Scherzer’s Anthurium

Anthurium Scherzer - hjemmepleie. Dyrking av anthurium scherzer, transplantasjon og reproduksjon. Beskrivelse. Bilde

Anthurium scherzerianum er en flerårig terrestrisk blomstrende eviggrønn urt fra Aroid -familien, hjemmehørende i Costa Rica, eller rettere sagt dens fuktige fjellrike skogsområder. Planten har en forkortet stilk, flere mørkegrønne læraktige blader på lange petioles (ca. 20 cm lange), samlet i en rosett, og gulorange blomster på lange peduncles (ca. 8 cm lange). Etter slutten av blomstringsperioden dannes sfæriske frukter av oransje-røde nyanser på anthurium.

Planten har flere typer og varianter, inkludert dvergformer. Scherzer’s anthurium regnes som den mest krevende innendørsblomsten, men den kan ikke kalles upretensiøs. For full utvikling og manifestasjon av alle dekorative kvaliteter, trenger en blomst godt vedlikehold og overholdelse av visse betingelser når den forlater.

Omsorg for Scherzer’s anthurium hjemme

Omsorg for Scherzer's anthurium hjemme

Plassering og belysning

For riktig belysning må anlegget plasseres på en vinduskarme fra nordøst eller nordvest siden av huset. Anthurium er egnet for delvis nyanse og diffust lys.

Temperatur

Temperaturforholdene må endres avhengig av sesong. På våren og sommeren anbefales anthurium for aktiv vegetasjon for å opprettholde grensene fra 18 til 28 grader. I den varme årstiden vil blomsten føles flott utendørs, men i delvis skygge og vekk fra direkte sollys. Med ankomsten av kald høst og gjennom hele høst -vinterperioden trenger innendørsplanten en lavere temperatur – fra 15 til 17 grader Celsius. Med denne holdemåten legges blomsterknopper i anthurium. Det er veldig viktig at det ikke er temperaturendringer og kaldtrekk i rommet i den kalde årstiden..

Vanning

Det er nødvendig å vanne anthurium regelmessig, men bare etter at jorden har tørket

Vannet skal være mykt og godt atskilt. Før du bruker det, anbefales det å koke det i noen minutter og avkjøle eller tilsette en liten mengde sitronsaft (eller eddik).

Det er nødvendig å vanne anthurium regelmessig, men først etter at jorden i blomsterpotten tørker ut med ca 5-8 cm. Overfukting og tørking av jorden vil påvirke veksten og utviklingen av planten negativt. Overflødig fuktighet kan forårsake rotrot, og underfylling vil tørke ut.

Luftfuktighet

Scherzer’s anthurium krever høy luftfuktighet (ca. 90%). Dette nivået kan opprettholdes ved hjelp av en spesiell pall med våt ekspandert leire, som en blomsterbeholder skal installeres på. En annen effektiv metode er å dekke pottejord med kokosfibre eller mos. Når du sprayer anthurium, bør det også falle vann på dette fuktighetsbevarende laget..

Stedet hvor blomsten dyrkes er også av stor betydning. Det er bedre å umiddelbart velge et rom med høy luftfuktighet (for eksempel et kjøkken) eller bygge et drivhus for det.

Jorden

Scherzer's anthurium kan dyrkes hydroponisk, i skrelt furubark (med økt mengde vanning og befruktning), samt i en spesiell jordblanding.

Scherzer’s anthurium kan dyrkes hydroponisk, i skrelt furubark (med økt mengde vanning og befruktning), samt i en spesiell jordblanding. Optimalt underlag med god vann- og luftpassasje består av to deler sphagnummos og torv, en del torv, en liten mengde knust bark og kull.

Det er veldig viktig at jordblandingen ikke komprimeres eller kokes, den er veldig løs, grov fiber og pustende. Det anbefalte nivået av jordens surhet er fra 5,0 til 6,0 pH, siden anthurium foretrekker litt sur jord.

Topp dressing og gjødsel

Universelle dressinger beregnet på innendørs blomster må påføres jorden under plantens vekst og utvikling regelmessig annenhver uke. Overskudd av gjødsel kan ikke tillates, derfor anbefales det å bruke en mindre konsentrert løsning enn angitt i instruksjonene. Toppdressing (som vanningsvann) skal ikke inneholde kalk.

Overføre

En ung innendørs blomst må transplanteres hvert år, og etter 5 år – etter behov. Rotsystemet til anthurium består av skjøre og skjøre røtter. På grunn av dette må planten transplanteres med forsiktighet. For at rotsystemet skal fortsette å utvikle seg og gi nye rotskudd, anbefales det å utdype anthurium ved transplantasjon i en ny jord..

Reproduksjon av anthurium Scherzer

Reproduksjon av anthurium Scherzer

Anthurium kan reprodusere på flere måter:

  • Frø;
  • Laterale stamme prosesser;
  • Stilkekaks;
  • Apikale stiklinger.

Sykdommer og skadedyr

Oftest er anthurium syk på grunn av brudd på reglene for omsorg for det. Overflødig fuktighet i jorda og stillestående vann fører til råtning av stilker og røtter. Rotrot kan også begynne når temperaturregimet brytes, når romtemperaturen synker til et uakseptabelt minimum. Sykdommen forsvinner etter gjenopprettelse av normale forvaringsbetingelser.

Tørking eller sverting av bladets spisser kan signalere et overskudd av kalsium i jorda eller begynnelsen på antraknose. Hvis overflødig kalsium i jorda kan kontrolleres ved befruktning, er det mye vanskeligere å bli kvitt antraknose. Når du kjøper en plante, anbefales det å regelmessig utføre forebyggende behandlinger med soppdrepende preparater..

Regelmessige forebyggende varme dusjer vil hjelpe anthurium i kampen mot bladlus, edderkoppmidd og melus.

Anthurium – funksjoner ved å dyrke et hus (video)

Anthurium – BlomsterbutikkAnthurium - Blomsterbutikk