Barnas håndverk til seiersdagen

Barnehåndverk for seiersdagen utstilling med bilder

En liten utstilling med barnehåndverk 9. mai med foto

Seieren i krigen 1941-1945 er en av de rørende og viktige hendelsene i de tidligere sovjetlandene og i mange europeiske stater. I den siste Berlin -operasjonen under andre verdenskrig var millioner av soldater, tusenvis av stridsvogner og fly involvert. Seieren var verdt mange tap, så 9. mai regnes som en sorgdag og samtidig dagen for frigjøring fra Nazi -Tyskland. I denne artikkelen ønsker vi å tilby en utstilling av ideer for seiersdagshåndverk som kan gjøres med barn hjemme eller i klassen på skolen og barnehagene..

Origami -håndverk for seiersdagen: fly og due

Origami er en kunst som ikke kjenner noen grenser og ikke krever mye penger. Innen 9. mai kan barn i alle aldre brette papirfigurer som vil utfylle en tematisk plakat eller bli en fin gave til veteraner. For å lage et fly av papir trenger du lim og farget papir..

1. Brett et A4 -ark i to, brett det deretter ut og brett parallelle sider mot midten.

2. Hvis du noen gang har laget et papirfly, bretter du også de øverste hjørnene. Deretter bretter du ut hjørnene og bøyer hjørnene til den opprinnelige brettet. Bøy deretter hjørnene igjen..

3. Bøy innersidene som ble bøyd i trinn 1 utover. Bøy det fremtidige flyet i sentrum. Lag hestehale kurver og merk dem.

4. Brett ut flyet og vri halen langs senterlinjen.

5. Flyets vinger må spres horisontalt..

6. For å gjøre båten mer stabil og ikke åpne over tid, lim de enkelte delene med lim eller en stiftemaskin.

For å lage et fly av papir trenger du lim og farget papir.Du kan lage slike fly for å dekorere interiøret i klasserommet eller i arbeidstimer. Foreldre anbefales å bruke denne mesterklassen til fritidsaktiviteter med barn..

Duen har lenge vært ansett som et symbol på fred, så bildet kan bli funnet på mange plakater innen 9. mai. Vi tilbyr å lage en due av hvitt papir ved hjelp av origami -teknikk.

1. Skjær en firkant ut av A4 og brett den til en trekant.

2. Utvid trekanten og brett hjørnene til foldelinjen. Vend deretter trekanten og brett hjørnene igjen..

3. Nå må figuren brettes i to. Bøy forsiktig den lange delen på innsiden slik at den gjenværende delen ikke åpnes.

Duen har lenge vært ansett som et symbol på fred, så bildet kan bli funnet på mange plakater innen 9. mai

4. Spissen på den lange delen må være bøyd nedover og innover. Bør lage et nebb.

5. Ta et annet A4 -ark og brett det i et 1,5 cm bredt trekkspill. Brett trekkspillet i to og skjær i enden av figuren for å simulere fjær. Dette vil være en dues vinger.

6. På samme måte som vingene, lag en hale, men mønsteret må gjøres på den ene siden, den andre kan enkelt klippes av.

7. For å sette inn vingene, gjør du et snitt på torso oppnådd i trinn 4. Sidene av vingene må limes på baksiden av overkroppen..

8. Lim halen bak på kroppen. Duen er klar!

Omfattende barnehåndverk for seiersdagen: Brosje

Vi foreslår å mestre en ny håndarbeidsteknikk kalt Kazanshi. I den moderne verden har denne teknikken to betydninger: dekorasjon brukt av japanske kvinner i håret under en kimono og håndarbeid basert på brette stoffstykker på en spesiell måte. Til seiersdagen kan du lage en brosjyre som gjør det selv.

Materialer til en volumbrosje

– St. George Ribbon;

– satengbånd;

– lighter;

– saks;

– pin;

– nål med tråd;

– limpistol;

– papp.

Mesterklasse volumetrisk håndverksbrosj innen 9. mai

1. Skjær ut to sirkler med en diameter på 1,5-2 cm fra papp Sy en pinne eller en brosje til en av sirklene med en tråd og en nål..

