Som palmesøndag feires (Herrens inntog i Jerusalem)

Palmesøndagshåndverk med barn 114 barnehåndverk for palmesøndag

Fastetiden er for tiden i full gang! Dette er en spesiell tid for alle kristne på planeten. Samtidig gleder de troende seg til begynnelsen av den ærverdige ferien – palmesøndag. Denne artikkelen ble laget for de som ennå ikke er kjent med denne ferien og ønsker å vite litt mer om den. Så i denne artikkelen vil vi finne ut når palmesøndag er i 2019 og snakke om tradisjonene med denne høytiden..

feriens historie

Palmsøndag kalles også Herrens inntog i Jerusalem. Datoen for denne ferien endres hvert år. Men denne høytiden feires alltid en uke før påske. I 2019 feires ferien 21. april.

Ferienavnet – Herrens inntog i Jerusalem kommer fra en gammel tradisjon, som selvfølgelig er ortodoks. Som regel besøker troende kirker på denne dagen. Samtidig bringer de grener til templet for innvielse. Verboks i Russland erstatter vellykket palmegrener. Det var dem som jødene hadde da de hilste på Jesus Kristus.

Hvorfor velge selen? Svaret er enkelt. Det viser seg at denne planten blomstrer foran alle andre. Og slike kvister symboliserer oppvåkning av alle levende ting etter dvalemodus..

I antikken, og til og med i dag, var piletreet som ble innviet til denne ferien spesielt. Noen mennesker kan ha tilskrevet det noen magiske egenskaper. Spesielt er det vanlig å slå barn lett med en pil for å tilføre dem helse og skjønnhet. Etter ferien var disse kvistene i det “røde hjørnet” i huset. Vi beholdt dem veldig nøye. Videre, 6. mai, kjørte de storfe til beite. Men noen ortodokse mennesker beholdt dem hele året..

Nå vet du hvilken dag palmesøndag faller i 2019. Denne ferien har selvfølgelig dype røtter. Detaljer finner du i evangeliet. I følge denne boken dro Jesus Kristus til Jerusalem for å feire påske med disiplene. Hans vei begynte fra Betania. I denne byen gjenoppsto Kristus en innbygger, som døde allerede som 4 dager. Han het Lazarus.

Dagen før Palmesøndag begynner kalles Azure Saturday. Han er festlig også.

Jesus Kristus dro til Jerusalem på et ungt esel. Disiplene hans tok ham med til ham. Jødene sang vakre sanger til Jesus Kristus og visste om miraklet han utførte. I tillegg holdt de palmegrener i hendene, som de hilste ham med..

Tidligere, nemlig på 15-1700-tallet, ble denne høytiden feiret veldig praktfullt. Men siden 1900 -tallet ble denne tradisjonen stoppet av tsar Peter den første. Bare noen få landsbyer har bevart disse tradisjonene. Ungdom på denne dagen danset og sang sanger. Og landsbyboerne samlet seg ved store bord for et måltid. På denne dagen, ifølge den ortodokse kalenderen, var bruk av kaviar og fiskeretter tillatt.

Palmesøndag håndverk

Ferietradisjoner

Så historien om palmesøndag har blitt kort oppført ovenfor. Men denne ferien har, som alle andre, sine egne tradisjoner. Og i dag prøver alle troende å observere dem. Naturligvis er det ingen runddanser på denne ferien. Men noen tradisjoner følges veldig ærbødig. For eksempel blir pilgrener kuttet på forhånd. De legges i vann slik at de kan blomstre fullt ut..

Selvetrær bør ikke kuttes nær kirkegårder og i nærheten av vannforekomster. Tro sier at det lever en mørk kraft der.

En festlig gudstjeneste holdes også på lørdagen før ferien. Samme dag blir pilene belyst. På søndag kan du også innvie selje. Og med de allerede innviede pilene kan du piske dine nærmeste litt. Et slikt ritual vil tiltrekke lykke til og helse. Etter det skal kvistene brettes pent inn i en haug i nærheten av ikonene..

