme opp og koke. Fordampningsprosessen vil bli ledsaget av økt støy. Det er irrasjonelt å øke avstanden: samtidig øker materialforbruket, enhetens vekt og mengden vann som også må varmes opp.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Til din informasjon!

Diameteren på innløps- og utløpsrørene må være minst 40 mm. Hvis du planlegger å organisere vannsirkulasjon på grunn av termisk ekspansjon, økes strømningsområdet til 50 mm.

For å sikre problemfri drift av kjelenheten, er det installert sikkerhetsinnretninger og automatiserings- eller kontrollelementer på den. Først og fremst er varmekretsen utstyrt med en ekspansjonstank for å kompensere for temperaturutvidelsen av vannet. Ved utløpet er det installert en “sikkerhetsgruppe” – en manometer, en sikkerhetsventil og en luftventil. I tillegg er det nødvendig å skaffe et monteringssted for plassering av et termometer..

Elektriske kjeler

Disse elektrisk drevne enhetene kan brukes på alle områder og er best egnet for tilkobling til gulvvarmesystemer. Tilkoblingen til denne kjelen er enkel, til tross for den tilsynelatende kompleksiteten. Slike enheter vil gjøre det mulig å organisere lavtemperaturoppvarming – slik som er nødvendig for et varmt gulv – på grunn av muligheten for å justere temperaturen på utgående varmebærerstrøm.

Elektrisk kjelekrets for varmtvannsgulv

Elektrisk kjelekrets for varmtvannsgulv

På en lapp! Jo høyere varmeisoleringsverdier i rommet, desto mindre strøm trenger du for å kjøpe en kjele.

På bildet - en elektrisk varmekjele

Hva er en blandeenhet

Kjelen varmer vanligvis vann opp til 80-95 ° C, dette er den optimale temperaturen for bruk i radiatorer. I henhold til sanitærstandarder bør gulvtemperaturen imidlertid ikke være mer enn 30 ° C..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Overskridelse av denne temperaturen kan føre til økt frigjøring av skadelige stoffer fra gulvet, og generelt vil det være ubehagelig å gå på et slikt gulv (se artikkelen om farene ved gulvvarme og laminat).

Tatt i betraktning tykkelsen på gulvbelegget og gulvbelegget, er temperaturen på kjølevæsken i kretsene ikke høyere enn 55 ° C. Det er derfor vann for gulvvarme tilføres gjennom en miksenhet, den blander en varm væske med en kjøligere (som allerede har passert gjennom systemet og klart å kjøle seg ned). Ordningen for systemet er vist i videoen:

Systemelementer

Når det varme kjølevæsken når manifolden, hviler det mot sikkerhetsventilen. Det termiske hodet registrerer væskens temperatur, og hvis det overstiger de innstilte verdiene, åpnes ventilen litt og den kalde og varme varmebæreren blandes.

I tillegg, hvis kretsene er lange, lager de ofte en pumpe- og blandeenhet med egne hender. Den er utstyrt med en sirkulær pumpe som pumper vann gjennom den og øker trykket i systemet..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

I tillegg til hovedelementene (to- eller treveisventil og pumpe), er det flere deler i enheten: bypass (jumper), drenerings- og avstengningsventiler, luftuttak, ekspansjonstank.

Tilkoblingsdiagram

Tilkoblingsdiagrammet for gulvvarmesystemet for alle enheter er nesten det samme.

Du kan bli med:

 • til kolonnen;
 • pumpe til en kondenserende gasskjele;
 • til det generelle eller individuelle varmesystemet;
 • til radiatorer.

Det viktigste er å kjøpe et ferdig oppsamlingssett, som du kan koble til varmerør..

Med den kan du også regulere temperaturen på varmebærerne, samt beregne gassstrømmen..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot levering av varmtvann. Systemets hovedoppgave er konstant vannforsyning med tilstrekkelig temperaturindikator. Det er viktig å velge og organisere driften av et passende system for alle som har bestemt seg for å montere en varm pore i hjemmet sitt..

Designet av systemet kan gjøres uavhengig, men det er stor risiko for å gjøre en feil, siden beregningene må være nøyaktige. I dette tilfellet er det bedre å kontakte en spesialist eller et designfirma, men det kan ta litt penger. Det er verdt å huske dette øyeblikket.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Når det gjelder selve installasjonen, må du beregne kostnadene for alle elementene, eller rettere sagt:

 • varmeisoleringslag;
 • forsterkende mesh;
 • rørledning;
 • samler;
 • konturer;
 • beslag og automatisering;
 • pumpe og blande enhet;
 • trykke og fylle systemet med væske.

Det siste trinnet i arbeidet er justering, som inkluderer alle sluttkontroller. Ønsket temperatur på sirkulerende væske velges her..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Slange

Oppsett “slange” begynner langs omkretsen av hele rommet, deretter er løkken bøyd i 1800, og passer fra vegg til vegg i sikksakk. I dette tilfellet varmer overflaten opp ujevnt, det er områder med mer og mindre intens oppvarming..

Oppsett

Den andre “slange” -metoden innebærer at rør med varmt og avkjølt vann plasseres side om side. Som et resultat oppstår jevn oppvarming av hele overflaten..

“Snake” -opplegget har følgende funksjoner:

 • maksimal bøyning av sløyfen når 1800
 • kretsen lagt på denne måten fungerer fra en ikke for kraftig sirkulasjonspumpe
 • brukes aktivt på bad og toaletter
 • montert i rom med en lineær skråning, som ligger fra blandeenheten i skråningsretningen

Snegl

Plasseringen av rørene begynner langs veggene, så på den lengste veggen bretter sløyfen seg tilbake.

Leggeopplegg for gulvsnegl med varmt vann

En snegl legges i en spiral og beveger seg til midten av rommet. Fordelen med denne metoden er den samme oppvarmingen av hele overflaten, selv ved ytterveggene, noe som gjør det mulig å redusere kjeleeffekten samtidig som kjølevæskeeffekten opprettholdes..

Funksjoner i stablingsopplegget “Snail”:

 • rørbøyning er 31-900
 • brukes til oppvarming av store områder, hvor oppvarming skyldes flere vannkretser
 • ikke brukt i rom med lineær skråning, fordi det er stor sannsynlighet for hyppig dannelse av luftstopp

Funksjoner i snegle -stablingsordningen

Kombinert oppsett

Med den kombinerte ordningen blir en del av rommet oppvarmet med en vannkrets, lagt i “snegl” -metoden, og den andre halvdelen – i henhold til “slange” -ordningen. Eller to stuer i huset kan varmes opp i henhold til “snegle” -ordningen, og på badet og dusjrommet kan du legge flere svinger med en “slange”.

Kombinert utforming av et vannoppvarmet gulv

Når du lager en plan for installasjon av gulv, bør du vurdere følgende:

 • bestemme i hvilke rom det “varme gulvet” -systemet skal installeres, og hvor radiatorene skal forbli
 • kjeleeffekt
 • romstørrelse i m2
 • antall gulvvarme
 • grunnmateriale (tre, betong, polystyren)
 • arrangement av møbler i rom
 • hellingsvinkel på overflaten

Når du beregner, bør du også ta hensyn til noen nyanser:

 • lengden på kretsen (den totale lengden på kjølevæskerøret) bør ikke overstige 80 m, ellers vil sirkulasjonen bli forstyrret
 • forskjellen mellom lengden på kretsene i forskjellige rom bør ikke være mer enn 15 m
 • minimum konturareal må være 15 m2
 • mengden materiale avhenger av leggingstrinnet
Avstand mellom sløyfer / cm Materialforbruk / løpemeter
ti ti
15 6,7
tjue 5
25 4
tretti 3.4

At. mengden materiale beregnes med formelen:

lineær meter av rør (tar hensyn til avstanden mellom løkkene) x areal i rommet

det maksimale trinnet bør ikke overstige 30 cm, ellers blir gulvet noen steder kaldt

Planen for et hus eller rom overføres til grafpapir eller et spesielt program brukes..

Hvordan velge en gasskjele for gulvvarme

I henhold til installasjonsmetoden er det:

 1. Veggmonterte kjeler henger på veggen, mens veggen må være sterk og sterk nok, siden vekten på kjelen er ganske stor. De brukes hovedsakelig til varmesystemet i et hus med et lite område, fra 230 til 360 m2.
 2. Gulv – fordelen med dette systemet er at det er installert på gulvoverflaten, samtidig som det eliminerer ekstra belastning på veggen. Passer til bruk i rammehus der veggene ikke er spesielt sterke. De er egnet for oppvarming av et hus med et stort område på grunn av deres store dimensjoner..

Etter antall konturer:

 1. Enkrets – brukes til å arbeide med en linje i varmesystemet.
 2. Dobbelkrets – tjener som en strømkilde for varmesystemet og som en kilde til oppvarming av varmt vann, som brukes til husholdningsformål. Det må huskes at arbeid samtidig i to moduser er umulig. Når vannet varmes opp, slås varmen av.

Ved varmevekslingsmateriale:

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Kjele varmeveksler

 1. Stål – materialet tilhører budsjettet. Den har ikke lang levetid, for under påvirkning av temperaturer slites den raskt og sprekker. Materialet ruster også en kort stund, til tross for påføring av forskjellige korrosjonsbeskyttende midler på det..
 2. Rustfritt stål er et av de dyreste materialene du ikke ofte finner på markedet. Egenskapene til materialet er gode, fordi kombinerer den beste ytelsen til støpejern og stål enheter.
 3. Støpejern – svært motstandsdyktig mot etsende prosesser, fordelene er styrke og lang levetid. Når du installerer en slik enhet, er det nødvendig å kontrollere enhetens oppvarming, fordi forskjellige temperaturer i forskjellige områder kan føre til sprekker. Ulempen er den høye skjørheten til materialet.
 4. Kobber – brukes oftere når du installerer en kjele på en veggoverflate, den er motstandsdyktig mot korrosjon og er lett i vekt. Med et slikt materiale viser kjelen seg å ha lav inertitet, og dette lar deg raskt justere driftsmåten..

Etter type brannkammer eller brennkammer:

 1. Åpen type – forbrenningsprosesser utføres ved hjelp av luft, som kommer inn gjennom kanaler designet for dette. Når du installerer et slikt system, kreves gratis luftadgang og et rom som er spesielt designet for dette. Kostnaden for denne typen kjele er lav.
 2. Lukket type eller turbin – til en pris som er mye dyrere enn åpen type, brukes den oftere i hus med et lite område, for eksempel rammehus, siden den ikke krever et eget rom for installasjon.

Skorsteiner av vertikal type brukes til å eliminere røyk. Hvis du bruker en horisontal, trenger du en ekstra vifte som gir frisk luft, ved hjelp av hvilken forbrenningsprosessen utføres.

Gni eller blåse luft for å øke intensiteten i forbrenningsprosessen er en funksjon som finnes i nesten alle nye generasjon gasskjeler..

Ved valg av kjele vil det hjelpe å gjøre seg kjent med de tekniske egenskapene, så det vil vise seg å finne ut alle fordeler, muligheter og ulemper.

Først av alt, når du velger, bør du ta hensyn til kjelens kraft, typer forbrenningskamre, antall kretser, drivstoffvolum. Du må også ta hensyn til mengden forbrukt vann, muligheten for å varme det (gjennomsnittet er 2,5-15 l / min.). Effektiviteten skal være omtrent 90-95%.

Da bør du velge en varmtvannsbereder for gulvvarmesystemet. Når du beregner effekt, må du fokusere på gjennomsnittsverdien, dette er omtrent 1 kW per 10-12 m2 av hele okkuperte området.

Det anbefales å foretrekke denne typen, der det er mulig å regulere kjelens driftsmodus. Det er å foretrekke å velge et system med jevn kontroll. Antall kretser og type installasjon bør være så nært som mulig kravene til rommet.

Kriterier for valg av kjele

I henhold til installasjonsmetoden kan en gasskjele under et varmt gulv være gulvstående eller veggmontert. Den første typen er optimal for rammestrukturer, fordi ikke skaper en økt belastning på veggene, den er dimensjonal og i stand til å betjene store områder fullt ut (et eget kjelerom vil være nødvendig her). Vegghengte enheter danner grunnlaget for varmesystemer i kompakte boliger.

Etter antall kretser er kjeler klassifisert i:

 • enkeltkrets – designet for å utføre oppvarmingsoppgaver (kjølevæsken blir oppvarmet for både radiatorer og gulvvarme),
 • dobbeltkrets – tjene som en strømkilde for varmtvannsforsyning og oppvarming. Mange modeller må skifte modus.

Varmeveksleren – enhetens viktigste arbeidsenhet – kan være laget av følgende materialer:

 • støpejern. Motstandsdyktig mot korrosjon, holdbar og pålitelig, må overvåkes for jevn oppvarming, ellers er det stor risiko for sprekk i beholderen. En betydelig ulempe er skjørheten til det opprinnelige stoffet,
 • rustfritt stål. Den har ikke bred distribusjon på grunn av de høye kostnadene, den har en anstendig levetid,
 • kobber. Den mest populære løsningen for vegghengte kjeler. Har slike egenskaper som lav egenvekt, korrosjonsbestandighet. Lav treghet for fleksibel og rask temperaturkontroll.

Brennkammeret kan være åpent eller lukket. I det første tilfellet blir luften for mating av flammen levert av naturlig trekk gjennom kanalene som er gitt i designet, slike enheter trenger et eget rom – et fyrrom – hvor det vil bli gitt gratis lufttilgang (dette er det rimeligste segmentet av utstyr når det gjelder pris). En turboladet lukket kjele er mer praktisk for å arrangere gulvvarme; den trenger ikke å ha et eget område for den. Vanligvis tømmes forbrenningsprodukter gjennom en vertikal skorstein, hvis en horisontal metode er planlagt, er en vifte innebygd i systemet.

Når du velger den beste enheten, er det viktig å studere følgende egenskaper ved serien:

 • utstyrets strøm,
 • antall konturer,
 • brennkammerdesign,
 • maksimalt oppvarmingsområde,
 • drivstofforbruk,
 • evnen til å varme og intensiteten av vannforbruket (gjennomsnittsverdiene holdes på rundt 2,5-17 l / min, mer produktive variasjoner er dyrere),
 • Effektivitet (den overstiger vanligvis ikke 80-90%).

For at varmtvannsberederen skal kunne betjene det varme gulvet fullt ut, er det viktig å beregne effekten riktig. I gjennomsnitt er 1-1,5 kW nok til å varme 10 kvadratmeter. m.Det er optimalt hvis utstyret er utstyrt med muligheten til jevnt å justere temperaturregimet.

Anbefalinger for valg av kjeler

En av de viktigste parameterne for valg av varmekjele er muligheten til å koble den til et gulvvarmesystem. Dette er nødvendig for å kunne stille temperaturen på kjølevæsken som skal sirkulere uten å gå på kompromiss med utstyr og budsjett. På forsyningen bør varmesystemet bare gi ut + 35-45 grader, og ved retur – ca +25.

Hvis du planlegger å koble til en elektrisk kjele i umiddelbar nærhet av en stue, er det tilrådelig å ta hensyn til importerte enheter

Hvis du planlegger å koble til en elektrisk kjele i umiddelbar nærhet av en stue, er det tilrådelig å ta hensyn til importerte enheter

På en lapp! Hvis huset blir oppvarmet av radiatorer koblet til kjelen, som gulvvarmesystemet også går fra, blir det lettere å velge enheten. Hvis rommene ikke blir oppvarmet av kjelen, er det viktig å velge modellen som lar deg stille en lav gulvvarmetemperatur..

Det er også viktig å evaluere området i rommet der gulvvarmesystemet skal installeres, materialene som etterbehandlingen er laget av, samt parametrene til avrettingsmassen..

Installasjon av gulvvarme

Installasjon av gulvvarme

Fra radiatoren

Radiatortilkobling egnet for slange- eller sneglemontasje.

tilkobling av vanngulvvarme fra en radiator

For å koble til radiatorsystemet trenger du to kraner: en konvensjonell radiator, installert i forsyningen, og en RTL -ventil med en termostat, som begrenser returtemperaturen. Termostaten reagerer når den tillatte temperaturen overskrides og lukkes automatisk. Når væsken avkjøles til den innstilte verdien, åpnes ventilen automatisk.

Tilkoblingsdiagrammet fra radiatoren er som følger:

 1. To gulvvarmesløkker hentes ut: Tilførsel og retur av avkjølt væske. Sløyfen for tilførsel av det varme kjølevæsken er forbundet med en fleksibel rustfri stålslange. En adapter med en innvendig gjenge er installert på Pex-røret, hvor en fleksibel foring er montert.
 2. På returstrømmen er det en adapter med en utvendig gjenge og en lignende fleksibel slange. RTL -ventilen er festet i strømningsretningen til kjølevæsken, den må kontrolleres mot pilens retning på kroppen.

En slik ordning har en rekke ulemper, spesielt stikker forskjellige rør og ledd ut fra utsiden og tar ledig plass. Det er mye mer praktisk å bruke en unibox – en enhet som består av en toveisventil med termostat, en Mayevsky -ventil for lufting av luft og en gjenge for tilkobling av beslag. Alle elementene er kompakt plassert i koblingsboksen.

Fra en treveisventil

Det oppvarmede vannet kommer direkte fra kjelen til fordelingsmanifolden, divergerer i løkker og går tilbake til kjelen, justert til temperaturen på det “varme gulvet”.

vann gulvvarme tilkoblinger fra en treveisventil

Situasjonen er noe mer komplisert hvis huset har ekstra radiatorvarme. Vannet i radiatorene har en temperatur på 70C, og i sløyfene overstiger det ikke 35-450C. I dette tilfellet kreves en treveis termostatventil. Den er installert på sirkulasjonspumpen og regulerer framledningstemperaturen. Treveisventilens oppgave er å koble varmekretsen med høy temperatur og gulvvarme-manifolden.

MERK FØLGENDE! Sørg for at installasjonen er riktig! Den termostatiske blandeventilen er installert i krysset mellom radiatormodulen og gulvvarmekretsen, bak hvilken en sirkulasjonspumpe er montert.

Fra en treveisventil

Regulatoren er et termostatisk hode med en nedsenkingssensor eller en aktuator med en kontrollert kontroller. Hvis den tillatte normen for vann overskrides, blokkerer automatiseringen strømmen fra kjelen. Når væsken avkjøles, stiger stammen automatisk, slik at varm væske kan strømme inn i løkkene.

Krets med elektronisk termostat

TP-forsyningssystemet bruker små termioniske sett, de kan sikre driften av bare en sløyfe i et oppvarmingsområde på ikke mer enn 20 m2.

En termostat er en liten enhet med et plasthus som inneholder:

Prinsippet for drift av kretsen er enkelt – den oppvarmede væsken ledes inn i kretsen direkte fra kjelen, uten blanding. Temperaturregulering utføres av den innebygde regulatoren.

Han gir kommandoen til en elektromekanisk ventil, som er ansvarlig for å levere gass til kjelen. Vann beveger seg langs løkken uten pumpens virkning, og avkjøles direkte inne i løkken.

Foto - Skjema med termostat

Tilkoblingsdiagram med sirkulasjonspumpe

Brukes hovedsakelig for tilkobling til sentralvarme. Den er installert på returledningen slik at det blir mer varme i radiatorene. For å redusere varmestrømmen installeres imidlertid en slik pumpe ofte ved forsyningen.

Bruk av en kondenserende kjele i et gulvvarmesystem er gunstig for kald retur.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Slik kobler du kjelen til gulvledningen?

Markører er installert ved uttaket for kjølevæsken og på returen. De viser hvilken tilkobling strøm- og returkretsene skal kobles til. For gulvvarme anbefales det å bruke utstyr med lav varmekapasitet. Kjølevæsken i den varmes opp til 60 ° C. Plastrør brukes til det “varme gulvet”.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Under konstant påvirkning av høye temperaturer kan de deformeres, derfor er gulvledningen koblet til kjelen gjennom metallrør laget av galvanisert stål eller kobber..

Tilkoblingsenheten er gjenget ved hjelp av tappemuttere. For tetthet brukes gummiinnlegg. En avstengningsventil er installert på grenrøret for å kunne stenge utløpet til det varme kjølevæsken eller kjølt vann fra gulvledningen. Rørdiameter 26 mm. Kretsen er koblet til en kommunikasjonskam. Vannet “varmt gulv” fra gasskjelen tømmes gjennom distribusjonsenheten.

Utstyret er festet til veggen. Gulvledningen ledes ut fra tilførselsmanifolden. Den andre enden av røret er koblet til returmanifolden. Kjølevæsken sirkulerer gjennom gulvledningen. Gjennom returrøret kommer det inn i kjelen igjen.

For å kunne slå av kammen, er det installert ventiler på innløps- og returrørene. Kranene skjærer også inn i hvert grenrør av tilførsels- og returmanifolden. Rotameter er installert for å regulere fyllingen av vannkretsen. Automasjon som regulerer væskens temperatur er installert i kjelen.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Messingadapterbeslag brukes til å koble plastrøret til manifolden. De settes inn ved hjelp av loddemetoden. Røret varmes opp med en ekspander, en beslag er installert. Plasten er avkjølt, og adapteren festes sikkert; det brukes ikke fugemasse.

Metode for beregning av vannbunnen

Ved beregning av vannbunnen tas følgende faktorer i betraktning:

 • den totale lengden på kretsen bør begrenses til en lengde på 100 m. Med en økning i denne indikatoren vil ikke vanntrykket i rørene nå standardnivået;
 • tilstøtende konturer bør ikke variere lengre enn 15 m;
 • avstanden mellom rørene med rør skal være 150 mm;
 • når avstanden mellom radene reduseres til 100 mm, vil det være nødvendig å legge 10 m flere rør på 1 m2 areal.

