De beste siderater: frokostblandinger og ikke bare

De beste siderater: frokostblandinger og ikke bare

Korngrønn gjødsel er ideell for noen sommerboere, mens for andre er de ikke de beste grønne gjødselplantene. Det er nødvendig å stoppe valget ditt på disse avlingene bare med tanke på jordens sammensetning på stedet og formålet med å plante dem. For ikke å ta feil i ditt valg, må du bli mer detaljert kjent med de nyttige egenskapene til hver kornblanding..

Den beste grønngjødsel blant kornfamilien og ikke bare

Bygg kan plantes i områder der nedbør er sjelden og vil tåle tørke.

Bygg

Den store fordelen med denne planten er at den er tørketolerant. Bygg kan plantes i områder der det er sjelden nedbør og vil tåle tørke. Denne grønne gjødselen er i stand til å fornye og forbedre jordens kvalitative sammensetning og undertrykke nesten alt ugress av urteaktige planter..

Bygg kan plantes tidlig på våren, da den tåler lufttemperaturfall til 5 minusgrader, noe som er veldig vanlig i denne perioden..

Planten får grønn masse veldig raskt. Allerede 30-40 dager etter planting kan grønn gjødsel slås. 100 kvadratmeter land vil kreve ca 2 kilo frø.

Havre

Denne grønne gjødselkulturen er redd for frost, selv om planten regnes som kaldbestandig. Det anbefales å plante det om våren og sensommeren, men med tanke på at selv mild frost, havre ikke tåler. Om våren (i den første uken i april) bør havre plantes i områder som er beregnet på å plante senmodne avlinger. Og den andre såingen av grønn gjødsel bør begynne etter høsting av tidlig modne grønnsaker, rundt august, slik at havre kan slås før det første kalde været.

Denne grønne gjødselen beriker jorda med kalium og er en utmerket forløper for paprika, tomater og auberginer. Det er disse grønnsakene som trenger mest dette næringsstoffet..

Havre vokser veldig godt i torv og sur jord. Rotsystemet til denne planten inneholder unike stoffer som er i stand til å ødelegge soppsykdommer, spesielt rotrot og dets patogener. Såing to ganger, vår og sommer, vil gi sengene betydelig beskyttelse mot ugress, siden havre undertrykker dem godt.

Hundre kvadratmeter av hagen vil kreve omtrent halvannet kilo frø. Den grønne massen av grønn gjødsel må slås før aktiv blomstring..

Havreens fordelaktige egenskaper inkluderer evnen til å rense kroppen for giftstoffer og giftstoffer. For dette formålet anbefales det å spise grønne spirer av denne kornblandingen..

Bokhvete

Planten er tørkebestandig, føles flott i nærheten av bærbusker og frukttrær, tørker ikke ut jorda.

Dette medlemmet av kornfamilien kjennetegnes ved sin raske vekst. På kort tid vokser bokhvete 50 centimeter i høyden, mens rotsystemet vokser tre ganger lenger (nesten 1,5 meter). Planten er tørkebestandig, føles flott ved siden av bærbusker og frukttrær, tørker ikke ut jorda.

Denne grønne gjødselplanten anbefales å plantes i tunge og utarmede jordarter, i områder med høy jordsyre. Bokhvete kan vokse i nesten alle områder og redde sengene fra ugress (for eksempel hvetegress).

100 kvadratmeter land krever omtrent 600 gram bokhvete frø. Siderat blir sådd to ganger – i slutten av mai og i begynnelsen av september. Høsting av grønn masse utføres før blomstring..

rug

Denne frostbestandige avlingen anbefales å så før vinteren. Den optimale tiden for planting er de siste ukene i august eller den første vårmåneden. Rug vokser i et tett grønt teppe og lar ikke andre planter utvikle seg. Dette gjelder ikke bare ugress på stedet, men også andre avlinger ved siden av rug. Derfor er rug absolutt ikke egnet for felles beplantninger. En annen egenskap ved denne grønne gjødselen er et hinder for utvikling og liv av jordskadegjørere..