Siden antikken har troende utført ritualer på palmesøndag. For eksempel, ved hjelp av en pil, gjorde unge jenter kjærlighet for staver. I dette tilfellet brøt de grenene og bandt dem med et rødt bånd, så beholdt de slike bunter bak ikonene. Det var umulig å kaste dem i det hele tatt. Også på palmesøndag ble det bakt paier, og de hadde fiske pileknopper til dem. Det ble antatt at denne retten vil gi mye helse. På denne dagen ble det også høstet pilknopper, noe som ga unge gutter maskulin styrke, og takket være dem kunne jenter få barn..

når er palmesøndag 2019

Hvordan feire denne dagen

Nå vet du hva de gjør på palmesøndag. Tradisjonene til denne festivalen er listet opp for deg. Men det er ikke alt! Det viser seg at denne dagen ikke er komplett uten en deilig godbit. Den viktigste regelen her er at maten skal være mager, men også velsmakende. På denne dagen er det lov å faste for å spise fisk og litt kirkevin – Cahors.

På denne dagen kan du bake magre kaker i form av seler.

Det anbefales å forberede en godbit til ferien på forhånd. På selve ferien bør du ikke gjøre denne virksomheten. Du kan heller ikke gjøre lekser og til og med håndarbeid. Troende på denne dagen nekter å se på TV og dataspill. Som regel bruker de denne tiden til familien sin. Denne dagen tilbringes fredelig og i glede. Og uanstendige ord brukes ikke i vanlig tale. Ja, og støyende fester på denne dagen er ikke velkomne..

Håndverk til ferien

På palmesøndag kan du lage håndverk med barn. Slike produkter vil være en utmerket gave til alle slektninger og venner. Praktiske materialer kan være nyttige for dette formålet..

Plasticine postkort.

For å lage et postkort trenger du den enkleste listen over nødvendige materialer. Spesielt er det verdt å forberede:

 • Hvit papp,
 • Plasticine: forskjellige farger.

Framgang:

 1. Til å begynne med elter du plastinbitene i hendene. Som et resultat vil det bli ganske mykt..
 2. Pølser ruller av brun plasticin. De må være tynne.
 3. Disse pølsene limes til papp i form av kvister og en koffert. Det anbefales å gjøre halvparten av arket nedenfor tomt.
 4. Hvit plasticine brukes til å lage nyrekuler. Videre dekorerer de et plastintre.
 5. Nå trenger du blå plasticine. Formene til en vase er lagt ut fra den. Kvistene dine vil stå i den. For å forme vasen må du først tegne konturene med en blyant.
 6. Etter det er det verdt å bruke fantasien din til å dekorere en vase med plastikk med et mønster. Dessuten er den også laget av fargerike plasticine..

når er palmesøndag 2019

Postkortapplikasjon.

Barnas håndverk for palmesøndag kan være veldig mangfoldig. Og i tillegg til plasticine, kan andre materialer være involvert. For neste sak trenger du:

 • Et ark med papp og ark med farget papir.

Framgang:

 1. Mønsteret for denne applikasjonen kan være det samme som i det forrige tilfellet. Men i dette tilfellet er det verdt å gjøre det fra farget papir..
 2. For å gjøre dette, klipp ut: konturer: knopper, vaser og kvister.
 3. Videre er hele sammensetningen satt sammen til en helhet..
 4. Etter det er det verdt å supplere dette håndverket med en gratulasjonsinnskrift.

Tegn et postkort.

Selvfølgelig er et tegnet postkort den enkleste måten å lage et på. I dette tilfellet trenger du et pappark som base. For å tegne et postkort kan du bruke: blyanter, maling eller tusj. Et flott bilde vil også komme ut hvis du bruker fargestifter eller oljemaling..

hvilken dag er palmesøndag 2019

Håndverk for skoleelever

Noen skoleelever blir bedt om å lage et palmsøndagshåndverk som lekser. Og hvis det ikke er noen ideer om dette, bør du bruke følgende mesterklasser.

Litt bomullsull. Mesterklasse.

Først forbereder vi materialene som trengs her. Den:

 • brunt bølgepapp,
 • saks, bomull og servietter,
 • metalltråd.

Framgang:

 1. Papirservietter er kuttet i rektangler som er 4 cm lange og 3 cm brede. Deretter blir et stykke bomull pakket inn i hver serviett. Som et resultat får du produkter som ligner fitte pilknopper..
 2. Deretter festes hver knopp til ledningen og vikles sikkert med bølgepapp. Det er her viktig at bølgepapperet dekker godt over hele overflaten av tråden. Deretter festes bølgepapiret på slutten med tape eller lim..

hvilken dag er palmesøndag 2019

Endelig

Denne artikkelen presenterer håndverk om temaet palmesøndag. I tillegg ble annen nyttig informasjon tilbudt her. Alt i alt. Du bør definitivt gjøre deg kjent med den for at denne ferien skal bli vellykket og bare etterlate hyggelige minner..