Ikke glem meg

Ikke glem meg. Voksende og omsorg for glem-meg-ikke-blomster. Planting og reproduksjon. Beskrivelse, typer

Glem-meg-ikke er klassifisert som årlige eller flerårige urteaktige blomster fra Burachnikov-familien. Mange vet om disse beskjedne og attraktive blå blomstene med et gult senter (noen ganger er det eksemplarer med rosa og hvite kronblad). Planten har en lav stilk og store, avlange blader i forskjellige nyanser. Størrelsen på glem-meg-ikke overstiger ikke 30 cm. Frukten er en svart nøtt, bestående av fire deler. Små blomster gleder og muntrer. De kan utfylle blomsteroppsatser i hagen din..

Glem-meg-ikke er mye brukt i folkemedisin. De hjelper mot lungesykdommer. Med sin skjønnhet har de vunnet hjertene til mange blomsteroppdrettere. Anlegget er spesielt populært innen landskapsdesign. Som en hageplante dyrkes glem-meg-ikke i mange land i verden..

Blomster krever ikke spesiell omsorg, under blomstring ser de veldig imponerende ut, så planten kan bli funnet i utviklede europeiske land. De pynter hagene i Sverige, Tyskland, Frankrike.

Populære typer glem-meg-ikke

Populære typer glem-meg-ikke

I naturen er det rundt 50 typer glem-meg-ikke. Blomster er vanlige i Sør -Afrika, Amerika, New Zealand og Australia. Mange typer glem-meg-ikke finnes i Russland. De mest populære er glem-meg-ikke-åker og myr.

Beskjedne blomster regnes som upretensiøse planter. Glem-meg-ikke-foretrekker fuktige steder, vokser bedre i frisk jord. Mange arter føler seg komfortable i skyggen. Bare glem-meg-ikke alpint og felt elsker sterkt lys. Glem-meg-ikke, avlet ved kryssing, så vel som tamme arter, beholder lignende egenskaper.

Glem-meg-ikke-sump

I sitt naturlige miljø vokser den i Transkaukasia, Balkan, Sibir, Mongolia og Sentral -Europa. Blomstrer gjennom sommeren. Foretrekker fuktig jord, den finnes på bredden av vannforekomster og sump. Dens karakteristiske trekk er forgrenede stilker, store blader og blomster med rosa eller blå kronblad..

Alpin glem-meg-ikke

Distribuert i Kaukasus, Karpaterne, Alpene. Foretrekker mye lys. Den har et saktmodig rhizom og en lav stilk 5-15 cm høy. Særtrekk er grågrønne blader og mørkeblå kronblad. Med sin blomstring vil den glede seg i omtrent syv uker..

Glem-meg-ikke-feltet

Det er en medisinsk plante. Hun har korte skudd og små blå blomster. Hennes hjemland er Nord -Afrika, Sibir, asiatiske land, Kanariøyene.

Glem-meg-ikke-skog

Det er en flerårig plante. Den finnes i Karpatene og i europeiske land. Høyden er omtrent 30 cm. Den har lysegrønne ovale, langstrakte blader og lyseblå blomster.

Foreløpig har oppdrettere klart å få frem nye hybridtyper blomster med flerfargede kronblad. Det er blomster som har blå, blå, lilla, krem, hvite og rosa kronblad. Alpine forget-me-not er en sjelden gjest i hagen vår. Den tamme motparten er mer vanlig..

Glem-meg-ikke-plantingsregler

Til tross for at glem-meg-ikke refererer til lysglade blomster, vil det være best for henne i et skyggelagt område.

Til tross for at glem-meg-ikke refererer til lysglade blomster, vil det være best for henne i et skyggelagt område. Anlegget krever ikke spesielle forhold for å holde det. Selv en nybegynner blomsterhandler kan vokse den. Det viktigste er at blomstene er i forhold til moderat fuktighet..

