Hvordan isolere en loggia inne og ute

For å skape et ekstra varmt og koselig rom i leiligheten, er en loggia ganske passende, du må bare gjøre isolasjonen og gjøre det i henhold til alle reglene. Ved hjelp av varmeisolasjon av høy kvalitet kan du få et funksjonelt rom som kan brukes som kontor, soverom eller spisestue. Gjør-det-selv-isolering av loggia er ganske enkel, det viktigste er å lese tipsene fra trinn-for-trinn-instruksjonene og se Bilde.

Les også: Penoplex isolasjon, tekniske egenskaper

Hvordan velge materialer for å isolere en balkong med egne hender

Nesten hver person som har et ønske om å gjøre hjemmet sitt bedre og mer komfortabelt, er ganske i stand til å isolere og utstyre loggiaen. Et stort utvalg materialer kommer til unnsetning, som er av høy kvalitet og holdbarhet..

Nesten hver person som har et ønske om å gjøre hjemmet sitt bedre og mer komfortabelt, er ganske i stand til å isolere og utstyre loggiaen. Et stort utvalg materialer kommer til unnsetning, som er av høy kvalitet og holdbarhet.Loggia isolasjonsskjema

Før du velger isolasjon, må du beregne tykkelsen på platene med isolasjonsmateriale, størrelsen på festekonstruksjonene. Beregninger må være nøyaktige! Størrelsen på det isolerte området avhenger av riktige beregninger, for i dette tilfellet er hver centimeter veldig viktig.

Før du kjøper isolasjon for en loggia, må du forstå fordelene og ulempene med dette materialet. Det beste alternativet er nødvendigvis kjøpt med en liten margin..

Før du kjøper isolasjon for en loggia, må du forstå fordelene og ulempene med dette materialet. Det beste alternativet er nødvendigvis kjøpt med en liten margin.

Du kan isolere loggia både fra innsiden og utsiden. Ekstern isolasjon utføres uten problemer bare fra lav høyde. Hvis loggia er høyere, betyr det at isolasjonen er laget fra innsiden, siden uavhengig isolasjon i et slikt tilfelle er nesten umulig.

Hvordan isolere en loggia med mineralull

For innvendig isolasjon tas mineralull oftest. Minvata er et rimelig og enkelt materiale. Ulempene med mineralull inkluderer ulemper under installasjonen og sannsynligheten for å falle under drift.

For innvendig isolasjon tas mineralull oftest. Minvata er et rimelig og enkelt materiale. Ulempene med mineralull inkluderer ulemper under installasjonen og sannsynligheten for å falle under drift.Foto av isolasjonen av loggia fra innsiden med mineralull

Når du isolerer med dette materialet, trenger du:

 • spesielt lim
 • bore
 • 2 spatler
 • dampsperre materiale
 • dyvler "sommerfugler"
 • nivå
 • beholder for omrøring av lim.

Trinn-for-trinn instruksjoner om hvordan du utfører isolasjon med mineralull:

 1. Forbered limsammensetningen. Limets kvalitet bestemmer den tette passformen og påliteligheten ved fiksering av mineralullen.
 2. Limet må ikke dryppe av slikkepotten. Tykt lim vil ikke kunne feste materialet jevnt. Tetthetsgraden bør være på nivået med rømme.
 3. For sikkerhet ovenfra er materialet festet "sommerfugler".
 4. Fiksering utføres først etter at limlaget har tørket.
 5. På toppen av isolasjonen er det uansett en dampsperre.

Forbered limsammensetningen. Kvaliteten på limet bestemmer den tette passformen og påliteligheten ved fiksering av mineralullen. Limet må ikke dryppe av slikkepotten.

Isolering av loggia med skum

Dette materialet er ganske populært for isolering av forskjellige overflater. Polyfoam lar deg isolere nesten alle overflater på loggiaen, noe som garanterer isolasjon av høy kvalitet. Materialet er ganske enkelt å installere, har en lav vekt, beskytter perfekt mot fuktighet, kulde, støy og vind. Er et budsjettalternativ for varmeovner som brukes til loggiaen. Ulempene inkluderer mangel på dampkonduktivitet og dannelse av kondensat, noe som fører til ødeleggelse av overflaten under isolasjonen uten organisering av ventilasjon av høy kvalitet..

Dette materialet er ganske populært for isolering av forskjellige overflater. Polyfoam lar deg isolere nesten alle overflater på loggiaen, noe som garanterer isolasjon av høy kvalitet. Materialet er ganske enkelt å installere, det er lettFoto av isolasjon av loggia med skum

For installasjon av skum trenger du:

 • polyuretanskum
 • standard kniv
 • lim
 • kapasitet
 • dyvler "sopp".

