Aprikoosin istutus

Aprikoosin istutus. Kuinka istuttaa aprikoosi oikein

Aprikoosi on monien rakastama hedelmäpuu, joka kasvaa mieluummin lämpimässä ilmastossa, jossa on paljon auringonvaloa ja lämpöä. Lämpöä rakastava kulttuuri on kylmäkestävä ja kestää pakkasta talvea, jonka lämpötila on jopa 25 astetta. Jotta puu tuottaa suuren määrän hedelmiä, on tarpeen valita istutettaviksi lajikkeita ottaen huomioon paikalliset ilmasto -olosuhteet, koska sama kasvi voi vaihdella sadon runsaudesta ja talvikestävyydestä eri alueilla.

Esimerkiksi sellaiset lajikkeet kuin “Alyosha”, “Triumph Severny”, “Lel” ja “Michurinets” sopivat paremmin kasvattamiseen Moskovan alueella. Ja “Piquant”, “Chelyabinsky Early” ja “Snezhinsky” tuntuvat hyvältä Uralin ilmastossa.

Sää -yllätykset Uralissa ja Keski -Venäjällä voivat vahingoittaa aprikooseja odottamattomilla paluulla, jotka vahingoittavat hedelmämunuja ja nuorten aprikoosipuiden juurikaulusta. Tämä on otettava huomioon hedelmäkasvien istutuspaikkaa valittaessa. Paikan tulisi sijaita matalalla korkeudella avoimessa auringossa, mutta se on suojattava kylmältä ja voimakkailta tuulenpuuskilta. On myös erittäin tärkeää, että pohjavesi sijaitsee suuressa syvyydessä, kaukana aprikoosiviljelmien juurista..

Kun ostat aprikoositaimen, sinun on tiedettävä täsmälleen kaikki istutusajasta ja -säännöistä sekä yksityiskohtaiset tiedot itse istutusprosessista..

Kuinka istuttaa aprikoosi oikein

Aprikoosin taimet voidaan istuttaa varhain keväällä tai alkusyksystä

Optimaalinen istutusaika

Aprikoosin taimet voidaan istuttaa varhain keväällä tai alkusyksystä, jos juuristo on auki. Suotuisa aika kevään istutukselle on huhtikuun alussa, syksyn istutukselle – koko syyskuu. Taimen suljetulla hevosjärjestelmällä istutusprosessi voidaan suorittaa toukokuun alusta lokakuun loppuun..

Istutusohjelma nuorille aprikooseille

Kokeneet puutarhurit suosittelevat taimien ostamista yhden tai kahden vuoden iässä. Kun istutetaan aprikoosipuita riveihin, on noudatettava noin kuuden ja puolen – 7 m: n riviväliä ja taimien välistä etäisyyttä – 3-5 m. melko rehevä kruunu ja vielä leveämpi juuriosa.

Kuinka valmistaa laskukaivo

Syksyn istutusta varten kaivot valmistetaan keväällä ja keväällä – syksyllä. Laskuaukon koko on 70 cm kummallakin puolella ja 50 cm syvyys. Jokaista kuoppaa varten sinun on valmistettava puinen tappi, joka toimii edelleen nuoren aprikoosin tukena. Se on asennettava kuopan keskelle, ja sitten pohjaan kaadetaan tyhjennyskerros, joka koostuu pienestä määrästä soraa ja pieniä kiviä..

Lisäksi valmistettu maaperän seos tulee kaataa kuoppaan luistilla niin, että se (luisti) nousee hieman maanpinnan yläpuolelle. Sen koostumus: jokihiekka, turve, savi (yhtä suurina osuuksina) sekä pieni määrä kalkkijauhoa, kompostia ja mätä lantaa. Ei ole suositeltavaa käyttää epäorgaanista lannoitusta istutuksen aikana..

Istutusprosessi

Kuinka istuttaa aprikoosi oikein

Istutuspäivänä sinun on tehtävä syvennys maaperään, täytettävä se vedellä ja asetettava taimi sinne suoristamalla varovasti sen juuristo. Sen jälkeen sinun on sitottava puu tukeen (puusta) ja peitettävä se maalla jättämällä taimen juurikaulus noin 3-4 cm maanpinnan yläpuolelle. Sitten on muodostettava aprikoosin ympärille rungon lähellä oleva ympyrä, ja maaperä istutuskuopan reunoilla on tiivistettävä hieman.

Aprikoosin taimien hoito

Kun puun juuriosa on heikosti kehittynyt, on suositeltavaa suorittaa pieni oksien karsiminen.

Maaperän löystyminen ja rikkakasvien tuhoaminen rungon läheisyydessä tulisi suorittaa säännöllisesti.

Aprikoosia on kasteltava runsaasti toukokuusta heinäkuuhun, ja sitten kastelun määrää vähennetään vähitellen ja syyskuun puoliväliin mennessä se pysähtyy kokonaan..

Aprikoosin ominaisuudet. Aprikoosien istutus ja hoito (video)

Aprikoosin ominaisuudet. Aprikoosien istutus ja hoitoAprikoosin ominaisuudet. Aprikoosien istutus ja hoito