Hvis du føler at din erfaring med rørleggerarbeid er utilstrekkelig, er det bedre å ringe fagfolk og overføre alt ansvar for kvaliteten på installasjonen av et varmtvannsgulv til dem.

Bygging og tilkobling av gulvvarme til kjelen

For klarhet,

Vurder hvordan du lager et varmt gulv fra en varmtvannsbereder ved å bruke et eksempel på bruk

tena med en kapasitet på 3 kW for oppvarming av et areal på 30 m2, med installasjon av en treveis

ventil.

Vi trenger en resirkulasjonskjele med uttak for å koble til slanger for varmt og kaldt vann. Den anbefalte diameteren på dysene er 2,6 centimeter. I tillegg bør du fylle på verktøyene du trenger i arbeidet ditt for ikke å bli distrahert under installasjonsprosessen..

Konstruksjonsrekkefølge

hydrauliske gulv fra en varmtvannsbereder ser slik ut:

Forberedelse av den grove basen – den skal jevnes og rengjøres for rusk.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Installasjon av manifoldenheten – den må festes på veggen, eller monteres i et spesielt utstyrt metall

eske.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Liming av rommet rundt omkretsen med en demperbånd – dette vil bidra til å bevare betongdekkets integritet.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Hydro- og varmeisolasjon – polyetylenfilm kan brukes som vanntett materiale. Valget av varmeisoleringsmateriale er stort, fra vanlig skum til utvidet polystyrenmatte med tapper.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Installasjon av vannkretsen – dette kan være

rør laget av kobber, polyetylen eller varmebestandig plast. Legger oppvarming

elementer produseres i henhold til den planlagte ordningen og med et angitt trinn.

Rørene kan festes til armeringsnettet, som er lagt på varmeisolasjonen,

plastklemmer, eller fest mellom sporene på polystyrenplater.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Tilkobling av kretsen til fordelingen

oppsamler – den ene enden til den kalde kranen, og den andre til den varme.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Tilkobling av kjelen til fordelingsenheten – utført ved hjelp av metallrør.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Installasjon av en treveisventil med termisk hode på manifolden – for å regulere temperaturnivået til en varme

vannbunn.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalgKoble sirkulasjonspumpen til

gulvvarme – det gir strømmen og det nødvendige trykket av vann i rørledningen

kjønn.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Installasjon av en ekspansjonstank – det er nødvendig å fjerne overflødig vann fra varmesystemet. Den skal monteres på et kaldt metallrør nær utløpet til kjelen. Og foran ham må du utstyre et rør for luftutløp.

Kjele for varmtvannsgulv: tilkoblingsdiagram og effektvalg

Systemytelseskontroll – for å identifisere mulige lekkasjer og funksjonsfeil. Trykktesting utføres innen 24 timer under driftstrykk.

Velge en kjele for TP

Hovedproblemet er at driften av en elektrisk kjele i dette tilfellet vil bli ansett som feil bruk, noe som naturlig kan føre til feil i varmeenheten på forhånd. Husholdningsovner er designet for å gi beboerne varmt vann til husholdningsformål. Å henge en ekstra belastning på et elektrisk apparat betyr å endre produsentbarheten til enheten fundamentalt.

Et varmesystem basert på elektrisk vannoppvarming er ikke noe spesielt. En kjele er en enhet der vann varmes opp med elektrisitet..

Kumulativ

For modeller med lagertank er det viktigste strukturelle elementet varmeelementet, som gir vannoppvarming. Varmeelementer installeres vanligvis i en lagertank der tappevann renner. Modusen for å slå varmeelementene på og av er automatisk.

Under normal drift av enheten, avhengig av kraften til varmeelementene og volumet i tanken, blir vannet oppvarmet innen 2-3 timer. På grunn av den doble kroppen beholder vannet i tanken den innstilte temperaturen i lang tid (12-24 timer).

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Intern struktur av lagerkjelen koblet til gulvvarmen

På grunn av de høye driftsparametrene er lagringstypen i sitt design best egnet for å sikre drift av gulvvarme i leiligheten din..

Flyter

Hvis vi snakker om en gjennomstrømningskjele, er det skjematiske diagrammet et helt annet. Det er ingen lagertank, og hele prosessen foregår inne i en kompakt kolbe, som er utstyrt med et varmeelement. I motsetning til lagringsenheter er strømningsapparater utstyrt med varmeelementer med høyere effekt (6-20 kW), som kan gi intensiv oppvarming av vannstrømmen på kort tid..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

For gulvvarme kan en gjennomstrømningskjel anses som uegnet. Det er ikke verdt å gå inn på detaljene i en slik beslutning. Det er et åpenbart faktum – høyt energiforbruk!

Hvilket merke er best

En viktig faktor ved valg av kjele vil være merket som utstyret produseres under. Det er ganske mange produsenter som leverer varmekjeler til markedet. La oss bli kjent med de viktigste og mest populære av dem, så vel som kjelemerker og kostnadene deres. Det vil bli lagt vekt på elektriske kjeler, siden de er det beste alternativet.

Populær produsent vurdering

#1 Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon Buderus Logamax, E -serien ⭐ 97/100
# 2 Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon Kospel EKCO ⭐ 96/100
# 3 Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon “Galan”, seriene “Ochag”, “Geyser” og “Volcano” ⭐ 91/100
#4 Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon Ferroli ⭐ 96/100
#5 Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon RusNIT ⭐ 97/100

Buderus Logamax, E -serien

Opprinnelsesland – Tyskland. Dette er varmeelementer veggmonterte kjeler med forskjellige kapasiteter. Miljøvennlige varmekilder som brukes til å varme lokaler til forskjellige formål, inkludert boliger.

Buderus Logamax, E -serien

fordeler

 • det er mulig å koble til ethvert varmesystem;
 • montert i lukkede systemer;
 • høy effektivitet;
 • modellene er enkle å installere, krever et minimum antall tilleggselementer.

Minuser

 • høy pris.

Kospel EKCO

Opprinnelsesland – Polen. Dette er varmekjeler, som er designet med tanke på tilkoblingen av gulvvarmesystemet. De er installert på vegger og lar deg jevnt justere kraften til utstyret. Lar deg sette opp automatisk innkobling. Temperaturen kan justeres fra +30 til +85 grader.

Kospel EKCO

fordeler

 • det er en 6-trinns effektjustering, som har en positiv effekt på energiforbruket;
 • enkel installasjon og bruk;
 • høy effektivitet.

Minuser

 • høy pris.

“Galan”, seriene “Ochag”, “Geyser” og “Volcano”

Opprinnelsesland – Russland. Elektrodekjeler er ganske pålitelige og økonomiske i sammenligning med alle varmeelementer. De lønner seg raskt og kan optimaliseres for forskjellige varmetapnivåer. Levetiden er omtrent 30 år. Dette utstyret er av gjennomstrømningstype, derfor krever det ikke godkjenning fra tilsynsmyndighetene. Oppvarming av kjølevæsken skjer på grunn av ioniseringen, oppvarming utføres uten varmeelementer. Utstyret er automatisert, som lar deg stille inn nødvendig temperatur og ikke overvåke den.

fordeler

 • rimelig pris;
 • enkel installasjon;
 • stille arbeid;
 • dimensjoner.

Minuser

 • frykt for spenningsspenninger;
 • tung belastning på ledningene.

Ferroli

Opprinnelsesland – Italia. Veggmontert elektrisk enkeltkretsfyr. Tilkobling til et enfaset eller trefaset nettverk. Innebygd væravhengig automatisk og kjeleoppvarmingsfunksjon. Digitalt kontrollsystem og selvdiagnostikk, kontrollpanel med stort LCD-display, innebygd ukentlig programmerer. Det er mulig å koble til en ekstern lagertank for produksjon av varmtvannsforsyning og en lavtemperatur krets (gulvvarme).

Ferroli elektrisk kjele

fordeler

 • et bredt spekter av forskjellige kapasiteter;
 • komponenter av god kvalitet;
 • stor informativ LCD -skjerm;
 • muligheten for å bruke frostvæske i varmesystemet.

Minuser

 • høy pris;
 • Kinesisk forsamling;
 • ingen romtermostat inkludert.

RusNIT

Opprinnelsesland – Russland. Kompakt og lett elektrisk kjele for veggmontering. Den kan brukes som hoved- eller reserveoppvarmingsenhet for boligbygg, sommerhytter, forskjellige husholdninger med et areal på opptil 80 m².

Elektrisk kjele RusNIT

fordeler

 • rimelig pris;
 • tåler lav spenning;
 • tilkobling til enfaset og trefaset nettverk.

Minuser

 • mulige tilkoblingsvansker.

Baxi Amptec

Baxi (Italia) – produserte enheter er egnet for forskjellige varmesystemer – radiatorer eller gulvvarme. En rekke modeller kan fungere ved lave temperaturer.

Enhetene er kompakte og enkle å betjene. Prisen deres er direkte relatert til kraften til enheten.

Fordel – de jobber utendørs ved minusgrader.

Wirbel ECO SM 25

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Wirbel (Østerrike).

Opprinnelsesland – Østerrike.

Kompakt monoblokkmodell med effekt opp til 28 kW, som gir romoppvarming på opptil 200 kvm. meter. Den lille kroppen inneholder hovedkomponentene i stroppen, kontrollautomatisering og beholder. Denne designen letter installasjonen – det er nok å bringe tilførsel og retur av kjølevæsken.

Dimensjonene gjør det enkelt å bære produktet gjennom en standard dør som skal installeres innendørs etter renovering. Kjelen er utstyrt med ekspansjonstank, sirkulasjonspumpe, sikkerhetsventil, noe som reduserer installasjonskostnadene. Røykgassfjerning styrer røykgassviften som er installert foran pipen.

Sikkerhet sikres ved isolasjon av forbrenningskammeret, utstyrt med en sikkerhetsventil som reduserer trykket over 2,5 bar, regulering av pelletstrømmen med en skruetransportør.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Wirbel ECO SM 25 Fordeler:

 • kompakthet;
 • kan installeres i alle lokaler under overholdelse av kravene til ventilasjon, avstander til vegger og tak;
 • høy effektivitet (effektivitet opptil 93%);
 • automatisk kontroll av tilførsel av pellets og tilluft, samt fjerning av røyk, innstilling av driftsmodus for en hvilken som helst dag;
 • stort varmevekslingsområde i brennkammeret med vannkappe;
 • enkel kontroll fra displayet;
 • det er nok å rengjøre en gang i uken;
 • økologisk renslighet i henhold til 5. klasse av den europeiske standarden.

Ulemper:

 • ikke funnet.

Sime Solida 5 PL

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Sime (Italia).

Opprinnelsesland – Italia.

Modell med varmeveksler i støpejern og universalbrenner for oppvarming av rom opp til 192 kvm. meter. Grunnsettet inneholder et drivstofftilførselssystem og en 80 kg beholder. Bruken av pellets automatiserer fôring, noe som reduserer lagringsvolumene betydelig. Du kan installere en beholder med en kapasitet på 500, 300 eller 200 liter.

Balansert forbrenning med lavt utslipp av gasser sikres av strukturen til varmevekslerens støpejernsseksjoner. Økningen i antallet påvirker kraften. Ifølge eierne garanterer kontrollsystemet pålitelig drift under forskjellige forhold..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Sime Solida 5 PL Fordeler:

 • automatisering av oppvarmingsprosessen;
 • lav gassutbytte;
 • enkelt vedlikehold av brennkammeret;
 • enkel installasjon og vedlikehold;
 • muligheten til å koble til en indirekte varmekjele;
 • tilstedeværelsen av en termostatisk regulator “Regulus”;
 • høy pålitelighet;
 • lang levetid.

Ulemper:

 • ikke veldig høy effektivitet (76%).

FACI Base 26

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – FACI (Italia).

Opprinnelsesland – (Russland).

Automatisk grunnmodell for russisk produksjon uten ekstra alternativer for oppvarming av lokaler opp til 260 kvm. meter. Enheten er laget av varmebestandig stål av høy kvalitet. En støpejernsbrenner (retort) er installert. Forbrenningsprosessen kontrolleres fullstendig av automatiseringen. Utstyrt med en tre-raders varmeveksler for økonomisk forbruk. Designet gir plassering av beholderen fra hver side eller bak kjelen. Det er mulig å øke batterilevetiden på grunn av mer romslige bunkere med ett eller to tusen liter, som er installert i stedet for standard. Bruken av en dobbeltskruefôr garanterer beskyttelse mot flammeinntrengning der.

Ekstra installasjon av en GSM -modul gir fjernkontroll av varmesystemet. Ved hjelp av SMS -meldinger kan kjelen startes eller slås av eksternt, i tillegg til at systemstatusen overvåkes. I tillegg kan den utstyres med en romtermostat som vil kontrollere kjelen i henhold til innstilt temperatur..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

 • selvrensende brenner;
 • høy effektivitet (92%);
 • lønnsomhet;
 • hindre at ild trenger inn i bunkeren;
 • muligheten for å bruke pellets av lav kvalitet, samt ved eller briketter som backup;
 • en stor bunker for autonomt arbeid innen en uke fra ett bokmerke;
 • røykgassensor;
 • lang levetid;
 • enkel rengjøring og vedlikehold;
 • stilig design;
 • 5 års garanti.

Ulemper:

 • avhengighet av automatisering av strømforsyning.

FACI Base 26 videoanmeldelse:

ZOTA Pellet 15S

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – ZOTA (Russland).

Opprinnelsesland – Russland.

Innenriksmodell for oppvarming av rom opp til 150 kvm. meter. Designet for bruk under russiske forhold med mulige spenningsfall, ustabil pelletskvalitet, lagring, temperaturforhold. Ved midlertidig strømbrudd kan kjelen fyres med tre, som det er nødvendig å installere risten, som er inkludert i leveringssettet, og fjerne rørene for å slå av den sekundære lufttilførselen. Ved langt fravær av beboere, brukes varmeelementer for å opprettholde den innstilte temperaturen.

En bunker med en modifisert geometri kan plasseres på hver side av kjelen med mulighet for å installere flere seksjoner.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Du kan kjøpe til en pris fra 149 310 til 167 900 rubler.

ZOTA Pellet 15S Fordeler:

 • høy grad av automatisering;
 • kontroll fra fjernkontrollen på frontpanelet;
 • gode ytelsesegenskaper;
 • økt effektivitet;
 • auto tenning;
 • utendørs sensor for innstilling av den optimale temperaturen for væravhengig regulering;
 • kontroll av tre pumper og magnetventildrev;
 • avanserte sikkerhetssystemer: beskyttelse mot overoppheting, inntrengning av forbrenning i bunkeren, utbrenthet av skruen, automatisk revers, samt alarm når tilførselen av pellets stoppes;
 • valgfri tilkobling av en GSM -modul for kontroll fra en smarttelefon eller nettbrett.

Ulemper:

 • høye kostnader for kvalitetspellets;
 • upraktisk rengjøring.

ZOTA Pellet 15S videoanmeldelse:

BRENN PELL ENKEL 20

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Burnit (Bulgaria).

Opprinnelsesland – Bulgaria.

Stilig økonomisk modell med innebygd brenner, pumpe, ekspansjonstank for oppvarming av et lite landsted eller boareal på opptil 150 kvm. meter. Små dimensjoner tillater installasjon på en lukket balkong eller i et lite teknisk rom. Produktet drives i automatisk modus – pelletsmating, tenning og rengjøring. I tillegg er det mulig å koble til en GSM -modul for fjernkontroll.

Fôringssystemet tillater ikke inntrengning av flamme i beholderen, og når temperaturen stiger over normen, stopper STB -termostaten tilførselen av pellets. I tillegg utføres visuell kontroll av forbrenningsprosessen i okularet. Funksjonaliteten sørger for at alle innstillinger i kontrollerens minne bevares når strømforsyningen er slått av.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Tilbys til en pris på 252 300 rubler.

BURNIT PELL EASY 20 Fordeler:

 • automatisk tenning og mating av pellets;
 • selvrensende brenner;
 • kontroll av varmtvanns- og varmepumper;
 • temperaturkontroll i tanken, buffertank, kjele;
 • røykvifte;
 • okular for visuell kontroll av forbrenning;
 • avansert sikkerhetssystem;
 • høy pålitelighet;
 • lang levetid;
 • muligheten for fjernkontroll via mobile applikasjoner IOS eller Android;
 • utmerket valuta for pengene.

Ulemper:

 • volatilitet i kontroll- og automatiseringssystemer.

Atmos D 21 P

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Atmos (Tsjekkia).

Opprinnelsesland – Tsjekkia.

Kompakt modell for oppvarming av boliglokaler eller landsted på opptil 160 kvm. meter. Varmevekslermateriale – stålplate opptil 8 mm tykk. Brennkammeret er foret med spesiell forsterket keramikk som beskytter mot utbrenthet og fremmer maksimal varmeoverføring. På toppen er det åpninger for rør, som er installert børsteavgasshemmere.

Enheten er utstyrt med en patentert ny generasjon ATMOS A25 automatisk pelletbrenner med effektmodulasjonsfunksjon. Bare tenning utføres, og flammen ledes inn i ovnen. En spesiell funksjon er muligheten for selvrensing ved å blåse ut asken med en vifte innebygd i brenneren. Dette øker levetiden betydelig. Det er mulig å koble til en kombinert kjele eller indirekte oppvarming.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Du kan kjøpe til en pris av 361 910 rubler.

Atmos D 21 P Fordeler:

 • høy grad av automatisering;
 • kompakthet;
 • pålitelighet;
 • lang levetid;
 • enkelt vedlikehold;
 • økonomisk forbruk;
 • selvdiagnostikk med feilindikasjon på displayet;
 • automatisk tenning;
 • automatisk rengjøring av brenneren;
 • dosert tilførsel av pellets;
 • å stoppe kjelen i nødstilfeller;
 • høy effektivitet;
 • liten utslipp av skadelige stoffer;
 • slå av produktet etter at drivstoffet har brent ut;
 • praktisk tilgang til forbrenningskammeret;
 • forhindre utilsiktet åpning av brennkammerdøren.

Ulemper:

 • ikke identifisert.

Kjelevideovurdering:

Økosystem BW40 + pell 40 + FH500

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Ecosystem (Bulgaria).

Opprinnelsesland – Bulgaria.

Varmesystemmodell for et privat hus og vanlig oppvarming av rom opp til 200 kvm. meter. Utstyret er pålitelig og designet for kontinuerlig drift. Komponenter oppfyller strenge standarder og er fabrikk testet. Produktet kan enkelt installeres i alle bygninger og krever ikke spesielt vedlikehold.

Det er mulig å koble forskjellige typer brennere (gass, diesel, olje, pellet) gjennom flensen på den nedre døren. Lav motstandskoeffisient for forbrenningskammeret.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Tilbys til en pris på 244 100 rubler.

Økosystem BW40 + pell 40 + FH500 Fordeler:

 • samsvar med den europeiske standarden EN 303-5 2012;
 • stort område av finnvarmeveksleren;
 • tre-trinns røykutblåsningskammer for å forbedre effektiviteten;
 • allsidighet;
 • enkel rengjøring og vedlikehold;
 • sikkerhetsventil;
 • brannsikring av utslippskammeret med et avtagbart rist av metallaske.

Ulemper:

 • volatilitet i kontroll- og automatiseringsenheten.

Kiturami KRP 20A

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Kiturama (Sør -Korea).

Opprinnelsesland – Republikken Korea.

Modell med en treveis varmeveksler av en anerkjent leder innen produksjon av varmeutstyr i Republikken Korea for oppvarming av boligbygninger opp til 300 kvm. meter. Installert i rom med forsynings- og avtrekksventilasjon for å sikre normal drift med et vakuum i skorsteinen på 2,5-3,5 mm. vannsøyle.

Produktet er utstyrt med en fakkelbrenner med et keramisk varmeelement. Når startdelen av pellets er fylt opp, slås viften og varmeapparatet på, etterfulgt av tenning. Luften tilføres i en spiral, og mettet hele laget jevnt med oksygen med nesten fullstendig forbrenning. De varme gassene passerer gjennom varmeveksleren tre ganger for maksimal varmegjenvinning. Den sintrede slaggen fra overflaten på brenneren fjernes automatisk ved hjelp av en mekanisk stasjon i henhold til programmet.

Driftsmoduser, regulering av prosessen med å blåse varmeveksleren og rengjøring er satt på kontrollenheten. I tillegg kan innstillingen utføres eksternt fra fjernkontrollen..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Selges til en pris av 265 000 rubler.

Kiturami KRP 20A Fordeler:

 • høy effektivitet over 92%;
 • lønnsomhet;
 • varmtvannsforsyningskretsen varmer vann opp til 60 grader med en kapasitet på 9 l / min;
 • automatisk diagnostikk;
 • brannslukningsanlegg med temperatursensor ved brennerinnløpet og en elektromagnetisk ventil;
 • stort volum kjølevæske;
 • overopphetingsbeskyttelse;
 • stille arbeid;
 • varmeveksler pneumatisk rengjøring;
 • fjerntermostat for driftsmodusstyring og parameterinnstilling.

Ulemper:

 • dannelsen av slaggkaker på brennerens rist, som forstyrrer normal drift, utseendet av sot, en økning i forbruket av pellets og en reduksjon i effektivitet;
 • maktavhengighet.