Dette materialet, selv om hjørnene bryter av, gjenopprettes enkelt ved hjelp av polyuretanskum, noe som sparer materiale og tid. Hatter "sopp" etter festing er de også dekket med lim.

Isolering av balkongen med penoplex

En mer forbedret versjon av isolasjon er penoplex. Det er mer pålitelig enn polystyren og er montert mange ganger lettere enn mineralull. Fordelene med ekstrudert polystyrenskum inkluderer lav varmeledningsevne, høy tetthet, hydrofobi, holdbarhet og sikkerhet. Den eneste ulempen er følsomhet for ødeleggelse fra eksponering for ultrafiolett stråling.

En mer forbedret versjon av isolasjon er penoplex. Det er mer pålitelig enn polystyren og er montert mange ganger lettere enn mineralull. Fordelene med ekstrudert polystyrenskum inkluderer lav varmeledningsevne, inFoto av balkongisolering med penoplex

For å installere penoplex trenger du:

 • materiale i ark
 • kasse
 • fester og plugger
 • polyuretanlim
 • polyuretanskum
 • metallbånd
 • penofol eller annet reflekterende materiale.

Ark plantes mellom kassen med lim, skjøtene lukkes med metallbånd. Full isolasjon oppnås takket være skumskum, som dekker isolasjonen for loggiaen. Polyuretanskum brukes ved installering av skum

Ark plantes mellom kassen med lim, skjøtene lukkes med metallbånd. Full isolasjon oppnås takket være skumskum, som dekker isolasjonen for loggiaen. Polyuretanskummet som brukes i installasjonen av skummet må ikke inneholde toluen, ellers dette stoffet "tære" all isolasjon. Når du velger en varmeapparat til en loggia, må du ta hensyn til produsenten, det er best å velge mellom en rekke kjente merker, dette garanterer materialer av høy kvalitet.

Se videoen: Hvordan isolere en balkong og loggia på riktig måte

Slik isolerer du en loggia, trinnvise instruksjoner

Trinn 1. Før isolasjon kontrolleres brystningen. Om nødvendig opprettes ytterligere støttemurer av metall. Et enkelt alternativ for brystning er bruk av skumblokk eller murstein. Skumblokken er mye varmere og lettere enn en murstein.

Steg 2. Deretter installeres plastvinduer. Alle sprekker skummes etter installasjon av vinduer.

Trinn 3. Først, ved isolering, behandles en betonggulvplate med en fuktsikker sammensetning. Sporene er forseglet. Gulvet og bunnen av veggene er dekket med flytende gummi.

Trinn 3. Først, ved isolering, blir en betonggulvplate behandlet med en fuktsikker sammensetning. Sporene er forseglet. Gulvet og bunnen av veggene er dekket med flytende gummi.

Trinn 4. Isolasjonen legges og dekkes med en film. En avrettingsmasse helles ovenfra. Ved bruk av mineralull installeres tømmerstokker på gulvet, materialet legges inne i stokken, det er en dampsperre på toppen. Gulvet er dekket med laminat, linoleum, kork, fliser.

Trinn 5. Isolasjon av vegger og tak er laget av lignende materialer som isolasjon av gulvoverflaten. Alle sprekker er fylt med skum. De resulterende overflatene skal være flate, uten hull og bøyninger. Du kan feste hydrofob gips på penoplex med egne hender.

Trinn 5. Isolasjon av vegger og tak er laget av lignende materialer som isolasjon av gulvoverflaten. Alle sprekker er fylt med skum

Trinn 6. Platene limes med kald bitumenbasert mastikk. Mastikken sprer seg over overflaten og fikser materialet.

Trinn 7. For varmeisolering av taket på loggia brukes en lignende metode. I stedet for gips brukes et nedhengt tak for å skjule de elektriske ledningene. Nedhengt tak, gipsplater er bare festet til kassen.

Trinn 6. Platene limes med kald bitumenbasert mastikk. Mastikken sprer seg over overflaten og fikser materialet.

Trinn 8. På slutten av isolasjonen er ventilasjon og klimaanlegg montert. Du kan lage den isolerte overflaten med plater, fasader, MDF, plastpaneler.

Trinn 8. På slutten av isolasjonen monteres ventilasjon og klimaanlegg.Den isolerte overflaten kan avsluttes med panelplater, fasader, MDF, plastpaneler.Foto av den isolerte balkongen utenfor

Finn ut av artikkelen hvilken som er bedre: Penoplex eller Styrofoam

En godt isolert og ferdig loggia lar deg lage et ekstra koselig hjørne i leiligheten. Du kan bruke alle materialer til gjør-det-selv loggia isolasjon. Trinn-for-trinn-instruksjoner med et bilde hjelper deg med å utføre alt arbeidet i riktig rekkefølge.