Hvordan lage en krone av stoff med egne hender

DIY stoffkrone

Nyttår nærmer seg, noe som betyr at det er på tide med små prinser og prinsesser! Og hva slags prinsesse kan klare seg uten krone? Butikkene selger en rekke forskjellige slags kroner laget av papir, plast, etc. Ja, du kan kjøpe hvilken som helst krone, men hvorfor frata deg selv fra skapelsesglede, og til og med for ditt lille barn? Og hvis de nylig pregede prinsessene og prinsene er for små, gir den kjøpte plastkronen ikke mening i det hele tatt! Men unge “kronede personer” skal ikke lide av dette! Kronen må være obligatorisk, som et attributt for makt, universell kjærlighet og oppmerksomhet!

Ikke fortvil, i dag vil vi lage en krone med egne hender av stoff – de myke hjørnene vil ikke skade din søte “kongelige person”, kronen vil kunne vokse sammen med det “kronede hodet” i mange år, det vil tar veldig lite plass under lagring og vil generelt være lyst, ikke-standard, eksklusivt, sydd av kjærlige mors hender …

Hvordan sy en stoffkrone?

Godt spørsmål. La oss prøve å svare på det i detalj! Til å begynne med, la meg informere deg om at hvis din “kongelige dame” kommer til å skinne på nyttårsaften i flere antrekk, kan kronen sys på begge sider: den ene siden er i stil med kjole # 1, den andre er i stil med kjole # 2. God tanke, egentlig?

Så, la oss komme til vårt “smykker” -arbeid – skulptur av kronen. Vi trenger følgende materialer og verktøy:

 • Vakre tekstiler, små kutt kan gjøres;
 • Vanlig lin elastikk;
 • En rekke bånd;
 • Limbasert interlining med høy tetthet;
 • Saks;
 • Pinner, nåler, tråder;
 • Centimeter;
 • Jern;
 • Hersker;
 • Symaskin!

For å finne ut hvilket stoffstykke vi trenger, må vi først måle det “kronede” hodet med en centimeter! La oss si at hodeomkretsen er 50 cm.

Nå som du vet størrelsen på kronen din, la oss fantasere og bestemme dens høyde. Vi vil ikke gjøre det for høyt, slik at hodet ikke går tapt i det! Jeg tror 10 cm for en krone vil være nok!

Vi beregner den nødvendige stoffmengden på hver side av kronen slik:

 • Vi trekker 5 cm fra hodeomkretsen med en spesiell innsats med et gjenget elastisk bånd (slik at kronen “vokser” med barnet), det viser seg 50-5 = 45 cm;
 • Til den resulterende figuren, legg til 2 cm for sømmonn: 45

  +2 = 47 cm.

 • Vi har allerede bestemt høyden på kronen, den er lik 10 cm, legg til ytterligere 2 cm for kvoter, og dette er hva som skjer: 10 + 2 = 12 cm. Så vi trenger to stoffstykker 47×12 cm – dette er på størrelse med åndsstrimlene av stoff for arbeid!

Myk stoffkrone, mesterklasse

Så vi starter produksjonen:

1. Brett sammen to deler av utvalgte stoffer og kutt av rektangler 47×12 cm fra dem.

2. Fukt delene litt og lim dem med en tett interlining. Som du vet, kan du ikke klare deg uten strykejern i denne saken.!

3. Vår “kongekrone” vil ha 5 tenner, og for at tennene skal være ensartede og like, må du beregne størrelsen riktig: omkretsen til barnets hode er 50, innsatsen med et elastisk bånd trekkes fra : 50-5 = 45 cm, dette er vår hovedfigur, nå deler vi de 5 tennene. Vi får 45: 5 = 9 cm, noe som betyr at hver stikk ved basen vil være 9 cm bred. Og nå bestemmer vi plasseringen av toppen av tappen, for dette trenger vi 9: 2 = 4,5 cm. la basebredden være i 5 cm, og allerede fra den beveger vi oss oppover (også med 5 cm) kronens tenner. Det er best å lage et papirmønster..

