Håndverk fra vinkorker

Håndverk fra vinkorker foto

Håndverk fra vinkorker

I århundrer har barken på korktreet blitt brukt til å lage korker til forskjellige beholdere. Barklag behandles under påvirkning av høye temperaturer, kuttes i strimler, og deretter slipes sylindriske plugger ut av dem. Før korkene går i produksjon, slipes, vokses og brennes på overflaten med navnet på det respektive merket..

I dag er det ingen grenser for kreative mennesker, så vinflaskekorker har blitt en viktig detalj i skapelsen av unike dekorative gjenstander. I denne artikkelen lærer du hvordan du lager håndverk fra trafikkork til hjemmet ditt med egne hender..

Materialer:

– trafikkork;

– lim;

– skarp kniv;

– dekorative ornamenter (bånd, perler, perler, detaljer fra leker).

5 beste korkhåndverk på bildet

Korkvaser. Små vaser vil bidra til å lage en miniatyrhage som vil se fordelaktig ut på veggen. For å gjøre dette må du lage et hull i korken for en blomst, du kan fylle den med vann, jord eller sette inn en oase for blomster.

Vinkork vaser

Korkleker og figurer. For å lage et miniatyrleketøy trenger du bare en kork og deler fra barneleker (håndtak, vinger, ben, bart, etc.). Produkter fra et stort antall korker, som er limt sammen i form av et dyr, ser originale ut.

Korkleker og figurer

Varmt stativ. For å gjøre dette trenger du omtrent 40-50 plugger og en treramme. Prøv først å fylle rammen med plugger slik at det ikke er hull. Plugger kan trimmes om nødvendig. Etter det gjentar du det samme og limer pluggene..

Stå for varme og vinpropper

Kork badematte. Du trenger omtrent 180 plugger for et produkt i standardstørrelse. Skjær alle plugger i to på langs. Forbered et vannavvisende materiale for å tjene som base for teppet ditt. Fest korkene på den, fra kantene. Trykk godt etter påføring av limet.

Vinkork badematte

Korkboks. Lag en pappeske i henhold til hvilken som helst ordning. Dekk den med sekk med PVA. Del korkene i to og hell over sidene av esken, og fyll hullene med perler eller perler. For å dekorere lokkene, blir korkene kuttet i sirkler av samme tykkelse. Hele plugger kan fungere som håndtak. Du kan dekorere esken med hyssing.

Korkboks

 Se en nyttig video: Håndverk fra vinkorker med egne hender

Korkprodukter vil være en flott gave, så vel som en unik interiørdekorasjon. Det er enkelt og praktisk å jobbe med korken, så selv uten visse ferdigheter kan du gjøre et håndverk selv.