Luftfuktighet for innendørs planter

Luftfuktighet for planter. Sprøyting av planter

En indikator som luftfuktighet er nødvendigvis nevnt i enhver artikkel om innendørs planter og omsorg for dem. Dette er en av hovedbetingelsene for den gode utviklingen av hjemmeflora, så vi vil vurdere det mer detaljert. Det har lenge vært kjent at luftens fuktighet for planter er like viktig som temperaturen. Tørr luft, kombinert med uberettiget høye temperaturer, skader ikke bare innendørs kjæledyr, men også mennesker. Det er derfor at det å skape optimale forhold for planter gjør at eierne kan være i en sunnere atmosfære..

Oppførsel av planter med økte krav til fuktighet – for eksempel jomfruhår, asparges – kan være en indikator på fuktighetsnivået i luften. Hvis det er for tørt, vil disse plantene ikke glede sine eiere med blomster, kaste knoppene og stoppe utviklingen, selv med riktig vanning. La dette være et signal for deg om at det mister fuktighet i luften i leiligheten. Ulike metoder kan hjelpe til med å gjenopprette og opprettholde fuktighetsnivåer. Den enkleste måten er å kjøpe en spesiell luftfukter. Men en enhet av høy kvalitet koster penger, og den gir kanskje ikke ønsket effekt. Derfor er det bedre å bruke de gamle velprøvde metodene..

Sprøyting av planter og blomster for å fukte

Den aller første er sprøyting. I en tid da planten raskt får grønn masse, må den behandles både morgen og kveld. Og hvis den andre sprøytingen er helt trygg, er det nødvendig å ta hensyn til tid og plassering av blomsten i rommet når du utfører den første. Hvis planten er plassert slik at direkte sollys faller på den om morgenen, må du fukte den før sollys. Det vil si la vanndråpene fordampe før solstrålene begynner å treffe bladene. Ellers risikerer du å utsette blomsten for alvorlig brenning når du har nådd ønsket fuktighet i luften..

Vær forsiktig med å sprøyte planter med hengende blader (gloxinia, saintpaulia, streptocarpus) og eiere av tettsittende løvverk (hippeastrum, amaryllis). Overflødig fuktighet kan henge på dem, noe som er farlig ved forfall. Og for nybegynnere blomsterhandlere er det bedre å følge følgende råd – ikke spray dem i det hele tatt! Luften for slike planter kan fuktes med andre metoder..

En av de vanligste er bruken av en vannpanne. Plasser blomsterpotten i en romslig beholder fylt med ekspandert leire eller småstein. Vannstanden skal være under urtepottens dreneringshull. I stedet for steiner kan du ta mose, vanlig eller sphagnum, og fukte godt. Riktignok har denne metoden en stor ulempe – selv om mose perfekt opprettholder fuktighetsnivået, kan den bli et hjem for små insekter, den vil ikke ende godt.

Og selvfølgelig, ikke glem den velprøvde metoden for å opprettholde luftfuktighet om vinteren – dette er et vått håndkle på et varmebatteri. En stor velkomst med tanke på at de fleste innendørs planter er plassert på vinduskarmer.

måten å opprettholde luftfuktigheten om vinteren er et vått håndkle på varmebatteriet

Viktige regler for å opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået for innendørs planter:

  • Når du sprøyter en blomst, må du bare bruke rent vann ved romtemperatur og tidligere avgjort. Det vil si at det skal være det samme som for vanning..
  • Alt skal være med måte. Overflødig fuktighet i luften er like skadelig for planten som mangelen. Faren er spesielt stor hvis høy luftfuktighet kombineres med lave temperaturer. Slike forhold fremkaller ofte forfall av planter..
  • Når reglene for omsorg for en plante ikke indikerer en bestemt metode for å opprettholde et fuktighetsnivå for det, men bare anbefaler systematisk sprøyting, betyr det dagligdagse prosedyrer. Sprøyting, som utføres med jevne mellomrom, opprettholder bare plantens renhet, de kan erstattes av å tørke bladene.
  • De representantene for innendørs flora som krever et høyt fuktighetsinnhold i luften, men ikke liker vannoverskudd, kan plasseres i nærheten av systematisk sprøytede planter. For eksempel er det godt å plassere streptocarpus ved siden av azalea eller abutilon. I dette tilfellet må sprøytingsprosessen utføres separat, etter at de er fjernet fra vinduskarmen, og deretter returneres. Slike planter metter ikke bare seg selv med fuktighet, men gir dem også til naboene.
  • Noen hjemmekoselige skjønnheter – mandarin, azalea, sitron – krever regelmessig bladmating. Det er godt å kombinere det med sprøyting.. Viktig! Vær ekstremt forsiktig når du utfører slik bladdressing. Utfør prosedyrene bare om kvelden, skille disse plantene fra andre. Ofte kan sporelementer som trengs av en farge være skadelig for de nærliggende..
  • Til slutt, et råd til. Om sommeren, i varmen, hvis du ikke har mulighet til å omorganisere stueplanter fra rommet til gaten, eller de ikke trenger det, plasser dem på gulvet. Her vil plantene være mer komfortable, fordi temperaturen under er lavere. Og for å opprettholde den nødvendige fuktigheten i varmt vær, spray vann rundt med en fin sprayflaske – fuktighet vil forbli nær gulvet lenger. Denne metoden er bra for Gesneriaceae (Streptocarpus, Saintpaulia).

Dette er det viktigste å vite om luftfuktighet når du tar vare på planter. Selvfølgelig er det en rekke stueplanter som krever fuktighet utover spesielle forhold. I tipsene for omsorg for dem vil du definitivt lese om deres behov og hvordan du kan tilfredsstille dem. Selv om slike planter vanligvis trenger vedlikehold av drivhus, så er det bedre for en dyrker med liten erfaring å vente med dem.