Smale senger: deres fordeler og fordeler

Smale senger: teknologi, hvordan du gjør det. Fordeler og fordeler med en smal seng

De smale sengene ble oppfunnet av den berømte konsulenten og eksperten på jordbruk fra USA Jacob Mittlider. I de tradisjonelle ideene til gartnere bør sengene være brede, og gangene mellom dem skal være smale. Men denne erfarne eksperten mener at alt er tvert imot: sengene er smale, og gangene er brede. Og selv om økologiske oppdrettsmetoder nå tar førsteplassen, fortsetter smalbedmetoden å bli brukt og gir store avlinger..

Denne teknikken har individuelle egenskaper, fordeler og fordeler. Slike senger kan være av hvilken som helst lengde, men bredden er ikke mindre enn 30 centimeter og ikke mer enn 90. Radavstand anbefales å stå fra en halv meter til en meter bred.

Å ha et lite stykke land i din besittelse ser ut til å være en stor luksus eller dumhet, så det er ikke økonomisk å bruke det. Men slike brede passasjer ble ikke oppfunnet forgjeves – de spiller også en rolle. De gartnere som allerede bruker denne metoden, hevder at et lite område av sengene gir ikke mindre, men mer..

Generelle prinsipper for hvordan en smal seng fungerer

Generelle prinsipper for hvordan en smal seng fungerer

Forskere forklarer enkelt fordelene med smale senger. Det er generelt akseptert at alle planter bare lever av næringsstoffene som er i jorda. Dette er faktisk bare førti prosent av maten, og hovedmaten er luft, uansett hvor uventet den kan høres ut. Jo mer luft, jo sunnere og sterkere er planten..

Hver gartner bruker mye tid på nettstedet sitt – omsorg for planter krever dette. Men ta en nærmere titt på de mest fjerne ekstreme grønnsaksbedene. De har alltid de beste høstene av røtter og greener. Men det ser ut til at alle vokser under de samme forholdene.

Tenk nå over hvem som bryr seg om trær, gress, busker i byer? De vokser vanligvis alene og ser fortsatt flotte ut. Hva hjelper dem med å overleve uten å vanne og mate?

Hvis hver plante får den nødvendige mengden karbondioksid, vil veksten og utviklingen øke betydelig. I smale enkelradssenger får hver grønnsak maksimal varme, sollys og luft. Bare her kan du ikke klare deg uten store mellomrom. De fungerer som en kilde til karbondioksid. Alle passasjer mellom bedene må mulkes eller plantes med grønn gjødsel.

Oppstilling av smale senger

For å lage slike senger vil forskjellige tilleggsmaterialer eller avfall være nødvendig: skifer, brett, papp, papir, alle typer vegetabilsk avfall

For å lage slike senger vil forskjellige tilleggsmaterialer eller avfall være nødvendig: skifer, brett, papp, papir, alle typer vegetabilsk avfall. Dette vil hjelpe til med å sette opp en organisk, varm, smal seng..

Det er nødvendig å ordne hagesengen på stedet fra nord til sør. Det øverste jordlaget, som er tett overgrodd med gress, må fjernes forsiktig. Det vil være nødvendig for radavstand. Deretter må stedet graves opp, mens du legger til organisk gjødsel. En trekasse på minst tjuefem centimeter i høyden blir slått ned langs omkretsen av hagen. I fremtiden graves ikke sengene opp.

Du kan bruke en annen metode. Den passer for de som ikke liker å grave en hage. Et lag papp legges i en forberedt eske (uten å grave opp jorda), og et lag med sand legges på toppen. Dette vil beskytte plantene mot ugress..

Neste lag (hoved) vil bestå av organisk avfall. Rekkefølgen for legging er fra grovere til mykere: grener av trær, mais, solsikker, tørt gress, sløsing med grønnsaker og frukt. Den fylte boksen er drysset med et lag jord og sølt med en urteløsning eller en løsning av et preparat med effektive mikroorganismer.

Brede radavstander kan ikke bare være nyttige, men også vakre. Hvis det vokser ømt gressplen på dem, vil dette dekorere utseendet på stedet. Etter hvert som det vokser, klipper du gresset og bruker det til å klippe jorda. I stedet for gress kan du fylle gangene med sagflis.

Smale senger, en gang utstyrt, vil spare tid og energi i flere år..

Fordelene med smale senger

Fordelene med smale senger

 • En hageseng gjort en gang har gitt gode avlinger i mange år. Hun trenger ikke en årlig omorganisering.
 • Du trenger ikke å grave opp bakken hvert år. Det er ikke nødvendig å grave opp sengene i det hele tatt.
 • Minste antall skadedyr fra flora og fauna.
 • Jorden i slike senger varmes opp tidligere, noe som gjør det mulig å plante frøplanter og frø tidligere enn i en vanlig hage.
 • Boksen tærer ikke på jorda under kraftig regn og beholder fuktighet i hagen i lang tid.
 • Det er ikke nødvendig å utrydde ugresset. Det er mer praktisk og raskere å kutte ugress med en flat kutter. På smale senger er denne prosedyren ganske berettiget..
 • Det er praktisk å følge reglene for vekstskifte.

Smale og varme senger har mye til felles..

Fordeler med en smal seng

 • Alle grønnsaksavlinger og andre planter i slike senger blir alltid jevnt belyst fra alle sider, mottar all nødvendig mengde sollys og varme, og er også fullt utstyrt med luft og karbondioksid.
 • I vanlige tette senger må du ta deg til midten som er vanskelig å nå, mens du tråkker på jorden der mikrorøttene ligger. På smale senger – gratis tilnærming til planter. Det er ikke nødvendig å stå på hagen i det hele tatt, noe som betyr at matjorden ikke vil bli skadet..
 • Alt er synlig på en smal seng. Dette gjør det enkelt å ta vare på plantene og like lett å høste..
 • Hver kultur har utmerket luftutveksling, noe som reduserer risikoen for ulike sykdommer.
 • En smal seng kan lett dekkes med folie om nødvendig.
 • Bred radavstand er ikke bare bekvemmelighet, men også skjønnhet og renslighet. En tur til en vanlig grønnsakshage ender vanligvis med at det blir store smussklumper på skoene dine og rengjør dem. Med et så uvanlig system med senger og radavstand, trenger du ikke bekymre deg for dette..

Ikke vær redd for å eksperimentere på landet ditt, gå bort fra tradisjonelle metoder. Økologisk jordbruk og smale varme senger er enkle å jobbe med, bekvemmelighet, skjønnhet og rikelig høst.

Smale senger – 6 arSmale senger - 6 ar