Alle tomter er egnet for dyrking av denne frokostblandingen. Rug vokser godt på jomfruelige landområder, så vel som på våtmarker. Våt jord er å foretrekke ettersom rug har evnen til å tørke ut jorda.

For hver 100 kvadratmeter ved såing konsumeres omtrent 2 kilo frø. For vårplanting klippes rug vanligvis i midten av mai, slik at det fortsatt er omtrent to uker igjen før planting av grønnsaker. Rug er en god forløper for tomater og agurker, til squash og gresskar, til aubergine og senkål..

Rug kan også tjene som en dekorativ dekorasjon av stedet, hvis du planter det langs gjerdet.

Calendula

Denne medisinske planten er en utmerket grønn gjødsel for mange grønnsaksavlinger og brukes ofte i felles plantinger.

Denne medisinske planten er en utmerket grønn gjødsel for mange grønnsaksavlinger og brukes ofte i felles plantinger, siden den har et stort antall fordelaktige egenskaper. Det materielle aspektet er også viktig. Frøene til denne planten kan samles gratis, da calendula finnes i nesten alle byens blomsterbed..

Grønn gjødsel vokser veldig raskt, vokser grønn masse i store mengder, og dessuten er den i stand til å helbrede og forbedre tilstanden til en hvilken som helst tomt. Calendula er en god forløper for tomater.

Duften av calendula blomster avviser en så vanlig skadedyr som Colorado potetbille. Derfor anbefales felles planting av denne grønne gjødselen med poteter, courgette og aubergine..

Frøforbruket er lite, bare 100 gram per hundre kvadratmeter land. Etter å ha høstet hovedhøstingen av tidlige grønnsaker (omtrent de første ukene i august), er det allerede mulig å så calendula før vinteren. Den grønne massen klippes omtrent 40-45 dager etter planting..

Phacelia

Phacelia er en mirakelgrønn gjødsel som har mange fordelaktige egenskaper. Hvis du ikke kan bestemme deg for valg av grønn gjødsel i ditt område, kan du gjerne plante phacelia. Hun vil definitivt ikke la deg svikte av noen indikatorer. Dens fordeler:

  • Tørkebestandig.
  • Frostbestandig (vokser selv ved 8-9 grader frost).
  • Kan vokse i skyggefulle områder.
  • Det er en utmerket forløper for absolutt alle bær og grønnsaker..
  • Kan vokse på alle typer jord.
  • Motstår ulike ugress.
  • Avskrekker skadedyr.
  • Forhindrer forekomst av sykdommer av sopp- og viral opprinnelse.

Denne grønne gjødselen er mest effektiv når den blir sådd i en blanding med belgfrukter. Frøforbruket er 100-200 gram per hundre kvadratmeter land. Denne unike planten kan sås i begynnelsen av mars, i sommersesongen og på høsten. Slåing av grønn masse kan utføres på omtrent en og en halv måned..

Amarant

Amarant blir sjelden sådd som en grønn gjødselplante. Oftere brukes den som grønnsaksavling og til dyrking av frø. Amarant kan vokse på alle typer jord, men liker ikke overflødig fuktighet. Kan tåle tørke og nesten ingen sykdom. Den grønne gjødselplanten kan, ved hjelp av et dypt rotsystem (nesten 2 meter i lengde), forbedre jordens tilstand.

Amaranth er en termofil avling som anbefales å plantes om sommeren eller i andre halvdel av høsten. Grønne blir vanligvis slått før blomstring og alltid før starten på alvorlig kaldt vær med frost.

Husk at når du planter grønne gjødselplanter på nettstedet ditt, vil effekten av deres tilstedeværelse være merkbar først etter noen få sesonger..

Slik bruker du siderater (video)

Drivhus om våren. Hvordan bruke grønn gjødselDrivhus om våren. Hvordan bruke grønn gjødsel