Kivetön kaki

Kaki. Kasvaa luusta. Kuva ja kuvaus

Monet ihmiset yrittävät mielellään kasvattaa jonkinlaisia ​​hedelmiä siemenistä. Haluan vain laittaa sen maaperään ja odottaa lopputulosta. Se on todella mielenkiintoista. Mutta yritykset eivät aina onnistu. Mutta perussääntöjä noudattamalla mahdollisuudet kasvavat.

Tekniikka kasvattaa kaki kivestä

Jotta kaki kasvaa siemenestä istutusta varten, on tarpeen valmistaa useita siemeniä, mieluiten erilaisia ​​hedelmiä. Tämä lisää todennäköisyyttä, että osa niistä kasvaa välttämättä. Loppujen lopuksi jäädytetyt hedelmät, joissa on elottomia siemeniä, voidaan saada kiinni. Jos esimerkiksi jätät tusinan siemeniä itämiseen, voit saada jopa 8 hyvää versoa, joista voit valita vahvempia kasveja, jotka muuttuvat hedelmällisiksi puiksi..

Tulos riippuu istutusmateriaalista. Kypsät hedelmät kannattaa ostaa. Älä ota jäädytettyjä tai ylikypsiä hedelmiä, joita löytyy usein kadun laskureista. Hedelmien kuoren tulee olla ehjä. On parempi ottaa ei aivan kypsä hedelmä, joka kypsyy onnistuneesti kotona lämmössä.

Kivi tulee ottaa vain kypsistä ja pehmeistä hedelmistä. Ne erotetaan huolellisesti hedelmistä, pestään ja kuivataan. Valmistetut luut pestään juoksevalla vedellä. On parempi desinfioida siemenet ennen istutusta. Tämä suojaa heitä taudeilta ja tuholaisilta. Luut asetetaan hieman värilliseen kaliumpermanganaattiliuokseen 2-3 päivän ajaksi. Jos siemen ei sovellu itämiseen, se kelluu pintaan. Voit vain liottaa luut lämpimässä vedessä muutaman tunnin ajan..

Tekniikka kasvattaa kaki kivestä

Ensimmäisessä vaiheessa kerrostumisen on edistettävä tulevan taimen kasvua. Tätä varten luita on käsiteltävä epin -liuoksella tai erityisellä bioregulaattorilla, jonka voi ostaa erikoisliikkeestä. Jos ei, voit käyttää aloe mehua. Se puristetaan lautasliinalle ja kaki -siemenet kääritään siihen. Sitten märkä lautasliina asetetaan jääkaapin ylähyllylle 1,5 kuukaudeksi. Koko tämän ajanjakson ajan on tarpeen kostuttaa lautasliina vedellä säilyttäen jatkuva kosteus. Se kovettaa tulevia siemeniä.

Toisessa vaiheessa arpeutumisen tulee olla erittäin varovaista ja varovaista. Päätehtävä tässä vaiheessa on tuhota siemenkuori. Tämä on tehtävä huolellisesti, jotta ydin ei vahingoitu. Menettely voidaan tehdä pienellä hiekkapaperilla. Hän käsittelee varovasti luuta sivuilla ja ylhäällä. Arpeutumisesta voidaan luopua, mutta se nopeuttaa itämisprosessia..

Kolmas vaihe sisältää postin valmistelun. Tässä noudatetaan sääntöä, joka koskee kaikkia siemeniä. Maaperän tulee olla kevyt, ilmaa ja kosteutta läpäisevä. Tavallinen monipuolinen hedelmällinen maaperä on hyvä. Voit lisätä siihen vermikuliittia. Ruukun pohjassa on välttämätöntä kaataa hieman paisutettua savea viemäriin. Älä unohda kattilan pohjassa olevaa reikää..

Neljännen jakson päätehtävä – istuta luu. Tämä tehdään yksinkertaisesti. Luut asetetaan pinnalle, ripotellaan 1 senttimetrin korkeudella. Maa kastellaan kevyesti, kostuttamalla sitä. Sen jälkeen säiliö, johon siemenet istutettiin, sijoitetaan pimeään ja lämpimään paikkaan, mikä luo kasvihuoneympäristön. Tätä varten peitä säiliö jollakin. Korkki, lasi- tai muovikappale sopii materiaaliksi. Helpoin ja edullisin vaihtoehto on laittaa kattila muovipussiin..

