Tett kvinne eller “Money Tree”

Tett kvinne eller pengetre. Crassula plantepleie

Crassula, eller Crassula, er en populær stueplante som tilhører Crassula -familien. Mer enn 300 arter finnes i naturen. De vanligste er sukkulenter, årlige og flerårige urteaktige planter og busker..

Den fete kvinnen er ikke lunefull i omsorgen og er veldig populær blant blomsteroppdrettere. “Pengetreet” finnes i mange hjem. På kontorer, kan man si, en nødvendig egenskap, som et hull eller en vannkoker.

Folk tror at “pengetreet” har en god følelse av eiernes økonomiske situasjon og kan tiltrekke seg rikdom. Mye oppmerksomhet rettes mot dette treet i Feng Shui. Hvor skal det være, hva slags bånd skal bindes, og så videre. Vi vil overlate dette spørsmålet til Feng Shui -nettsteder. La oss gå tilbake til planten og vurdere hvordan vi skal ta vare på en blomst. Tross alt, hvis du tar vare på det feil, vil det visne bort, og hva slags velferd etter det!

Omsorg for en feit kvinne hjemme

Omsorg for en feit kvinne hjemme

Den fete kvinnen tilhører slekten Crassula. Dette er de mest mangfoldige plantene som kan være. Selv planter for akvariet tilhører denne slekten. Vurder å ta vare på den mest populære planten av denne slekten – det trelignende rykket. Den fete kvinnen tilhører sukkulenter. Selv en nybegynner blomsterhandler som ikke har erfaring med å dyrke innendørs planter, vil ikke bli plaget av omsorg for en plante..

Plassering og belysning

Innendørs bør den fete kvinnen plasseres på de sørøstlige vinduene, slik selv Feng Shui anbefaler. Direkte sollys bør unngås, fra dette blir bladene røde, visner og faller av. Bladene på “pengetreet” kan også falle på grunn av mangel på frisk luft.

Om sommeren kan Crassula tas ut til balkongen, hvor hun vil være ganske komfortabel, dessuten vil frisk luft bare være til nytte. Om vinteren er det bedre å overføre anlegget til sørsiden..

Vann en blomst

Vanning på veldig varme dager bør gjøres to ganger i uken. Ved normale temperaturer er en gang nok.

Vanning på veldig varme dager bør gjøres to ganger i uken. Ved normale temperaturer er en gang nok. Se jordklumpen nøye, ikke la den tørke for mye, men ikke fyll den heller. Det er veldig viktig å ikke oversvømme den fete kvinnen, og samtidig, slik at jorden ikke tørker ut på noen måte. Kanskje dette er det viktigste øyeblikket når du bryr deg om Crassula. Om vinteren må blomsten vannes enda sjeldnere – omtrent en gang annenhver uke..

Temperatur for den tykke kvinnen

Om våren og sommeren vil den optimale temperaturen for å holde den fete kvinnen være 20-25 grader. Om sommeren er det lurt å ta Crassula utendørs, planten trenger frisk luft. Den mest passende temperaturen om høsten og vinteren er 15 grader eller mindre, men ikke lavere enn 4 grader. En feit kvinne kan dvale ved romtemperatur, men i dette tilfellet er det stor sannsynlighet for at bladene hennes begynner å visne og falle av..

Viktig! Den tykke kvinnen skal ikke plasseres i nærheten av batterier og varmeapparater..

Plantefôring

Du kan mate blomsten om sommeren, to ganger i måneden vil være nok.

Du kan mate blomsten om sommeren, to ganger i måneden vil være nok. Gjødsel er bra for kaktus og sukkulenter. Resten av tiden trenger den fete kvinnen bare å bli matet en gang i måneden, og gjødselkonsentrasjonen skal fortynnes to ganger. Toppdressing bør bare påføres våt jord, så mat crassulaen etter vanning.

Crassula -transplantasjon

Det anbefales ofte ikke å transplantere en feit kvinne. Det er nødvendig å transplantere en blomst bare hvis den har vokst kraftig eller det er nødvendig å dele busken, minst en gang hvert 2-3 år. Det er best å transplantere en feit kvinne om våren. For dette er vanlig kjøpt land for kaktus og sukkulenter egnet..

Merk! Husk å ta vare på god drenering.

