Topp 10 innendørs planter for barnehage

Topp 10 innendørs planter for barnehage

Ikke alle vakre blomster kan brukes til landskapsarbeid i barnehagen. Barn kan ikke bare velte gryten ved et uhell, men også smake på innholdet. For at nabolaget med planten ikke skal bli til problemer, bør hjemmeblomster til barnerommet velges spesielt nøye..

Giftige, stikkende, så vel som sterkt luktende arter regnes som de mest risikofylte for en barnehage – de bør unngås i utgangspunktet. Giftige stoffer finnes vanligvis i plantesaft, selv om noen arter kan forårsake irritasjon ved enkel kontakt med løvverk eller skudd. Du bør også finne ut på forhånd om denne eller den planten fremkaller allergi. Det kan skyldes både pollen og blomstersaft..

Men det er ikke nødvendig å helt frata barnehagen for grøntområder. Riktig utvalgte plantinger vil kunne dekorere rommet uten å forårsake skade. I tillegg kan felles pleie av blomster også tjene pedagogiske formål, og gradvis skape babyens kjærlighet til naturen og floraen. Blant de vanligste plantene for en barnehage er slike kjente blomster som:

Begonia

Begonia

Begonia er en av de velprøvde plantene for barnehagen. I tillegg til vakkert løvverk og blomster, hjelper det med å rense luften og frigjør nyttige fytoncider.

Lyse sørlige vinduer er godt egnet for dyrking av begonier. Vanning av slike planter bør være sparsomt og vente på at toppen av jorden tørker ut. Det er ikke verdt å sprøyte det pubesente løvet av begonier, i tillegg er blomsten beskyttet mot kalde trekk og matet med formuleringene som tilsvarer arten.

Decembrist

Decembrist

I motsetning til mange planter blomstrer ikke Decembrist om sommeren, men på slutten av året: denne funksjonen gjenspeiles i navnet. Blomsten er også kjent som jul eller Zygocactus, og også kjent som Schlumberger. For å dyrke den, bør du velge et kjølig og litt skyggelagt, men fortsatt lyst sted. Decembrist trenger den mest vanlige vanningen bare under dannelse av knopper, derfor vil omsorg for en slik plante være minimal – den kan overlates til barnet uten frykt. I tillegg, ifølge populær tro, er Decembrist i stand til å rense rommet for negativ energi..

Kalanchoe

Kalanchoe

Lyse Kalanchoe -blomster har ikke en uttalt aroma, så de kan trygt oppbevares i barnehagen. Det viktigste er å gi planten et moderat solfylt sted på øst- eller sørsiden av huset. Ellers kan blomstringsproblemer begynne..

Sypres

Sypres

Et sypress som et miniatyrjuletre med myke nåler vil bidra til å opprettholde en festlig stemning gjennom året. Planten utstråler en mild, men behagelig aroma, og frigjør også fytoncider som renser luften og ødelegger patogener.

Men til tross for sin attraktivitet og fordeler, er sypresset ganske vanskelig å ta vare på og kan vokse godt bare under visse forhold. Nivået på nødvendig belysning avhenger av plantetypen og fargen på nålene. Cypress trenger også et kjølig (ikke mer enn 18 grader) sted, en tilstrømning av frisk luft og høy luftfuktighet, samt regelmessig, men moderat fôring med komposisjoner for barskog.

Sitrus

Sitrusfrukter på barnerommet

Et sitrustrær kan bli en like uvanlig plante i en barnehage: en appelsin, en kumquat, en sitron, etc. … Sitrusfrukter oppbevares i store og voluminøse potter. Dette er termofile og ganske upretensiøse planter, som også bidrar til luftrensing: i nærheten av bladene utstråler en behagelig aroma. Men lukten av slike plantinger er ikke sterk nok til å forårsake ubehag eller bli en årsakssallergi. Med riktig pleie kan sitroner eller kumquats bære frukt selv hjemme, noe som også kan være veldig populært blant barn..

Peperomia

Peperomia

De rynkede bladene av peperomia og dets evne til å rense luften gjør denne planten både attraktiv og praktisk. Mange varianter lar deg velge en blomstertype og -type for enhver smak.

Peperomia er ikke veldig krevende for belysningsnivået, men det foretrekker høy luftfuktighet og trenger periodisk fôring for å danne knopper.

Spathiphyllum

Spathiphyllum

En annen upretensiøs plante som den fremtidige blomsterhandleren vil kunne trene på er spathiphyllum, også kjent som “kvinnelig lykke”. Å dyrke den krever god belysning, regelmessig vanning, fôring og høy fuktighet, men med minimal omsorg kan spathiphyllum håndtere noen pleiefeil. Selv om denne planten ifølge en rekke gartnere fortsatt kan provosere allergi i blomstringsperioden.

Tradescantia

Tradescantia

Tradescantia tradescantia dyrkes vanligvis i hengende potter, så den kan monteres på veggen slik at barnet ikke når blomsten. Men kontakt med løvet til Tradescantia vil ikke skade ham heller. Planten inneholder ikke giftige stoffer og kan til og med brukes som helbredende kompresser.

Blomsten liker ikke direkte stråler, så den vokser vanligvis i diffust lys. Et godt drenert underlag er nødvendig for planting. Når du mater varierte former, er det viktig å ikke overdrive det med nitrogen – på grunn av det kan fargen på løvet bli normalt.

Saintpaulia

Saintpaulia

Miniatyrfioler-Saintpaulias tar liten plass, men har attraktive, myke blader og blomster i forskjellige former og farger. På grunn av den utbredte utbredelsen, kan til og med svært dekorative varianter av Saintpaulias være rimelige, derfor blir hele samlinger ofte laget av fioler. Den lette vegetative formeringen av slike planter kan også vekke interesse for barnet. Det viktigste er å prøve å ikke overfukte blomstene og, hvis mulig, gi fiolettene økt fuktighet uten å sprøyte løvet..

Klorofytum

Klorofytum

En av mesterne i luftrensing, klorofytum, er helt ufarlig. Selv om barnet ved et uhell spiser bladet hans, vil det ikke forårsake forgiftning. På grunn av det hengende løvet og lagdelingen, vokser klorofytum ofte på hyller eller oppbevares i hengende potter, noe som også lar deg dekorere rommet og holde barnet trygt. Selv om den viktigste dekorative effekten av klorofytum er skapt av de lange, grønne eller stripete bladene, dannes det i blomstringstiden også miniatyrhvite blomsterstjerner på busken..

Før du legger en blomst i barnehagen, er det viktig at du gjør deg kjent med funksjonene og egenskapene, og også vurderer hvor vanskelig det vil være å ta vare på den. Friske potteblomster vil bidra til å forbedre mikroklimaet i barnehagen og samtidig dekorere det, og deltakelse i omsorg for planter kan lære babyen å sette pris på naturen, samt gjøre ham mer ansvarlig og oppmerksom..