Videogjennomgang av enheten:

Kostrzewa Twin Bio Lux NE

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Kostrzewa (Polen).

Opprinnelsesland – Polen.

Stilig økonomisk modell med automatisk drivstofftilførsel for oppvarming av rom opp til 200 kvm. meter. Optimal utnyttelse av varmeoverflaten sikres av den flate konstruksjonen med “tunger – vannrør” samtidig som minimumsmålene opprettholdes. Enheten er utstyrt med en Platinum Bio VG-brenner med variabel geometri, en selvrensende funksjon i kontinuerlig modus, som er i stand til å brenne de rimeligste pellets. Samtidig krever rengjøring av kjelen ikke fjerning. For fremstilling av en kompakt vertikal varmeveksler brukes kjelestål av høy kvalitet P265GH med en tykkelse på opptil 5 mm.

Enheten er utstyrt med et system for å overvåke tilstedeværelsen av drivstoff i tanken og asken. I arbeidsprosessen finner informasjon om kommende handlinger sted, inkl. fôring av pellets eller rengjøring. Begrensningen av skadelige utslipp skyldes bruk av et integrert keramisk kammer og brenner.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Gjennomsnittsprisen fra produsenten er 414 000 rubler.

Kostrzewa Twin Bio Lux NE [Fordeler:

 • brenner med variabel geometri og selvrensende funksjon;
 • kontroll av mengden pellets;
 • lavt nivå av skadelige utslipp;
 • muligheten til å koble til flere varmekretser, inkl. varmt gulv;
 • innstilling av temperaturen i vær eller manuelle moduser;
 • regulering av varmeveksleren;
 • modulering og kontroll av flammen ved bruk av en fotocelle;
 • starte eller stoppe med lav termisk treghet;
 • eliminering av gass som dukker opp under tenning på grunn av tre forbrenningsfaser;
 • i tilfelle strømbrudd, gjenopprett de siste innstillingene med Autostart -funksjonen;
 • muligheten for ekstern kontroll av alle funksjoner og systemer fra en datamaskin eller smarttelefon;
 • beskyttelse mot frysing og overoppheting;
 • pumpeblokkeringsbeskyttelse;
 • inkluderingsindikasjon.

Ulemper:

 • kompleks tilpasning;
 • hvis den er installert feil, en stor fråtsing for pellets.

Teplodar Kupper OK 20

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Merke – Teplodar (Russland).

Opprinnelsesland – Russland.

En kompakt modell av kraftig enkeltkrets automatisk varmeutstyr laget i Russland. Varme fjerningseffektivitet for romoppvarming opp til 200 kvm. meter leveres av det utviklede overflatearealet på vannkappen, supplert med en varmeveksler for vannrør. Installasjonen av pelletbrenneren utføres uten tilleggsarbeid i stedet for askedøren. Det er en fotosensor som oppdager tilstedeværelse av brann i brannboksen for å slå på tenningen med gjenopptakelse av forbrenningsprosessen. Enfaset strømforsyning.

Over, for å spare plass, er det en voluminøs beholder med en snegl som mater pellets, samt et kontrollpanel for å stille inn parametere.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Minimumspris – 86 400 rubler.

Teplodar Kupper OK 20 Fordeler:

 • innebygd fjernkontroll for automatisk kontroll av tenning, forbrenningsprosess, vedlikehold av temperaturbalansen til kjølevæsken;
 • delvis askeblåsing med innebygd vifte;
 • Varmeelement for 6 kW;
 • enkel konvertering til fast drivstoff;
 • automatisk diagnostikk;
 • inkluderingsindikasjon;
 • overopphetingsbeskyttelse;
 • basaltisolasjon;
 • økonomisk forbruk av pellets;
 • kompakthet.

Ulemper:

 • uten skorstein og termostatelementer;
 • vanskeligheter med å rengjøre en horisontal skorstein;
 • det er ikke veldig praktisk å komme inn for å fylle bunkeren med pellets.

Videoanmeldelse Teplodar Kupper OK 20:

12 Savitr Lux 9

Elektrisk kjele for gulvvarme

Relativt dyrt, men kraftig og funksjonelt utstyr. Har tre effektnivåer. Automatisk rotasjon av varmeelementer. Kjelen bruker et Omron-relé av høy kvalitet, pålitelig og uavhengig av kontrollkretsbeskyttelsen mot overoppheting, frysing og lekkasje av kjølevæske..

Fordeler:

En-krets elektrisk (varmeelement) kjele

Effekt 9 kW

Veggmontering

Trefaset og enfaset tilkobling

Sirkulasjonspumpe (innebygd), som allerede i stor grad begrunner den høye prisen på selve kjelen

Funksjonalitet: trykkmåler, utetemperaturføler, termostat, programmerer

Det er et display

Mulighet for tilkobling av ekstern kontroll

Overopphetingsbeskyttelse, automatisk diagnostikk, luftventil, sikkerhetsventil

Minuser:

Kontaktoren er ikke av høyeste kvalitet

Fordi det er en ekstern trykkmåler, det er vanskelig å demontere kjelen

Mangel på statistikk om gjennomsnittlig daglig temperatur

generell informasjon

Elektrisk kjele for gulvvarme

Elektriske kjeler for gulvvarme er de enkleste enhetene for oppvarming og tilberedning av varmebærer (varmt vann).

De varmer alene, uten bruk av drivstoff, noe som forenkler driften i stor grad, både når det gjelder mindre bekymring og sikkerhet.

For å jobbe trenger de bare en elektrisk strøm i nettverket og vann i en varmeveksler. Det er ikke nødvendig å transportere drivstoff, lagre og lagre det, laste det inn i brennkammeret, etc. Vedlikehold av slike kjeler er det enkleste og rimeligste for alle. I tillegg er det ikke nødvendig å få tillatelse til å bruke en slik enhet fra de relevante tilsynsmyndighetene..

Kjelevalgsparametere

Arrangementet av et gulvvarmesystem er ikke bare forbundet med riktig arrangement av elementer, men også med valg av et apparat for oppvarming av kjølevæske. Oftest brukes elektriske kjeler til dette formålet. Men kvaliteten avhenger av mange parametere, inkludert prisen..

Derfor, når du velger en elektrisk enhet, må du ta hensyn til følgende egenskaper:

 • Materialet som kjeletanken er laget av, anbefaler eksperter å velge rustfritt stål
 • Korrosjonsbestandighet til varmeelementet
 • Isolasjonsmotstand
 • Beskyttelsesfunksjoner til enheten (fra å slås på uten vann)
 • Muligheten til å justere varmeeffekten

De er utstyrt med et mikroprosessorkontrollsystem, som sikrer den mest stille driften av utstyret..

sammenligningstabell

Wirbel ECO SM 25Sime Solida 5 PLFACI Base 26 ZOTA Pellet 15S Teplodar Kupper OK 20
Maksimal termisk effekt, kW 28.6 26 26 15 tjue
Oppvarmet område, kvm. m 200 192 260 150 200
Effektivitet,% 93.3 76,6 92 90 83
Installasjon utendørs
Automatisk fôring Ja
Sirkulasjonspumpe Ja Nei Nei Nei Nei
Ekspansjonstank, l Ja Nei Nei Nei Nei
Varmebærertemperatur, grader. MED 80 50-95 55-85 60-95 95
Maks. trykk i varmekretsen, bar 2.5 4 1.5 3 2
Varmetilkobling grenrør, tomme 1 2 1 2
Skorsteinsdiameter, mm 80 150 160 150 150
Dimensjoner (BxHxD), cm 94х147,5х65 47x108x55,5 50×120,5×180 114x157x106 48,5x74x83
Vekt (kg 280 350 350 333 163
Garanti, år 1 2 1 1 2

Hemmeligheter for det riktige valget

Når man kjøper oppvarmingsutstyr som går på trepiller, styres mange av et budsjett. Dette er delvis feil tilnærming. Området som skal varmes opp må tas i betraktning. Velg en kjele med en effektreserve på 20%.

Hvis utstyrskostnaden er et tungtveiende kriterium, vær oppmerksom på at modeller med samme tekniske egenskaper fra innenlandske og utenlandske produsenter kan variere sterkt i pris. I tillegg er det en rekke enheter som kan operere på forskjellige typer drivstoff. Kombinerte kjeler er dyrere, men gir flere fordeler.

Det er viktig å vite at effektiviteten til en pelletskjel også avhenger av kvaliteten på drivstoffet. Kjøp pellets fra anerkjente produsenter. Utstyr tilførsels- og avtrekksventilasjon i kjelerommet.

Prinsippet for drift av automatiske pelletskjeler

Når kjelen startes fra kald tilstand, lastes pellets manuelt inn i skruematingmekanismen. Deretter startes det automatiske kontrollsystemet til enheten, brenneren tennes og den automatiske tilførselen av pellets til forbrenningsområdet starter..

Når temperaturen på varmemediet når den innstilte verdien, stopper tilførselen av pellets. Når temperaturen på oppvarmingsvannet synker, blir tilførselen av pellets til forbrenningskammeret gjenopprettet, etterfulgt av automatisk tenning av brenneren.

Pelletsfôring

Drivstofftilførsel av pellets til brenneren utføres ved hjelp av en transportør-type skruemater. Vanligvis er den delt inn i 2 deler: hvis pellets løper ut i den som ligger nærmere enheten, starter den andre transportøren og fyller den første med drivstoff.

Kontrollen av tilstedeværelsen av drivstoff i materen utføres ved hjelp av spesielle fotosensorer. Drivstofftilførselen til pelletskjeler er ferdig med et pelletlagringskompleks, volumet på bunkeren vil avhenge av installasjonens termiske effekt.

Hvis den innebygde pelletsbeholderen er tom, vil sensor for nedre tank fungere og sende et signal til sikkerhetsautomatikken, som vil slå av kjelen. Mange moderne pelletsforbrenningsenheter er utstyrt med et automatisk startsystem..

Kjelene kan angi forskjellige drivstofftilførselshastigheter på minutter, det vil si at brukeren angir tiden for pellets skal nå forbrenningsnivået, standardverdien er ikke mer enn to minutter, noe som er nok for automatisk tenning. Det er også en innstilling for hastigheten på vakuumtilførselen til drivstoff for automatisk fylling av drivstofftanken.

I mangel av et slikt system styres det automatiske inntaket av kjeleslangen fra et eksternt drivstofflager.

Tenning og forbrenning

Tenn pellets på samme måte som alt fast drivstoff. Det beste alternativet er å bruke spesielle stoffer til tenning, selv om granulatene antennes godt uten dem. Hvis du bruker en startvæske, helles granulatene over den, venter litt på at væsken skal absorberes og deretter settes fyr på.

I systemer med automatisk tenning utføres det av elektriske ovner som det tilføres luft gjennom. Etter at pellets blusser godt opp og flammen blir stabil, begynner de å justere lufttilførselen for å øke enhetens termiske effekt..

I tilfelle når det er nødvendig å øke varigheten av forbrenning av drivstoff og mer økonomisk bruk, vil det være nødvendig å begrense oksygentilførselen. For å øke forbrenningshastigheten tilsettes luft, tvert imot

Fjerning av aske

I automatisk modus fortsetter forbrenningen av pellets på risten til brennerinnretningen, flammen er jevn med en gul farge. Da vil brennstoffet i forbrenningskammeret brenne helt, svart røyk kommer ikke ut av pipen, og det blir veldig lite askerester.

Basert på forbrukerkvaliteten til det faste drivstoffet som brukes, fjernes aske med forskjellige intervaller. I dette tilfellet er det nødvendig å sikre at askenivået ikke stiger til toppen av brenneren..

Vanligvis fjernes aske før lasting av drivstoff. Moderne pelletskjeler har et automatisk askerens- og lossesystem, som forhindrer oppbygging og slagging av de indre overflatene rundt brenneren.

Hvordan installere

Du kan prøve å installere en pelletskjel hjemme med egne hender hvis du har spesiell kunnskap eller bruker Internett, der trinnvise instruksjoner presenteres. Imidlertid er det bedre å overlate løsningen av et slikt spørsmål til fagfolk fra en spesialisert organisasjon som har en byggelisens, som på en pålitelig måte kan montere enheten under reparasjon eller bygging..

Før du fortsetter med installasjonen, er det nødvendig å fullføre designet.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Hovedtrinn

1. Forberedende:

 • forberedelse av lokalene;
 • styrking og utjevning av en ildfast base som tåler enheten;
 • legging av elektriske ledninger;
 • installasjon av ventilasjon og skorstein.

2. Installasjon og rørføring:

 • installasjon på en ås, tilkobling til skorsteinen i gass-luftkanalen;
 • installasjon av beholderen, tilkobling av sneglen;
 • montering av kontrollpanelet;
 • sirkulasjonspumpe;
 • installasjon av en ekspansjonstank;
 • installasjon av automatisering for kontroll av returen;
 • backup strømforsyning ledninger, stabilisator installasjon;
 • tilkobling av kjølevæskekretsen og retur.

3. Idriftsettelsesaktiviteter:

 • kontroll med overholdelse av prosjektet;
 • tetthetskontroll;
 • kontroll av automatisering;
 • krymping;
 • kontrollstart og måling av parametere;
 • justeringsarbeid.

4. Første start:

 • å fylle beholderen med pellets;
 • sjekke vanntrykket, om nødvendig oppfylle standarden;
 • åpne røykdemperen;
 • tenning – med kontrollpanel eller manuelt;
 • sjekke om parameterne er i samsvar med prosjektet;
 • stopp etter utbrenthet;
 • kontroll av temperaturen på varmemediet for å forhindre dannelse av kondens.

Vanlige feil

 1. Manglende returtemperaturkontroll.
 2. Utilfredsstillende tetthet i gasskretsen, redusert effektivitet på grunn av lekkasje av pyrolysegass;
 3. Dårlig varmeisolering av basen, forårsaker kondens og utslipp av skadelige stoffer.
 4. Uoverensstemmelse mellom kjelestørrelsen og brannsikkerhetskravene, noe som ikke tillater service på bunkeren eller skruen.

Pelletskjeler kjennetegnes ved effektivitet, brukervennlighet og lang batterilevetid. Men de optimale parameterne kan bare oppnås ved riktig valg av utstyr, installasjon og igangkjøring..

Liste over de beste modellene av husholdningspelleter

Til tross for den store populariteten til pellets, er valg av utstyr ikke så stort:

 • Valday 22M. Russland. Dette er en enkeltkrets pelletvarmekoker. 22 kW er maksimum, 4 kW er minimum. Utstyret fungerer på pellets laget av torv, tre og kan varmes opp med tre. Fuktighetsinnholdet i råvarer er opptil 35%. Ved legging av ved installeres ytterligere rister. Askeinnhold 90%, innebygd fjernkontrollenhet, beskyttelse mot overoppheting. Beholderlast opptil 160 kg. Forbruk 6,3 kg / t. Varmeveksleren er stål; enheten opererer på en last opptil 26 timer. Pris fra 1960 $ (13800 gni.).
 • Kupper PRO. Teplodar. Enhet med en krets og automatisk brenner. Effekt 4-22 kW. Oppvarming med sagflis er akseptabelt, egnet for hus med et areal på 20 m2 eller mer. Det er en mulighet for omkonfigurering for gasstilførsel, i den grunnleggende konfigurasjonen er det et 6 kW varmeelement. Den universelle enheten fungerer også på strøm – dette er praktisk for perioder utenom sesongen. Det automatiske kontrollpanelet minimerer brukerengasjement. Ved første start er det nødvendig å angi driftsmoduser, deretter opprettholder utstyret de angitte parametrene. Bunker med et volum på 120 kg, forbruk opptil 9 kg / t, driftstid på en last opptil 14 timer. Effektivitet 95%. Pris fra 1330 $ (94000 gni.).
 • Stropuva P20. Den litauiske produsenten tilbyr pelletsaggregater uten snegl for fôring av råvarer og et selvantennelsessystem. For å starte enheten må du slå på gassbrenneren, energibæreren legger seg i kammeret under påvirkning av tyngdekraften. Effekten er 20 kW, regelmessig fjerning av aske er 1 gang på 4-5 uker. Effektivitet opptil 90%, stål varmeveksler, pris fra $ 2200 (160 000 rubler). Enheten har 4 innebygde temperatursensorer-dette lar deg finjustere modusene og kontrollere driften av brenneren. Det er en tvungen vifte – det er mer praktisk å endre intensiteten på oppvarming av kjølevæsken. Et relativt lite volum av bunkerrommet (90 kg) og lavt drivstofforbruk innen 4 kg / t er fordeler. På én last fungerer enheten opptil 23 timer.

Er det mulig å bruke en elektrisk kjele for varmtvannsforsyning og gulvvarme

Bruken av elektriske kjeler til et vanngulv og varmtvannssystemer er direkte utelukkende begrenset til varmeelementer. Designet gir to separate sirkulasjonsringer, som hver har sin egen varmeenhet. Separate kretser, letter reguleringen av varmeintensiteten til varmtvannsforsyningen og varmemediet.

Elektrodemodeller er ikke beregnet for tilkobling til varmtvannsforsyning, men om nødvendig kan varmeren endres. I dette tilfellet vil kjelerørene omfatte:

 • Indirekte varmekjele – for oppvarming av varmtvannsforsyning vil det være nødvendig å varme kjølevæsken til en temperatur på 10-20 ° C mer enn det som kreves for varme gulv. Kretsen vil fungere, som i lignende systemer med en installert gassvarmegenerator.
 • Komb med en miksenhet – det vil ikke fungere direkte for å drive vanngulvet fra den elektriske kjelen, på grunn av den høye temperaturen i kjølevæsken. Du må redusere intensiteten på oppvarmingen. For dette legges en blandeenhet til ordningen, som ligger på den hydrauliske manifolden. Bare med denne tilkoblingen vil gulvvarmeenheten med en elektrisk kjel av elektroder fungere.kam installasjon
 • Termiske sensorer – en sensor er innebygd i designet som registrerer kjølevæskets oppvarmingstemperatur, men om nødvendig er en romtemperaturføler i tillegg koblet til for å kontrollere oppvarmingen av luften i rommet. Ved bruk av gulvvarme installeres sensoren i en avstand på 15-20 cm fra gulvoverflaten.

Rørledningen til vannbunnen inkluderer i tillegg til kammen et vannbehandlings- og filtreringssystem og en sammensetning av vannkretsen. Sørg for å installere en jordforbindelse for å forhindre elektrisk støt..

Elektriske kjeler med en rørformet varmeapparat er koblet til strømnettet via en jordfeilbryter. Elektrodesamlinger, utelukkende gjennom automatisering.

Oppvarmingstiden til det varme gulvet fra den elektriske kjelen avhenger direkte av typen utstyr som brukes. Elektrodemodeller når driftskraft nesten umiddelbart. I varmeelementer elektriske kjeler, før du leverer et oppvarmet kjølevæske, må du vente i omtrent 10 minutter.

Beskrivelse av den elektriske kjelen

En vannvarmekjele, drevet av elektrisitet, er en isolert beholder med et visst volum. Polyuretanskum brukes som varmeisolerende materiale. Utenfra er beholderen beskyttet av et hus i rustfritt stål.

Den indre overflaten er dekket med glassemalje eller laget av stål, som påføres emalje med tilsetning av titan. Belegget tåler høye temperaturer, reagerer ikke med vannsalter, korroderer ikke.

Kjelen er utstyrt med uttak for kaldt og varmt vann. Vannvarmere, som varmesystemet kan kobles til, er utstyrt med utløp for kjølevæsken, som strømmer gjennom rørsystemet til radiatorene eller til gulvets hovedledning, og går tilbake langs kaldkretsen tilbake til kjelen. Kjølevæsken tømmes gjennom inntaksrøret for varmtvann.

Det er en kontrollenhet for automatisk regulering av driften av den elektriske kjelen. Den består av en temperatursensor, termostat og termostat. Utstyret er plassert under et beskyttende stålhus. Bare termostatpanelet vises på utsiden. Det termiske regimet for vann er satt på det..

Det er et varmeelement inne i beholderen. Det kan være et varmeelement, en elektrode eller en induksjonsspole. Disse enhetene er koblet til et 220 V. nettverk. Avhengig av varmekilden skiller noen modifikasjoner av kjeler seg.

 1. Varmeelementer; dette er det vanligste vannoppvarmingsutstyret. Kjølevæsken bringes til en viss temperatur ved hjelp av et varmeelement. Den er installert på den nedre overflaten av brannboksen. For å forhindre dannelse av kalk på varmeelementet, plasseres det i et metallrør. Ekstra beskyttelse er magnesiumanoden.
 2. Elektrodekjeler; en metallstang fungerer som en elektrode. Han er katoden. Det tilføres en strøm til den. Kjelekroppen fungerer som en anode. Når systemet slås på, begynner ionene å endre polaritet og tiltrekkes enten til stangen eller til veggene i kjelen. Den kaotiske bevegelsen av ladede partikler frigjør energi som øker temperaturen på vannet..
 3. Kjølevæsken kan varmes opp ved hjelp av en induksjonsspole, i midten av hvilken er en metallstang; en elektrisk strøm tilføres spolen. Et elektromagnetisk felt dannes rundt det og rundt stangen; det oppstår virvelstrømmer som varmer opp kjølevæsken.

Elektrisk kjele for gulvvarme

Hvis den elektriske kjelen bare brukes til oppvarming av vann, som er beregnet på husholdningsbehov, velges en horisontal enhet med lav effekt. Det er enkelt å montere på veggen. Utstyr av vertikal form, høy effekt er beregnet på varmtvannsoppvarmingssystemet. De er installert på gulvet eller på veggen..

