Kaktuspleie

Kaktuspleie

Svært ofte fra uerfarne blomsteroppdrettere kan du høre et uttrykk som ligner dette: “Ingen tid? Så skaff deg en kaktus, du trenger ikke ta vare på den i det hele tatt. Jeg plantet den og lot den vokse … ”. Men en elsker av våre grønne brødre med anstendig erfaring vet at kaktuser og andre sukkulenter heller ikke kan eksistere komfortabelt uten omsorg fra eieren. Kaktusens upretensiøsitet er mer en stereotype enn en realitet. Kaktus har virkelig en livreservat som er fordelaktig i sammenligning med andre prydplanter, men den er ikke uendelig, du skjønner det selv.

Få mennesker vet for eksempel at kaktusene blomstrer. Og alle blomstrer. Hvis din stikkende venn ikke gjør deg glad med vakre blomster, betyr det at du ikke tar ham nok oppmerksomhet. Og hvis du gir det, betyr det at tiden ikke er kommet ennå, alderen er ikke fruktbar.

Få mennesker vet for eksempel at kaktusene blomstrer. Og alle blomstrer

Så det er ikke så enkelt å holde slike planter hjemme. Det er ikke noe komplisert i dette heller, men siden du allerede har en grønn avdeling, må du ikke vinke med ham, men huske på ham så mange ganger som er nødvendig for hans komfortable liv. La oss nå se nærmere på omsorgen for kaktuser..

Hvis du er fast bestemt på å velge det “stikkende hodet”, må du umiddelbart bestemme bostedsstedet. Vi ber deg om å slutte å tro på eventyret om at en kaktus ammer på omfavnelsen og tar på seg stråling fra datamaskinen din. Det er ingenting av det slaget. Stråling, om noen, mottar han på lik linje med deg. Så synd i det minste ham, et uskyldig offer. Hvis han ikke lenger viser livstegn som følge av et lengre opphold i nærheten av skjermen, er poenget ikke stråling, men det faktum at den stakkars mannen rett og slett ikke hadde nok belysning. Men dette betyr ikke at det er forbudt å sette en kaktus ved siden av en datamaskin på grunn av dødssmerter..

Men dette betyr ikke at det er forbudt å sette en kaktus ved siden av en datamaskin på grunn av dødssmerter.

Hvis datamaskinen din er i nærheten av et vindu som gir nok lys, hvorfor ikke dekorere bordet med en grønn beboer? I denne stillingen vil slike sukkulenter som echinopsis, rebutia og hymnocalycium føles bra. Men de fleste mammillaria liker neppe et slikt sted; for deres komfort ville terskelen i sørøstvinduet være ideell. Ikke så krevende på belysningskvaliteten, populært kalt skogskaktus – Decembrist, Epiphyllum, Ripsalis. De vil ikke fornærme deg på grunn av mangel på belysning..

En viktig komponent i riktig omsorg for kaktuser og andre sukkulenter er riktig vanning. La oss snakke om det. Om sommeren skal kaktusene vannes på samme måte som alle andre innendørs planter – etter hvert som jorden tørker. Ikke glem periodisk gjødsel, de vil ikke være overflødige. Om vinteren krever disse plantene virkelig en dramatisk reduksjon i vanning – bare tre ganger per vinter, det vil si at fuktighetsinntaket en gang i måneden vil være nok for det grønne kjæledyret ditt.

Omsorg for kaktus er veldig enkelt, men uansett hva man måtte si, krever det også en investering av tid og krefter.

Det er en annen velkjent stereotype som er verdt å nevne. Noen “oppdrettere” av kaktuser tror at det ideelle stedet for vekst av plantene hans ville være et sted i nærheten av varmebatteriet. Men nei! For din informasjon, på naturlige steder der kaktus vokser, er det også vintertid, og det er slett ikke så varmt som det virker for oss. Derfor forstyrrer det ikke din torn å gå i dvalemodus og lage en optimal temperatur for dette på omtrent 15 grader over null, men ikke under 10 grader. Selvfølgelig er det fantastiske eksempler på sukkulenter som tåler selv lette frost, men la oss ikke håne plantene våre og prøve å skape gunstige betingelser for deres eksistens..

Omsorg for kaktus er veldig enkelt, men uansett hva man måtte si, krever det også en investering av tid og krefter. Selv planter trenger oppmerksomhet, de føler seg godt når eieren behandler dem med forsiktighet og svarer med takknemlighet. Under passende forhold vil kaktusene dine glede deg årlig med blomstring og utseendet på nye skudd, slik at du kan forplante kjæledyret ditt. Det antas at hvis du snakker med innendørs planter, vil de vokse mye raskere. Her er en idé til et eksperiment. Hvorfor ikke chatte med kaktuser?