Gjødsling av agurker: mineralsk og organisk gjødsel

Gjødsling av agurker: mineralsk og organisk gjødsel

Det er en oppfatning at agurker vokser dårlig uten befruktning, og er den mest krevende planten for nyttige elementer. Men denne oppfatningen er feil, en slik plante tar en minimum mengde næringsstoffer fra jorda. Et overskudd av mineralsalt i jorda har en skadelig effekt på planten, derfor bør du ikke gjødsle stedet før du sår..

Den mest egnede gjødsel er råtnet gjødsel, som plasseres under matjorda, siden agurker trenger varm og fuktig jord. Det vil si at med aktiv utvikling bør temperaturen i bakken være høyere enn i luften. Takket være gjødsel blir sengene varme og gunstige for aktiv utvikling av agurker. I hele utviklingsperioden kan opptil fire rot- og bladforbindelser utføres. Til dette brukes organisk og mineralgjødsel..

Toppdressing av rotarten utføres i varme klimaer, hvis plantens rotelementer utvikler seg positivt. Med overvekt av overskyet vær utvikler røttene seg ikke godt, derfor er det nødvendig å utføre bladdressing, for dette sprøytes bladene selv.

Etter fjorten dager fra plantetidspunktet, utføres den første befruktningen, den andre – under blomsters utseende og den tredje – med rikelig fruktdannelse. Takket være den siste fjerde befruktningen er det mulig å bevare plantens vipper og ta av maksimal mengde avling..

Gjødning av agurker med mineralgjødsel

Gjødning av agurker med mineralgjødsel

Første fôring

valg 1. En viss mengde vann tas, omtrent ti liter, en skje med urea tilsettes, og 50 gram superfosfat, alt omrøres grundig, og toppdressing utføres ved røttene.

Alternativ 2. Som toppdressing for røttene, bruk ammophos opptil 5 gram, de trenger å jevne slip overflaten, og deretter forsegles pulveret inni når den løsnes.

Andre fôring

valg 1. 40 gram superfosfat, 20 kaliumnitrat, 30 ammoniumnitrat fortynnes i vann. Etter fortynning, fortsett til rotbefruktning.

Alternativ 2. I ti liter vann fortynnes to spiseskjeer superfosfat, hvoretter bladarten blir matet, det vil si sprøyting.

Alternativ 3. For å forberede løsningen, bruk et superfosfatekstrakt på 40 gram, 10 kaliummagnesium og en standard mengde vann. For å forberede ekstraktet helles varmt vann i superfosfatet, og det omrøres grundig og deretter infunderes i 24 timer. Etter det oppnås et ekstrakt med et hvitt bunnfall..

Alternativ 4. For å forberede toppdressing av en bladart, er det nødvendig å ta borsyre på tuppen av en skje, og noen få krystaller av kaliumpermanganat-sur, fortynn i et glass vann. Et slikt middel hjelper til med å gjøre plantens blomster aktive..

Tredje fôring

valg 1. Tilsett 50 gram urea i en ti liters beholder fylt med vann, sammensetningen brukes som bladmating.

Alternativ 2. Sprøyting kan også gjøres med en sammensetning på 10 liter vann, og urea, tilsett en skje.

Alternativ 3. Det tredje alternativet er å mate rotarten, for fremstilling er det nødvendig å bruke 2 ss kaliumnitrat og en beholder med 10 liter vann.

Fjerde fôring

valg 1. For å lage toppdressing av rottypen, bruk en skje vanlig brus og en ti-liters beholder med vann.

Alternativ 2. Ved sprøyting fortynnes opptil 15 gram urea i vann. Gjødsel av nitrogentype, som utføres med bladmetoden, kan forynge løvverk av planter, ikke la dem tørke ut og bli gule, takket være dette forbedrer fotosyntesen.

Når du kombinerer sprøyting og legger til når du løsner humus, kan du forlenge perioden med fruktbæring.

Gjødning av agurker med organisk gjødsel

Gjødning av agurker med organisk gjødsel

Første fôring

For å mate røttene kan du bruke flere metoder ved å bruke slam fra gjødsel, med et forhold på 1 til 8. Bruk også urteinfusjon i forholdet 1 til 5. Du kan fortynne fugleskitt i vann, 1 til 15, og umiddelbart vanne sengene.

Andre fôring

For å mate røttene, forberede en slik sammensetning, tilsett et glass aske i vannet og vanne det. Jorden under planten kan drysses med aske, omtrent et glass av produktet per kvadratmeter.

Tredje fôring

For rotfôring, bruk urteinfusjoner, 1 til 5. Du kan også bruke en annen sammensetning, for dette, i en ti-liters beholder med vann, fortynn 2 ss “Gumi”.

Fjerde fôring

En sammensetning for sprøyting tilberedes, den samme mengden dødt høy og vann kombineres, og infusjonen utføres i omtrent to dager. Denne sammensetningen sprayes hver sju dag, omtrent tre ganger. Takket være slike handlinger forlenges tidspunktet for utseendet på frukt, og planten blir beskyttet mot sykdommer..

Gjødsel av organiske og mineraltyper kan brukes etter tur, alt arbeid utføres om kvelden eller i overskyet vær, etter fukting av jorda.

Hvordan mate agurker (video)

Videoføring av agurker. Nettsted sadovymir.ruVideoføring av agurker. Nettsted sadovymir.ru