Varmvarmere anbefales å plasseres i et eget rom. Hvis enheten er montert på en trevegg, er det nødvendig å dekke overflaten med asbestplate eller basaltpapp. Utstyret installeres i en høyde på 1,5 m fra gulvet og 80 cm fra taket.

Til husholdningsvarmeapparater holder gassovner en avstand på 50 cm. Elektriske kabler ledes ut ovenfra slik at de ikke får vann i en nødssituasjon.

De viktigste produsentene av varmeutstyr er Buderus, Logamax, Kospel EKCO, Aton Electro, Galan, Barskiy Mashzavod. Utstyret velges avhengig av kapasitet, driftseffekt og antall vannkretser. For gulvvarme kjøpes enheter med 2 kretser.

Du kan sette sammen en elektrisk kjele for gulvvarme selv. Et fat i rustfritt stål er valgt som beholder. Utenfra er den isolert med mineralull.

Betydelige egenskaper og utstyr

Elektrisk kjele for varmtvannsgulv

Elektriske ovner er delt inn i flyt og lagring. For varmtvannsforsyning brukes ofte gjennomstrømningsmodeller; for oppvarming kreves en kjele (kjele) av lagringstype.

Med en kjele for multi-tariff energibetaling kan du spare: mesteparten av tiden vil kjelen fungere i nattsonen når strømmen er billigere.

Eksperter anbefaler å beregne volumet på stasjonen basert på forholdet på 25 liter per kilowatt effekt. Det grunnleggende kravet til kjelen: god varmeisolering av veggene.

Den nødvendige kjeleeffekten beregnes som 1 kilowatt per ti meter areal pluss en korreksjonsfaktor.

For regioner med et temperert klima er det nok å legge 15 prosent til designkapasiteten, for nordlige regioner – å øke den med halvannen til to ganger. For en dobbeltkrets kjele, legg til den endelige verdien minst en fjerdedel på varmt vann.

Varmeelementet, uansett type, plasseres i varmevekslertanken. Selve tanken er utstyrt med dyser for tilkobling av tilførselsrøret og retur.

Kontrollenhetene inkluderer nødvendigvis:

 • trykk måler;
 • temperatursensor med sikkerhetsventil;
 • luftventilen;
 • manuell eller autoregulator;
 • elektrisk node for tilkobling til nettverket.

Strømkontroll kan trinnvis og glatt (hvis det er en innebygd reostat i kontrollsystemet).

En importert modell av høy kvalitet er vanligvis utstyrt med tilleggsfunksjoner: jevn oppstart, flytende krystallskjerm, muligheten til å programmere innstillinger.Elektrisk kjele for varmtvannsgulv

Det finnes modeller med innebygde ekspansjonskar. Pakken kan inneholde en pumpe, inkl. med flertrinns regulering.

Utstyrsklassifisering og driftsprinsipp

En elektrisk kjele omdanner elektrisk energi til varme og kan, avhengig av designfunksjonene, være:

 • TENOV;
 • elektrode;
 • induksjon.

Uansett type er moderne modeller utstyrt med en termostat, som du kan justere enhetens effekt og graden av oppvarming av kjølevæsken med.

Vanligvis er det også mulig å motta informasjon fra en ekstern sensor for å overvåke temperaturen på luftmassen i et bestemt rom..

Driftsforhold

For gulvvarme kan bare varmeelementer brukes. Designet har to sirkulasjonskretser med separate varmeenheter. Dette lar deg enkelt justere graden av oppvarming av kjølevæske og vann for husholdningsbehov. Elektrodekjeler kan ikke kobles til varmt vann, men varmeapparatet kan endres. I dette tilfellet er flere elementer inkludert i selen:

Driftsforhold

indirekte varmekjele;

 • blandeenhet;
 • termiske sensorer.

Kjelen kan brukes til å varme opp vann til husholdningsbruk. Det skal være 10-15 grader varmere enn kjølevæsken. Systemet fungerer på samme måte som utstyr med installert termisk gassgenerator. Det er umulig å bringe kjelen direkte til gulvvarmen, dette tillater ikke temperaturen på væsken, derfor brukes en blandeenhet. Det reduserer oppvarming ved å la systemet fungere fra en elektrodeenhet..

Temperaturfikseringssensoren er allerede innebygd i utstyret. Men hvis det ikke er inkludert i settet, kan du bruke romutstyr som regulerer oppvarmingen av luften i rommet. Enheten må monteres i en høyde på 15-20 cm over gulvoverflaten. Rørledningen inkluderer filtrering og vannbehandling, påfylling av kretser. Mesteren må definitivt installere jording, det vil forhindre strømbrudd.

Kjeler med rørformede varmeovner er koblet til nettverket, og enhetene på elektrodene drives av automatisering. Gulvvarmetiden avhenger av konstruksjonstypen. Varmeelementutstyret øker temperaturen på ti minutter, og elektrodenhetene takler øyeblikkelig.

Egnede modeller

Ikke alle elektriske kjeler er egnet for gulvvarme. Noen modeller kan endres ved å legge til ekstra utstyr. Andre kan ikke endres. TI-utstyr fra noen produsenter er kjøpt for varmesystemet:

Kjele Kospel EKCO

serie laget spesielt for gulvvarme – Kospel EKCO;

 • enheter som du kan koble til en indirekte varmekjele – Ferroli;
 • bare ACV-kjeler er egnet for oppvarming, men en platevarmeveksler for varmtvannsforsyning kan kobles til E-tech S-serien;
 • enheter som tillater bruk av frostvæske som kjølevæske – Rilano;
 • design utgitt separat for gulvvarme og radiatorer – Baxi AMPTEC;
 • produkter fra Barsky Machine Plant.

Elektrodeutstyret er produsert av det russiske selskapet GALAN. Kjeler i serien Geyser, Vulkan og Ochag er egnet for gulvvarmesystemer. Alle modellene er veldig populære for kvalitet og pålitelighet, de er testet under normale bruksforhold og oppfyller alle krav.

Redusere kostnader

Den største ulempen ved drift av elektriske kjeler er det høye forbruket av elektrisk energi. Men ifølge beregninger kan det forstås at selv slike kostnader vil være mye mindre enn ved bruk av sentralvarme. Moderne modeller kan kalles økonomiske, mens de er svært effektive..

Men du kan uavhengig redusere energikostnadene ved å følge noen få anbefalinger. Det er nødvendig å bruke automatisering – temperaturkontrollsensorer. De vil redusere kostnadene med 10-15%. Det er bedre å velge utstyr med fjernkontroll. Ved hjelp av fjernkontrollen bytter de modus uten å åpne kjelerommet.

Temperaturkontrollsensorer.

I tillegg kan du nekte varmtvann. Det er bedre å installere en elektrisk kjele, strømkostnadene er 40% lavere enn for dobbeltkretsvarmesystemer. For å varme gulvene er det nok med en kjele, som bare varmer opp kjølevæsken. Strømforbruk er angitt i den tekniske dokumentasjonen som er vedlagt utstyret.

En erfaren håndverker vil enkelt velge og installere en elektrisk kjele for et varmt gulv med egne hender. Hvis eieren av lokalene ikke har spesielle ferdigheter for slikt arbeid, er det bedre å overlate det til en spesialist. Installasjonen må være pålitelig og av høy kvalitet, ellers vil det være periodiske feil i systemet..

Induksjonsoppvarmet apparat

I slike kjeler er varmeelementet laget av et dielektrisk legeme med en spole og et kjernesår på. Strømmen i spolen forårsaker en potensiell forskjell i kjernen, som varmes opp raskt nok. Varmeenergi overføres til varmebæreren.

Kjeler med et induksjonsprinsipp for drift er slitesterkt, de har høy effektivitet og tjener eksepsjonelt lang tid. Designet er så enkelt at det kan lages av tilgjengelige verktøy.

Dette er en kjele med høy effektivitet og lang levetid. Industrielle modeller er ganske dyre, men hvis du ønsker det, kan du lage en hjemmelaget induksjonsanalog. Enhver varmeoverføringsvæske er egnet, og sammenbrudd er ekstremt sjeldne.

Hvorfor trenger du?

Ved hjelp av en elektrisk kjele blir varmebæreren oppvarmet (og som regel varmtvann til husholdningsbruk). Det oppvarmede kjølevæsken varmer huset ved å sirkulere i gulvvarmesystemet. Uten kjele kan systemet bare drives fra sentralvarmenettet, noe som ikke alltid er mulig både fysisk og økonomisk. Derfor er en elektrisk kjele for et varmt gulv faktisk en kilde til varme for et rammehus.

Fordeler med induksjonskjeler

Blant de positive egenskapene til denne enheten er det verdt å markere:

 • pålitelighet;
 • sikkerhet;
 • evnen til å bruke et kjølevæske av hvilken som helst type;
 • beskyttelse mot plakk;
 • konsekvent høy effektivitet;
 • rask utgang til arbeidsmodus;
 • mangel på avtagbare tilkoblinger.

Produserer en induksjonskjele

Utformingen av disse kjelene, som for varmeelementer, er ganske enkel, så hvis du ønsker det, kan du lage din egen produksjon. Du trenger bare å forberede:

 • sveise inverter;
 • nippers;
 • kvern;
 • ståltråd;
 • rustfritt stål wire stang;
 • tykkvegget plastrør;
 • adaptere;
 • metallnett;
 • kobberemaljet ledning.

Trinn 1. Materialet som vil bli bestrålt av elektromagnetiske bølger vil være små biter av trådstang eller ståltråd ø7 mm. Maksimal lengde på segmentene er 5 cm.

Trinn 2. Det er nødvendig å gjøre saken. Det vil samtidig:

 • grunnlaget for å lage en induksjonsspole;
 • del av varmeanlegget.

For fremstilling av saken brukes et plastrør med en indre diameter på litt mindre enn 5 cm.

Trinn 3. For å koble kjelen til vannforsyningen, brukes adaptere. Gjennom disse adapterne vil det avkjølte kjølevæsken komme inn i kjelen, og den oppvarmede vil gå tilbake til rørledningen. På dette stadiet er den første adapteren festet til basen..

Trinn 4. Et jernmaske legges i bunnen av strukturen. Det forhindrer at ledningsbiter kommer inn i bagasjerommet.

Trinn 5. Etter det er selve ledningen fylt opp. Det bør være akkurat nok til å fylle hele ledig plass i beholderen. Den øvre delen av kroppen lukkes av den andre adapteren.

Trinn 6. Etter opprettelsen kan du gå videre til det viktigste – induksjonsspolen. Emaljert kobbertråd blir tatt og viklet rundt kroppen i nitti svinger. De bør plasseres omtrent i midten av strukturen..

Trinn 7. Deretter skal den elektriske varmekjelen kobles til varmesystemet. For å gjøre dette, blir en liten seksjon kuttet ut av rørledningen, og en struktur er festet i stedet.

Trinn 8. Spolen er koblet til omformeren, systemet er fylt med vann.

applikasjon

Det er ingen grunnleggende begrensninger for bruk av elektriske kjeler. Hovedbegrensningene er strømprisene i regionen. I områder der det ikke er mulig å koble til sentralvarmesystemet, er det praktisk talt ingen alternativer for oppvarming av huset – verken elektrisitet eller andre typer drivstoff som er mye mer arbeidskrevende å bruke og krever menneskelig deltakelse (vedlikehold, tilsyn, tilsyn, levering og lagring av drivstoff, etc.). etc.). Elektriske kjeler med lite vedlikehold velges ofte.

Strømforbruk

Bilde 11

Strømforbruket bestemmes av typen varmeovn og effekt.

Størrelsen på det forventede forbruket er et veldig presserende spørsmål, siden det bestemmer hvor mye penger som må betales regelmessig for strøm..

Derfor er det nyttig å beregne effekten og bestemme forbruksparametrene før du kjøper en kjele..

Merk følgende! Bruken av mer moderne design av elektriske kjeler lar deg stabilisere og redusere strømforbruket og dermed kostnadene ved å betale for det..

Sparer

Energisparemuligheter, i tillegg til å velge mer økonomiske modeller og typer varmeovner, er basert på bruk av varmebærerens termiske treghet. For eksempel, i nærvær av et betonggulv, blir det mulig å koble varmeren fra nettverket med jevne mellomrom..

Betonglaget avkjøles i lang tid, noe som gjør at du kan spare energi (og penger) betydelig – opptil 30%, og noen ganger mer. I tillegg vil det være rasjonelt å organisere riktig fordeling av kretsene i forskjellige rom – det er kjøligere i korridorene, i stua eller på badet – det er varmere. Denne separasjonen vil bidra til å redusere varmeintensiteten og generere besparelser..

Fremgangsmåten for montering av en kjele med varmeelementer med egne elver

Før du lager en elektrisk kjele med egne hender, bør du ta vare på tilgjengeligheten av en pålitelig kraftledning. Bare utstyr med en kapasitet på ikke mer enn 6 kW kan kobles til vanlige nettverk med en spenning på 220 V og en frekvens på 50 Hz. Hvis det kreves en kraftigere kjele, må en trefaset ledning og en egen inngang gjøres for det..

Så vi begynner å montere en hjemmelaget elektrisk varmekjele fra et rør med et tverrsnitt på 159 mm med en veggtykkelse på 10 mm. Dette røret vil tjene som kjeletrommel. For det trenger du enten en fabrikkprodusert halvkule med et snitt på 159 mm og en tykkelse på 10 mm, eller metallplater med en tykkelse på 8 mm av en lignende seksjon.

Gjør-det-selv elektrisk kjele for hjemmet: hvordan lage + installasjonsdiagram-driftsprinsipp

Taket på kjelen, som varmeelementene senere skal legges inn i, kan lages av en kanal med en tykkelse på 8 mm.

Vi kutter en ¾ tommers erme i kjelekuppelen. Vi skruer dreneringsventilen inn i denne hylsen. I tillegg trenger du 2 1-tommers rør for tilsig og retur. Trådene på grenrørene kan lages både innvendig og utvendig. Alt avhenger av hvilken som er mer praktisk for deg å jobbe med..

For å avlaste overflødig trykk må du forberede et grenrør for innkobling av bypass-kanalen. Du trenger også 3 adaptere, i hvilke et varmeelement for en elektrisk kjele vil bli skrudd inn. Nok en adapter vil være nødvendig for den termiske sensoren. I tillegg trenger du holdere for automatisering..

Vær oppmerksom på at det er lurt å kutte trådene på dysene og adapterne umiddelbart.

Forberedte gjengede rør, det samme som på varmeelementer, må umiddelbart skrus inn i adapterne. Dette er nødvendig for at tråden ikke skal bli skadet under sveising til taket. For å markere innsettingspunktene til varmeelementer, må rørets ytre diameter deles i 6 like sektorer i henhold til radiusens størrelse. Deretter tegner vi tre identiske sektorer strengt i en vinkel på 120 °.

Det neste trinnet er å begynne å kutte. Etter å ha fullført markeringene, bruker du en plasmaskærer, og kutter ut hullene for rørene til varmeelementene. De skal bare kuttes langs den ytre konturen. Med alle andre rør spiller dette ingen rolle..

Gjør-det-selv elektrisk kjele for hjemmet: hvordan lage + installasjonsdiagram-driftsprinsipp

Vi begynner å sveise. Først fanger vi opp rørene på flere punkter slik at de ikke ledes. Deretter sjekker vi nøyaktigheten av stedet, hvis det er nødvendig, trykker du lett på den med en hammer, og lager deretter en kontinuerlig søm. Det er viktig at adaptere for varmeelementer i en elektrisk kjele for oppvarming med egne hender stikker 1 cm over overflaten av kjelbuen.

Deretter må du sørge for at varmeelementene passer helt inne i den elektriske kjelen. Derfor, etter påføring av en kontinuerlig søm, er det nødvendig å skru varmeelementene inn i adapterne.

Vi fortsetter å kutte buen fra kanalen. I midten lager vi et hull for luftventilens grenrør, hvoretter vi sveiser selve grenrøret. På siden lager vi et hull for temperatursensoren og sveiser også røret under den.

Alle fremspring, grader og rester av sveisearbeid må rengjøres nøye med en kvern. Den indre overflaten på hvelvplattformen skal være helt flat. Rørene for installasjon av varmeelementer vil bare stikke 1 cm ut fra utsiden.

Vi fikk en ganske kraftig elektrisk kjele med egne hender med 3 varmeelementer. Hvis du trenger en enklere enhet, kan den i henhold til samme prinsipp settes sammen for 1 eller 2 varmeelementer.

Hvilke verktøy vil være nødvendig

Før du starter arbeidet, må du ta vare på spesialverktøy og utstyr.

Du vil trenge:

 • inverter sveisemaskin;
 • gass- eller plasmaskjærer;
 • Vinkelsliper (kvern);
 • elektrisk drill;
 • hamre;
 • måleinstrument (målebånd, kompasser og så videre).

Hvilke verktøy vil være nødvendig

Elektrisk kjele på varmeelementer

Slik oppvarming er den vanligste. For å varme opp vann i varmesystemet ble varmeelementer brukt, plassert i en spesiell tank – en varmeveksler. Det var faktisk en vanlig metallsylindrisk tank med innebygde dyser for tilførsel og utgang av kjølevæsken..

Selve varmeelementet – varmeelement – er et metallrør med en nikrom spiral inni. For å forbedre varmeoverføringen ble rørene fylt med kvartssand.

Når strøm tilføres spiralen, blir den oppvarmet og overfører varme til kvartsfyllstoffet. Et tynt metallrør av varmeelementet varmer opp og overfører varme til vannet rundt eller annet kjølevæske.

Egentlig er dette prinsippet for drift av slike ovner. Etter å ha levert strøm til kontaktene til varmeelementene, blir varmesystemet fylt med varmt vann på 15–20 minutter.

hjemmelaget elektrisk kjele

Vi begynner å lage en hjemmelaget elektrisk kjele:

 1. Forbered tre rør ø13 mm og to ø30 mm.
 2. Varmetanken trenger et stykke stålrør ø219 mm med en veggtykkelse på 3 mm. Lengden på emnet er ca 65 cm. Dette er vår fremtidige varmetank. For tilførsels- og returrør kuttes hull med tilsvarende diameter i tankhuset. De samme hullene må klargjøres for tapping av avløpsrør og ekspansjonstank.
 3. Forberedte brystvorter er sveiset til hullene som er laget med en inverter sveisemaskin.
 4. Skjær en sirkel ut av stålplater med en tykkelse på 3–10 mm for å passe til tankens diameter. Den må sveises til en av endene på ø219 mm -røret. Behandle sveisede områder forsiktig.
 5. Lag et hull i bunnen av tanken for montering av varmeelementet.
 6. Koble kjelen til varmesystemet ved hjelp av tilførsels- og returrør.
 7. Koble ledningene til utgangskontaktene til den elektriske varmeapparatet.
 8. Installer termostat.
 9. Fyll strukturen med vann og test den for tetthet.
 10. Levere strøm til varmeelementer.
 11. Den siste fasen er maleri.

Elektrisk varmekjele

Faktisk er de overfladisk like, men selve prinsippet om oppvarming av væsken i kjelen er annerledes. Det er i seg selv et varmeelement. Det andre elementet er en isolert stålelektrode.

Elektrisk varmekjele

For å starte oppvarmingsprosessen må strømforsyningen skilles. En null er koblet til kroppen, en fase er koblet til elektroden.

Når det påføres spenning, begynner aktiv oscillasjon av ioniske partikler i væsken. Kjølevæsken begynner å varme opp. Vel, da stiger varmtvannet og går gjennom røret til varmesystemet. Den avkjølte væsken føres tilbake til kjelen.

Fordeler:

 • På grunn av den lille størrelsen på varmeapparatet, kan den plasseres i små rom;
 • Det er ingen grunn til bekymring for at kjølevæsken koker av. Uten vann inne i kjelen vil det ganske enkelt ikke fungere;
 • Ikke redd for spenningsfall;
 • Kjelens høye hastighet når driftsmodusen;
 • Mer økonomiske enheter sammenlignet med varmeelementer.

kjeler på elektroder

Minuser:

 • Den effektive driften av elektrodekjelen påvirkes av kjølevæskens kvalitet;
 • Pålitelig jording er nødvendig – det er mulighet for elektrisk støt;
 • Et slikt system tåler ikke lufting..

Alternative systemer

Konkurransen i markedet for varmesystemer for elektriske kjeler består av installasjoner som opererer på diesel og fast brensel (inkludert pellets), samt gass og kombinerte enheter..

I praksis, når vi sammenligner de tekniske og økonomiske indikatorene til de presenterte kjelene, kan det konkluderes med at elektriske installasjoner for oppvarming av et boligbygg er et av de beste alternativene for drift. Hovedfordelene er driftssikkerhet, relativt billig utstyr, stille drift, enkel installasjon og full automatisering..

Ikke alle enheter er utstyrt med et fullt automatiseringssystem, og noen (fast drivstoff) har det ikke i det hele tatt.

Et positivt trekk ved elektriske kjeler blant andre representanter er deres miljøvennlighet: under drift dannes ikke røyk, sot, aske, noe som er ekstremt viktig for å sikre brannsikkerhet..

Oppvarmingskostnad

Så langt er den billigste oppvarmingstypen gass. Men situasjonen kan endre seg snart: den blir raskt dyrere. I mellomtiden, når du installerer en gasskjele for et varmtvannsgulv, betaler du minst for energiressursene som brukes månedlig..

