Hermetisering av tomater for vinteren

Konservering av tomater. Oppskrifter. Foto og video

Syltede tomater er en god matbit i vintersesongen. Det er et stort antall oppskrifter for konservering av tomater, Derfor kan hver vertinne velge den mest passende. I denne artikkelen kan du finne de mest populære og deilige oppskriftene som hjelper deg med å bevare tomater med et minimum av tid..

Konservering av tomater, oppskrifter

Som oftest blir tomater syltet i treliters glass. Vask tilberedte flasker og hetter grundig. Etter det må de steriliseres på en måte som er praktisk for deg..

Hakk dill, pepperrot og andre urter og legg på bunnen av glasset. Vask tomatene og legg dem i tilberedte flasker. I tillegg til tomater kan du sette søt eller bitter paprika, hvitløk, løk, gulrøtter, så blir bevaringen din ikke bare variert, men også vakker.

Hell kokende vann over tomatene i glass og la stå i 10 minutter. Tøm deretter vannet og kok opp igjen. Hvis du lagrer tomater i kjelleren, kan du helle vann en gang til og rulle sammen

Hell kokende vann over tomatene i glass og la stå i 10 minutter. Tøm deretter vannet og kok opp igjen. Hvis du lagrer tomater i kjelleren, kan du fylle den med vann en gang til og rulle den sammen, og hvis tomatene vil være i et varmt rom hele vinteren, er det bedre å rulle opp lokket for tredje gang. Ha 6 ss salt, 5 ss sukker og 150 ml eddik i glasset før tredje gang.

Rull opp glasset, skru ned lokket og pakk det inn med et teppe.

Se også: oppskrift på agurker med ketchup Torchin Chili

Hermetiske tomater uten sterilisering

Hvis du har literglass og kjøpte små tomater, kan du prøve å rulle dem opp i henhold til følgende oppskrift. Forbered glassene og steriliser dem sammen med lokkene. Legg greenene på bunnen som vanlig. Vask tomatene godt og skjær av stilken. En fedd hvitløk må settes inn i hver tomat. Sett alle tomater tilberedt på denne måten i en krukke og hell kokende vann over i 10 minutter. Tøm deretter vannet og forbered saltlake.

For en liter krukke for saltlake trenger du 50 gram salt, 150 gram sukker, 50 gram eddik, en paraply av dill, ripsblad, 5-7 erter svart pepper og 5-7 fedd. Kok marinaden og hell over tomatene. Du trenger ikke å sterilisere tomatene da de ikke eksploderer med denne oppskriften. Så det er bare å rulle opp lokkene, snu og pakk inn. Etter 2 dager, ta hermetiske tomater til pantry eller kjeller.

Hvis du vil konservere tomater i treliters krukker i henhold til denne oppskriften, gjør alt nøyaktig det samme, bare øk mengden ingredienser til marinaden med 3 ganger.

Hermetisering av grønne tomater. Gjør deg klar for vinteren

Vask de grønne tomatene og forbered urter, hvitløk, pepperkorn. Ha alle ingrediensene i en treliters flaske, inkludert tomatene. I en separat beholder må du lage en marinade. For å gjøre dette, ta 1,5-2,0 liter kaldt kokt vann og oppløs 75 g salt i det..

Vask de grønne tomatene og forbered urter, hvitløk, pepperkorn. Ha alle ingrediensene i en treliters flaske, inkludert de grønne tomatene.

Hell deretter marinaden over tomatene og la dem stå syrne. Du kan lukke den med et plastlokk, det viktigste er at de grønne tomatene forblir på et varmt sted og står i 3-4 dager. Legg en tallerken eller et brett under glasset slik at marinaden kan flyte fritt når den er saltet. Du kan legge krydder til din smak til saltlake og varm pepper til glasset..

Etter 3 dager, kutt et stykke av en tomat og prøv det. Skal smake som sure fat. Hvis tomatene er saltet, hell marinaden i en beholder, kok opp og hell over tomatene. Det gjenstår bare å rulle opp de grønne tomatene med lokket. Du kan også oppbevare grønne tomater i kjøleskapet eller kjelleren under et lokk av plast, slik at du ikke trenger å koke saltlaken og rulle opp glassene med lokk..

Se også: oppskrift på squashkaviar som i butikken

Hermetiske tomater. Oppskrifter og bilder

Denne enkle oppskriften kan brukes til hermetisering av hele tomater eller deles i to. Konserveringen viser seg å være veldig velsmakende – du vil slikke fingrene dine! Du trenger omtrent 3-3,5 kg tomat, et par løk, et par hvitløkshoder, et glass vegetabilsk olje. Til marinaden trenger du: 1 liter vann, 50 ml eddik, 0,5 kopper sukker, en skje salt, svart pepper.

syltede tomater til vinteren

Tilberedningsmetode:

Vask og steriliser glassene med damp. Legg hvitløk, urter og oppvarmet vegetabilsk olje i bunnen med en mengde på 20 ml per liter glass. For å få tomatene dynket i marinaden må de stikkes gjennom med en tannpirker. Etter det blir tomatene stablet på greenene..

Hvis du har store tomater, ikke vær redd for å kutte dem i to. Skjær løken i ringer og skift tomatene til dem..

Bland alle ingrediensene til marinaden bortsett fra eddik. Kok marinaden, og etter at du har fjernet den fra varmen, kan du tilsette eddik. Hell den varme marinaden over tomatene. Nå må de steriliseres innen 15 minutter. Rull opp bokser med lokk, snu og pakk inn.

bevaring av tomater for vinteren

Hermetisere røde tomater i sin egen juice. Oppskrift

For å bevare tomater med egne hender i tomatsaft, må du sortere ut store og små tomater. Du trenger omtrent 3 kg store og 2 kg små tomater. For en treliters krukke trenger du 2 ss salt og 2 ss sukker. Du kan velge krydder etter din smak, men oftest bruker de kanel, allehånde og erter..

I en tomat må du kutte av stilken og legge et fedd hvitløk i midten av tomaten. Forbered alle små tomater på lignende måte og legg dem i glass og store – vri dem på en tomat med en kjøttkvern eller i en blender.

Kok tomatjuice og tilsett salt og sukker etter smak. Hell tomatene over glassene og steriliser i ca 15 minutter. Rull deretter opp glassene med lokk og pakk dem inn med et teppe.

Se videoen: Tomater i sin egen juice, en oppskrift på å forberede seg til vinteren

DIY hermetikk er den beste måten å lage en deilig matbit uten GMO og kjemiske konserveringsmidler. Vi håper at artikkelen vår om emnet: Konservering av tomater. Oppskrifter med bilder var nyttig, og du får tid til å lage smakfulle og sunne forberedelser til vinteren denne sesongen.