Litt om gjødsel og sporstoffer

Gjødsel og sporstoffer. Å mate planter og blomster. Kompleks gjødsel

Det er ingen hemmelighet at innendørs planter ikke bare trenger kjærlighet og omsorg når det gjelder hverdagen, men også spesiell fôring, som består i å forsyne dem med næringsrike mineraler. Hva er den til? Selvfølgelig, slik at blomsten ikke opplever mangel på mineraler og vitaminer. Siden blomster er levende og voksende organismer, betyr det at omsorg for dem burde være nesten som for små barn. Det er verdt å overvåke tilstanden, utseendet og generell velvære. Blomsterhandleren gir dem omsorg, og får mye mer igjen enn han gir: vakkert grønt, kraftig blomstring, estetisk tiltalende utseende og selvfølgelig fordeler som luftfiltrering, dessuten har mange “grønne favoritter” medisinske egenskaper. Med minimal omsorg får blomsterhandleren maksimal fordel for seg selv, den forblir bare i svart.

Vi bestrider ikke det faktum at jorden for innendørs blomster inneholder det nødvendige mineralet og næringsstoffene, spesielt hvis substratet for planten ble samlet så kompetent som mulig. Etter en måned eller to er jorden imidlertid utarmet, og blomsten begynner å oppleve et presserende behov for næring. Det må huskes at en plante som trenger næring umiddelbart vil gi deg beskjed om det med utseendet: det vil forverres sterkt, men det er bedre å ikke bringe det til dette og gi vitaminhjelp i tide, siden blomsten seg selv vil ikke kunne ta vare på seg selv på noen måte. Selvfølgelig, i butikker for blomsteroppdrettere, sprukker hyllene med mengden og mangfoldet av gjødsel. Ta og mate i henhold til instruksjonene: ikke overskrid, ikke glem, og alt blir bra. Imidlertid bør hver amatør og enda mer en profesjonell ha en første ide om hva mikronæringsstoffer er og hva de spises med. Dette vil redde helsen til planten og nervene til produsenten..

Slik at blomsten vokser normalt og ikke trenger noe, ikke blir syk og regelmessig trives med blomstring, er det viktig at følgende mikroelementer tilføres den: svovel, jern, kalsium, magnesium, som jorden er rik på, og ting går med nitrogen, fosfor og kalium vanskeligere, de må tilsettes i tillegg. Og som flaks vil ha det, er de grunnlaget for normal vekst og utvikling av blomsten..

Kompleks gjødsel i hagen og blomsterhagen

Les mer om hvert element mer detaljert. En ekte skatt og et viktig element for rotnæring av en blomst er nitrogen. Det har en gunstig effekt på veksten og er avgjørende for blomsten på dette stadiet. Det er fare for “overdose” med nitrogen, det kan føre til overdreven løshet av plantevev, og øker derfor mottakeligheten for sykdom. Med forsiktighet må du mate blomstrende planter med nitrogen, siden det understreker utviklingen av løvverk og stilk, samtidig som det hemmer blomstring.

Og her fosfor snarere det motsatte er et universalmiddel for planter som står i blomst eller er i ferd med å blomstre. Samtidig har fosfor god fordøyelighet. Ulempen med fosfor er at det bremser veksten av blomsten og selve blomstringen.

Hva er den til? kalium? Selvfølgelig, for å styrke blomstervev, pluss kalium gjør planten mer motstandsdyktig mot sykdom, har en gunstig effekt på fotosyntesen. Det er lett å legge merke til mangelen på kalium: kantene på bladene dør liksom av i brent form.

Når du kjøper gjødsel i en butikk, bør du derfor være oppmerksom på sammensetningen. Etter å ha studert det nøye og estimert hvilke “grønne favoritter” og i hvilket øyeblikk det kan være nødvendig, kan du trygt kjøpe.

Gjødsel kan være organisk og mineralsk. Dette er ikke å si at den ene er dårlig og den andre er god, begge typer er fordelaktige. Men for det meste faller valget på naturlig organisk gjødsel (gjødsel, fjørfe), fordi holdningen til organisk materiale er mye bedre. Det er en oppskrift på organisk gjødsel med fjørfe: 1 ss. en skje med fugleskitt helles i en treliters krukke og tilsettes i omtrent ti dager. Etter gjæring av infusjonen fortynnes den med vann 1: 1. Videre, hvis denne toppdressingen fortynnes 1: 2, er den flott for daglig vanning..

Hvordan velge og bruke gjødsel for blomster og planter

Men dette betyr ikke at du trenger å forakte mineralfôring..

I tillegg til de som er oppført i artikkelen, er det mange sporstoffer som er nyttige og nødvendige for innendørs planter, men de brukes bare når det er nødvendig og med stor forsiktighet..