Andreplassen er for drivstoff som er uvanlig for landet vårt – pellets og drivstoffbriketter. Hvis vi sammenligner kostnaden for tonn tonn ved og pellets, så er pellets dyrere, men når det gjelder kostnaden for en kilowatt varme, viser det seg å være billigere å bruke pellets / briketter. Disse små pellets er produsert av avfall fra treforedlingsindustrien eller avlingsproduksjon. Samtidig er deres brennverdi høyere enn for de beste vedene, og for pellets av høyeste kvalitet er den sammenlignbar til og med mengden varme som slippes ut av noen kullmerker. Og samtidig er avfall (aske) ti ganger mindre. Drivstoffbriketter kan også tilskrives samme kategori. Det er bare det at pellets vanligvis brukes i spesielle installasjoner, og briketter kan brukes til å varme opp vanlige kjeler med fast brensel..

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Pellets og drivstoffbriketter er ennå ikke utbredt i landet vårt, men oppvarming med dem viser seg å være økonomisk. Den høye grad av autonomi til enhetene som kjører på dette drivstoffet er også gledelig.

Tredje og fjerde plass bestrides av ved og kull. I noen regioner er det mer lønnsomt å varme opp med ved, i andre -.

Femte plass for flytende drivstoff – det er ikke billig. Driftskostnadene bør også omfatte behovet for å varme drivstofftanken, eller installasjonen av tanken i et oppvarmet rom. I tillegg krever dieselbrenselinstallasjoner et fyrrom. Videre er det bedre å bygge et kjelerom i anstendig avstand fra huset: støyen under driften av brenneren er anstendig, og lukten er sterk, og den trenger overalt.

Det er allment akseptert at den dyreste oppvarmingen er elektrisitet. Men når du bruker automatiserte moderne enheter, må du bare betale litt mer enn når du bruker kull eller ved. Så ikke rabatt elektriske kjeler for gulvvarme. Bare for mer økonomisk oppvarming, er det tilrådelig for deg å ta en varmeenhet med mulighet til å justere effekten. I noen tradisjonelle elektriske kjeler er varmeelementene satt sammen i grupper, og automatiseringen, slå på / av gruppene, regulerer arbeidskraften og sparer strøm. For et varmt gulv er det lurt å ta en tretrinns eller, i ekstreme tilfeller, en totrinns enhet. Induksjons- og elektrodekjeler er i seg selv økonomiske (hvis de styres av elektronikk) og lav treghet, det vil si at de ikke sløser med energi.

Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

Varmekostnad avhengig av hvilken type drivstoff som brukes

Monteringsinstruksjoner for en hjemmelaget elektrodekoker

Som et karosseri for en elektrisk varmekjele med egne hender bruker vi et rør med en indre seksjon på omtrent 50 mm og en lengde på 40 cm. I tillegg trenger du en solid stang med en diameter på 20 mm og en lengde på 30 cm, samt to adaptere med en innvendig kutt. På enden av stangen borer vi et blindhull med en gjeng for en Ø10 mm bolt.

Vi forbereder rørene. 1 sveiser vi på enden av røret, og den andre på siden. For å få siderøret til å passe perfekt til røret, blir det kuttet med en kvern, og deretter polert med en rund fil.

Vi kutter hullene for rørene. Hvis det ikke er noen kutter, kan det bores mange små hull rundt omkretsen. Arbeidet bringes til det ideelle med en fil og en rund fil. Hullet til sideledningen må være plassert 10-15 mm fra rørkanten.

Det neste trinnet er å sveise rørene til røret. For å forhindre at de blir ledet, gjør de først punktsveising flere steder, og deretter pålegger de en kontinuerlig søm.

Vi forbereder en plattform for en elektrisk kjele. For å gjøre dette kan du ta et glassfiberark med en tykkelse på 2 cm og kutte et stykke på 120 × 120 mm ved hjelp av en baufil for metall. Deretter må du i denne plattformen bore ett hull i midten og fire rundt omkretsen. Tverrsnittet av hullene skal være 10-12 mm.

Gjør-det-selv elektrisk kjele for hjemmet: hvordan lage + installasjonsdiagram-driftsprinsipp

Gjennom hullene rundt omkretsen blir festene til kjellegemet hoppet over, og det sentrale hullet er designet for å fikse stålelektroden.

Vi fortsetter å fikse kjellegemet til plattformen. For å sikre en sikker passform kan fire Ø12 mm muttere sveises til kroppen på 4 sider. Bolter Ø10 mm vil lett passere gjennom dem.

Disse mutrene må sveises med en liten forskyvning fra plattformen. For å sikre det er det nødvendig å skru mutrene av passende størrelse på boltene, gjeng dem inn i brede muttere og fest dem igjen med mindre nedenfra. Dermed blir det lettere å utføre sveisearbeid..

På det siste trinnet utfører vi den siste monteringen av kjelen. For å gjøre dette, kutt ut en gummipakning med en seksjon som er litt større enn kjelens ytre diameter. I den sentrale delen lager vi et hull og passerer en elektrode gjennom den. Deretter installerer vi kroppen på plattformen og fester den.

Hvilke elektriske kjeler anbefales for vanngulv

Som det gjentatte ganger er nevnt i denne artikkelen, er ikke alle elektriske kjeler egnet for gulvvarme. Noen produsenters modeller kan endres, andre ikke. Etter driftserfaring og tekniske egenskaper å dømme er det bedre å koble elektriske kjeler av følgende merker til gulvvarme:

 • Varmeelementer kjeler:
  1. Buderus Logamax, E -serien
  2. Kospel EKCO (en serie som er spesielt designet for tilkobling til gulvvarme)
  3. Ferroli LEB og Ferroli ZEWS (med mulighet for tilkobling av en indirekte varmekjele)
  4. ACV E-tech W (kun for oppvarming) og ACV E-tech S (med mulighet for tilkobling av en ekstra platevarmeveksler for varmtvannsforsyning)
  5. Vaillant eloBLOCK -serien
  6. Baxi AMPTEC (serie, separat for radiatorer og gulvvarme)
  7. Rilano EVPM (med evnen til å bruke frostvæske)
  8. Barsky maskinbyggingsanlegg Zh7-KEP
  9. Elektrodekjeler:
   1. GALAN, serien OCHAG, GEYSER og VOLCANO
   2. ATON Electro

   Alle modellene er testet i husholdningsforhold og har vist seg godt i arbeid med lavtemperatur varmesystemer.

   koblingsskjema for et vannbunnsystem med en elektrisk kjele

   å feste et varmt gulv med en elektrisk kjele gjennom en hydraulisk pil

   opplegg for felles rør av varmesystemet med varme gulv og radiatorer fra en elektrisk kjele og en gasskjele

   Varmeelementer

   En elektrisk kjele for et varmtvannsgulv kan være et varmeelement, elektrode eller induksjon. Varmeelementer brukes oftest til å koble til et vanngulvsystem; de er de vanligste og tidstestede varmeovnene. Varmeelementet er rørformet, ganske enkelt i enheten – det kan til og med lages uavhengig, men det er ganske pålitelig og gjør en utmerket jobb med oppgaven. Effektiviteten er ganske høy – 97-98%.

   Enheter med rørformede varmeovner er også praktiske ved at de kan være både enkeltkrets og dobbeltkrets. Strøm varierer fra 2 til 60 kW, og kan drives fra et nettverk av både enfaset og trefaset.

   Utstyr med en effekt på 12 kW og over opererer bare fra et trefaset nettverk.

   Dobbelkretskjeler er minikjelerom, hver krets kan fungere både parvis og separat, mens arbeidet til begge er uavhengig av hverandre. Den ene kretsen fungerer for oppvarming, og den andre gir varmt vann. Dette er spesielt praktisk for gulvvarme.

   For enkel bruk anbefales det å bruke tokretser – for oppvarming og varmtvannsforsyning. Kostnaden for slikt utstyr er i gjennomsnitt 20-40% høyere enn enkeltkretsutstyr, men forskjellen i pris kompenseres av brukerkomforten..

   Elektrodevarmere

   En elektrodekjel kan også varme opp vanngulvet. Det fungerer på et litt annet prinsipp – motstanden til positive og negative elektroder varmer kjølevæsken i løpet av få minutter.

   Fordelene med disse modellene skiller seg ut:

   • kompakt størrelse;
   • holdbarhet av levetiden;
   • høy effektivitet, som praktisk talt ikke reduseres over tid;
   • ganske rimelige priser.

   Det er mulig å koble slike kjeler til radiatorer sammen med gulvene ved å installere en blandeenhet. Elektrodeutstyr er også 30 prosent mer økonomisk enn varmeelement, noe som også er et pluss..

   En betydelig ulempe ved bruk er at elektrodekjelen for riktig drift krever en spesiell væske – frostvæske.

   Induksjonsovner

   Den mest høyteknologiske elektriske kjelen for et varmtvannsgulv i dag er induksjon. Disse systemene er designet for å forbruke minst mulig energi samtidig som de maksimerer effektiviteten og levetiden. Selvfølgelig er de i stand til å varme ikke bare et vannoppvarmet gulv, men også radiatorer, for eksempel i andre etasje i en bygning..

   Induksjon tar minst plass i rommet

   Induksjonsenheter fungerer helt stille, er helautomatiske, har høy effektivitet, opptil 100%, krever ikke skorstein, separate rom eller steller det, produsentens erklærte levetid er 30 år.

   Det er to betydelige ulemper:

   • høye kostnader, spesielt i sammenligning med elektrodemodeller.
   • uprøvde designprinsipper og pålitelighet. Ja, selvfølgelig, produsenten hevder 30 års mulig levetid, men det er ingen faktisk bekreftelse på dette.

   Pellet

   Til tross for at det de siste årene har vært nesten universell forgassing, er gassdrevet utstyr fremdeles sjelden installert i landlige områder. Dets viktigste anvendelsesområde er byleiligheter og landshytter, som er like når det gjelder komfort til forholdene i en storby. I landsbyer installeres utstyr for fast brensel oftere – en tre-, pellets- eller kullkjele.

   Den viktigste fordelen som kjennetegner en fyringspanne med fast brensel (pellet eller vedfyring) er den lave kostnaden og brukervennligheten. På landsbygda er ved fortsatt det billigste drivstoffet til i dag, og sannsynligheten for gassforsyning til fjerntliggende hjørner av landet er fremdeles praktisk talt i fantasiens rike..

   Tilkoblingsmuligheter for varmesystem

   Elektriske kjeler brukes i systemer med flytende varmebærer som sirkulerer gjennom rør.

   Disse kan være tradisjonelle radiatoralternativer:

   • med naturlig bevegelse av kjølevæsken;
   • med tvungen sirkulasjon;
   • kombinerte alternativer.

   I tillegg brukes kjeler vellykket i vann gulvvarmesystemer. De er også egnet der de kombinerer radiatorer som hovedkilde til oppvarming og TP som tillegg til det. Når du installerer varme basert på en elektrisk kjele, bør du velge et passende opplegg.

   Naturlig system

   Et slikt system fungerer ved å utnytte vannets evne til å ekspandere ved oppvarming. Det varme kjølevæsken har en tendens oppover og forskyver det avkjølte vannet fra kretsen. Den går tilbake til varmeveksleren, varmer opp, erstatter den avkjølte væsken, etc. I dette tilfellet er den elektriske kjelen plassert i den nedre delen av kretsen..

   For at gravitasjonsvarmesystemet skal fungere riktig, er det viktig å velge tilstrekkelig brede rør og legge dem med riktig skråning (+)

   Implementeringen av et system med naturlig sirkulasjon av vann langs kretsen krever kompetent beregning og korrekt installasjon.

   Et betydelig antall rør med en viss diameter vil være nødvendig, som må legges med ønsket skråning. Problemer kan oppstå hvis du trenger å justere enhetens effekt og endre kjølevæskens oppvarmingsnivå.

   Tvunget sirkulasjonskrets

   Her er bevegelsen av varmt vann gjennom rørene levert av en pumpe som er koblet til systemet. I tillegg til det trenger du også en membranekspansjonstank og utstyr som sikrer at den fungerer: en trykkmåler, avstengningsventiler, etc..

   Den elektriske kjelen plasseres under, deretter kobles en ekspansjonstank til systemet, hvoretter en sirkulasjonspumpe monteres.

   For å sikre tvungen sirkulasjon av kjølevæsken gjennom systemet trenger du en sirkulasjonspumpe, en membranekspansjonstank og andre elementer (+)

   Denne typen krets er mindre følsom for egenskapene til rør og radiatorer, noe som gir mange muligheter for valg av passende komponenter. Det er i slike systemer at frostvæske kan brukes. Mulighetene for å regulere temperaturen på vannet i kretsen utvides også.

   Elektrisk kjele og dobbel tariff

   En av de viktigste årsakene til å bruke en elektrisk kjele til oppvarming er muligheten for å bruke dobbel tariffisering for bruk av elektrisitet. Reduksjon av gebyrer i løpet av natten lar deg redusere kostnadene betydelig.

   En to-tariffmåler gjør det mulig å betale for strøm som brukes om natten mye mindre enn om dagen og sparer eierne av elektriske kjeler

   Du må kjøpe og installere en to-rate meter. Det er verdt å merke seg at dobbeltkretsmodeller av utstyr med varmeelementer leverer varmt vann til den sammenleggbare kranen med en karakteristisk merkbar forsinkelse. Som et resultat går noe av varmen tapt, noe som reduserer effekten av å spare strøm..

   Det er fornuftig å supplere et slikt design med en ekstern varmeakkumulator som er i stand til å opprettholde en høy temperatur på oppvarmet vann i lang tid. En slik enhet er ganske effektiv når du bruker en to-tariffmåler..

   Vannet varmes om natten, holdes varmt og brukes om dagen, energiforbruket i løpet av dagen reduseres, det samme gjelder regningene for strømmen som brukes..

   Oppvarmingskostnader for en elektrisk kjele med vanngulv

   Strømkostnader er en av de viktigste ulempene med elektriske kjeler. Men selv enkle beregninger kan gi resultater som indikerer at strømforbruket vil resultere i mye lavere kostnader enn det du trenger å betale for fjernvarme. Moderne elektriske kjeler er økonomiske og har høy termisk effektivitet..

   Det er måter å redusere energikostnadene:

   • Bruken av automatisering – kostnader, etter tilkobling av romtermostater, reduseres med 15-20%. Fjernkontrollpanel, hjelper til med raskt å endre innstillinger om nødvendig, uten å besøke kjelerommet.
   • Avslag på varmtvannsforsyning – til sammenligning bruker en elektrisk kjele for oppvarming av vann opptil 40% mindre strøm enn en varmtvannskrets installert i en elektrisk kjele.

   Strømforbruk for hver elektrisk kjele er angitt i den tekniske dokumentasjonen.

   Slik kobler du kjelen til gulvvarmen selv

   Hvis den elektriske kjelen ble installert i henhold til alle reglene, vil det ikke være noen problemer med å koble til med egne hender. Vanligvis utføres denne operasjonen i følgende sekvens:

   1. Veggmontert eller gulvstående kjele installeres i henhold til instruksjonene.
   2. 2 rør fra det varme gulvet leveres til varmeapparatet.
   3. Rør kobles til kjelen via en kran.

   En sirkulasjonspumpe er allerede installert i en moderne kjele, derfor vil en slik ordning fungere som vanlig etter å ha tilført kjølevæske og trykktesting av systemet..

   Hvordan utstyret er installert?

   1. Hell i frostvæske. Dette vil redusere strømkostnadene med omtrent 5-10 prosent. Mindre vanlig brukes saltvann (destillert) i stedet for frostvæske..
   2. Kjelen er koblet til strømnettet i henhold til tilkoblingsdiagrammet som er angitt i instruksjonene, mens forbindelsen mellom utstyret skal vises på sentralbordet.
   3. Ekstrautstyr er installert: et reservoar og en jordfeilbryter (RCD). Disse enhetene beskytter mot utbrenthet under sterk kraftbølge..
   4. For kjeler med høy effekt må et trefaset nettverk installeres. Dette bør gjøres av en kompetent profesjonell elektriker..
   5. Installer temperatursensorer. Tilstedeværelsen av disse enhetene reduserer energiforbruket med 5-15%. Termostaten er nødvendig for at kjelen ikke skal fungere ubrukelig når rommet varmes opp til ønsket temperatur.

   Når du installerer elektriske kjeler, så vel som for installasjoner av denne typen, er det nødvendig å overholde sikkerhetskravene:

   • kabler må isoleres med nødvendig tverrsnitt;
   • kabelen skal legges i en kanal som er spesiell for den;
   • obligatorisk tilstedeværelse av jording.

   Det er verdt å merke seg at installasjon og tilkobling av alle enheter må gjøres nøye, det bør ikke være åpne deler av kabelen og bare ledninger. Det er nødvendig å overvåke utseendet til varmevekslerlegemet ved hjelp av en faseprøve for kjølevæsken. Selvfølgelig er det mulig at slik beskyttelse allerede er i kjeledesignet, men det er bedre å spille det trygt og sikkert selv.

   Utfall

   Ved riktig installasjon, forsiktig bruk og installasjon av tilleggsutstyr forlenges gulvvarmesystemets levetid. Konstruksjonen av vannoppvarmede gulv er laget på en slik måte at oppvarmingen fordeles komfortabelt og jevnt, i motsetning til bruk av radiatorer.

   Bruken av et elektrisk kjelesystem for et varmtvannsgulv er økonomisk og praktisk. Enheten vil fungere uavhengig av tilgjengeligheten av generell oppvarming i huset, noe som er veldig praktisk mellom sesongene.

   Når du velger elektrisk utstyr, er det nødvendig å stole på de grunnleggende kriteriene og bruke hjelp av kvalifiserte ansatte, om nødvendig vil de hjelpe deg med å velge en elektrisk kjele riktig, med tanke på produsentens kraft og land. Utstyret kan installeres enten uavhengig eller ved å kontakte fagfolk, de vil gjøre alt raskt og effektivt.

   Prefabrikkerte manifoldsystemer

   Elektrisk kjele for gulvvarme: valg, gjør-det-selv-tilkobling til en elektrisk kjele

   Et komplett manifoldsystem, sammen med avstengningsventiler og temperaturkontrollere, inkluderer:

   • blandeenhet;
   • tappekran;
   • luftuttak;
   • pumpe som sirkulerer væske i rør.

   En ventil med en reguleringstermostat kan lett fungere som en analog av en avstengningsventil ved innganger / utganger. Den største fordelen med disse enhetene er deres evne til å begrense og ekspandere avhengig av den angitte optimale temperaturen, og sette intensiteten til den oppvarmede væsken.

   Elektrisk kjele for gulvvarme: valg, gjør-det-selv-tilkobling til en elektrisk kjele

   Blanderpumpen må installeres mellom forsyningsklemmen og tilførselsrøret, mens den tredje utløpet går til returen og er plassert foran returklemmen. Den resulterende tilkoblingen vil tillate pumpen å ta den avkjølte væsken fra systemet og sende den direkte inn i forsyningen.

   Nødrøralternativer

   Uansett hvilket av varmesystemene du velger, må en nødkrets implementeres i to-krets varmesystemer, som vil fungere som beskyttelse i tilfelle forskjellige ikke-standardiserte situasjoner, for eksempel hvis strømmen plutselig blir slått av. Det er flere måter å takle dette problemet på..

   El-kjele for gulvvarme: valg, gjør-det-selv-tilkobling til en elektrisk kjele

   Tilførsel av vann fra vannforsyningssystemet til systemet brukes ganske sjelden, siden det er ineffektivt. Det hele ligger i det faktum at VVS -systemet slutter å fungere når strømmen slås av. En viss mengde vann er lagret i akkumulatorene, men denne mengden vil ganske enkelt ikke være nok til å forhindre overoppheting av utstyret. Hvis frostvæske brukes som kjølevæske, vil omtrent 150 liter av dette dyre stoffet rett og slett tappes ut i kloakksystemet..

   Hvis du kobler sirkulasjonspumpen til en uavbrutt strømkilde, kan du spille den trygt mot strømbrudd i nettverket. Imidlertid har denne løsningen sine ulemper. Denne strømforsyningen fungerer kanskje ikke på grunn av uventede situasjoner. I tillegg krever kjeler med et dobbeltkretssystem konstant vedlikehold og forebyggende vedlikehold. Det er hele tiden nødvendig å overvåke helsen til batteriene og utføre en helsekontroll ved lading og testing.

   El-kjele for gulvvarme: valg, gjør-det-selv-tilkobling til en elektrisk kjele

   Kretsen beskytter varmesystemet mot overoppheting

   Begrepet gravitasjonssirkulasjon betyr en spesiell krets, som er preget av små dimensjoner og tjener til å fjerne overflødig varmeenergi i varmesystemet. Denne kretsen må slås på først etter at pumpen er slått av, noe som vil føre til at ikke hele bygningen blir oppvarmet, men noe av det.

   En av de mest effektive metodene er å lage en nødkrets. Det er en uunnværlig komponent i ethvert godt varmesystem. Takket være dette kan sløyfe, tyngdekraft og tvangsløyfer fungere i forskjellige deler av systemet som vanlig. Men når pumpen er slått av, er det bare tyngdekraftkretsen som fungerer..

   Så vi diskuterte hovedfunksjonene og de tekniske egenskapene til eksisterende rørsystemer for elektriske kjeler. Du trenger bare å gjøre ditt valg, avhengig av din tekniske kunnskap, familiebudsjett og det generelle arrangementet av varmesystemet i hjemmet ditt. Etter å ha veid alle nyansene og fokusert på opplegget som er ideelt for hjemmet ditt, bør du gå direkte til installasjonen.