Disse fantastiske blomstene begynner å blomstre i mai. Blomstringsperioden er omtrent to måneder. For å glede meg-ikke-notene med lang blomstring kombineres de med høye prydplanter som skaper skygge. En viltvoksende bregne er perfekt for dette formålet..

I et solrikt område reduseres varigheten av blomstringen av glem-meg-ikke. I stedet for de foreskrevne to månedene vil de blomstre i bare tre uker. Unntaket er to typer glem-meg-ikke-felt og alpint. De utvikler seg bedre i solen. Før du begynner å plante blomster, bør du studere funksjonene deres. Da blir det lettere å ta vare på dem..

Som regel dyrkes glem-meg-ikke-dyr som oftest utendørs ved bruk av frø. For å gjøre dette løsnes stedet på forhånd, torv og humus blir introdusert der og jorden er jevnet. Etter det lages små furer i jorden og frøene plasseres der. I dette tilfellet bør avstanden mellom hullene være minst 10 centimeter. De første skuddene vises om to uker. Når de første bladene dannes, tynnes unge glem-meg-ikke-er ut. De kan også sitte og følge et intervall på 5 centimeter. På slutten av sommeren bør blomster transplanteres til et nytt sted..

For at glem-meg-ikke-blomster skal blomstre tidligere, er det nødvendig å dyrke frøplanter om høsten. Den mest gunstige tiden for dette vil være oktober eller november. Frøene plantes i esker med lett jord. De skal ikke begraves for dypt. Når de vokser under moderat fuktige forhold i godt drenerende jord, vil de spire selv i en skyggelagt støter. Før spiring vannes frøene gjennom et ark.

Når de første bladene vises på en ung plante, dykker plantene og plasseres i et kaldt drivhus til mars. Tidlig på våren bør plantene oppbevares i et varmt rom. Den transplanteres til åpen mark i slutten av april. Glem-meg-ikke-dyrket i frøplanter begynner å blomstre i mai.

Voksende og omsorg for glem-meg-ikke

Voksende og omsorg for glem-meg-ikke

I de fleste tilfeller dyrkes glem-meg-ikke-dyrene som toårige planter. I det tredje året mister de attraktiviteten. Stilkene deres er for langstrakte, og blomstene er grunne.

Plassering og belysning

Blomster vil vokse godt både i skyggen og i solen. Men på et skyggefullt sted vil de blomstre lenger og få en mer mettet nyanse..

Jorden

For glem-meg-ikke, er moderat fuktig engjord egnet. For næringsrik jord er ikke egnet for dem, siden planten vil vokse kraftig og blomstre dårlig. Dårlig sandjord er heller ikke egnet for planten. Hvis du planter en glem-meg-ikke i et altfor vått område, vil det gjøre vondt og strekke seg mye i lengden. Derfor er de ideelle forholdene for å dyrke disse vakre blomstene moderat fuktige landområder med en liten mengde befruktning..

Vanningsregler

Hvis glem-meg-ikke vokser i skyggen, bør vanningen av planten være moderat. På slutten av våren er det ikke nødvendig å vanne blomstene, siden jorden inneholder den nødvendige mengden fuktighet. Når glem-meg-ikke vokser i solfylte områder, økes vanningen slik at bladene alltid forblir friske og elastiske.

Gjødsel og fôring

Det er ikke verdt å mate planten for ofte. Gjødsel påføres jorden tre ganger. Unge glem-meg-ikke må mates to uker etter planting, før blomstring. Til dette brukes flytende mineralgjødsel. Organisk og mineralsk gjødsel må også påføres om høsten. Og om våren blir en liten mengde torv og humus introdusert i jorden. Siden glem-meg-ikke er mer glad i frisk jord, løsnes den regelmessig slik at planten mottar alle nødvendige næringsstoffer. Blomster trenger ikke ekstra ly for vinteren..

Glem-meg-ikke blomster krever praktisk talt ikke luke, siden de har et kraftig fibrøst system som ikke tillater ugress å bryte gjennom.