Reproduksjon av en feit kvinne

Reproduksjon av en feit kvinne

Den fete kvinnen formerer seg ved å dele busk eller stiklinger og frø.

Formering ved stiklinger

Når de formeres av stiklinger, settes de i vann for å spire røtter. Kull kan tilsettes vannet for raskere rotdannelse. Om ønskelig kan stiklingene umiddelbart rotes i bakken, men det er fortsatt bedre å spire dem først i vann. Etter at stikkene fra Crassula har gitt røtter, plantes de i små potter med jord fra blad- og torvjord, med tilsetning av sand i like store mengder. Videre må gryter med små crassulas oppbevares ved en temperatur på 16-18 grader. Vanning utføres en gang om dagen. Dette er den vanligste og enkleste måten å reprodusere en feit kvinne..

Frøformering

Frøformering er mindre vanlig blant gartnere, selv om omsorgen for spirede frø er nøyaktig den samme som for stiklinger..

Blomstrende feit kvinne

Blomstrende feit kvinne

Det viser seg at jævelen kan blomstre, men dette fenomenet er ganske sjeldent. Selv erfarne blomsterhandlere kan ikke alltid oppnå blomstring av Money Tree. Hvis du aldri har sett hvor vakre hvite blomster som blomstrer på planten din, ligger problemet mest sannsynlig i mangel på belysning av den fete kvinnen. Spesielt ofte begynner Crassula å blomstre i løpet av den aktive veksten..

Kronedannelse

Kronedannelse

For at den fete kvinnen skal ha et vakkert og dekorativt utseende, er det nødvendig å danne kronen. For å gjøre dette må du beskjære sterkt gjengrodde tregreiner. Skjæringen må utføres slik at fire blader blir igjen på grenen..

Det anbefales også å utføre klemming, først og fremst gjelder det toppen av crassulaen. For at den fete kvinnen skal ha en vakker og ensartet krone, må du snu den i forskjellige retninger mot lyset.

Sykdommer og skadedyr

Den fete kvinnen, som andre innendørs planter, er utsatt for angrep av parasitter. Edderkoppmidd, skalainsekter og melus er spesielt farlige..

  • Hvis Crassula blir skadet av en edderkoppmidd, dannes det et knapt merkbart spindelvev på bladene og stilken. I en slik situasjon vil en såpeløsning eller medisinske preparater Fufanon, Fitoverm hjelpe.
  • Når den blir skadet av et skjede, vises gule og brune flekker på bladene. Du må behandle en feit kvinne på samme måte som med en edderkoppmidd..
  • Hvis planten er påvirket av melus, er det nødvendig å utføre medisinske prosedyrer med en løsning av vaskesåpe, og hvis det ikke hjelper, må du bruke insektmidler. Du kan også prøve å bli kvitt ormen med et stykke bomullsull dyppet i alkohol..

Problemer når man dyrker Crassula

Problemer når man dyrker Crassula

  • Den største faren for den fete kvinnen er et overskudd av fuktighet. Hvis jorden er for fuktig, er det mulig å råtne røttene og til og med bunnen av stammen..
  • Hvis den fete kvinnen ikke har nok fuktighet, kan bladene i dette tilfellet bli sløve..
  • Hvis du vanner den fete kvinnen med kaldt vann, kan bladene smuldre helt..
  • Crassula tolererer ikke trekk, på grunn av dem kan bladene tørke opp og falle av.
  • Det er umulig for direkte sollys å falle på bunnen (basen) av den fete kvinnen.

De helbredende egenskapene til den fete kvinnen

Den fete kvinnen ifølge kinesisk feng shui bringer lykke til og suksess i økonomiske saker. I tillegg er Crassula et symbol på rikdom, det er ikke for ingenting det kalles Money Tree. Men i tillegg til feng shui, har den fete kvinnen helbredende egenskaper: den renser luften, lindrer stress og spenning, forbedrer mikroflora og reduserer derved sykdomsfremkallende formasjoner i rommet. Alt dette generelt har en positiv effekt på menneskers helse..

Å dyrke en feit kvinne hjemme (video)

PENETRE: omsorg, transplantasjon, hvordan få det til å blomstre. Hemmeligheter fra Gummy Fox. CRASSULAPENETRE: omsorg, transplantasjon, hvordan få det til å blomstre. Hemmeligheter fra Gummy Fox. CRASSULA