   Installere enheten

   Først må du installere en elektrisk kjele innendørs. Som vi allerede har sagt, kan enheten være gulvstående eller veggmontert. I det første tilfellet inkluderer settet et spesielt stativ, som “landing” er gjort på.

   For å henge kjelen på veggen, er det nødvendig å forberede ankre med plugger og en drill med et passende bor. Merk først veggen med et målebånd og en markør..

   Hullene må være perfekt justert horisontalt. Deretter borer vi ut de merkede stedene, driver plugger inn i dem og skruer i ankeret. Etter at ankeret sitter godt inne i veggen, kan du henge den elektriske kjelen.

   Vi gjør deg oppmerksom på at installasjonen av en elektrisk kjele må utføres perfekt jevnt både horisontalt og vertikalt. Eventuell feiljustering kan påvirke utstyrets ytelse og levetid.

   Eventuell feiljustering kan påvirke utstyrets ytelse og levetid..

   Brukeranmeldelser

   Brukere reagerer bare positivt på funksjonen til elektriske kjeler i forbindelse med gulvvarmesystemet.

   Stanislav. Zelenogradsk: “Jeg installerte et oppvarmet gulv i badehuset. Den elektriske kjelen lar deg opprettholde den nødvendige temperaturen med minimalt energiforbruk “.

   Victor. Kislovodsk: “Tidligere ble radiatorer installert, men om vinteren var det alltid veldig kaldt. Jeg installerte en elektrisk kjele og installerte rør i gulvet og løste dermed problemet helt. “.

   Roman. Kursk: “I sammenligning med en oppvarmingstank for fast drivstoff krever en elektrisk kjele ikke skorstein, så jeg installerte den direkte i et oppvarmet rom.”.

   Merk følgende! Installering av et varmt gulv og en elektrisk kjele er det beste alternativet når det er nødvendig å redusere oppvarmingskostnadene uten å redusere oppvarmingseffektiviteten. I tillegg er slike enheter relativt rimelige, og installasjonen tar ikke mye tid..

   Hvordan koble til riktig?

   For å koble til et varmtvannsgulv brukes det i de fleste tilfeller en veggmontert dobbeltkrets gasskjele. Den må installeres innendørs når vannbunnen er tilkoblet. Selve tilkoblingsprosessen inkluderer en rekke etapper. I utgangspunktet monteres selve gulvet, og deretter kobles det til systemet.

   Arbeidsprosessen for å legge og koble til et vanngulv er delt inn i deler:

   • konturlengden beregnes;
   • basen for å legge gulvet er valgt;
   • varmeisolasjonsmateriale er spredt;
   • spjeldbåndet er festet;
   • forsterkning er laget;
   • rør legges;
   • en samler er installert;
   • kretser er tilkoblet;
   • trykktesting utføres;
   • et felles vannforsyningssystem blir opprettet;
   • avrettingsmasse helles.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Konturlengde

   Først av alt er det nødvendig å beregne lengden på hver krets. Som regel er lengden på en sløyfe ikke mer enn 100 m med en diameter på 16 mm. Hvis det overskrides, vil trykket i forskjellige grener variere i en eller annen retning, noe som vil medføre en funksjonsfeil i hele systemet. Små rom innebærer en krets, store – flere. De bør alle lages omtrent like. Forskjellen mellom dem må holdes innenfor 15 meter..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Sokkel for gulvlegging

   Det er nødvendig å bestemme hvilken base gulvet skal legges. Enten sementbelegg eller tørre gulv kan velges. En betongplate er mer vanlig. Tykkelsen varierer fra 5-7 mm. Et lag med vanntetting legges på den – en film med en tykkelse på minst 0,1 mm.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Forsterkning

   Armeringsnettet festes til isolasjonen og kobles med ledningsstykker til hverandre. Det anbefales også å gjøre forsterkning over de lagt rørene for deres pålitelige fiksering..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Varmeisolasjon

   Det er bedre å ta materiale som har vist seg i markedet. Utvidet polystyren er et av de moderne materialene som brukes til varmeisolering (35 kg per 1 kubikk cm). Den er praktisk og enkel å bruke. Legging utføres med overlapping på veggene til en høyde på 10-20 cm. Skjøtene limes med tape i en høyde på 10-20 cm. Det er også mulig å bruke mineralull til disse formålene..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Opprettelse av et felles varme- og vannforsyningssystem og tilkobling av kretser

   Det neste trinnet er valg av tilkoblingsskjema og selve tilkoblingen av kretsene. Først må du installere en manifold – et distribusjonsvarmesystem. Samleren består av to rør (forsyning og retur). Hver av dem har sidehull – et uttak (ved forsyningen) og et innløp (ved returen). Disse utgangene er koblet til en ventil for tilkobling av et varmtvannsgulv og til radiatorer (batterier).

   Det kan virke vanskelig å implementere en tilkobling til en enkelt varmekilde. Faktisk er alt enkelt. Begge ender av kretsen er koblet til to sider av manifolden. Den ene siden er festet til utløpet, den andre til innløpet (retur). En lukket sløyfe dannes. Dermed er grener forbundet i alle rom. Tilkoblingselementer er plassert i endene av samlerne. På den ene siden er det en kran for drenering av vann, på den andre – for utlufting.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Samlerne er festet i form av en tee eller TTT tees. Antallet deres beregnes i forhold til antall grener av varmebæreren.

   Tilkoblingssettet inneholder følgende komponenter:

   • sirkulær pumpe;
   • blandeventil- to- eller treveis;
   • avstengningsventiler;
   • avløps- og luftekraner;
   • beslag for tilkobling.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Etter at rørene er lagt, kobles de til manifolden. Den ene enden av sløyfen kobles til varmtvannsinntaket og den andre til utløpet. Konturene festes med beslag eller spesielle muttere. Installasjon er mulig ved hjelp av en blandeventil eller en sirkulær pumpe. Pumpen er installert på returrøret, ikke på tilførselsrøret. Hvis den er installert på tilførselsrøret, vil pumpen ta et ekstra volum vann fra varmesystemet, noe som igjen vil føre til en nedgang i varmen i radiatorene..

   Etter at tilkoblingen er fullført, fyll systemet med vann, fjern luft med spesielle kraner på manifolder og kontroller for lekkasjer. Hvis det ikke blir funnet lekkasjer, slås en testkjel på for å sikre at systemet fungerer som det skal og at varme tilføres alle kretser. Dette fullfører installasjonen av et varmtvannsgulv og kobler det til en gasskjele..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Montering av manifold og måler

   Fordeleren er et fordelingssystem for oppvarming. Består av 2 rør – forsyning og retur. På sidene av hver av dem er det åpninger med utgang og inngang. De fungerer som koblingselementer i ventilen med radiatorer.

   Tilkoblingen opprettes ved å koble begge ender av kretsen til de to sidene av selve kollektorsystemet. Den ene må festes til uttaket og den andre til innløpet.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Som et resultat dannes en lukket sløyfe, og grenene i alle rom er forbundet. Det er koblingselementer på enden av oppsamleren. Det er også kraner for drenering av vann og luftutløp på forskjellige sider..

   Samleren er fast i form av tees, hvorav antallet avhenger av antall kjølevæskegrener.

   Tilkoblingssett:

   • sirkulasjonspumpe;
   • blandebatterier;
   • avstengningsventiler;
   • kran for drenering av vann og lufting;
   • koblingsbeslag.

   Etter å ha lagt rørene begynner de å koble dem til kollektorsystemet. Den ene enden på sløyfen må kobles til innløpet for varmt vann, den andre til utløpet. Alt er sikret med muttere og beslag. Om ønskelig kan installasjonen utføres ved hjelp av en sirkulasjonspumpe eller blandeventil.

   I dette tilfellet er ikke pumpesystemet installert på tilførselsrøret, men på returrøret. Når det installeres på returrøret, vil mer vann fra varmesystemet forbrukes, og derfor vil varmen i batteriene avta.

   Det siste trinnet består i å fylle systemet med vann, fjerne luft med spesielle kraner installert på manifolden og kontrollere om det er lekkasjer. Hvis den ikke blir funnet, tester vi kjelen for å sikre at hele systemet fungerer som det skal og at varmen tilføres jevnt til alle kretser..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Ved hjelp av samlere reagerer systemet på de minste temperatursvingningene i gaten. Varme gulv, i motsetning til batteriet og radiatorsystemene, lar deg varme opp hele området jevnt.

   Samtidig er et viktig poeng oppgaven med å opprettholde en stabil oppvarmingstemperatur og nøyaktig regulering. Å øke eller redusere 1-3 grader kan skape både kulde og varme innendørs. Hvordan systemet vil regulere prosessene avhenger av modellen til varmekjeler.

   Beregninger og riktig rørfordeling

   Når det gjelder diameteren på rørene, er den mest utbredte versjonen på 2 centimeter. Maksimal avstand mellom svingene er 30 cm, minimum er 10. På samme tid anbefales det å observere det samme intervallet mellom røret og veggene – 20 cm. Nær veggene med vinduer er avstanden mellom radene gjort mindre. Legging begynner fra siden av den korte veggen, og for dette blir det tatt omtrent 15 rør for å lage en rett rørbase. Avstanden fra samleren til rørledningens svinger bør ikke være mindre enn 40 cm. Hver krets i varmesystemet i rommene bør ha en lengde på 40 m, men helst ikke mer enn 100. I store rom bør du ikke invester i denne indikatoren, men bare dann 2 eller flere kretser, ideelt sett samme lengde. Det er fortsatt tillatt å overskride grensen på 100 m: 120 m regnes som maksimum for 18 mm XLPE -rør, 125 m for plastrør med en diameter på 2 cm.

   Hvordan lage en varmeakkumulator med egne hender

   En gjør-det-selv varmeakkumulator for en kjele med fast brensel er en energieffektiv og ukomplisert design, som representerer en beholder i midten hvor det er et kjølevæske som mottar og lagrer energi. Etter at kjelen har fullført driftssyklusen, blir rommet oppvarmet ved å absorbere den tidligere innsamlede energien. Takket være dette øker varmeakkumulatoren effektiviteten betydelig og sparer ressurser betydelig..

   Oppvarming fra en kjele med fast brensel (installert for hånd) med en varmeakkumulator består av mange spiralrør som er plassert rundt hele tankens omkrets. Denne ordningen skyldes raskest mulig bruk av varme. Hver av spiralkretsene i beholderen er ansvarlig for en handling. For eksempel mottar den første den genererte varmeenergien, den andre varmer området i rommet (bygningen), den tredje varmer vann til husholdningsformål.

   Fordeler med å bruke en varmelagringsenhet:

   1. Akkumulering og konsentrasjon av termisk energi.
   2. Mulighet for å kombinere to eller flere varmekilder.
   3. Økt produktivitet.
   4. Tilgang til vannoppvarming.
   5. Temperatur kontroll.

   En kjele med fast drivstoff med vannkrets, installert for hånd, lar deg spare penger når den er utstyrt med en varmeakkumulator.

   For egenproduksjon av en varmeakkumulator for en kjele trenger du en stor kapasitet. Det er nesten umulig å lage det med egne hender. Det ideelle alternativet er en tank i rustfritt stål eller en beholder med lokk. Tykkelsen på det brukte stålet er 4-9 mm. Den foretrukne formen er en sylinder eller en kule, som en siste utvei – en terning.

   Et passende alternativ er en tønne. For en sommerhytte eller en landvilla starter minimumsvolumet på et fat for en kjele med fast brensel fra 1 tonn. På store beholdere, før de brukes, sveises avstivere på, noe som vil styrke det betydelig.

   Etter å ha fått den nødvendige kapasiteten, tenker de på beliggenheten, siden det i fremtiden vil være mye tyngre. Videre vil diagrammer og tegninger være nødvendig..

   Vurder den trinnvise fremstillingen av en varmeakkumulator for en kjele med fast brensel. Rekkefølgen på produksjonen:

   1. Flensen er sveiset til størrelsen på dekselet. I fremtiden vil den bli brukt til boltede forbindelser. Stivende ribber er installert for å forsegle dekselet.
   2. Den indre overflaten er behandlet med fosforsyre (løsning), grunnet 4 til 6 ganger og dekket med to til tre lag med høy temperatur maling.
   3. Sveisearbeid pågår. Spoler er sveiset inne i fatet.
   4. Hvis mulig, gjøres pulverlakk sammen med spolen. Det lar deg få et belegg av høy kvalitet, noe som øker korrosjonshindrende egenskaper..
   5. Hovedtank og spole kontrolleres for lekkasjer.
   6. Sliping og maling av utsiden av fatet utføres. Foretrukket maling – sølv.
   7. Isolert med et lag aluminiumsfolie og en tykk kule på min. bomullsull.

   Tatt i betraktning at varmeakkumulatoren til en kjele med fast brensel hele tiden varmes opp, må brannsikkerhetsregler overholdes

   Det som raskt og enkelt tennes, skyves tilbake på sikker avstand.

   Et lukket system vil ha et ganske høyt kjølevæsketrykk; derfor bør man være spesielt oppmerksom på sveiser, skjøter, skjøter. Det er også nødvendig å installere varmebestandige gummipakninger på lokket, som tåler kjølevæskens driftstemperatur..

   Ved bruk av varmeelementer for tilleggsoppvarming, er det nødvendig å følge reglene for elektrisk sikkerhet: tanken må ha en “jording”, det vil si jording, og kontaktene er isolerte. Bruken er fordelaktig når:

   Bruken av dem er fordelaktig når:

   1. Behovet for varmtvannsforsyning for store fasiliteter (offentlige bad, sykehus, barnehager, skoler).
   2. Bruk av drivstoff.
   3. Bruk av varmekompressorer (gjør arbeidet mer balansert).

   Som du kan se, er det ganske enkelt og primitivt å installere en kjele med fast brensel med egne hender, men samtidig har den en rekke funksjoner. Elementet er installert både i en leilighet og i et privat hus. Installasjonskostnadene er minimale, besparelsene er maksimale. Sortimentet er variert, alle vil finne det som passer ham. Det bør også bemerkes at du kan lage en kjele med fast brensel med egne hender til en garasje. Hvis du ikke er sikker på din egen styrke, ring mester, han vil gjøre alt nødvendig arbeid med høy kvalitet og i tide.

   Design- og monteringsregler

   Beslutningen om å velge nøyaktig et vanngulv, og ikke en elektrisk analog som krever grundig installasjon, er optimal for varmesystemer på gasskjeler.

   Slike ordninger er anerkjent som de minst energikrevende, mest effektive og rimelige å bruke. Alternativer med kjeler med fast brensel er også akseptable.

   Den feilfrie driften av systemet er bare mulig under to forhold: profesjonelt utførte designberegninger og kompetent utført installasjon..

   Følgelig er de første trinnene på veien til installasjon av et vannoppvarmet gulv i landet eller i et privat hus analyse av strukturen, valg av materialer, utforming av prosjektet.

   Kvaliteter som et prosjekt bør ha

   • Holdbarhet og pålitelighet.
   • Jevn oppvarming av rommet.
   • Vanntetting.
   • Ingen ekstra enheter for oppvarming av rommet.
   • Estetisk utseende.
   • Lang levetid.

   Velge et rør til gulvet

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   TIM PEX rør for gulvkontur, tverrbundet med PE

   For gulvvarmesystemet (direkte for oppvarming) brukes tre typer materialer, mer presist rør:

   • Kobber.
   • Tverrbundet polyetylen (PE).
   • Forsterket metall.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Metalloplast (det samme tverrbundne polyetylen).

   Men jeg vil umiddelbart si at kobber er veldig dyrt, så vi vil ikke engang diskutere slike konturer, bare tverrbundet PE og metallplastrester. Selv om både PE og metalloplast faktisk er laget av samme polyetylen pansret med aluminiumsfolie eller EVOH, er det bare vi som er vant til å skille dem etter farge og kalle dem annerledes.

   Basert på mange års erfaring med installasjon av varme- og varmesystemer av forskjellige typer, kan jeg si at det er best å kjøpe rør som er vant til å bli kalt metall-plastrør. De er vanligvis hvite, mens tverrbundet PE er rosa, rødt eller gråblått. Det pansrede laget i det første etuiet er laget av aluminiumsfolie (har utmerket varmeledningsevne), og i det andre tilfellet er det et EVOH -lag (effektivt nytt generasjonsmateriale).

   Så hvorfor begynte jeg å foretrekke metall-plast? Alt er veldig enkelt, og det er gode grunner til dette:

   1. XLPE-rør har samme varmeledningsevne som metallplast, men samtidig er de mye dyrere;
   2. takket være aluminiums rustning kan en betongbelegg helles på metallplast uten å fylle rørene med vann, mens PE kan deformeres ved dette trykket (flates ut).

   Anbefaling. Når du kjøper polystyrenrør, må du velge et sømløst rør – det er mer pålitelig. Hvis selgeren ikke kan gi et sertifikat for produktet, må du sjekke det selv. For å gjøre dette, kutt et stykke 7-10 mm langt fra bukten og prøv å demontere det i lag. Hvis du klarte å gjøre dette uten problemer, er produktet av dårlig kvalitet..

   Nyansene til gulvvarmeenheten

   Konstruksjonen av konstruksjonen av et vanngulv er kompleks og enkel på samme tid. Det er multikomponent i sammensetning, så det viktigste er å observere rekkefølgen på å legge alle lag..

   Den “våte” typen er anerkjent som universell, der konturene av vanngulvet er lagt på det varmeisolerende laget, og ovenfra helles de med en sementbelegg.

   Hvert stykke av “paien” har en spesifikk funksjon. Grunnlaget for konstruksjonen er jord eller en betongplate. En tynn film (men ikke mindre enn 0,1 mm tykk) legges på den – vanlig polyetylen eller en dyrere analog.

   Dekk deretter gulvet med varmeisolerende materiale. Et av de beste alternativene er ekstrudert polystyrenskum – holdbart, relativt billig, med lav varmeledningsevne.

   Minstekrav:

   • tetthet – fra 40 kg / m³;
   • tykkelse – fra 300 mm.

   Hovedlaget er sementfylling, hvor rør med kjølevæske vil være plassert. Mykner blir lagt til løsningen for å gjøre den mer mobil og praktisk å style..

   For styrke er avrettingsmassen forsterket med et armeringsnett med en celle på 50 * 50 mm eller større 100 * 100 mm og en stavtykkelse på 3-5 mm.

   Etterbehandlingslaget er et varmebestandig gulvbelegg. Det beste materialet er keramiske fliser, som leder varme godt. Når du kjøper linoleum eller laminat, bør du velge produkter med en spesiell etikett “varmt gulv” (+)

   Valget av etterbehandlingsbelegg vil bestemme termisk regime, som kan justeres automatisk eller manuelt ved hjelp av blandeenheter – kollektorer.

   Hvilke stylingprinsipper du skal følge?

   Først må du gjøre beregninger. Dette er et eget og komplekst emne, men for uavhengige hurtige beregninger kan du bruke den elektroniske kalkulatoren etter å ha fått individuelle parametere i de nødvendige kolonnene.

   Hvis et byggefirma driver med gulvvarme, utfører spesialistene også oppgjør..

   Standardverifiserte tall tas som et beregningsgrunnlag, som må overholdes, uavhengig av installasjonsmetode og spesifikke installasjonsforhold..

   Vanligvis brukes PEX-rør for installasjon, som ikke kan legges nærmere enn 10-15 cm fra hverandre, siden det er stor risiko for bretter. Hvis den termiske belastningen på gulvet er liten, for eksempel liker mange å slappe av i kule soverom, så er et oppsettstrinn på opptil 60 cm tillatt.

   Noen flere nyttige tips:

   • en krets er ikke fordelt på to rom;
   • for et rom på 35-40 m² er ikke 1 krets nok, minst 2;
   • den ene siden av konturen – ikke mer enn 8 m;
   • spjeldbånd kompenserer for deformasjon under termisk ekspansjon.

   Det er unntak. For eksempel, hvis toalettet og badet er lite i området og ligger i nabolaget, er en vannkrets nok til å varme dem..

   Metoder for installasjon av vannkretser

   De mest effektive rørinstallasjonene – “snegl” og “slange”, har lenge blitt oppfunnet, så du trenger ikke å eksperimentere med kretsenheten.

   Det er mange varianter av to populære metoder, valget avhenger av konfigurasjonen av rommet, lengden på kretsen og temperaturregimet. Noen ganger er kombinerte ordninger optimale

   “Snake” er det enkleste alternativet å implementere. Ulempen er en stor forskjell i kjølevæsketemperaturer ved innløpet / utløpet. Det må huskes at andre halvdel av kretsen vil avgi mindre varme..

   “Snail” fordeler varmen jevnt i rommet, men det er vanskeligere å utføre. Hvis eierne ikke vil dele rommet i varme og kjølige soner, er det bedre å bruke denne metoden..

   For å spare rør og øke energieffektiviteten brukes ofte en kombinasjon av to alternativer: en “snegl” legges i midten, en “slange” langs veggene. Hvis du plasserer hengslene riktig og beregner leggetrinnet, vil gulvtemperaturen være så behagelig som mulig for beboerne..