Glem-meg-ikke avlsmetoder

Det er flere måter å avle på glem-meg-ikke. Den enkleste måten å få et nytt avkom av blomster er med frø.

Frø

Det er flere måter å avle på glem-meg-ikke. Den enkleste måten å få et nytt avkom av blomster er fra frø. Deres egnethet kan testes ved å senke dem i saltet vann. Frø som flyter er ikke egnet for planting. Som regel forplanter glem-meg-ikke-seg ved selvsåing, så det er ikke nødvendig å så frø årlig. Det er nok å transplantere buskene til riktig sted om våren..

Ved stiklinger

Det er tilrådelig å formere forskjellige glem-meg-ikke-sorter ved stiklinger. For å gjøre dette, i juni, kutt av de grønne apikale stiklinger, som har nådd 4-5 cm i lengde. De plantes sammen med spirede frøplanter. Glem-meg-ikke-dyrket på denne måten vil blomstre denne sesongen, men blomstringen vil være svak og kortvarig..

Ved å dele buskene

Glem-meg-ikke-reproduserer også ved å dele buskene. De kan transplanteres når som helst på året. Takket være det sterke rotsystemet vil de ta godt imot. Modning, glem-meg-ikke-utskiller et stort antall frø. Når de smuldres, reproduserer de seg selv. Unge skudd vises nær den falmede busken. De kan brukes til transplantasjon. Unngå å tykne plantinger av glem-meg-ikke, som kan vokse over og fortrenge andre planter..

Sykdommer og skadedyr

Med riktig pleie er planten ikke redd for sykdommer og skadedyr. For at glem-meg-ikke-skal føle seg bra, må de vannes regelmessig, unngå overdreven tørking av jorda og overdreven vanning. Det er også nødvendig å stadig designe plante blomster..

Hvis ikke reglene for omsorg for glem-meg-ikke blir fulgt, er de utsatt for mugg, grå og rotrot. Du kan bli kvitt dem ved å spraye planten med Skor- eller Hom -preparater. Ved insektangrep, bruk insektmidler.

Hvordan bruke forglemmigeier i landskapsdesign

Hvordan bruke forglemmigeier i landskapsdesign

Oftest er blomsterbed, blomsterbed, balkonger dekorert ved hjelp av disse blomstene. Når du velger et sted for glem-meg-ikke, bør du ta hensyn til plantetypen. Sump-glem-meg-ikke-planter plantes best i nærheten av et kunstig reservoar. De vil dekorere et vassdrag eller dam..

Glem-meg-ikke brukes ikke som levende grenser, siden de har en lav stamme og små blomsterstand. Det er bedre å ordne separate blomsterbed med dem, plante blomster i grupper. Glem-meg-ikke i potter og rockeries ser bra ut.

Glem-meg-ikke er ikke redd for kaldt vær, så det vil være godt å plante ved siden av tulipaner og påskeliljer. Blomster ser flotte ut i selskap med bregner og liljekonvaljer. Når du tegner buketter til glem-meg-ikke, er det verdt å legge til tusenfryd, stemorsblomster.

Den nærmeste slektningen til forget-me-not kan betraktes som en lungwort. Blomstene tilhører samme familie, men utad ligner de ikke i det hele tatt, bare de har samme fargevalg. Lungeurt har store blomster med dype corollas.

Mange myter og sagn er assosiert med glem-meg-ikke. En av dem sier at blomster dukker opp i stedet for tårer som bruder feller når de skilles med sine kjære kjærester. De gis ved avskjed.

Ifølge en annen legende glemte gudinnen Flora, da hun ga navn til plantene, den lille, beskjedne blå blomsten. Han ble ikke overrasket og ba gudinnen om ikke å glemme ham. Flora så ham og kalte ham glem-meg-ikke, og ga ham muligheten til å returnere minner til folk..