4. Innsatsen for strikken blir kuttet ut av et stoffstykke 7×5 cm. Vi måler strikken med en lengde på 9 cm (2 cm større enn innsatsen). Brett stoffet i to for innsetting med høyre side i midten, sy kanten på symaskinen. Snu den forsiktig rett ut, stryke den og sett inn en tyggegummi.

Myk stoffkrone, mesterklasse

5. La oss håndtere bånd. De skal være 47 cm lange, akkurat som kronestykkene våre er lange. Vi påfører bånd på kronen og syr dem.

6. Fest med en pinne den ene kanten av strikken innsatt i innsatsen og sy til en av kronen.

7. Vi legger den ene forsiden på den andre, justerer alle kantene, vær spesielt oppmerksom på tennene på kronen vår med deg, de bør ideelt sett overlappe hverandre! For at delene ikke skal spre seg, hugger vi dem av med vanlige pinner..

8. Vår oppgave er å korrekt og nøyaktig sy de to sidene av kronen (ytre og indre). For å gjøre dette, begynner vi å male fra siden som innsatsen med et elastisk bånd er sydd fra.

Vår oppgave er å sy og sy de to sidene av kronen korrekt (nøyaktig og innvendig)

9. Etter å ha sydd siden forsiktig, med elastikken innsatt, fortsetter du å slipe alle fem tennene.

10. I hjørnene, mellom tennene, lager vi små hakk:

I hjørnene, mellom tennene lager vi små hakk

11. Det er på tide å snu hodeplagget. Når du justerer og retter ut tappene, kan du bruke blyant, skrutrekker …

12. Vi damper hver tann av kronen vår, ikke glem basen.

12. Vi damper hver tann av kronen vår, ikke glem basen

13. Vi sydde, vi sydde, men vi sydde ikke den ene siden med bunnen! Hvorfor? Ja, fordi vi trengte å slå ut produktet med høy kvalitet! Når vi har gjort dette, kan vi trygt fortsette til bunnen av “hodeplagget” med en symaskin klar. Vi bøyer delene av kronen jevnt innover, de kan strykes, vi fester alt med pinner og legger på en skrivemaskin.

Alternativt kan du bruke en manuell blindsøm i stedet for maskinsøm.

14. Nå tilbake til den elastiske innsatsen! Den ene siden er allerede godt sydd til kronen, og med den andre skal vi nå “leke”! Samle innsatsen halvveis, kutt av overflødig elastikk (ca. 4-5 cm), koble strikken med innsatsen og pin den av slik at strikken ikke “løper vekk” og innsatsen ikke glir av strikken.

Vår krone har en side igjen usøm

15. Vår krone har en side igjen usøm! Det er på tide å fikse denne saken! Vi bøyer stoffdelene innover, setter inn et innlegg med et elastisk bånd mellom dem, fester alt igjen med pinner og sy forsiktig på en symaskin.

16. Og nå, for å gjøre kronen vår enda vakrere og tydeligere, strekker vi den rundt hele omkretsen og trekker oss tilbake fra kanten 2-3 mm.

Og nå, for å gjøre kronen vår enda vakrere og tydeligere, strekker vi den rundt hele omkretsen og trekker oss tilbake fra kanten 2-3 mm

17.Væpner vi oss igjen med et strykejern og damper en ferdig krone, sydd med egne hender til vår egen prins eller prinsesse!

Vi bevæpner oss med et jern igjen og damper av en ferdig krone, sydd med egne hender til vår egen prins eller prinsesse

Og nå OBS – ET EKSEMPEL:

Denne PRINSEN har en myk krone i ansiktet, og han er helt fornøyd med det endelige resultatet, tror du ikke?

Denne PRINSEN har kronen å møte, og han er helt fornøyd med det endelige resultatet, tror du ikke

Og PRINSESSEN er fornøyd med resultatet, har hun en krone å se i ansiktet? Er stoffene valgt riktig til kveldskjolen? For mer håndverk, se avsnittet: DIY julehåndverk