Forbereder tomatfrø for planting av frøplanter

Forbereder tomatfrø for planting av frøplanter

Et av de viktige stadiene i forberedelsene til en fremtidig rik høst er fasen med å forberede tomatfrø til planting for dyrking av frøplanter. Gartnere og sommerboere med erfaring begynner å forberede frø siden februar. De utfører forskjellige spesielle tiltak som ytterligere vil påvirke veksten og utviklingen av frøplanter ytterligere, og også redusere sannsynligheten for smittsomme sykdommer til et minimum. Hver enkelt prosedyre gir sine egne fordeler med å øke utbyttet.

Slakting eller sortering av tomatfrø

De beste frøene er synlige for det blotte øye. De er forskjellige i vekt og størrelse. Store frø inneholder flere næringsstoffer, så de vokser planter av bedre kvalitet som er godt tilpasset livet..

Slakting eller sortering av tomatfrø

For enkelhets skyld og sorteringshastighet dyppes frøene i en saltløsning (200 gram vann – en teskje salt). De frøene som legger seg til bunns, er de aller første som går til planting. De må skylles med rent vann og tørkes. Og de som dukket opp er enten tomme eller veldig små. De fleste av disse små frøene er av dårlig kvalitet. Men det er verdt å lete etter det beste blant dem.

Varmer opp frøene

Denne fremgangsmåten gjelder ikke for hybridtomater. Oppvarming, først og fremst, er nødvendig for de frøene som har vært i kjølige lagringsforhold i lang tid. For å gjøre dette, blir frøene plassert i en liten klutpose og plassert på et varmt batteri. I løpet av flere dager blir frøene gradvis oppvarmet til åtti grader Celsius. Det anbefales å holde dette arrangementet en måned før plantingsdagen..

Desinfeksjon

dynke i en 1% manganoppløsning i tjue minutter

På overflaten av noen frø kan det finnes patogene mikrober, noe som ytterligere vil skade plantene. Derfor, som et forebyggende tiltak, blir frøene desinfisert. En måte å kle frøene på er å suge dem i en 1% manganløsning i tjue minutter..

Frøbehandling med næringsstoffer

Tomatfrø, kort tid før planting, blir gjennomvåt i tjuefire timer i en løsning som er mettet med næringsstoffer. Legemidlene som vår industri tilbyr (for eksempel Epin), så vel som tidstestede folkemedisiner, er også egnet. En næringsoppløsning som aloejuice eller potetjuice vil tjene godt for fremtidige tomathøst. Etter slik behandling er det ikke nødvendig å skylle frøene. Du kan umiddelbart begynne å tørke dem..

Soaking

Antall frø bør være fire eller fem ganger mindre enn mengden vann for bløtlegging. Frøene i en gasbindpose legges i vann ved romtemperatur hele dagen. Det anbefales å bytte vann til annen hver fjerde time. For å mette frøene med oksygen, vil det være nødvendig å fjerne en pose med frø fra vannet flere ganger.

Spirende tomatfrø

Spirende tomatfrø

Denne prosedyren påvirker spiringshastigheten til tomatfrø og tidlig modning av frukt betydelig. Frø liker ikke overflødig fuktighet og tørking. Derfor krever spiringsprosessen tålmodighet, oppmerksomhet og årvåkenhet. I en grunne tallerken må du spre en liten gasbind eller et stykke bredt bandasje og våte den. Deretter spres frøene på den. Hvert frø skal være i kort avstand fra hverandre. Rettene skal være i et rom med en temperatur på tjue til tjuefem grader Celsius. Moderat frøfuktighet må opprettholdes til de første skuddene vises..

Herding

Tomater er en grønnsak som er veldig glad i sollys og varme. Disse to indikatorene er svært viktige for den fremtidige høsten. Men i sommersesongen kan været endre seg dramatisk mot kaldt vær. For at planten skal tåle slike værforandringer, og de ikke påvirker utviklingen og veksten, er det nødvendig å herde. Herdede frø garanterer sunne frøplanter, tidlig blomstring og en rikere høst. Herding skjer under påvirkning av temperaturendringer fra null grader til tjue grader celsius.

Først blir de hovne frøene liggende i kjøleskapet over natten, og deretter oppbevart i et varmt rom hele dagen. Slike bevegelser gjentas minst tre ganger..

Frø bobler

Denne prosedyren utføres ved hjelp av en kompressor som produserer oksygen. Du kan bruke en akvariekompressor. I en vanlig glassburk må du helle vann ved romtemperatur, senke frøene der og fikse enden av slangen fra kompressoren i glasset. Dette apparatet passerer oksygen gjennom vannet. Under prosedyren beveger frøene seg under påvirkning av luft- og vannbevegelse. Varigheten av denne hendelsen er tolv timer. Etter det må frøene tørkes grundig til en flytbarhet..

Hvert trinn i forberedelsen av frø for planting er av stor betydning og krever utholdenhet og utholdenhet. Vi ønsker deg suksess!