Riktig mulching: hvordan og når du skal mulch jorden

Riktig mulching: hvordan og når du skal mulch jorden

Erfarne gartnere og gartnere kjenner effektive metoder for å forhindre ugressvekst og beskytte planter mot det ytre miljøet. Nesten hver sommerboer har allerede vært overbevist om de enorme fordelene med mulching..

Hvis du observerer naturen, kan du se at trær feller løvet og danner et beskyttende lag for rotsystemet om vinteren og returnerer næringsstoffer til jorden fra råtne, fallne blader. Naturen var den første som kom på måter å mulke jorda på. Det viktigste er å velge de riktige materialene. Hvis du følger de grunnleggende reglene for mulching, kan du ikke bare berike jorda og opprettholde plantens helse, men også øke utbyttet..

Når og hvordan du mulker jorda

Ikke mulch tidlig på våren. Jorden skal varme godt opp. Kald, fuktig jord under mulken vil forårsake råte og skade termofile planter. Mulch vil begrense tilgangen til varme fra bakken til avlingene. Den optimale tiden for mulching av jorda er tidlig på sommeren eller slutten av mai..

Fordelen med mulching er å opprettholde en gunstig temperatur for planten rundt røttene og nødvendig fuktighet i jorda. Mulch forhindrer at jorden tørker ut, forhindrer ugress, reduserer vanningen.

Luftutveksling er viktig for plantens røtter og stilker. For dette formålet må det være et lite mellomrom mellom avlinger og mulch for luftsirkulasjon..

Mulch: hva er det og hvordan du gjør det selv

Før du legger mulch, må jorden løsnes og fuktes, den skal ikke være tett. Du kan løsne sengene umiddelbart etter regn, da er det ikke nødvendig med ekstra fuktighet. Det optimale mulchingslaget er omtrent åtte centimeter.

Mange fordeler for jord og planter kan høstes ved å bruke organisk mulch. Vedspon og spon, trebark og nøtteskall, nåler og høy – alt dette vil tiltrekke meitemark og andre fordelaktige insekter til stedet. Ved hjelp av ormer vil jordens mikroflora forbedre seg, og etterlate slik mulch for vinteren, vil det bli humus ved hjelp av bakterier.

Ulemper med mulching

Under visse naturlige forhold gjennomgår mulchlaget råtnende – dette er ren leirjord, rikelig og langvarig regn. For tykk mulch bidrar til dannelse av råte.

Alle fordeler og fordeler med mulching vil vises ikke tidligere enn to år senere..

Mulching i områder der det kan være uventet frost kan forårsake irreversibel skade på planter. Tross alt forblir varmen i jorden, under mulken. Og den øvre delen av plantene forblir ubeskyttet.

Vi skaper forutsetninger for effektiv mulching

Organisk mulch er ikke bare et hjem for ormer og insekter, men tiltrekker seg også forskjellige gnagere og snegler. Overfloden av insekter tiltrekker seg mange fugler, noe som kan skade vekst og utvikling av planter. Mus og føflekker vil bare skade den fremtidige høsten.

Til tross for noen negative aspekter, gjør mulching det lettere for gartnere og sommerboere. Behovet for vanning og ugress minker, jordmikrofloraen forbedres. Denne jordbrukspraksisen regnes som en av de mest effektive i landbruket..