Muovi -ikkunoiden säätäminen omin käsin talveksi. Video

Kuinka säätää muovi -ikkunat itse. Video

PVC -ikkunoita löytyy monista taloista ja huoneistoista, koska niitä on helppo käyttää, ne suojaavat vedolta ja ovat esteettisesti miellyttäviä. On tärkeää tietää, miten muovi -ikkunat säädetään, jos haluat niiden kestävän pitkään. Voit tehdä sen itse, jos noudatat ohjeita ja käytät erityistä työkalua.

Yleisimmät jakaumat ovat:

 • kun puite suljetaan sivu- ja alaosissa, se joutuu kosketuksiin kehyksen kanssa;
 • tarve vaihtaa lukitustanko;
 • puitteen huono istuvuus;
 • kahvan huono kääntö;
 • ikkunan kahvan vika tai tukos;
 • avoin puite lukitulla tilalla ja avoin ikkuna;
 • suljettu puite, ikkunan lukitus ja kahva ei toimi.

Kuinka säätää muovi -ikkunat oikein itse

Ikkunoiden säätämistä varten tarvitset:

 • erityinen kuusikulmio, jonka halkaisija on 4 millimetriä;
 • "tähdet";
 • pihdit;
 • 2 eri ruuvimeisseliä (ristipää, litteä).

Muovi -ikkunan kaikki puitteet säädetään kolmelta sivulta. Tämä mahdollistaa halutun asennon saavuttamisen kehän ympärillä, puitteessa ja auttaa myös vahvistamaan tiivisteen tarttuvuutta. Muovi -ikkunoiden varusteiden ja elementtien työn määrittämiseen on monia menetelmiä, joten voit valita itsellesi sopivimman.

Muovi -ikkunan kaikki puitteet säädetään kolmelta sivulta. Tämä mahdollistaa halutun asennon saavuttamisen kehän ympärillä, puitteessa ja auttaa myös vahvistamaan tiivisteen tarttuvuutta. Menetelmät lisävarusteiden työn määrittämiseksi

Mielenkiintoinen artikkeli: kuinka eristää parveke omilla käsilläsi

Jos muovi -ikkunan sulkemisen yhteydessä puite koskettaa kehyksen alaosaa, puite suunnataan ylöspäin saranaa kohti. Tuulet kääntyvät auki säätöä varten. Vasemmalta oikealle ruuvia kierretään kuusikulmion avulla useita kierroksia (3-4), joka sijaitsee puitteen päässä yläsaranan vieressä. Muovi -ikkunan varusteiden säätämiseksi pystysuunnassa puitteen on oltava kiinni. Suojakorkki poistetaan alareunassa olevasta silmukasta. Tee 3-4 kierrosta kuusikulmalla vasemmalta oikealle.

Jos puite koskettaa runkoa sivusulkemisen aikana, puite on ohjattava saranoihin. Kun puitteen sivuosa koskettaa rungon alaosaa, se viedään ruuvilla poispäin saranan säätämiseksi alhaalta. Laitteiston säätö vaakasuunnassa on tarpeen, kun puitteen sivu koskettaa runkoa, tässä tapauksessa sitä siirretään ylöspäin kohti saranaa.

Jos puite koskettaa runkoa sivusulkemisen aikana, puite on ohjattava saranoihin. Kun puitteen sivuosa koskettaa rungon alaosaa, se viedään ruuvilla poispäin saranan säätämiseksi alhaalta. Liittimien vaakasuora säätö on tarpeen,

Kun nauhojen kuluminen tarkistetaan, ikkuna avataan ja tarkastus suoritetaan. Yleinen vaihtoehto on kehälaudan sijainti kaikilla sivuilla. Kaikkien nauhojen kulumisen myötä ikkunaluukun laskuun tulee epätasaisuutta. Tämän korjaamiseksi puite avautuu, korkit poistetaan ruuvien ylä- ja alaosasta säätöä varten, pultit löysätään. Ruuvi säätää ikkunan asentoa ylhäältä. Säädettävä vasen ja oikea, ala-, yläasento.

Epäkeskijärjestelmä (säätimet) on puitteen etuosassa kahvan puolelta. Se säätää puitteen sopivuutta. Järjestelmien tyyppi riippuu asennetun ikkunan kiinteydestä, toimintaperiaate on aina sama.

Katso video: Muovisten ikkunoiden säätäminen itsenäisesti

Kun tappeja säädetään, epäkeskot vieritetään kuusikulmion avulla. Ne auttavat säätämään rungon ja puitteen välistä kosketusastetta. Lämmössä läppien istuvuutta tulee heikentää ja kylmällä jaksolla vahvistaa. Kun alasaranassa on ruuvi, ikkunaluukun ja saranoiden välinen kosketusaste säädetään.

Yläosan saranaa käytetään säätämään läppää ja kääntyvää läppää. Pultti asetetaan saksille yläsaranan lähelle. Luukku avautuu. Erikoista salpaa painetaan. Kahva on asetettava tuuletettavaksi. Puitteen tiukkaan istuvuuteen pultti pyörii vasemmalta oikealle. Liittimiä voidaan säätää kahvan lähellä.

Yläosan saranaa käytetään säätämään läppää ja kääntyvää läppää. Pultti asetetaan saksille yläsaranan lähelle. Luukku avautuu. Erikoista salpaa painetaan. Kahva on asetettava ilmaan

Puun hyvä istuvuus, lankku on siirretty kadulle. Rungossa on kiinnitysmekanismit (saranapuolelta), joiden avulla voit säätää liittimiä kuusikulmion avulla. Puitteen kosketusaste riippuu täysin kielen ulosvetämisasteesta.

Hyödyllinen video: Metallimuovisten ikkunoiden ja ovien säätö itse

Jotta mekanismit eivät heikkene, kahva liikkuu ikkunan ollessa kiinni. Ikkunansuojat on varustettu suojaamaan kahvojen liikkeitä ikkunan auki -asennossa. Ne sijaitsevat puitteen päässä kahvan alla. Ennen esteen poistamista on painettava ikkunansuojaa..

Jos puite on kiinni -asennossa eikä ikkunaa voi sulkea, kahva ei liiku, lukko on säädettävä. Ristikko, jonka ruuvi saranan alla on alhaalta, siirretään ikkunanestolaitteeseen. Kiinnitys heikennetään, metallilevy asetetaan esteen ja rungon väliin.

Jos kahva on rikki, se on vaihdettava. Tätä varten tyynyä vedetään varovasti taaksepäin, sitä siirretään 90 astetta. Ruuvit on irrotettu. Rikkoutunut kahva poistetaan. Toinen kahva laitetaan päälle. Päällyste on kiinteä.

Lue myös: tee-se-itse-nopea ja edullinen kodin korjaus

Yleinen ongelma kahvan huonosta kääntymisestä on heikko tai täydellinen voitelun puute liittimissä, jotta tämä ongelma voidaan välttää, mekanismi on peitetty millä tahansa voiteluaineella aerosolin muodossa kerran vuodessa. Tarkistuksen aikana emme saa unohtaa tiivistekumin tarkastusta.

On täysin mahdollista tehdä kaikki säätötyöt itse, jos yrität vähän. Jos olet epävarma, voit soittaa asiantuntijalle ja leikata aikaa, mutta käyttää rahaa. Kuinka säätää muovi -ikkunat itse, suosittelemme tutustumaan opetusohjelmaan video-. Yritä tehdä kotitöitä itse, niin voit säästää budjettiasi..