Kesha druer – egenskaper ved dyrking og omsorg

Kesha druer - planting og dyrking. Kesha Grape Care og Red Talisman. Beskrivelse av sorten, egenskaper. Bilde

Det er kjent at druer er en finurlig plante både for værforhold og for sammensetningen av underlaget de vokser i, samt kvaliteten på pleien. Oppdrettere presenterer i dag et økende antall druesorter med forbedrede egenskaper. De er motstandsdyktige mot infeksjon med sykdommer, klimaendringer, er ikke utsatt for skadedyrsangrep og har gode smaksegenskaper. Og det blir lettere og lettere å dyrke avlede druesorter i alle hjørner av landet. Det er denne sorten som trygt kan kalles Kesha -druer. Skaperen av denne arten var den berømte agrobiologen fra sovjettiden – Y. Potapenko..

Beskrivelse av Kesha druer

Beskrivelse av Kesha druer

Kesha -druen er resultatet av å krysse to varianter: Frumoas Albe og Delight. Bordsorten er en femte generasjons hybrid. Følgende verdifulle egenskaper er karakteristiske for ham:

 • Sorten er tidlig moden. Druene modnes 125-130 dager.
 • Sterk busk, kraftig.
 • Vintreet blir modent sammen.
 • Det er biseksuelle blomster.
 • Gruppene har høye estetiske egenskaper, som veier 1,3 kg. Formen er konisk-sylindrisk eller konisk. Jo mer høst som fjernes fra en busk, jo mindre vekt har hver vintreet (fra 0,6 til 0,7 kg).
 • Bærene er store, spredt på klynger. Vekten til hvert bær kan nå fra 11 til 15 g. Druenes farge er hvit, oval i form, fruktkjøttet er tett og gjennomsiktig. Hver drue inneholder flere frø.
 • Druens smak er aromatisk, harmonisk. Kjennere vurderer smaksegenskapene til Kesha -sorten til 8 poeng.
 • Presentasjonen av buntene lar dem brukes til å dekorere festbordet.
 • Selvbestøvd sort.
 • Produktiviteten er høy, stabil fra år til år.

Den første høsten kan fås 5 år etter plantingen av druene. Med forbehold om optimale vekst- og omsorgsforhold for Kesha -sorten, vil den bære frukt hvert år uten avbrudd. Sorten er motstandsdyktig mot lave temperaturer. Han vil overleve selv om frosten er på -23 grader om vinteren. Bunker med druer transporteres godt. Kesha -sorten er motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr.

Denne druetypen er ikke fri for ulemper. Så hvis det er for mange bunter på busken, vil hver børste ha en liten vekt og størrelse. Til tross for at druer reagerer godt på befruktning, er det viktig å huske at et overskudd av nitrogen i jorda alltid fører til at sorten dør..

Kjennetegn på sorten Talisman

Kjennetegn på sorten Talisman

Kesha -sorten tjente som grunnlag for avl av en ny art – røde Talisman- eller Kesha -1 -druer. Den nye hybrid tar en av de ledende plassene når det gjelder smak og utbytte. Talisman red har følgende funksjoner:

 • Modningstiden for bær varierer fra 125 til 135 dager..
 • Busken er massiv, sterk, selvbestøvd.
 • Tettheten til buntene er liten, strukturen er løs, formen er oval-konisk.
 • Vekten av gjengene varierer fra 1,2 til 1,8 kg. Med riktig pleie kan gjengene veie omtrent 2 kg.
 • Store bær har en lys rød fargetone. De er store. Hver bær kan ha en vekt på 12 til 17 g. Massen er fast med en nyanse av epler.
 • Høy utbytte av skudd.
 • Den er godt transportert, beholder presentasjonen i lang tid og utmerket smak.
 • Bær kan holde seg på vintreet lenge uten å smuldre.
 • Den røde talismanen er ikke utsatt for skadedyr og soppsykdommer.
 • Sorten er frostbestandig.

Planting og dyrking av Kesha -druer

Planting og dyrking av Kesha -druer

Både Kesha og Red Talisman krever at visse plantingsforhold følges for å oppnå en full, sunn fruktbusk..