2. Ta en gul eller rød tape 1 cm bred og ca 15 cm lang. Brett den inn i en løkke og lim den for styrke..

Mesterklasse volumetrisk håndverksbrosj innen 9. maiBarnehåndverk for seiersdagen utstilling med bilder

3. Sy en løkke fra båndet på forsiden av sirkelen med et feste fra trinn 1.

4. Skjær St. George-båndet 40-50 cm langt i 5 like deler, hvis ender må brennes med en lighter.

5. Hvert segment må bøyes i to og samtidig rettes horisontalt. Deretter danner du et kronblad fra tapen og fikser det med en tråd. Så gjenta med alle båndbitene..

6. Tegn en likesidet femkant på et stykke papir og skjær den ut.

7. Lim den andre sirkelen fra trinn 1 i midten av femkanten.

8. Begynn å lime alle kronbladene til sirkelen, med fokus på femkanten, slik at du får en jevn brosje.

9. Lim nå sirkelen med kronbladene til sirkelen med en løkke hentet fra trinn 3.

Den originale brosjen er klar!

Håndverk med barn til seiersdagen, quilling

Alle vet at bølgepapp brukes i industrien, men ikke alle vet om eksistensen av dekorativ bølgepapp. Den består av to lag – bølget og glatt. Vi foreslår at du mestrer quillingteknikken fra bølgepapp og lager et originalt fly til 70 -årsjubileet for Victory.

For håndverk må du kutte den dekorative bølgepappen i strimler, ca 1 cm brede. Fra 4-5 strimler, vri 2 sirkler, hvorav den ene trekker ut i en lang kjegle, og den andre til en kort. Koble begge kjeglene med enda en kartongstrimmel.

Håndverk for quilling 9. maiUtstilling av barnehåndverk 9. mai med foto

Den ene vingen på et fly er laget av 3 kartonger. Begynn å vri dem til en sirkel, og form deretter en trekant. Dekk den siste stripen med lim og fest delen med en klesklype slik at stripene ikke sprer seg under tørking..

Fra en stripe må du lage en trekant for halen i henhold til det samme prinsippet som vingene. Lag tre av disse trekanter. Landingsutstyret og propellen er også laget av strimler av bølgepapp og limt til den koniske bunnen av flyet.

Du kan også lage din egen modell av et fly ved hjelp av korrugerte strimler med forskjellige tykkelser..

Håndverk for 9. mai stjerne

Den femkantede stjernen migrerte til Russland fra Frankrike og ble et passende symbol på arbeider- og bondehæren. Offisielt begynte dette tegnet å bli brukt i 1918 og betydde enhetene i verdensproletariatet fra de fem kontinentene på planeten Jorden..

Håndverk for 9. mai stjerne

Under eksistensen av den sovjetiske hæren endret ikonet med en rød stjerne (plogen som omringet stjernen og endret seg til en sigd). Den røde stjernen har blitt et symbol på seire, så den er ofte avbildet på postkort dedikert til seiersdagen i den store patriotiske krigen. Vi foreslår å lage en femkantet papirstjerne innen 9. mai.

Vi foreslår å lage en femkantet papirstjerne innen 9. maiPå farget papir, helst rødt, tegner du en likesidet femkant. Brett den i et par ganger slik at femkanten blir en liten trekant. Utvid, du bør få 10 foldelinjer. Tegn striper langs disse linjene med en blyant. Bøy basene vekselvis til midtlinjen og merk på begge sider.

Bøy basene vekselvis til midtlinjen og merk på begge sider.

Dermed bør du ha en annen tegnet femkant i midten av originalen.

Den ferdige stjernen kan limes til et postkort eller brukes til å lage en medaljeBøy kantene på den store femkanten slik at den lille femkanten forblir glatt i midten. Snu arbeidsstykket og bøy hver kant med en liten skråning. Etter det er endene av stjernen bøyd i to. Den ferdige stjernen kan limes til et postkort eller brukes til å lage en medalje.

Se en interessant video: Postkort for 9. mai “Seiersdagen”

Det er ganske enkelt å lage originale barnehåndverk med egne hender, det viktigste er å følge den trinnvise mesterklassen nøyaktig.