   Varmeforbruk for ventilasjon

   For å finne ut hvor mye varme som går tapt i et privat hus som helhet, er det nødvendig å legge sammen tapene på alle rommene. Men det er ikke alt, fordi det er nødvendig å ta hensyn til oppvarming av ventilasjonsluften, som også leveres av varmesystemet. For ikke å gå inn i jungelen av komplekse beregninger, foreslås det å finne ut dette varmeforbruket ved å bruke en enkel formel:

   Qair = cm (tв – tн), hvor:

   • Qair – nødvendig mengde varme for ventilasjon, W;
   • m er mengden luft i masse, definert som bygningens indre volum multiplisert med tettheten av luftblandingen, kg;
   • (tв – tн) – som i forrige formel;
   • с – varmekapasitet for luftmasser, tatt lik 0,28 W / (kg ºС).

   For å bestemme varmebehovet til hele bygningen gjenstår det å legge til verdien av QTP for huset som helhet med verdien av Qair. Kjelens effekt tas med en margin for den optimale driftsmåten, det vil si med en koeffisient på 1,3. Et viktig poeng må tas i betraktning her: hvis du planlegger å bruke en varmegenerator ikke bare til oppvarming, men også til oppvarming av vann til varmtvannsforsyning, må kraftreserven økes. Kjelen må fungere effektivt i 2 retninger samtidig, og derfor må sikkerhetsfaktoren tas minst 1,5.

   Koblingsskjema for gulvvarme i vann, avhengig av konfigurasjonen av eksisterende oppvarming

    ettrørsopplegg. Tilkoblingen av kretstilførselen til varmebærer i sirkulasjon skjer etter sirkulasjonspumpen, og returen – etter. Systemet justeres ved hjelp av en installert manifold eller kulventil;

    to-rørs opplegg. Når vanngulvvarmen er lagt, kobles den til forsynings- og returledningen til den eksisterende oppvarmingen. Arbeidet styres av to kulventiler;

    koblingsskjema uten sirkulasjonspumpe. Installasjon av dette systemet er mulig, men det er ingen garanti for normal drift og effektivitet. Med tanke på kompleksiteten i installasjonen er det mye lettere å bruke det første eller andre alternativet. For drift av det varme gulvet er forsyningen koblet til i begynnelsen av rommet, og returen er på slutten

    Det er også viktig å sikre det nødvendige skråningsnivået når du installerer rørledninger..

   Gulvvarme uten avrettingsmasse

   Ved å bruke et modulsystem av tre eller matter utstyrt med sjefer, er det ikke vanskelig å lage gulvvarme. Forskjellen fra den forrige teknologien er fraværet av en sementbelegg og å legge toppstrøk direkte på isolasjonen eller platene.

   Det er en enklere og billigere måte å få plass til vannsløkker i en høydeforskjell på 5 cm:

   1. Legg 50 mm ekstruderte polystyrenskumplater med sideleddlåser over vanntettingen.
   2. Merk rørruter på isolasjonen og kutt spor for dem med en termisk kniv eller et skarpt verktøy.
   3. Monter metallplater i sporene og legg rørene.
   4. Monter laminat eller annet tynt gulv.

   Resten av arbeidet med testing og tilkobling av det varme gulvet til strømnettet i den eksisterende oppvarmingen utføres i henhold til teknologien beskrevet i forrige seksjon..

   Direkte tilkobling til et radiatornett med to rør

   Sette inn gulvvarmekretsen i et radiatornett med to rør kan bare brukes hvis en rekke betingelser er oppfylt:

   • størrelsen på det oppvarmede området ikke overstiger 100 m2;
   • varmeforsyning leveres av en gasskjele, som holder temperaturen på 40-50 ° C;
   • høy ytelse for sirkulær pumpe i fyrrommet.

   Når du bruker denne ordningen, kobles de monterte elementene til to rørledninger samtidig: forsyning og retur.

   Denne metoden er akseptabel, men har alvorlige ulemper:

   • det meste av vannet vil bevege seg langs banen med minst motstand og vil ganske enkelt gå inn i hovedledningen i stedet for å fylle varmekretsen;
   • i den kalde årstiden, med en sterkere oppvarming av kjelene i det oppvarmede rommet, blir det tett;
   • i rom der gulvet er flislagt, oppstår effekten av et damprom (i tillegg er det ikke nødvendig med konstant oppvarming på badet og toalettene).

   Plan for direkte tilkobling til et to-rørs varmesystem med radiatorer

   Hvis du prøver å kutte kretsen til et brudd i returledningen, vil det hydrauliske trykket i hele grenen minke, i tillegg til at kjølevæskens strømningshastighet reduseres. Dette vil gjøre både det varme gulvet og radiatoren ute av drift..

   Viktige ingredienser

   Standard koblingsskjema for et varmtvannsgulv inkluderer:

   • Rør – helst fra polymerer.
   • Blandeenhet for gulvvarme, arbeider med å normalisere væskens temperatur til optimale verdier i størrelsesorden 50 ° C.
   • Fordelere designet for å fordele væske langs kretsene.
   • Kontrollenheter.

   Justering av tilførsel av varm og avkjølt væske til innløpsmanifolden utføres ved hjelp av et spjeld. Når sensoren leser under den optimale temperaturen, er volumet til det varme kjølevæsken større enn det avkjølte. I motsatt situasjon vil kald væske råde..

   Separat tilkobling fra kjelen

   Hvis du trenger å varme gulvet i flere rom samtidig, forsvinner muligheten for å koble til den eksisterende radiatoroppvarmingen umiddelbart. Det vil være nødvendig å installere en fordelerkam og flere rørledninger slik at hvert rom har sin egen forsyning og retur.

   Hvis alt du trenger allerede er der, kan tilkoblingsmetodene være som følger:

   Installasjon av termiske hoder, vurdering av graden av oppvarming av returen, på kammen (tillatt hvis kretsens totale lengde ikke er mer enn 50 m).

   Betydningen av den første metoden er enkel – det er ganske enkelt implementering av en variant med bruk av regulerende termostatiske hoder i forhold til flere tilkoblede rør samtidig. Tilstedeværelsen av flere RTLer lar deg kontrollere gulvvarmen i hvert rom separat. Kjølevæskestrømmen tilføres av en pumpe, som er plassert i en veggmontert gasskjele eller i en ovn.

   Installasjon av blandeenheten (designet kompletteres med en toveisventil og en manifold).

   Ventilen er installert på forsyningsrørledningen. Driften styres av et termisk hode utstyrt med en ekstern temperatursensor, som er plassert inne i kollektorrøret, eller festet på den ytre overflaten. Når vanntemperaturen stiger, lukkes ventilen. Det er også tillatt å installere en ekstra pumpestruktur som vil pumpe væske langs alle svingene i det varme gulvet.

   Blandeenhet med en treveis termoventil. Prinsippet for drift av slike strukturer er allerede gitt ovenfor. Dette alternativet er en bedre løsning. Det er mer designet for en betydelig strømningshastighet for kjølevæsken uten overbelastning..

   Til tross for tilstedeværelsen av udiskutable fordeler, er det andre og tredje alternativet ikke egnet for alle, siden de krever seriøs tid (for installasjonsarbeid) og økonomiske (for kjøp av nødvendig utstyr) kostnader.

   Forenklet opplegg for tilkobling av et varmt gulv til kjelen

   Jeg antar at alt i dette diagrammet er lett gjenkjennelig. Hvis du støter på noe ukjent, kan du bli kjent med det i delen om utstyr for vannoppvarmede gulv..

   K – gulvstående kjele; TK – treveisventil; H – sirkulasjonspumpe; KP og KO – levering og retur samlere; TP – varmt gulv; B – ekspansjonstank; T – romtermostat; TR – termisk relé (servodrift)

   Pumpen er plassert foran tilførselsmanifolden; foran pumpen – en treveisventil. Treveisventilen og sirkulasjonspumpen danner sammen en blandeenhet som du kan gjøre selv, eller du kan punge ut for en ferdig montering, som også kobler til manifolden.

   Treveis ventilkrets

   Tilkobling til varmesystemet i et privat hus med et varmt gulv utføres ofte ved hjelp av en treveisventil. For å bygge en slik struktur må du ha:

   • varme radiatorer, med et oppvarmingsmiddel oppvarmingsnivå opp til 70 – 80 grader;
   • gulvvarmekretser, med vann oppvarmet til 40 C.

   Hovedoppgaven er hvordan du kjøler vannet som kommer fra radiatoren til ønsket grad. Dette problemet kan løses ved å bruke et treveis termostatisk stempel. Den er installert på tilførselsrøret, og etter det er en sirkulasjonspumpe montert. I prosessen blandes varmt vann med avkjølt vann, som kommer fra gulvvarmereturrøret, til ønsket temperaturnivå er oppnådd.

   Imidlertid har en slik kombinert oppvarmingsdesign en ulempe – umuligheten av å justere strømmen til spillvarmebærerinntaket. Dette vil føre til periodisk tilførsel av enten for varmt eller kaldt vann til kretsen. Denne ulempen påvirker gulvets effektivitet..

   Forskjeller kan delvis kompenseres for med betongbelegg. Men det er vanskelig å beregne den optimale tykkelsen på betonglaget..

   Det er umulig å ikke si om fordelene med denne metoden:

   • enkel installasjon;
   • akseptabel utstyrskostnad.

   Video

   Dette alternativet er berettiget når størrelsen på et privat hus er liten. I tillegg lar bruk av en treveisventil deg montere denne strukturen med egne hender..

   Tilkobling av kjele og gulvvarme ved hjelp av en blandeventil

   Blandepumpen kan byttes ut med en treveis blandebatteri, som utfører samme funksjon, bare uten pumpe (brukes når det er god sirkulasjon, som ikke krever en ekstra pumpe). Installasjonen av en treveis blandebatteri utføres på samme sted som pumpeblanderenheten, dvs. ved utløpet til returmanifolden.

   På den ene siden er kollektorene koblet til rør fra varmeutstyret, og på den andre må det monteres en splitter på hver oppsamler. En luftventil er koblet fra oversiden av splitteren. En tappeventil er installert på undersiden av splitteren.

   Komplett manifoldsystem

   Komplett manifoldsystem inkluderer: stengeventiler, treveis blandebatteri, luftventil, avløpskran, sirkulær pumpe.

   Det komplette systemet med oppsamlere inkluderer, i tillegg til stoppventiler på rørene, en treveis blandebatteri (eller en pumpe- og blandeenhet), en luftventil, en tappekran, en sirkulær pumpe for å lette sirkulasjonen av kjølevæsken i rør.

   Innløps- og utløpsavstengningsventilene kan erstattes med termostatiske reguleringsventiler. De er utstyrt med en parafin vokspære, ved hjelp av hvilken ventilens gjennomstrømning er satt..

   Pumpeblandingsenheten er nødvendig for å blande det avkjølte kjølevæsken fra returstrømmen til tilførselen, noe som reduserer temperaturen på en for varm væske. Folk som bor i regioner med kaldt klima trenger en mikser, fordi utstyret fungerer i en sterk oppvarmingsmodus, og temperaturen på kjølevæsken til det oppvarmede vannbelegget bør ikke være høyere enn 55 grader.

   Blandepumpen er installert mellom tilførselsrøret og tilførselsmanifolden. Det tredje pumpeutløpet går til returstrømmen foran leveringsrørledningen. Dermed vil pumpen ta kjølevæsken med en minimumstemperatur og legge den til strømmen.

   Funksjoner ved å koble strukturen til en varmekilde

   I gulvkretsen er oftest gjennomsnittstemperaturen på kjølevæsken 35-40 grader. Koblingsskjemaer for vannoppvarmede gulv i et privat hus fungerer ved tvungen blanding av strømmer. En del av kjølevæsken fra returstrømmen går inn i forsyningskretsen.

   Gasskjeler er utstyrt med spesiell automatisering. Solid drivstoff enheter krever en mer kompleks enhet. De er utstyrt med sirkulasjonspumper og en spesiell buffertank. I dette tilfellet brukes en mer kompleks forbrenningskontroll..

   Elektriske kjeler regnes som det beste alternativet for et gulvvarmesystem. Spesiell automatisering lar deg opprettholde ønsket temperatur uten å miste varmekraft.

   Forberedende aktiviteter

   Før du starter installasjonen av et varmtvannsgulv, må du forberede verktøyene, materialene, lokalene, foreta visse beregninger, lage en skjematisk plan for systemet.

   Krav til lokalene

   Gasskjeler er eksplosivt utstyr, så du må følge de grunnleggende standardene for rommet, som sikrer sikker drift:

   • minimum takhøyde er 2,5 m;
   • kjelen må ikke installeres slik at den berører andre møbler – hold en avstand på 50-70 cm på alle sider;
   • vegger i et rom med gasskjele skal være brannsikre (gjør finishen med ikke-brennbare materialer);
   • et ventilasjonssystem må installeres;
   • minimumsarealet på rommet er 4 kvm. m;
   • en jordsløyfe er installert i rommet;
   • avhengig av kjelens kraft, er skorsteinssnittet valgt;
   • døren til rommet skal være 80-100 cm bred;
   • rommet må ha tilgang til den sentrale gassrørledningen og en vannforsyningskilde;
   • tilstedeværelsen av en rørledning med kaldt vann er nødvendig.

   Hvis det er en sentral vannforsyning, er det ikke nødvendig å bruke en pumpe. Dette sparer familiebudsjettet betydelig. En manifoldfordelingsenhet er nødvendig for å koble til vanngulvsystemet.

   Beregninger og prosjektopprettelse

   Design er et viktig skritt. Først av alt er det laget et diagram over et hus med rom hvor rørene skal være plassert (over tid glemmer folk den nøyaktige plasseringen av systemet, og planen lar deg se det). Husk å tenke på hvor møblene skal installeres, siden rør ikke er lagt på disse stedene..

   Det er andre nyanser som må overholdes:

   • en krets bør ikke overstige en lengde på 100 m, ettersom varmeeffektiviteten synker;
   • lengden på alle konturene bør være omtrent den samme (en avvik på 10-15 m er tillatt);
   • trekke seg tilbake fra veggene med 28-35 cm;
   • avstand mellom rør – 10-20 cm (under tøffe klimatiske forhold bør det være en minimumsindikator).

   Et av de viktigste punktene er alle beregninger. Det er vanskelig å takle en slik oppgave på egen hånd, derfor er det bedre å overlate denne prosedyren til fagfolk..

   Du kan beregne antall rør som følger: L = S / N * 1.1, hvor L er lengden på rørene, S er arealet på rommet, N er trinnlengden, 1,1 – 10% av marginen for rørsvendinger.

   For eksempel:

   1. S = 50 kvm m.
   2. N = 0,2 m.
   3. 50 / 0,2 * 1,1 = 275 m.

   I denne figuren, ikke glem å legge avstanden til oppsamleren multiplisert med 2, siden 2 rør passerer (til forsynings- og returoppsamlere). Varmetap, bredden på veggene, materialet som brukes til gulv etc. tas i betraktning..

   Et eksempel på et oppsett for et vanngulv:

   Gulvopplegg

   Det er viktig å tenke over måten å ordne rør på. Det er hovedsakelig tre metoder som brukes:

   1. Slangen er et sløyfelignende system som dekker hele området. Hengslene går fra vegg til vegg, men varmt vann renner bare på den ene siden.
   2. Den doble slangen skiller seg fra den vanlige ved at varme rør er plassert i hele rommet..
   3. En snegl eller en spiral er det beste alternativet for et privat hus, siden hele området er oppvarmet.

   Spiral

   Verktøy og materialer

   Det første du må velge er rørene. De er laget av forskjellige materialer og varierer i diameter. Hva brukes:

   • Kobberrør regnes som de beste fordi de er holdbare, pålitelige og har en høy varmeoverføring. Samtidig er kostnaden den høyeste.

   Kobberrør

   • Metallplast er et moderne materiale som har tjent en velfortjent plass i forkant av populariteten. Prisen er lavere enn kobber, kvaliteten er nesten den samme (de vil vare flere år mindre).

   Forsterkede plastrør

   • PEX er laget av polyetylen og er et budsjettalternativ. Det er en betydelig ulempe – det er umulig å oppnå en ideell form, siden når vann tilføres, retter rørene seg.

   PEX

   Det andre viktige materialet er isolasjon, da det sikrer bevaring av varme. For et varmtvannsgulv, drevet av en gasskjele, brukes oftest følgende:

   • EPPS – ekstrudert polystyrenskum. Den er preget av høy styrke, lav varmeledningsevne, motstand mot høy luftfuktighet, rimelige kostnader. Materialet produseres i form av plater med en tykkelse på 0,2, 0,3, 0,5, 0,8 og 10 cm (dimensjoner: 50×100 cm, 60×125 cm). Tilkoblingsmetoden er slisset, slik at EPSP -er monteres raskt og enkelt.

   ekstrudert polystyrenskum

   • Varmeisolerende profilmatter er laget av polystyrenskum med høy tetthet. Tilstrekkelig praktisk materiale for et vanngulv, siden overflaten er utstyrt med runde eller rektangulære “pigger”, noe som skaper en praktisk plassering av rør. Tykkelsen på mattene varierer fra 1 cm til 3 cm, størrelsen er 50×100 cm eller 60×120 cm. Minuset er den høye kostnaden.

   Varmeisolerende profilmatter

   Du kan bruke andre rimeligere materialer, men de som er beskrevet ovenfor regnes som de mest optimale. EPS kan kjøpes med et folielag som merkene påføres på, men kostnaden for denne typen materiale er høyere. I tillegg er tilstedeværelsen av folie ikke fornuftig for et sementgulv (det er ingen reflektivitet, betong korroderer aluminium).

   Vurder tykkelsen på isolasjonen basert på følgende krav:

   • det er bedre å legge materiale 10 cm tykt i 2 lag på en jordbunn;
   • når du legger på en betongbelegg, er 5 cm nok;
   • ved legging i 2. etasje – 3 cm.

   I tillegg må du kjøpe festemateriale – plater av skive som festes i midten og i leddene, slik at platene ikke flyter når du støper avrettingen ovenfra.

   Den tredje verktøykassen er en manifold-blandeenhet. Formålet er å motta kjølevæsken, fordele varme gjennom systemet, justere temperatur og strømning, balansere kretsløkkene og fjerne luft. Samlere er forskjellige, men for et vannoppvarmet gulv, drevet av en gasskjele, kjøper de en enhet med et spesielt sett.

   Hva du skal se etter:

   • Fordelerblokken må være utstyrt med forskjellige beslag – balanseringsventiler for justering med en strømningsmåler, som er montert på forsyningsseksjonen, samt avstengningsventiler eller termostatventiler for retur. Det må være en automatisk luftventil, dreneringsventil.

   Hovedelementer

   • Beslag (kompresjon, aksial eller pressbeslag) brukes til å koble rørene til manifolden.

   Beslagstyper

   • For å feste manifolden og miksenheten, kjøp en brakett som gir den nødvendige senteravstanden.

   Braketter

   • Fordelerskap, åpen eller lukket type.

   Fordelerskap

   Montering

   Før du installerer et vannoppvarmet gulv, utføres det alltid forberedende arbeid for å rengjøre området. Gulvflaten rengjøres for fremmedlegemer, den må jevnes ut (sjekk med bygningsnivå). Hvis det er uregelmessigheter, anbefales det å lage et lite lag med avrettingsmasse eller helle i sand. På en hard overflate rengjøres gulvet for støv med en støvsuger.

   Gulv

   Autonomi i arbeidet

   Det er forskjellige kjeler for gulvvarmesystemet, men gasskjeler blir stadig mer populære, på grunn av det faktum at med tilstrekkelig mengde strøm fungerer de uten avbrudd. Med automatisert kontroll kan du enkelt kontrollere modusen for varmeforsyning i huset.

   Gulvvarmevann fra en gasskjele i huset

   Rimelig pris

   Gass er for tiden den mest lønnsomme råvaren for det valgte prosjektet. Så når du installerer et varmtvannsgulv fra en kjele, vil betalingen for strøm være lavere sammenlignet med analoger.

   Gulvvarmevann fra en gasskjele i huset

   Systemkompatibilitet

   Ulike kjeler er egnet for varmesystemer som er kjent for forbrukerne. Temperaturregimet til slike enheter er fra seksti til nitti grader.

   Vær oppmerksom på at gulvvarmesystemet krever lavere temperaturer (fra 35-50º). I en slik situasjon kan man ikke klare seg uten en oppsamlerenhet, ved hjelp av hvilken den nødvendige graden av vannoppvarming vil bli gitt..

   Eksperter anbefaler å velge en gasskjele for dette prosjektet. Det er enkelt å installere denne strukturen med egne hender, ved å følge instruksjonene som er festet til hver enhet av produktet..

   Forberedelse av basen

   Basen må være godt forberedt før rørledningen legges. Overflaten på basen må være fast, ren og jevn. Høydeforskjeller er tillatt i området pluss eller minus 10 mm per meter lineær lengde. Hvis gulvoverflaten ikke oppfyller kravene, har en stor krumning og åpenbare feil, installeres en avrettingsjern, etterfulgt av vanntetting av sokkelen i tilfelle av trykkavlastning i systemet..

   Før legging av rørledningen er også undergulvet isolert. Til disse formål brukes plater av ekstrudert polystyrenskum eller basaltfiber med en tykkelse på 30-50 mm..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Med et tilstrekkelig budsjett er bruk av foliebeskyttede plater og utstyrt med spesielle fremspring for praktisk rørlegging berettiget. Slike tiltak benyttes for å redusere varmetap gjennom gulvet i lokalene i første etasje – et oppvarmet gulv sammen med en gasskjele av hvilken som helst kapasitet vil fungere med økt belastning samtidig med gulvvarme for å varme et kjellerrom eller andres leilighet på etasjen under.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Viktig! Før du legger de lagt rørene i gulvvarmesystemet med sementmørtel, er det nødvendig å lime en stripe demperbånd 5 mm tykk og en bredde lik tykkelsen på laget av mørtelen som skal helles rundt omkretsen av rommet på veggene. Tapen vil kompensere for termisk ekspansjon av avrettingsmassen og redusere trykket på vertikale strukturer.

