Eustoma eller Lisianthus

Eustoma eller lisianthus - hjemmepleie. Eustoma dyrking, transplantasjon og reproduksjon. Beskrivelse, typer. Bilde

Eustoma eller Lisianthus er en urteaktig ettårig eller flerårig plante. Tilhører familien Gorechavkov. Fødestedet til denne planten er sør i USA, så vel som Mexicos territorium. Den mest populære lisianthus eller eustoma mottatt som en hagepyntplante, men mange dyrkere lykkes med å dyrke den på vinduskarmer under innendørs forhold.

Denne varianten av hageblomster har bare én art i sitt slag – Russells eustoma eller Russells lisianthus. Planten har store vakre blomster, hvor mangfoldet av former og farger er fantastisk.

Eustoma Russell eller Lisianthus Russell – har form av en liten busk. Grenene er oppreist, bladene er ovale med en grå fargetone. Formen på blomsten ligner en stor bjelle. Blomster er både doble og ikke-doble. Fargen er variert (rød, gul, syrin, blå, hvit, rosa). Det er en kombinasjon av nyanser og farging av kantene i en annen farge.

Eustoma omsorg hjemme

Eustoma omsorg hjemme

Plassering og belysning

Lisianthus er kresen med å ha god belysning gjennom dagen. Han vil være takknemlig hvis direkte sollys faller på bladene hans. Om våren, når luften varmes godt opp, så vel som om sommeren, er det best å plassere eustoma på en balkong eller loggia med åpne vinduer. Planten vil glede eieren med rikelig blomstring selv om vinteren, forutsatt at den mottar tilstrekkelig mengde lys fra de installerte fytolampene.

Temperatur

Om våren og sommeren vil eustoma føle seg komfortabel ved en temperatur på 20-25 grader. For at lisianthus skal være i ro om vinteren, trenger den en temperatur på omtrent 12-15 grader.

Luftfuktighet

Eustoma føles bra i tørr luft, så det er ikke nødvendig med ekstra fuktighet for blomsten.

Eustoma føles bra i tørr luft, så det er ikke nødvendig med ekstra fuktighet for blomsten. Fra overflødig fuktighet på bladene kan utviklingen av soppsykdommer begynne..

Vanning

På våren og sommeren blomstrer lisianthus og er i aktiv vekststadium, derfor er det viktig å forhindre at jordkomaen tørker ut. Men for mye vanning er skadelig for planten. På grunn av overflødig fuktighet vil rotsystemet begynne å råtne. Med begynnelsen av vinterkulden og en nedgang i innetemperaturen, reduseres vanning av lisianthus.

Topp dressing og gjødsel

Under aktiv vekst trenger eustoma regelmessig påføring av kompleks gjødsel til jorda.

Under aktiv vekst trenger eustoma regelmessig påføring av kompleks gjødsel til jorda. En universell mineralforbinding for blomstrende innendørs planter er egnet. Hyppigheten av introduksjonen – 2 ganger i måneden.

Overføre

I de fleste tilfeller dyrker dyrkere lisianthus bare som en årlig. Transplantasjon utføres vanligvis bare når man dyrker frø eller formerer seg ved stiklinger. Underlaget skal være næringsrikt med en pH på 6,5-7,0, et godt dreneringslag av ekspandert leire kreves – slik at vann ikke stagnerer i bunnen av potten. Det er bedre å ta en beholder for å plante (transplantere) eustoma bredt, men ikke dypt.

Beskjæring

Hver falmet stilk er kuttet av, men ikke helt ved roten, men det er omtrent 2 par blader igjen. Med riktig pleie vil en slik stilk blomstre igjen..

Reproduksjon av eustoma

Reproduksjon av eustoma

Det er to måter å reprodusere eustoma: ved hjelp av frø og ved å dele busken. Frø må plantes i en beholder, dekket med et tynt lag jord, fuktet og dekket med glass. La stå i denne tilstanden ved en temperatur på ca 23-25 ​​grader. Det improviserte drivhuset fuktes og ventileres periodisk. De første skuddene vises om 10-15 dager..

Frøplanter må oppbevares på et lyst sted med en temperatur på 20 grader. Etter at planten utvikler et fullt par blader, kan den transplanteres i en egen gryte (1-3 stykker hver). Etter omtrent et år kan den første eustoma -blomsten observeres. Planter hentet fra frø bør overvintre på et kjølig sted med godt lys..

Sykdommer og skadedyr

Lisianthus påvirkes av trips, hvitflue, flått, gråmugg, fusarium eller mykose.

Eustoma eller lisianthus – dyrking og omsorg hjemme (video)

&# 127793; Eustoma dyrking og omsorg hjemme! Rose fra frø. &# 127793;UstomEustoma dyrking og omsorg hjemme! Vokste opp fra frø. ��