Funksjoner ved dyrking og omsorg for squash

Squash - dyrking og omsorg. Plante squash i åpen bakke og kopper

Patisson er spesielt populær blant sommerboere og gartnere. Denne urteaktige årlige krever ikke klemming og dannes ikke. Fruktens smak og medisinske kvaliteter ligner courgette, siden begge plantene er en type gresskar. Det er sant at hvis vi sammenligner courgette og squash, så har sistnevnte tettere frukter med ytterligere nyttige stoffer. I tillegg er de mer termofile, og flere frukter modnes. For å få høye utbytter må du vite noen hemmeligheter for å vokse squash.

Om squash

I Russland har squash blitt dyrket siden slutten av 1800 -tallet. Eksperter anser squash som en praktisk grønnsak: den er stuet, saltet, hermetisert. Smaken av frukten er veldig soppaktig..

Leger mener at squash er en diett. De inneholder: vitaminer, sukker, pektin. Alkaliske forbindelser og vann i frukt øker kvaliteten på proteinassimilering av kroppen og skaper en alkalisk reaksjon i blodet. Regelmessig bruk av squash i mat har en positiv effekt på tarmene og nyrene. Deres terapeutiske effekt på urinsystemet er notert..

Ulike squashvarianter har forskjellige former: tallerken, plate, bolle, bjelle. Fargenyansene er også forskjellige: hvit (tradisjonell), grønn, gul, flekkete. Reproduksjon av squash skjer med frø.

Hvordan dyrke en squash i en sommerhytte

Forbereder squashfrø for planting

Squash kan dyrkes utendørs. I dette tilfellet utføres planting i slutten av mai – begynnelsen av juni. Og du kan også så frøene til squashen i drivhuset. Såing av frø i drivhuset bør utføres i april..

Landingsmønstre er av to typer:

 • Bånd – 50x90x70 cm.
 • Firkantet – 70×70 cm eller 60×60 cm.

Forbereder squashfrø for planting

I squashfrø varer spiringsperioden opptil 9-10 år. Det er sant at den beste spiringen observeres hos to- og treåringer. Men god spiring av frø fra fjorårets høst er ikke utelukket hvis de ble varmebehandlet i 5-6 timer ved 50-60 grader eller tørket i solen.

Flere frukter av god kvalitet er valgt fra den høstede avlingen. Frø hentes fra dem, som må tørkes i et varmt, ventilert rom..

For å eliminere sykdommer, forbedre kvaliteten på frøplanter, frø dynkes i forskjellige løsninger, for eksempel i oppløst borsyre (20 mg per liter vann). Videre er det skylling og tørking. På denne enkle måten øker utbyttet opp til 20%..

Behandling før planting i en løsning av kaliumpermanganat: øker spiring, akselererer veksten og utviklingen av planten. I dette tilfellet holdes frøene i løsningen i 20 minutter, vaskes og tørkes..

En av betingelsene for rask spiring og høy avling er herding. For dette blir frøene satt i en pose laget av tynn klut, som plasseres i kjøleskapet. De første 6 timene har plantene en temperatur på 18 til 20 grader. De neste 5-6 dagene holdes plantematerialet ved en temperatur på 0 til 2 grader.

Plante frø i et drivhus

Plantemetoden er valgt i nordlige områder og for tidlig salg på markedet. Den optimale plantetiden er april.

Frøplanter dyrkes i torv- eller plastkopper. For å fremskynde spiring er de fylt med blomsterjord eller en blanding av jord med tilsetningsstoffer. Gjødsel påføres fortynnet med vann.

Plantering utføres i følgende rekkefølge: Først plantes beger med en diameter på omtrent 10 cm 4 cm og drysses med jord. Videre opprettholdes en viss temperatur, noe som gjør at spirene kan vokse seg sterkere og vokse aktivt. Optimal temperatur før fremveksten: 23-25 ​​grader om dagen og +18 grader om natten.

Så snart de første skuddene vises, bør temperaturen senkes: 18 grader om dagen og 16 grader om natten. På grunn av den lavere temperaturen vil spirene vokse seg sterkere og vokse raskere. Etter omtrent en uke må temperaturen økes igjen til 22-25 grader.

Allerede modne frøplanter med to eller tre blader er plantet på sengene. Det anbefales å søle brønnene med varmt vann før planting. Planting utføres med en godt komprimert jordklump..

VIKTIG! De første skuddene bør vannes med en liten mengde vann og ikke ofte. Det er også nødvendig å utføre regelmessig ventilasjon..

