Seinien pohjustus ennen tapetointia

Kuinka tehdä pohjamaali seinille tapetin alle omin käsin

Jokaisen viimeistelypinnan, joko tapetoinnin tai kuvioidun kipsin levityksen, on läpäistävä esikäsittelyvaihe. Melko yksinkertainen ja pitkä pintakäsittely peittää joitakin salaisuuksia, jotka on suositeltavaa paljastaa ennen työn tekemistä.

Seinien pohjustusprosessi ennen tapetointia on välttämätön, jotta näiden kahden materiaalin väliin muodostuu suojakerros ja estetään hometta ja kondensaatiota seinälle.

Seinien pohjustusprosessi ennen tapetointia on välttämätön suojakerroksen luomiseksi kahden materiaalin väliin ja homeen ja kondensaation muodostumisen estämiseksi seinälle. Jos haluat tutustua työprosessiin, voit katsoa videon ja vahvistaa materiaalin käyttämällä tämän artikkelin vinkkejä.

Katso hyödyllinen video: Seinien pohjustus – kaikki hienoudet ja vivahteet

Miksi sinun on pohjustettava seinät

Seinien pohjustus ei ole mielivalta eikä rakenneseosten valmistajien fiktio, se on välttämätön toimenpide, joka tarjoaa sinulle:

1. Luotettava pohja, johon voit liimata tapetin turvallisesti tulevaisuudessa. Pohjamaali mahdollistaa liiman paremman kosketuksen seinään, mikä takaa tapetin luotettavan tarttumisen.

2. Suojakerros, joka estää rapatun pinnan murenemisen ja halkeamien syntymisen. Pohjustetulle pinnalle liimattu tapetti kestää pidempään.

3. Suoja kosteutta, hometta ja hometta vastaan.

Miksi sinun on pohjustettava seinät

Jos laiminlyödät esikäsittelyvaiheen ennen tapetin liimaamista, on todennäköistä, että ne voivat irrota seisomatta vuoden. Jos seinät valmistellaan maalausta varten, voit vähentää väriaineen kulutusta käyttämällä pohjamaalia. Pohjustetut seinät ottavat vähemmän maalia kuin seinät ilman tällaista käsittelyä.

Katso hyödyllinen video: Seinien pohjustus omin käsin

Muista pohjustaa kaikki pinnat juuri ennen tapetointia – näin saat parhaan lopputuloksen. Tämäntyyppiseen työhön kuuluu vanhan materiaalikerroksen poistaminen pinnalta. Siksi, jos seinillä tai katossa on kalkitus, vanha maali tai rappaus, ne on poistettava itse. Sama koskee pölyä, pinta on puhdistettava, jos siinä on reikiä tai halkeamia, ne on korjattava. Kun valmistelutyö on valmis, voit aloittaa itse pohjustusprosessin.

Seinien pohjustus on erilainen

Muinaisina aikoina pohjustusseokset eivät olleet yhtä menestyksekkäitä, kun ne korvasivat liiman, joka oli yleisin kirjoitusliima. Edistys ei kuitenkaan pysähdy, ja ne korvataan erityyppisillä pohjamaaleilla, jotka on sovitettu tietyntyyppiseen käsiteltävään pintaan..

Myös koostumuksen valinta seinien pohjustamiseen tulisi perustua pinnan alkutilaan ja sen ympäristöolosuhteisiin, jotka vaikuttavat esimerkiksi korkeaan kosteuteen tai altistumiseen lämpötiloihin..

Pohjamaalia käytetään välimateriaalina. Tämä on perusta, joka ei ole näkyvissä, mutta sillä on paljon tekemistä lopputuloksen ja sen keston kanssa. Nykyaikaiset rakennusseosten valmistajat tarjoavat erityyppisiä pohjamaaleja. Niiden erottaminen tapahtuu riippuen siitä, millaista sideainetta he käyttävät ja missä huoneissa niitä käytetään..

