Veke vanning for fioler

Wick vanning for fioler. Bilder og anbefalinger

Ofte i blomsterbruk er det noe som heter “wick vanning”. Selv om navnet er litt vanskelig, er det ikke noe vanskelig med denne vanningsmetoden. Omvendt, hvis du har tenkt å forlate hjemmet en stund, trenger denne metoden ikke å bekymre deg for å vanne plantene. Denne metoden er spesielt uerstattelig hvis du eier en stor nok samling av planter. For å gjennomføre den planlagte vækevanningen av favorittplantene dine, trenger du bare å gjøre en liten innsats..

Veke vanning gjelder ikke for alle planter. Denne vanningsmetoden er tilgjengelig for fioler, gloxinia og sjeldnere streptokarpus. Noen ganger brukes metoden på andre planter og bare på de som liker løs og lett jord. Hvis plantene dine har denne typen jord, kan du bruke metoden. En annen forutsetning for å bruke vækevanningsmetoden er at plantens røtter fyller hele potten og når bunnen. Den ideelle planten for å bruke vækevanningsmetoden i ditt fravær er en fiolett.

Wick vanning fioler (Saintpaulia): instruksjon

For fremstilling av selve veken velges bare syntetisk materiale. Hvis veken er laget av naturlig materiale, vil den raskt råtne i bakken og vanne planten vil bryte av. Et stykke syntetisk tau eller annen syntetisk fille, for eksempel et vridd stykke gamle strømpebukser, vil fungere for veken. Veken skal ikke være for tykk, men se ut som et tynt, 1,5-2 mm tykt tau.

For å sette fioler på veken, kan du bruke noen potter. Den mest praktiske er plastpotter med en diameter på 9 cm, den såkalte fiolette størrelsen. De ser ut til å være spesielt tilpasset veke -vanning av fioler. Disse krukkene har et dreneringshull som det er praktisk å passere en veke gjennom. Drenering med denne vanningsmetoden brukes bare hvis planten vannes på denne måten i en viss tid, for eksempel når du er borte på ferie, og resten av tiden, i planene, er vanning av fioler tradisjonell. Drenering kan lages av forskjellige dreneringsmaterialer, for eksempel ekspandert leire eller spesielle dreneringskuler. Dreneringen smuldrer til bunnen av pannen i et tynt lag.

Hvordan lage veke vanning for fioler

Gryten, med veken passert gjennom dreneringshullet, er klar, avløpet legges. Etter det kan du helle spesiell jord for fioler inn i den. For vekking må vannet moderniseres. For å gjøre det lettere og mer fylt med fuktighet, er det nødvendig å fortynne jorda litt med perlitt eller torv. Gryten er fylt med jord i to og en fiolett med en rotkule er plassert i den. Det vil si at omlastningen av anlegget finner sted. Hvis det ikke er rotkoma, helles 1,5-2 cm jord på bunnen av potten, og deretter transplanteres planten ganske enkelt. I begge tilfeller er potten fylt med jord til toppen. Veken skal plasseres i en gryte i oppreist stilling og helt dekket med jord.

Deretter må du bygge en vanntank. Enhver egnet beholder kan brukes. Men det er verdt å passe på at vannet fra beholderen ikke fordamper. En plastbeholder med lokk kan gi dette. For å gjøre dette lages et vekehull i en lukket beholder med vann. Den eneste ulempen med denne konstruksjonen er at beholderen etter det ikke vil være egnet for videre bruk. Ideell for en gryte med en diameter på 9 cm engangs plastkopper med en kapasitet på 0,5 liter. Hvis du legger en gryte i den, er glasset tett lukket med det, og fuktigheten fordamper ikke.

Gryten i glasset skal settes slik at bunnen av gryten er omtrent 0,5 cm over vannet Veken senkes ned i vannet. Slik veving er i stand til å gi planten fuktighet i to uker. I løpet av denne tiden vil du hvile godt og ikke bekymre deg for at favorittplanten din sløser bort med mangel på fuktighet..

Denne vanningsmetoden kan brukes ikke bare for fioler, men også for gloxinia og streptocarpus. Til sistnevnte kan veke vanning bare påføres hvis planten har et utviklet rotsystem..