Cherrytomater på vinduskarmen

Cherrytomater på vinduskarmen. Å vokse og ta vare på hjemmet. Planting og avl

Du har sikkert sett cherrytomater mer enn en gang i butikkene. De sitter vanligvis i en liten kurv og ser flotte ut. Disse grønnsakene kan dekorere mange retter og tilføre dem et pikant preg. Disse tomatene, som er ganske små i størrelse, har en veldig hyggelig søtlig smak med en liten syrlighet. Etter å ha prøvd dem en gang, vil du sikkert ha et ønske om å dyrke slike grønnsaker selv, og det er fullt mulig å gjøre det. Cherrytomater kan dyrkes hjemme på vinduskarmen din. Men for at høsten skal bli god, bør du vite hvordan du skal plante og dyrke kirsebærtomater..

Cherrytomater: dyrking og omsorg hjemme

Cherrytomater: dyrking og omsorg hjemme

For at cherrytomatene dine skal vokse uten å forårsake spesielle problemer, og også gi en god høst, må du følge visse regler:

 • Først må du velge riktig potte for denne planten. De skal ha en sylindrisk form for bedre rotfylling. Det er ikke tilrådelig å bruke potter, hvis form ligner et rektangel eller firkant. Og etter at beholderne er valgt, er det nødvendig å fylle ut næringsjorden i dem..
 • En sørlig eller østlig vinduskarme er perfekt for plassering, siden planten er veldig glad i lys..
 • Tomater trenger også ekstra belysning, ellers begynner de å kaste av knoppene. For dette er det tilrådelig å bruke en kortbølge blå-rød kilde..
 • Frø blir sådd i paller, hvoretter de er dekket med en polyetylenfilm (glass). De oppbevares på et sted hvor det er mørkt og ganske varmt, alt fra 25 til 30 grader. Når de første skuddene vises, fjernes filmen, og etter at 2 virkelige blader vokser, må plantene dykkes ned i potter, hvor de vil vokse.
 • Når tomatene er plantet på sitt faste sted, må de pleies ordentlig, noe som er veldig likt det som brukes for enkle tomater dyrket i det åpne feltet. Planter trenger rettidig vanning, klemming, forebygging og behandling av sykdommer, befruktning, strømpebånd.
 • Hvis du har lyst og erfaring, kan disse plantene dyrkes hydroponisk..

Vanning og fuktighet

Kirsebærtomater elsker selvfølgelig fuktighet, men det må huskes på at overskuddet kan føre til rask oppbygging av stesønner og grønn masse i planten. Når været er overskyet, må disse plantene vannes 2 ganger mindre enn vanlig. I tomater av denne typen er pistilene skjøt med støvdragere (på grunn av dette er de selvbestøvde), men hvis jordfuktigheten er veldig høy og lufttemperaturen holdes på 30 grader, er eggstokkene ekstremt ekstreme dårlig dannet. Du kan forbedre situasjonen med en børste. Hun trenger bare å gå gjennom blomstene, noe som vil øke antall eggstokker betydelig..

Avl av cherrytomater

Avl av cherrytomater

Stenglene og stiklingene til denne planteroten er veldig enkelt og enkelt. Derfor er det ikke nødvendig å prøve å dyrke cherrytomater fra frø. Du kan enkelt flytte dem ut av hagen din. Og du kan også rotskudd eller stebarn.

For at stesønnene skal slå rot så raskt som mulig, må en liten mengde gjødsel for blomster tilsettes vannet som helles i glasset. Og hvis de er utstyrt med gode innendørsforhold, vil rotingen skje etter bare 7 dager. Så, bare en utmerket frøplante om våren er hentet fra planter som du rotet i høst. Og disse plantene kan fås på bare en halv måned. I tillegg begynner denne typen frøplanter å bære frukt etter bare en måned, og det er alt, fordi de er en del av en voksen, godt utviklet plante..

En annen fordel med denne typen planteformering og å plante dem i åpen mark er at de har tid til å gi en avling lenge før sen rødme begynner å spre seg aktivt.

Hybrider og varianter for vinduskarmen, samt loggiaen

 • Cherry Lisa F1
 • F1 perle
 • Baby
 • Minibel
 • Dato F1
 • Craiova
 • Bonsai
 • Tommel
 • Pygmy
 • Grønnfink F1
 • Kirsebær Lycopa

Valg av jord og toppdressing

rikelig mating av planter kan være svært skadelig for dem

Sikkert et stort antall mennesker som bestemmer seg for å dyrke cherrytomater på vinduskarmen, synes det er veldig vanskelig å motstå de lyse gjødselpakkene som er tilgjengelig i bokstavelig talt alle butikker. Tross alt ser det ut til at planten uten dem ganske enkelt ikke kan vokse normalt og gi en god høst. Men her er det verdt å vurdere at rikelig fôring av planter kan være svært skadelig for dem..

Og du bør også vite at stoffene i gjødsel kan samle seg i fruktene, noe som resulterer i at de blir giftige. Og for at cherrytomater skal vokse godt, vil det være nok å velge riktig plantejord og mate dem med eventuell masseødeleggelse hver 2. uke, eller bruke enkle plantetinkturer til disse formålene.

Jordbærblanding av kirsebærtomat er veldig enkel å tilberede. For å gjøre dette må du blande sand, kompost, torv, hage og torvjord. Det anbefales også å tilsette litt kull..

Ifølge mange eksperter er konvensjonell mekanisk blanding av jorda mindre effektiv enn den som utføres med sprøyting av lag. På grunn av dette blir jorden omstrukturert, og som et resultat vil væsken bli jevnere fordelt over underlaget ved vanning..

Tips for dyrking av kirsebær

Tips for dyrking av kirsebær

Det er flere finesser i å dyrke kirsebærtomater hjemme:

 • For eksempel, i juni, kan du plante nyrotede skudd for andre gang, og de vil aktivt bære frukt til midten av høsten..
 • Tyske gartnere kjenner et triks som lar dem utelukke å trekke ut frøplanter hvis de ikke har nok lys. Og dette er veldig enkelt å gjøre. Du trenger en myk børste som du trenger å forsiktig børste over bladene og toppen av skuddene fra tid til annen. Som et resultat er hårene lettere skadet. ligger på overflaten, på grunn av hvilken plantene begynner å vokse mye saktere og busk.
 • Noen gartnere dyrker også cherrytomater i bøtter laget av jern. Slike planter plantes ikke i åpen mark. Faktum er at takket være en så uvanlig kapasitet, er tomater ikke infisert med sen rødme. Og dette er fordi jern kan hemme veksten og utviklingen av denne soppen betydelig..

Ved å bruke tipsene ovenfor, vil du sikkert kunne dyrke sterke og sunne cherrytomater hjemme, noe som vil glede deg over den store høsten din i lang tid..