Kuinka helposti puhdistaa kattilat ja pannut kotona

Rasvan ja hiilen poistaminen paistinpannusta ja kattilasta

Mitä tehdä, jos kattiloihin on kerääntynyt suuri plakki? Uusien ruokien ostaminen on nyt erittäin kallista. Siksi asiantuntijamme suosittelevat suolan, soodan ja etikan käyttöä puhdistettaessa omin käsin rasva- ja hiilikerrostumista. He taistelevat tehokkaasti tämän plakin kanssa..

Hyvin usein ruoanlaiton aikana voi tapahtua, että rasva vahingossa roiskuu pannun reunaan. Kattilaan voi muodostua hiiltä. Jos sinulla ei ole tiettyjä kulinaarisia taitoja, sinun on puhdistettava astiat usein. Koska ei ole hyväksyttävää valmistaa ruokaa likaisissa astioissa, sinun on käytettävä hyväksi todettuja menetelmiä kotona – tämä on ruokasoodan, etikan ja kivisuolan käyttö.

Puhdistamme kattilat rasva- ja hiilikerrostumista

Puhdistamme kattilat rasvasta ja hiilestä

Joten, jotta astiat voidaan puhdistaa nopeasti, sinun on asetettava ne liedelle. Lisää nyt sooda kattilaan tai paistinpannuun ja kaada etikkaa. Odotamme seoksen kiehumista. Lisää suola – 1/4 kuppi. Palo on sammutettava. Heti kun lähes kaikki neste on haihtunut, ota kattila liedeltä ja huuhtele vedellä. Itse asiassa tällaisen yksinkertaisen menettelyn avulla voit poistaa itsepäiset tahrat. Jos pannu on erittäin likainen, tahra voidaan poistaa vain kahdella kerralla..

Kuinka helposti puhdistaa kattilat ja pannut kotona

Säännöt pannujen hoidosta kotona

Jos huolehdit vanhoista valurautapannuista oikein, ne eivät kulu. On tärkeää poistaa jäljellä oleva öljy pannulta aina, kun olet lopettanut ruoanlaiton. Muussa tapauksessa kerääntyy vahva plakki, jota on erittäin vaikea poistaa..

Säännöt pannujen hoidosta kotona

Katso myös: DIY -lima

Jos tilanteen oli kuitenkin annettava edetä, rasva oli jo muodostunut paksuun kerrokseen, se voidaan poistaa.

  • Kaada ensin vähän rasvanestoainetta puhdistettavaan pannuun. Kaada kiehuvaa vettä paistinpannuun ja aloita heti rasvanpoisto. Sitten sinun on huuhdeltava astiat vedellä ja pyyhittävä ne pois kuivalla pyyhkeellä, mutta tämä ei tarkoita, että rasva poistetaan kokonaan..
  • Voit suihkuttaa uuninpuhdistusainetta pannulle. Välttääksesi voimakkaita hajuja, aseta käsitelty pannu ilmatiiviiseen pussiin, kuten roskakoriin. Joten jätämme sen yön yli. Pese pannu aamulla uudelleen astianpesuaineella, pyyhi se kuivalla liinalla.