Landet for planting av frøplanter skal være så fruktbart som mulig. Det er ønskelig at det er svart jord. Det er viktig å observere graden av substratfuktighet. Hvis jorda er for våt, vil rotsystemet, spesielt hos unge planter, raskt råtne. Begge variantene plantes på sørsiden av stedet, slik at vintreet får så mye sollys og varme som mulig..

Sortene Kesha og Talisman red slår godt rot både høst og vår. En frøplante kan kjøpes, eller du kan få en variant ved hjelp av en rotstokk, som er podet på stammen av en gammel busk. Under vårplanting bør trusselen om frost unngås, og luften bør varme opp til et nivå på 10 til 15 grader.

Landingsgropene skal være 1,5 m fra hverandre. Rotsystemet til en ung plante er for skjørt, derfor må du være ekstremt forsiktig når du planter druer. Halsen på rotdelen av planten, så vel som scion, skal være over bakkenivå og ikke dekket. Det øvre bulklaget av underlaget må blandes med gjødsel. Første gang etter plantingen trenger en ung plante rikelig med vanning. Så vannforbruket per frøplante er fra 20 til 25 liter. Det anbefales å feste plantene på en pålitelig støtte umiddelbart etter planting..

Keshas podning på en gammel stilk

For å få en ny Kesha -druesort på nettstedet ditt, trenger du ikke fjerne gamle planter. For dette vil det være nok å podde stiklinger av Kesha, som er dekket med et stivt lag, til vintreet i den gamle busken. Før inokulering må skuddet kuttes på skrå, dynket i en løsning av humate.

På en gammel plante må podeplassen rengjøres grundig. Først etter rengjøring deles stammen med en øks eller kniv. Flere nye stiklinger kan podes på en stilk samtidig. Skuddet må settes inn på det splittede stedet og dekkes med en klut..

Kesha drueomsorg

Kesha drueomsorg

Kvaliteten på avlingen, så vel som mengden, er direkte avhengig av regelmessigheten og overflod av vanning. Om våren våkner planten fra vinteren, vegetative prosesser begynner å starte aktivt i den, derfor har druene et økt behov for vanning fra vårmånedene. Den vedvarer i perioden da busken har blomstret helt. Denne omsorgsregelen gjelder for alle druer. Det er viktig å plassere dreneringssystemer ved siden av vingården, noe som vil sikre utstrømning av overflødig fuktighet, noe som er skadelig for rotsystemet..

Jorden under druene må mulkes regelmessig. Denne prosedyren beskytter den mot frysing og hjelper til med å opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået. Råtent gjødsel er egnet for mulching. Et tre centimeter mulchlag vil være nok.

Det er viktig å gi planten en sterk, pålitelig støtte, siden den vokser, den voksende grønne massen og klyngene som vises, vil gjøre den ganske tung.

Kesha -druer trenger regelmessig fôring. Gjennom sesongen blir den gjødslet med organiske stoffer og fosfor-kalium..

Hvordan beskjære Kesha -druer på riktig måte?

Hvordan beskjære Kesha -druer riktig?

Beskjæring av druer hjelper til med å fordele mengden av gjeng på busken på riktig måte, og danner også en vakker krone av planten. Hvis tørkede stengler, skadede grener ble funnet på busken, må du bli kvitt dem så snart som mulig, slik at de ikke forstyrrer normal utvikling av friske deler. Druene beskjæres om høsten, når alle vegetative prosesser i den er fullført og den forbereder seg på den sovende vinterperioden. Våren er også bra for beskjæring, men bare i de første månedene når knoppene på planten ennå ikke har begynt å våkne. Overholdelse av beskjæringsprinsippene vil sikre en rik høst og plantehelse som helhet. Det vil være riktig å la en vinranke stå på en gren. Dette gjelder spesielt i den tørre varme sommeren..

På senhøsten er unge planter i ly for frosten som nærmer seg. Halm, høy, som er festet på grenene med tung belastning, er egnet som dekkmateriale..

De ovennevnte prinsippene for omsorg for Kesha -druesorten vil bidra til å oppnå en rik høst hvert år, holde planten sterk og sunn..

Kesha druer (video)

Kesha druer (september)Kesha druer (september)