Pohjamaali on erilainen

Alukkeet ovat seuraavan tyyppisiä:

• Akryylipohjamaali

Voimme sanoa, että tämä on monipuolisin vaihtoehto, joka sopii lähes kaikentyyppisille käsiteltäville pinnoille. Niitä käytetään yhtä hyvin betoni- ja sementtiseinillä, rapattuilla pinnoilla, tiilellä tai puulla ja jopa vanerilla. Niiden erityispiirre on epämiellyttävän hajun puuttuminen ja nopea kuivuminen (noin 5 tuntia työn kaudesta riippuen). Tätä koostumusta käytetään usein ennen tapetin liimaamista. On huomattava, että tämän tyyppistä pohjamaalia ei voida käyttää rautametallien pinnoitteena; ajan myötä niiden pinnalle voi muodostua korroosiota..

• Alkydipohjamaali

Ihanteellinen puun työstöön. Kun puupinnat päällystetään tämän tyyppisellä pohjamaalilla, ne kestävät paremmin viimeistelyä. Ne eroavat akryyliyhdisteistä kuivumisajassa, joka kasvaa kolme kertaa ja on noin 15 tuntia. Täydellinen puurakenteisten maarakennusten käsittelyyn. Alkydipohjamaalikoostumukset on puolestaan ​​jaettu kahteen tyyppiin: ne, jotka sisältävät sinkkifosfaattia (erinomaiset pintojen käsittelyyn, jotka sisältävät maalausta alkydimaaleilla), sekä ne, jotka sisältävät sinkkikromaattia (yleisempi vaihtoehto, sopii yhdistetyille pinnoille). Tällaisia ​​yhdisteitä ei suositella käytettäväksi pinnoilla, jotka on peitetty kipsillä tai rapattu..

• Glyphthal -pohjamaali

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan käyttää metallisten ja puisten seinien ja pintojen käsittelyyn. Tällaisia ​​koostumuksia ei voida käyttää paikoissa, joissa kosteustaso on liian korkea ja ne kuivuvat noin päivän..

• Perklorovinyyliyhdiste pohjustusta varten

Yhdisteet, jotka on erityisesti suunniteltu metallipintojen käsittelyyn. Niitä voidaan käyttää myös betonin tai tiilen käsittelyyn, joka on ensin rapattava. Tämän tyyppistä pohjamaalia käytetään usein ulkotöihin, ne kestävät melko alhaisia ​​lämpötiloja, ja jos työskentelet niiden kanssa yli 20 asteen lämpötiloissa, tällainen koostumus kuivuu tunnissa..

Pohjamaalin pintakäsittelyPohjamaalin pintakäsittely

Pohjamaalin pintakäsittely

Ensimmäinen asia ennen seinien pohjustamisen aloittamista on suojella itseäsi. Sinun on käytettävä erikoisvaatteita, jotka suojaavat altistunutta ihoa, ja vasta sitten aloitat työn. Tämä toimenpide on välttämätön suojan saamiseksi ihoärsytystä vastaan, joka aiheutuu kosketuksesta alukekoostumukseen, koska niillä kaikilla on kemiallinen perusta. Varmista työn aikana, että pohjamaali ei joudu silmiin tai limakalvoille – tämä on erittäin vaarallista.

Katso hyödyllinen video: Seinien ja kattojen pohjustus

Riittävän puolustuksen jälkeen on vain otettava pohjamaali, kaadettava se erityiseen astiaan, upotettava rulla pohjamaaliin ja käsiteltävä seinät. Telaa voidaan käyttää vaahtomuovina tai turkin muodossa. Valinta riippuu pinnan tyypistä. Kun kaikki alueet on käsitelty, odota, kunnes koostumus kuivuu ja voit aloittaa tapetin liimaamisen.

Lue lisää hyödyllisiä rakennusvinkkejä DIY -rakentaminen -osiosta..