Såing i åpen jord

Såing i åpen jord

Metoden for slik planting brukes når du dyrker squash for personlige behov. Den optimale tiden for planting er mai – begynnelsen av juni. Landingsstedet er valgt på et solrikt og rolig område. Jorden tilberedes om høsten slik at den ikke blir kakket og fruktbar. Først og fremst graves det opp og deretter befruktes. For fukting, når du graver, blir jordklumper ikke brutt, derfor blir de mettet med fuktighet om vinteren. Om våren brytes klumpene opp og fuktighet kommer inn i jorda. Jorden som ikke befruktes om høsten, befruktes en uke før planting. Kalking anses som obligatorisk for sure jordarter..

Frostbeskyttelse forberedes for tidlige plantinger. Kompost eller gjødsel brukes som beskyttelse, som legges i sporene for planting og drysses med jord. Samtidig utføres gjødsling med flytende gjødsel.

Plantering utføres i jorden oppvarmet til 28-30 grader. For at fuktighet fra de nedre jordlagene skal komme inn i frøene, komprimeres de under planting. Det er laget små hull for å plante frø. Dybden avhenger av jordens tilstand. Når jorda er løs, er tilstrekkelig dybde på hullet 6 cm, for komprimert og tung jord – 4 cm.

VIKTIG!

 • Frø plantet i kald grunnråtne.
 • Plantinger spirer raskere hvis frø er forspiret.
 • Ligger på toppen av torv, akselererer spiring av frøplanter.

Hvordan ta vare på squash på nettstedet

Hvordan ta vare på squash på nettstedet

Overholdelse av de generelle reglene for omsorg for squash er en garanti for en god høst..

Vanning gjøres slik at bladene forblir tørre. Det er nødvendig å vanne ved roten. Vannet skal ikke være veldig kaldt. Plantinger trenger mye fuktighet på forskjellige utviklingstrinn. Blomstringstrinnet er spesielt fremtredende..

Det nødvendige vannforbruket for en kvadratmeter planting er:

 • Før blomstring – en gang hver 5-6 dag fra 5 til 8 liter.
 • Under blomstring og modning av frukt-1 gang på 3-4 dager for 8-10 liter.

Topp dressing anses som det beste alternativet med tre fôringstider. Vanligvis, en gang før blomstringen, og to ganger under dannelses- og modningstrinnene. En organisk gjødsel laget av fortynnet mullein brukes til fôring..

Luke kampen mot kratt av ugress ved å luke øker utbyttet av avlingen. Sammen med luking løsnes ikke jorda, det kuttes ikke. Røtter som er eksponert etter vanning er dekket med torv eller gjødslet jord.

Tynning fra gjengrodde deler, gjengrodde og unødvendige blader må fjernes. Overdreven vegetasjon reduserer avlingene. Fjerning anbefales å gjentas med jevne mellomrom med et intervall på 4 dager..

VIKTIG! Avlingen høstes ukentlig. Overvokst squash forsinker blomstringen og bremser fruktdannelsen.

Kunstig pollinering av squash utføres på tvers. Pollen bæres av insekter. For frukt i drivhus er kunstig pollinering obligatorisk. For jordplanting er slik pollinering nødvendig når værforholdene forstyrrer naturlig pollinering. Det er veldig enkelt å kunstig pollinere: en hannblomst plukkes, og pollen påføres en hunnblomst..

VIKTIG! For å forhindre pollinering av beslektede avlinger, anbefales det ikke å plante nær gresskar, agurker og courgette..

Sykdommer og skadedyr

Sykdommer og skadedyr

Det viktigste skadedyret for squash er bladlus. Handlingen er umerkelig.

For å bekjempe bladlus er effektive metoder:

 • Ugressbekjempelse med dyp graving.
 • Behandling av blader med forskjellige urteløsninger.
 • Bladbehandling med aske- og såpeoppløsning.
 • Vask bladene med en vannstrøm når det ikke er alvorlig skade.

Noen skadedyr er det samme som courgette, for eksempel hvitfluen. Det påvirker den nedre delen av bladet, og det tørker opp. Snegler er en fare for at frukt berører bakken. For beskyttelse brukes isolasjon med glass eller en plate. Du kan ødelegge skadedyr med kjemikalier, eller vaske av larvene med en vannstrøm og deretter løsne jorda.

Høsting av squash

Patissons plukkes når frukten ikke er helt moden og frø ikke har dannet seg. Overmodne frukter har et hardt skall, så de skrelles før de spises. Det er bedre å la slike frukter ligge etter frø..

Frukten av squashen er ikke designet for langtidsoppbevaring, men du kan bevare, ting, lage kaviar.

Etter å ha fulgt alle reglene, er dyrking av squash innenfor makten til selv ikke veldig erfarne gartnere. Belønningen for arbeidet vil være velsmakende og sunne squashfrukter.

Voksende og omsorg for squash (video)