Kornblomsthage

Kornblomst er en hageblomst. Planting, omsorg og dyrking. Beskrivelse og typer

Det latinske navnet på denne blomsten er “Centaurea cyanus”, som kan oversettes som “blå Centaurblomst”. Ifølge legenden ble centauren, såret av Hercules, helbredet ved hjelp av en kornblomst og påførte den på såret. Derav navnet. Slavisk mytologi har også sin egen forklaring. Angivelig bodde det en kjæreste Vasya og en havfrue ble forelsket i ham. Havfruens kjærlighet var ubesvart, og i sinne gjorde hun ham til en blomst.

Historien er ganske trist, som ikke kan sies om blomsten. Dens lyse nyanser vil ikke bare dekorere plenen din, men vil definitivt muntre deg opp. Dessuten er denne blomsten helt krevende å ta vare på. Den kan vokse uten å plante på nytt i omtrent 10 år på ett sted. Og kornblomsten blomstrer lenge – hele sommeren.

Beskrivelse og typer kornblomst

Beskrivelse og typer kornblomst

Kornblomst hage – en vakker, ukomplisert blomst som ikke krever spesiell omsorg. Det kan være ett år, to år og langsiktig. Fargene er helt forskjellige: blå, lilla, gul, rosa, hvit, avhengig av sorten.

Hvit kornblomst er i European Red Book som en sjelden truet art.

Feltkornblomst, tvert imot, det refererer til en ugress. De kjemper aktivt mot ham. Denne typen ugress angriper rug og er farlig for hester..

Generelt vokser en kornblomst opp til 1,2 m!

Kornblomsthage: planting, omsorg og dyrking

Kornblomsthage: planting, omsorg og dyrking

Planting og avl

For å plante kornblomst, bør du velge et solfylt sted. Denne blomsten er veldig glad i solen, selv om den tåler litt fallende skygge fra trær eller gjerder. Men det er bedre å velge et romslig sted for planting, slik at plantene ikke skygger for hverandre. Årlige arter formerer seg direkte ved å plante frø i jorden tidlig på våren. De spirer raskt, vokser godt og blomstrer godt. Flerårige arter formeres oftere ved å dele røttene eller ved stiklinger etter blomstring, i august. Flerårig kornblomst kan også dyrkes fra frø. For å gjøre dette plantes de i bakken på senhøsten. Etter noen dager spirer frøene.

Vanning

Kornblomster liker ikke overflødig fuktighet, man kan til og med si at de foretrekker svært moderat vanning. Sommerregn er nok for dem. Med mindre selvfølgelig ikke sommeren er veldig tørr. Kornblomster tåler ikke vanntett jord.

Jorden

Kornblomster foretrekker lette ler. Jorden skal være nøytral og løs nok. Sur jord må behandles med kalkstein: Spred ca 1 cm tykt dolomittmel eller kalkstein over topplaget. Denne prosedyren utføres om høsten. Leirjord blir lettere ved å legge sand til dem.

Topp dressing

For å forlenge blomstringen av en kornblomst, kan den til og med mates

For å forlenge blomstringen av en kornblomst, kan den til og med mates. Dette bør gjøres 2 ganger i måneden. Det anbefales å bruke 20-30 gram kompleks gjødsel per 1 kvadratmeter jord. Med toppdressing er det viktigste ikke å overdrive det, ellers kan gulning av bladene ikke unngås. Flerårige kornblomster mates om høsten for å øke vinterhardheten.

Beskjæring

For at kornblomstene dine skal se estetisk tiltalende og vakre ut, må du kutte av falmede blomster. Hvis du ikke gjør det, blir du neste år ubehagelig overrasket når du finner kornblomstbusker vokse hvor som helst på nettstedet ditt. Totalt er det 2 måter å trimme stilkene på: høy og lav. Ved hjelp av den høye metoden blir stilkene kuttet under blomsterstandene, den lave – hele stammen er kuttet og etterlater omtrent 10 cm. Hvis du er i tvil om hvilken du skal velge, er det bedre å stoppe ved den andre metoden, så -kalt toppbeskjæring. Dette vil få busken til å se penere og luftigere ut sammenlignet med lav beskjæring, slik at du kan få skallete flekker på blomsterhagen..

Sykdommer og skadedyr

Disse blomstene blir praktisk talt ikke syke. Hvis dette skjer, ligger årsaken til feil omsorg og overdreven vanning. Hvis du likevel merker mørke flekker på årlige kornblomster, så er dette mest sannsynlig fusarium. For å behandle denne sykdommen er det nødvendig å behandle planten med et fundament. Du kan også spraye kornblomster med en 3-dagers infusjon av kumøkk i forholdet 1: 1. Hjelper i kampen mot skadedyr og sykdommer i aske. Hun skal drysses med blader og skudd.

Flerårige arter helbreder ikke i det hele tatt. Det er å foretrekke å kutte de berørte delene av planten og brenne den slik at sykdommen ikke kommer igjen neste år..

Bruk av kornblomst: medisinske egenskaper

Kornblomst inneholder et bredt spekter av mineraler, vitaminer, flavnoider og kumariner

Kornblomst inneholder et bredt spekter av mineraler, vitaminer, flavnoider og kumariner. Den har et vanndrivende, antiinflammatorisk, koleretisk middel. Det brukes også til behandling av mage -tarmkanalen, hoste og nervesystemet. Et avkok av blomster har en positiv effekt på amenoré, normaliserer syklusen og forbedrer også amming.

Hagen kornblomst er en vakker, lettstelt lys blomst. Det vil dekorere blomsterbedet ditt, vil ikke kreve mye tid og krefter å ta vare på, og blomstene kan brukes til medisinske formål. Hvis du er en spirende gartner, så er dette definitivt blomsten du vil lykkes med. Selv om det også dyrkes av erfarne gartnere. Mange mennesker elsker waslek for sin diskret skjønnhet og beskjeden omtanke..