Neljännen jakson päätehtävänä on istuttaa luu

Yllä olevat manipulaatiot on parasta tehdä varhain keväällä, koska kaki on talvihedelmä. Onnistuakseen siemenet, kasvin on luotava suotuisat olosuhteet tarjoamalla sopiva lämpötila. Älä unohda asianmukaista hoitoa. Säiliön pohja on lämmitettävä, varmista, että kasvi on varjostettu. Lämmityskauden aikana itu voidaan laittaa akun päälle. On myös tarpeen säilyttää maaperän jatkuva kosteus. Kondenssivesi on poistettava järjestelmällisesti lasista ja muovista. Ajoittain sinun on tuuletettava kasvi, varmista, että hometta ei näy. Vetoa tulisi välttää, koska kaki rakastaa lämpöä..

Koko siementen itämisprosessi kestää noin kuukauden. On erittäin tärkeää olla unohtamatta hetkeä, jolloin luut kuoriutuvat. Niiden ei pitäisi levätä kalvoa vasten. Ne vapautuvat välittömästi luun kuoresta, joka sijaitsee itussa. Kaikki siemenet eivät voi itää. Elinkelpoisimmat versot kuoriutuvat. Tämä tapahtuu noin 10-15 päivässä. Jos näinä päivinä ituja ei ole kuoriutunut, ei tarvitse odottaa enää, ei ole tulosta. Parempi aloittaa alusta.

On erittäin tärkeää olla unohtamatta hetkeä, jolloin luut kuoriutuvat.

Kun siemenet ovat itäneet, kasvi on helppo hoitaa. Säiliö, jossa on itä, asetetaan valoon. Sen pitäisi olla kirkas, mutta auringon suora säteily ei saisi pudota. Tapahtuu, että siemen pysyy itun lopussa. Se on poistettava varovasti veitsellä, pinseteillä, neulalla tai saksilla. Jos tätä ei tehdä, kasvi katoaa. Kun luu istuu erittäin tiukasti, se suihkutetaan lämpimällä vedellä, kääritään pussiin ja asetetaan lämpimään paikkaan yön yli. Se höyrystyy pois, eikä sen poistaminen ole vaikeaa..

Idut on kasteltava säännöllisesti. Niitä on hyvä ruokkia typpeä sisältävällä lannoitteella. Jos kasvi ei ole lannoitettu, nuori puu voi kuolla ja lehdet muuttuvat keltaisiksi..

Kaki -versot itävät nopeasti. Jos useita ituja on kuoriutunut, ne on istutettava erillisiin tilaviin astioihin, kun pysyviä lehtiä ilmestyy. Kun taimi vahvistuu, juuristo ja lehdet kehittyvät, se siirretään pysyvään paikkaan. Näihin tarkoituksiin sopii pieni potti, noin 10 senttimetriä korkea. Jos säiliö on liian suuri, maaperä hapettuu ja juuret mätää. Jotta kasvi olisi terve ja vahva, kasvaisi hyvin, maaperän ja ruukun on oltava korkealaatuisia..

Kuinka hoitaa kaki oikein sisätiloissa

Jos pelätään, että kasvi kuolee hypotermiasta, versot voidaan aluksi peittää lasipurkkeilla. Ajoittain ne on avattava, tuuletettava ja ruiskutettava. Kasvi kovettuu ja tottuu ympäristöolosuhteisiin..

Kun otetaan huomioon kaikki kakiiden kasvatusvaiheet kotona, voimme sanoa, että tässä ei ole mitään monimutkaista. Se kestää noin 4 kuukautta ja nuori täysimittainen kasvi ilmestyy, joka houkuttelee vieraita. Ja voit ylpeillä, että olet kasvattanut kaki kivestä. Joka tapauksessa voit yrittää. Se on helppoa ja edullista, jos noudatat sääntöjä. Mutta jotta kasvi kasvaisi täysimittaiseksi, sinun on pidettävä siitä hyvää huolta. Mutta voit lukea, kuinka hoitaa kaki oikein, erillisestä artikkelistamme..