   Vanntetting

   Etter de forberedende tiltakene, legg vanntettingsmaterialet, og eliminer dermed høy luftfuktighet i den generelle strukturen. Det anbefales å legge vanntettingen helt på bunnen, men det er også mulig på toppen av isolasjonen. Arbeidsprosess:

   • spre materialet over overflaten som overlapper hverandre (10 cm overlapping);
   • sørg for å vikle kantene mot veggen;
   • lim skjøtene med konstruksjonstape, hvis det ikke er limlist på materialet.

   Lim ledd

   Hvis det varme gulvet er lagt i andre etasje i huset, kan du klare deg uten isolasjon og legge rør på toppen av vanntettingen.

   Demper tape

   Et demperbånd brukes til å kompensere for den termiske ekspansjonen som oppstår under avrettingen. Enkelt sagt er sammentrekning og utvidelse begrenset og regulert. Teipens høyde skal være 15 cm, den limes mellom gulvoverflaten og veggene rundt omkretsen av rommet.

   Lim båndet

   Isolasjon

   Varmeisolasjon monteres på et vanntett lag, jord eller betongoverflate, avhengig av eierens ønsker og krav. Det er viktig å sette skoene på en helt flat overflate, spesielt hvis EPS -plater stables, siden hæler kan deformere isolasjonen.

   Sekvensen av installasjonsprosessen og regler:

   1. Ved hjelp av en bygning, vann eller lasernivå er det nødvendig å slå av nivået på den ferdige gulvoverflaten på veggene, og dermed eliminere uregelmessigheter. Hvis det er forskjeller, er den grove basen dekket med sand for utjevning..
   2. Det første arket med varmeisolator passer inn i det lengste hjørnet av rommet nær veggene. Det skal ikke være hull mellom platene – skjøten er helt tett.
   3. På hvert trinn, sjekk med et nivå at flyet er jevnt horisontalt..
   4. Hvis det oppstår hindringer i form av kommunikasjonselementer eller fremspring, kuttes platene med en kniv (hull i nødvendig størrelse er laget).
   5. Når du installerer 2 lag EPSP -plater, utføres arbeidet i en gjensidig vinkelrett retning i forhold til det første laget.
   6. Etter at platene er lagt, blir de fikset. For å gjøre dette må du lage hull med nødvendig diameter med en slagmaskin, sette inn skiveplugger, hamre dem inn med en hammer. Festeanordninger er installert på leddene og i midten. Sørg for å legge konstruksjonstape ved skjøtene..

   Legging av plater

   Forsterkende mesh

   Forsterkning av et vannoppvarmet gulv er en valgfri prosedyre, men eksperter anbefaler sterkt å installere et armeringsnett, siden det er rettet mot å styrke den generelle strukturen. Materialet monteres etter legging av rørene, og dette er det riktige trinnet, i motsetning til når masken legges direkte på isolasjonen, fordi armeringen innebærer å legge inn masken i betongbelegg.

   Det brukes et metall- eller plastnett med en tråddiameter på 3 mm og en maskestørrelse på 10×10 cm. Det er strengt forbudt å bruke beslag med bølgepapp, da det skader overflaten på rørene.

   Installasjonsfunksjoner:

   • masken overlappes av en celle;
   • elementene er koblet til hverandre ved hjelp av plastklemmer eller wire (strikking);
   • det skal ikke være skarpe og utstående ender – de er kuttet av;
   • armeringsnett noen steder er festet med klemmer til rør.

   Dekk med et forsterkende nett

   Rørlegging og fiksering

   Rørleggingsmetoden avhenger av den grove basen. Hvis dette er en varmeapparat, er det kanskje ikke nødvendig med toppjernet, siden andre materialer legges på toppen – sponplater osv..

   Hvis basen er betong, er avrettingsmassen en obligatorisk prosedyre. Eksperter anbefaler imidlertid å helle det øverste laget med betong i begge tilfeller (designet vil være mer pålitelig). På den annen side, i tilfelle rørbrudd eller brudd, må betongblandingen brytes, og platene kan fjernes etter at gulvbelegget er fjernet..

   Hvis du bruker utvidede polystyrenprofilmatter for isolasjon, trenger du bare å utvide de fleksible rørene mellom piggene. Ovenfra kan du lage en avrettingsmasse eller legge gipsfiberplater.

   Utvidede polystyrenprofilmatter

   Situasjonen er en helt annen hvis du bruker et mer budsjettmessig alternativ – EPS. Basert på det valgte skjemaet (slange, snegl, etc.), utarbeides en røroppsettplan, hvoretter en markør er markert på de lagde arkene.

   Gulvmarkeringer

   Ikke glem å legge igjen plass for returrør når du legger dobbelt – hvis leggetrinnet er 15 cm, må du først forlate 30 cm.

   Hva du skal gjøre videre:

   • Slapp av ca 15 m rør fra spolen, fest enden til manifolden for vannforsyning.
   • Legg rørene langs den merkede “ruten”, gradvis avvikling av lengden fra bukten.
   • Fest elementene med harpunbraketter, bøy røret forsiktig (det skal ikke være knekk). Stifter på rette seksjoner festes etter 30-50 cm, i en sving – 15 cm.

   Fest med stifter

   • Hvis du ikke vil bruke braketter, legger du et armeringsnett under rørene, som du fester elementene til med wire eller plastklemmer.

   Med forsterkende mesh

   • Installer returrøret i samme retning, og trekk tilbake den nødvendige trinnstørrelsen.
   • Juster alle rør.

   Koble til kretser

   Fordeleren har tilførsels- og returrør. I hver av dem på sidene er det hull som er koblet til konturene ved hjelp av ventiler.

   Tilførsels- og returrør

   Dermed må begge løkkene festes til de to sidehullene – innløp og utløp, og danner en lukket sløyfe. Det er også koblingselementer i endedelene av manifolden. De er designet for å slippe ut luft og tappe væske. En blandeventil, avstengningsventiler og en sirkulær pumpe må installeres.

   Sirkulær pumpe

   Antall hull for kretser avhenger av antall rør som er koblet i den ene enden til forsyningsinnløpet, den andre til returutløpet.

   Tilkobling av rør

   Festing gjøres med beslag eller muttere. Pumpen er alltid montert på baksiden av manifolden der vannreturrørene er festet.

   Toppstøtte

   Etter å ha jobbet med rørene, gå til det øverste slipset. Legg beacons på sementmørtel, – gi tid til å tørke (tjuefire timer).

   Spesialist anbefalinger

   • Etter arbeidet er det tilrådelig å ikke slå på kjelen med full styrke.
   • For å optimalisere temperaturregimet i et hus med gulvvarmesystem, må du velge riktig gulvbelegg.
   • Ikke bruk tepper på soverommet og i barnehagen..

   Utnyttelse

   • Prosjektet må kobles sammen i høstperioden.
   • Det varme gulvet fra kjelen i huset er enkelt å installere med egne hender: ikke avvike fra prosessteknologien.

   Forskaling

   Forskalingen kan installeres umiddelbart etter utgraving – da blir sand og grus komprimert i den. I eksemplet er forskalingen reist på den ferdige “puten”.

   De trinnvise instruksjonene for forskaling vil være som følger:

   1. Merk området med en ledning (du kan bruke merkene som ble gjort under utgraving).
   2. Plasser trepinner rundt omkretsen (utsiden av ledningen) med intervaller på 1,5–2 m.
   3. Installer sidene av forskalingen mellom ledningen og tappene – de kan skrus med selvskruende skruer eller spikres. Sidens horisontale posisjon og skråningens konstantitet styres ved hjelp av bygningsnivået.

   Det er fornuftig å styrke leddene på platene til tappene og hjørnene på forskalingen utenfra – ved hjelp av tre- eller metall “hjørner”.

   Pressing

   Etter tilkobling av kretsene utføres en trykktest, det vil si en kontroll av funksjonaliteten til varmtvannsgulvsystemet koblet fra gasskjelen.

   For dette brukes en kompressor med et trykknivå på 4 bar. En trykkmåler brukes til å justere og overvåke trykknivået. Hvis den faller, må du kontrollere om rørene er skadet. Under normal systemdrift synker ikke trykknivået.

   Samleren har et avløpsrør gjennom hvilket vann slippes ut i kloakken gjennom en slange. Den må være tilkoblet, som ved kontroll av kretsene, vil væske søle.

   Hva bør gjøres:

   • en slange fra vannforsyningen tilføres tilførselsinnløpet til manifolden med en kulestengeventil;
   • en trykkpumpe er koblet til inngangen (forsyning), som er beregnet for kretsen;
   • resten av innganger og utganger til kollektorene er blokkert;
   • luftventiler forblir åpne;
   • vann er koblet til i noen minutter for å rense rørene for intern smøring og fjerne luft.

   Avrettingsmasse

   Det er to typer betongbelegg – for den grove basen og det øverste laget. I det første tilfellet må du gjøre følgende:

   • Etter å ha forberedt basen (rengjøring mot smuss og støv), gjør du merker på veggene av høyden på det første laget. Fyll deretter på et lag med sand på maksimalt 10 cm for å utjevne gulvnivået, fukt deretter og tamp.
   • Tilsett deretter 5 cm knust stein, tilsett vann igjen og tamp. For å forenkle arbeidsprosessen kan du umiddelbart blande grus med elvesand og lage et lag på 15 cm. Vi foreslår at du finner ut hva som er den optimale avretningstykkelsen for et vannoppvarmet gulv.

   Avrettingsmasse

   • Installer beacons fra profiler for enkel bruk.
   • Forbered nå betongblandingen-for 1 del sement (klasse M400) er det nødvendig med 6-7 deler grus og 4-5 deler sand.
   • Hell 5 cm betongblanding på gulvet, jevn overflate.

   Fyr

   • Det gjenstår å vente en uke til den grove basen er helt tørr.

   Slik lager du en toppstøtte:

   • Etter installasjon av rørene og armeringsnett forberedes en betongløsning for helling. Optimale proporsjoner: sement (klasse M400) – 10 kg, elvesand – 18-19 kg, pukk – 35-37 kg. Tilsett om nødvendig mykner i proporsjonen angitt i instruksjonene..
   • Siden prosedyren utføres etter trykktesting og tilkobling av hele systemet, må du la vann stå i rørene, slik at de ikke flyter under videre arbeid..
   • Monter beacons på toppen av konturene – perforerte metallstrimler. For å gjøre dette, påfør sidene og i midten av fyrtårnene en liten betongblanding for å fikse profilen.

   Påfør med betongblanding

   • Start fra det fjerne hjørnet, fyll varmtvannsgulvet med sementmørtel og strekk det langs fyrtårnene med en regel. Hvis det dannes hulrom med væske, tilsett noen tørre ingredienser til løsningen slik at blandingen ikke blir for flytende..

   Hastigheten på betongherding avhenger av lufttemperaturnivået i rommet og tiden. Du kan bli kjent med indikatorene ved hjelp av tabellen (tallene er angitt i prosent):

   Lufttemperatur (ͦС) 24 timer (dag) 48 timer (2 dager) 72 timer (3 dager) 120 timer (5 dager) 168 timer (uke) 336 timer (2 uker) 672 timer (28 dager)
   0 5 12 atten 28 35 50 65
   +5 ni 19 27 38 48 62 77
   +ti 12 25 37 50 58 72 85
   +tjue 23 40 50 65 75 90 97
   +tretti 35 55 65 80 90 97 98

   Basert på reglene kan du fortsette arbeidet når sementblandingen får styrke på 50%, starte det varme gulvet, men ved minimum oppvarmingstemperatur – ved 75%, slå gulvvarmesystemet helt på – med 100%.

   Tilkoblingsforhold

   La oss nå snakke om betingelsene for gulvvarmekretsen som er koblet til radiatorvarmesystemet. Først må du forstå at det monterte radiatorvarmesystemet ikke er gummi. Derfor har den noen begrensninger. Og det må gjøres riktig. Jeg ser veldig ofte hvordan folk installerer radiatorvarmesystemer, for eksempel ved å bruke et PPR -rør dm 25 mm. Og hvordan skal man i dette tilfellet koble gulvvarme til systemet? Derfor anbefaler jeg alltid å installere rør for et radiatorvarmeanlegg som starter med en diameter på 32 mm og over..

   Nå omtrent lengden på gulvvarmekonturen. Lengden bør ikke overstige 40-50 meter for et to-rørssystem, avhengig av egenskapene ovenfor. Den kan monteres både med en slange som starter for eksempel fra ytterveggene og med en spiral.

   Lengden på gulvvarmekretsen for Leningradka med tvungen sirkulasjon bør ikke overstige 20-30 meter. Dessuten, hvis konturlengden din er lengre, må du dele den i like deler.

   I dette tilfellet anbefaler jeg å bruke et metall-plastrør dm 16-18 mm maks. Dm 20 mm brukes til gravitasjonssystemer. Vanligvis er temperaturen på kjølevæsken i radiatorvarmesystemer minst 70 grader. Samtidig tåler PEX-AL-PEX rør temperaturer på 90 grader. Det finnes også analoger av XLPE -rør med et oksygengjennomtrengelig lag, som også tåler temperaturer på 90 grader Celsius..

   Installasjon av ekstra automatisering

   Hjelpeautomatisering er nødvendig når kretsene legges i flere rom og kjølevæsken må varmes opp i hvert system til en viss temperatur. For eksempel på soverommet – opptil 20 ° C, i stua – opptil 25 ° C, på badet – opptil 30 ° C. For dette brukes en kontrollenhet, bestående av en treveisventil , en sirkulasjonspumpe og et termisk hode.

   Ytterligere automatisering er koblet til fordelingsmanifolden, termiske hoder er montert på returutgangene, og det er installert en bypass mellom inngang og utgang. I tillegg må det finnes et rotameter ved uttaket..

   Driftsprinsipp:

   1. Når kjølevæsken overopphetes, lukker treveisventilen automatisk forsyningskretsen og mer åpner returen.
   2. Samtidig blandes kaldt vann med varmt vann i blandekammeret..
   3. Når vannet avkjøles, slår ventilen også automatisk av returutløpet.

   Driftsprinsipp

   Systemkontroll

   Den første oppstarten av gulvvarmesystemet utføres for å kontrollere driften av hele kretsen som helhet og kontrollere alle ledd for lekkasjer. Alle kretser er fylt med kjølevæske, luft slippes ut og alle ventiler og kraner kontrolleres for å fungere.

   Etter tilkobling av kontrollenhetene gjentas trykktesten. Trykket skapes halvannen gang mer enn det nominelle.

   Etter å ha studert dette materialet, fant du ut svaret på spørsmålet om hvordan du kobler et varmt gulv til gasskjelkretsen og fant ut hvilke finesser som finnes, samt hvilke problemer som kan oppstå under reparasjoner i huset.

   Gulvvarmesystemer

   Disse enhetene er montert på eksisterende tregulv eller tømmerbjelker.

   I modulversjonen brukes plater (moduler) med kanaler og spor for varmefordelende plater og rør..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   I lamelundertypene gulvvarme utføres installasjon av moduler mellom tømmerstokkene som er tilgjengelige på det harde grove gulvet, eller så er tømmerstokkene installert for dette på forhånd. Disse strukturene spiller rollen som ribber av stivhet i det arrangerte varmtvannsgulvet og dets påfølgende etterbehandling, listen over strukturelle elementer skiller seg ikke fra den modulære formen.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Etter endt legging av gulvvarmegulv er systemet også under trykk og igangkjøring (tetthetskontroll, stramming av tilkoblinger).

   Den lagdelte metoden for å installere gulvvarmesystemet er universell og kan brukes i nesten alle bygninger og konstruksjoner. Fordelene gjenspeiles imidlertid i kostnaden, som er ganske høy..

   Test av vanngulv

   På slutten av installasjonen av gulvvarmestrukturen testes rørledningene. Dette gjøres på to måter..

   Den første metoden består i å lage et vanntrykk i rørene som overskrider standarden med halvannen gang. Metoden er kompleks og krever spesielt testutstyr..

   Den andre testmetoden er mer tilgjengelig. Det utføres ved å koble den monterte gulvvarmen til en luftkompressor. Siden luftmolekyler er mindre enn vannmolekyler, er trykkluftstesten mye mer effektiv enn den første testmetoden..

   Før testing er alle kritiske rørledd dekket med såpevann. Luftlekkasje vil indikere seg selv ved utseende av bobler..

   Sikkerhetstiltak

   Sørg for å følge sikkerhetsreglene når du bruker et varmtvannsgulv fra en gasskjele:

   • installer en gassanalysator – det er dyrt, men du vil være sikker på sikkerhet (hvis brenneren plutselig slukker, utløses beskyttelsessystemet);
   • utelukke plasseringen av brennbare gjenstander i nærheten av kjelen;
   • ikke reparer gasssystemet selv – sørg for å ringe en gass -servicemedarbeider;
   • kjelen må installeres på en brannbase;
   • hvis det er en gasslekkasje (det er en bestemt lukt), må du umiddelbart slå av forsyningen og ringe gassarbeiderne.

   Et vannoppvarmet gulv fra en gasskjele, laget for hånd, vil spare familiens penger betydelig. For å sikre sikkerheten må du følge alle installasjonskrav. Hvis du ikke er sikker på dine egne evner, må du rådføre deg med spesialister eller overlate en så vanskelig oppgave til fagfolk.

   Eksempler på vellykket arbeid

   Med alle vanskeligheter og strenge instruksjoner taklet mange mennesker installasjonen av et varmtvannsgulv selv. Det viktigste er å gjøre alt riktig. Hvis du ikke er sikker på dine evner, kan du kontakte visse selskaper, hvor fagfolk vil hjelpe deg med å lage en planløsning, kjøpe nødvendige materialer og installere systemet. Selvfølgelig må du også betale for dette, og det kan være dyrere enn om du gjorde alt selv. Men noen ganger er dette alternativet bedre, for hvis du gjør alt galt, må du bruke to ganger.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Hvis du skal søke hjelp fra et profesjonelt team, må du sørge for at disse menneskene virkelig er eksperter på sitt område. Les anmeldelser av deres arbeid, les folks meninger på spesialiserte fora, og kontakt deretter bedriften du ønsker. Svindlere eller ikke-profesjonelle er bedre til å unngå slikt delikat og tungt arbeid..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Hvis du vil installere gulvvarme med gasskjele, bør du huske at dette er en dyr, men den mest optimale måten å redusere kostnadene ved oppvarming av hjemmet ditt. Når installasjonen er utført riktig og nøyaktig, vil det ikke være noen problemer med driften. Men det er bedre å veie alle fordeler og ulemper uansett, finn ut de eksakte prisene på de nødvendige elementene. Bestem så hvor mye du trenger det..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Ikke vær redd for å stille spørsmål til spesialister, søk kvalifisert råd. For å legge gulvvarme på egen hånd, trenger du maksimal mengde nyttig informasjon. Gulvvarme er en lønnsom og økonomisk løsning for å skape en koselig atmosfære i hjemmet ditt.

   Et slikt gulv vil med hell erstatte ethvert teppe og vil ikke samle støv i hjemmet ditt..

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Nyttige tips

   For at gulvvarmesystemet fra en gasskjele skal fungere i riktig modus, må du følge noen regler. Eksperter anbefaler følgende:

   1. Når du installerer en gasskjele, må du installere en skorstein og i tillegg et nødblåsingssystem for kretsene. Dette er nødvendig i tilfelle et sammenbrudd..
   2. Monter sylindere med trykkluft. De gjør det mulig å jobbe jevnt ved de laveste lufttemperaturene..
   3. Kjøp kjeler, oppsamlere og andre komponenter bare fra pålitelige produsenter.
   4. Maksimalt trykk for varmtvannsgulv – 10 bar.
   5. Når du kjøper en gasskjele, vær oppmerksom på settet med funksjoner, siden noen modeller ikke kan brukes til et vannoppvarmet gulv.
   6. Prøv å installere kjelen i et boligområde, og ikke i en kjeller, etc., siden systemet ved en feil om vinteren fryser..
   7. Ikke gjør toppbindingen før du har kontrollert at systemet fungerer (krymper).

   Profesjonell rådgivning

   Eksperter anbefaler å installere en skorstein når du installerer et varmtvannsgulv med en gasskjele. I dette tilfellet er det også behov for å koble til et nødkretsfremføringssystem. Dette er i tilfelle det oppstår en sammenbrudd..

   Du kan levere trykkluftsylindere, ved hjelp av hvilke det er mulig å opprettholde temperaturen du trenger i alvorlig frost. Dette forklares med at det er noen løsninger inni som ikke lar dem fryse.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Når du kjøper rør, må du behandle denne saken ansvarlig. Feil valg kan føre til dårlige konsekvenser. Vær oppmerksom på produsentens popularitet, merking og egenskaper. De bør merkes: “Maksimalt trykk – 10 bar”. Større eksponent er uakseptabelt.

   Hvis du har problemer, kan du kontakte butikkonsulenten for å få hjelp.

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon

   Gjør det selv varmtvannsgulv fra en gasskjele i huset: diagrammer, beregninger og trinnvis installasjon